גלגל שנעצר

or1986

New member
גלגל שנעצר

לפעמים אני מרגיש שחיי ממש ריקים מתוכן.אין לי כבר חשק לקום בבוקר כבר ואת רוב יומי אני מעביר בבית או בהליכה לראיונות עבודה וללשכת התעסוקה-דבר שתמיד מדכא אותי בתחילת השבוע.החיים שלי עברו תהפוכות לא קלות אך אני עדיין כאן,כותב את ההודעה הזו,מקווה שאדע איך שוב להזיז את חיי.אני מרגיש מאז ומעולם תקוע בתור בור עמוק שאני רק רואה את התחתית ומרגיש שאני נופל ולא עוצר לרגע.כרגע אני מובטל,בן 25,גר עדיין עם אימי ואחי,עוד מעט בן 26,מרגיש שאני לא מוצא את עצמי בעולם מבחינה נפשית,אין לי כבר מטרות בחיי.אספר את סיפורי בקצרה. נולדתי להורים,יועץ השקעות ומנהלת ספרייה,בתחילה חיי היו טובים מאוד.היה לי את הכל,הוריי הרעיפו עליי אהבה ועל אחי גם כן ולא היה חסר לנו דבר.הכל היה בסדר עד גיל 13וחצי כשאבי נפטר באותו חג חנוכה ארור ב-1999,תחילת שנות האלפיים.מאותו רגע הרגשתי שחיי פשוט מתו,כל רגש שבי מת,פשוט מת,מאז אני מרגיש כמו מת מהלך.אומנם יש לי רגשות וכ'ו אבל מבפנים אני מרגיש כל כך רע ונורא וריקני.בלי שום תכלית לחיי.באותה תקופה הייתי מאוד מדוכא והרגשתי תלוי בחבריי,וקרה משהו שעד היום שינה את חיי,החבר הכי טוב שלי התעלל בי מינית.החיים לא היו נוראים יותר מאותו רגע,הקשר נותק לפני עשור וחצי אך נשארו שאריות..אני מודה.היה קשה להתמודד עם המקרים הללו,שעות מול פסיכולוגים,הדחקות,נסיונות לומר לעצמי שהכל בסדר-אבל מבפנים עדיין אותה ריקנות. שנות התיכון גם לא עברו מי יודע בשמחה גדולה.חברים אומנם קצת היו לי אבל הרגשתי תמיד תחת אותה זכוכית מגדלת,שבוחנים אותי במבחן החיים-הרי כל הזמן אנו במבחן עצמי של החיים ואלוהים לא?..הציונים שלי לא היו בשמיים,משחקי המחשב העסיקו אותי יותר בניסיון להדחיק את מה שקרה לי.השלמתי עם זה,אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור,דברים קרו,נדרסתי בתקופת התיכון ויצאתי חי,כמעט מישהו הרג אותי בגלל מעשה טיפשי ויצאתי מזה חי.כנראה אלוהים רוצה שאחיה ואעשה משהו משמעותי בחיי.השאלה מה. אחרי הצבא למדתי שנה וחצי באו"פ תקשורת.מרוב כשלונות וחוסר השקעה ועניין פרשתי מהלימודים.מאז כלום. כיום אני חי עם אימי ואחי,בן 26 עוד מעט,מעולם לא למדתי קורס מקצועי או השלמתי בגרות,שוקל עכשיו לעשות זאת,עשיתי שלושה אבחונים מקצועיים שרק בילבלו אותי לגמריי והטריפו אותי.לעבוד הספקתי שנה וחצי מאז שיחרורי מהצבא,שהשירות היה גם קצת מלווה בחרדות טיפשיות כגון פחד משמירות ומנשק.לעבוד כבר הספקתי בגיל 23וחצי,העבודה הראשונה בחיי,בשירות לקוחות,עבודה ששחקה אותי מבפנים וכל אמרתי שנמאס לי כבר.עבדתי שם שנה ושבעה חודשים,כמעט שנתיים של בזבוז.אני בנאדם הומאני,אוהב תרבויות,פחות טוב במספרים-משהו שהייתי מייחל להיות טוב בו.חשבתי על אינספור מקצועות ושם דבר לא תפס את מחשבתי.אני אדם רגיש,אוהב לעזור,עושה טוב שאנשים אומרים תודה,אוהב לכתוב,דווקא אולי טוב בכתיבה.רק רוצה למצוא דרך טובה יותר בחיי.כיום אני מטופל בפרחי באך אך הדבר לא ממש עוזר.אני מרגיש שאני צריך לדבר על דברים מסויימים,עזרה מקצועית בקיצור.מקווה לטוב. נ.ב שנה טובה לכולם!רק אהבה ומלאות בחיים!

ועוד איך יש לך משמעות!

איש יקר, קראתי את דבריך וזה נגע לליבי. אין ספק שעברת דברים לא פשוטים אך דברים אלו שבחכמתך ציינת יכולים רק לחזק אותך ושמהם אתה יכול לצמוח לשמים ומעבר להם. עזרה מקצועית - אני חושבת שריפוי מטראומות הוא סוג של טיפול שיכול להועיל אותך תעשה חיפוש בגוגל ותמצא המון טיפולים נקודתיים בנושא: nlp, תטא הילינג, וכד'. דבר נוסף שעולה לי הוא שאתה מאוד צעיר כן, גיל 25 זה גיל צעיר ויש הרבה שאתה יכול לשנות (בכל גיל אפשר לשנות אך בוודאי שבנושאים של לימודים ושל תעסוקה המון בגילך רק מתחילים את הדרך). בוודאי ומובן שקשה לך יש לך באר יקרה ואתה צריך למלא אותה בהמון אהבה עצמית ערך עצמי וחיבור מחדש לעצמך והחיים. אך זה אפשרי ובעידן שלנו אף ניתן לעשות שינויים אלו יותר בקלות ובפשטות. אני שומעת בך את רוח החיים פועמת בך את רוח התקווה והאל ייאוש, מבלי להכיר אותך אני מאוד גאה בך. אני מאחלת לך לשנה שהחדשה שתמצא את דרכך ותגלה את המשמעות - היא קיימת בך. אפרת

להחזיר תנועה לגלגל

הי or1986, תיארת מסכת חיים מורכבת, שיש בה הרבה מאד עצב וכאב. חווית אובדן כה קשה ובנוסף טראומות מטלטלות של פגיעה מינית וסכנות חיים - אירועים שגם רק חלק מהם מספיק כדי להפיל כל אדם ולא משנה כמה הוא חזק. ובכל זאת, נשמע שיש לך כוחות. אתה מיטיב להתנסח ולבטא את עצמך ואת התחושות שלך, אתה מתפקד (ראיונות עבודה, לשכת התעסוקה) אפילו שהעשיה הזו מדכאת אותך, אתה מתמודד (עברת טיפולים ואתה מטופל גם היום - גם אם הטיפול הנוכחי הוא אולי לא זה שמתאים לך כרגע), יש לך את היכולת לאחל טוב לאחרים (איחוליך בסוף ההודעה) והכי חשוב - אתה עסוק בחיפוש אחר דרך טובה יותר עבורך. זה הרבה. הרבה מאד. אולי לא מספיק כדי שתרגיש אופטימיות ותקווה, אבל כמי שמקשיב לך מהצד אני מאמין שזה לא מעט ובוודאי לא מובן מאליו. אי אפשר (ובצדק) לאבחן את מצבו של אדם במדויק דרך הודעה בפורום, אבל ממה שכתבת אפשר להתרשם מהצטברות ארוכת שנים של טראומות שמקשות עליך להתקדם ולהתפתח. אפשר להבין מדבריך כי אתה למוד נסיון כמטופל ואולי גם חש רוויה מטיפולים, אך בהחלט יש סיכוי טוב שאבחון נכון ומדויק של הקשיים שלך יאפשר לך לקבל את הטיפול הנכון שבאמת ישחרר אותך לפחות מחלקים משמעותיים מאותו כובד שחוסם אותך. יש גם הבדל ניכר בין להגיע לטיפול ממקום בוגר ומודע לעצמו וממקום בו ההחלטה למצוא מוצא היא לגמרי שלך, לבין להגיע לטיפול בגיל צעיר יותר, פחות מודע ובעיקר כי מישהו אחר הוביל אותך לשם. מרכיב חשוב ומרכזי אחר בשיקום החיים והחזרת התנועה לגלגל, הוא תעסוקה. תעסוקה לאו דווקא במובן של העבודה ממנה מתפרנסים, אלא במובן הרחב של עשיה, תזוזה, שבירת שגרה, מציאת מסגרת וכד'. זה כמובן יכול להיות עבודה, אבל זה יכול גם להיות לימודים, התנדבות כלשהי ומציאת מסגרת השתייכות חדשה. לשגרת החיים יש חשיבות רבה, אך לפעמים עלינו להפר אותה ולנער את עצמנו ולו כדי ליצור לעצמנו שגרה שונה שיש בה מקום להתחלות חדשות. כדי להיכנס לתהליך של שינוי חשוב להחזיר יציבות למערכת ולהגביר חיוניות. מסגרת שיש בה משהו קבוע, שיש בה רציפות ושיש בה עניין, יכולה למלא אותך, לספק לך מנוחה זמנית מהעומס הגדול של טרדות החיים ולאפשר לך לפנות משאבים להתמודדות עם אתגרים כמו טיפול. אני הייתי מנסה להוציא זמנית מהמשוואה חסמים כמו ציונים, למשל, שכפי שציינת יכולים לייצר חוויה של כשלון. אפשר ללמוד גם בלי להיבחן, אלא למען העניין והרחבת האופקים. אפשר להתנדב ולהיתרם מכך שאתה עוזר לאחרים וכך הלאה. כתבתי דברים שהם בעיקר כלליים ודי על קצה המזלג. מקווה שיוכלו לשמש לך חומר למחשבה. ואם בא לך אתה מוזמן כמובן להמשיך כאן את הדיאלוג. שנה קלה ומספקת יותר, פיני

or1986

New member
לפיני ואפרת-תודה..עדכון מצב

זה דיי השפיע עליי בצורה כזו שחלק ממני עדיין מרגיש ילד קטן.אני מרגיש שאני מפגר מאחור,למרות שאף אחד לא רודה בי לעשות דברים והינני אדון לעצמי,אך אינני מה רצונותיי הפנימיים ממש.במקרים מסויימים יש בי זכרונות מעברי,דבר שקורה לי בפעולות שונות בחיי היום יום,כמו סידור הבית.נכון,עברתי את אותם אירועים אבל נשארו רסיסי זכרונות שמקשים עליי,מחשבות,ואני מרגיש פשוט תקוע לגמריי.אני מרגיש שבקצב הזה לעולם לא אלמד או אעזוב את הבית ואנהל חיים עצמאיים כמו שרציתי.נהייתי אדם בודד בלי חברים ממש,ספון בביתי,מול המחשב,שקוע בדיכאון עמוק.מרגיש כמו מת מהלך...:( הגעתי למצב שאני לא מאמין שאני מסוגל לבשל לבד,מה שלפעמים הצלחתי לעשות.פרשתי משיעורי הנהיגה לאחרונה בעקבות עצלנות שפיתחתי מלגשת לתיאוריה,נוצר חוסר חשק לצאת מהבית,חוסר חשק לעשות את הדברים הכי קטנים בחיי.יש לי פחד מאנשים,במקומות הומי אדם יש לי התקפי חרדה המלווים בפעימות לב מואצות וקוצר נשימה.אני לא מאמין בעצמי פשוט.פרשתי מהלימודים שלי עקב כישלון וחוסר עניין,אמרתי לעצמי שלעולם לא אלמד עוד.אני מאבד חברים בקצב כי אני חושב שאני בלתי נסבל,למשפחתי ולעצמי.אני אולי קצת מגזים,סך הכל אני אדם טוב בסיסי,אוהב לעזור,אוהב לכתוב,אוהב תרבויות. אני יודע שאני צריך לטפל בעצמי דיי דחוף.השאלה איזה טיפול כדאי לי.ניסיתי קואצ'ינג ופרשתי לאחר פגישה אחת.טיפול פסיכולוגי לדעתי עזר לי מאוד!כי בעבר הייתי יותר גרוע.מה כדאי לעשות?אני רק רוצה למלא את חיי,לחיות פשוט..לחיות.

טיפול ייעודי

הי, אני מסייג את דבריי מראש ומדגיש שלא ניתן לאבחן אדם דרך הודעות בפורום ובכלל יש להתיחס במשנה זהירות לשאלות כמו ממה אדם סובל ומהו הטיפול הנכון עבורו - בטח ובוודאי כאשר מדובר בדיאלוג אנונימי ברשת. עם זאת, בהחלט יש בתיאורים שלך רמזים שיכולים לתת כיוון. ואני מדגיש - כיוון. רסיסי זכרונות מאירועי העבר, אשר מופיעים במהלך היומיום, מחשבות מטרידות, התחושה שאתה תקוע ושלעולם לא תוכל להתקדם, איבוד החברים, ההישארות בבית, תחושת הדיכאון והתחושה של מת מהלך, חוסר יכולת לבצע פעולות שבעבר כן עסקת בהן (כמו הבישול), הפרישה מפעילויות כמו שיעורי הנהיגה והלימודים, היעדר מוטיבציה לעשות דברים, פחד מאנשים וממקומות הומי אדם והתקפי חרדה - כל אלה יכולים להעיד על תגובה פוסט טראומטית לחוויות הקשות אותן תיארת בהודעה הקודמת, של פגיעה מינית ואירועים מסכני חיים. אם אכן זהו המצב, לא יעזרו לך עצות מסוג "צא מזה", "חשוב חיובי", "התחבר לרצונות שלך" וכו'. אם אכן זהו המצב, מה שיכול לעזור לך הוא טיפול שממוקד במצב הספציפי שלך ושעושה שימוש בכלים ייעודיים למצב הזה כדי לאפשר לך לצאת ממנו. החדשות הלא טובות - זה לא יסתדר מעצמו. החדשות המאד טובות - יש מספר שיטות טיפוליות ממוקדות טראומה, שבהחלט יכולות לעזור ולהביא לשיפור משמעותי. ארחיב יותר במסר פרטי. בהצלחה, פיני

אני חושבת שאתה במקום שבהחלט יכול לעלות

למעלה ולא להישאר תקוע במצב הזה שלא נעים לך בו. אתה רק בן 26, אל תסתכל על הזמן שעבר כבזבוז,אלא צא מהמקום הזה וההרגשה הזו ותתעל אותם למקום חיובי. תנסה לחשוב לאן מועדות פנייך?איזה כיוונים מעניינים אותך? אתה "נשמע" בחור מקסים ומתוק ובהחלט יש לך כיוון טוב בחיים,אתה רק צריך להתכוונן על הכיוון הזה.

פלפל18

New member
שולח חיבוק אמיץ

למעלה