גלגל"צ ומדיניותה

CoolBarkLand

New member
אוקיי צודק. בכל זאת בטלוויזיה יש

עוד דוגמא...ערוץ 1. אתה באמת צופה בו? נראה לך כאילו הערוץ הזה באמת משתדל להביא איזושהי תוכנית מעניינת כדי שמישהו יצפה בו חוץ מצופים ותיקים שהתרגלו אליו? בשביל הערוץ הזה אתה צריך לשלם 500 שקל בחצי שנה [אם אני זוכר נכון] כי הוא ממשלתי והכל, וממנו מעטים מאוד מאוד מאוד האנשים שנהנים..
בגלגלצ יש מקרה אחר- התחנה אהובה ומשלמים עליה וגם אוהבים אותה!! בכל מקרה, זה נכון שאם היה צריך לשלם מעט מאוד אנשים היו עושים כן כיוון שיש עוד תחנות עצמאיות רבות שאפשר להאזין להן...אבל זה לא נימוק ראוי לטענות שלך כי זה ככה עם כל דבר- כמו למשל המונדיאל האחרון, ששידוריו ניתנו בתשלום- חלק קנה את השידורים, וחלק גדול סרב לשלם כדי לצפות במשחקים.. תגיד שאתה לא אוהב את השיטה של התחנה ואת הפלייליסט והכל, אבל בנוגע לתשלום עליה זה שטויות במיץ כי זה ככה עם כל דבר אחר שצריך לשלם עליו בתחום הבידור.

גלעד2211

New member
בקשר לערוץ 1 והמונדיאל

א. את ערוץ 1 אני בעד לסגור או לחילופין שיתקיימו מפרסומות לא מחשבון משלם המיסים האגרה הזאת היא ממש חונקת את האזרח שגם ככה משלם לחברות הכבלים/לווין אגב ערוץ 33 של רשות השידור עומד להסגר. ב. בקשר למונדיאל לא יודע מה עם אחרים אבל לי יש צלחת לווין פרטית צלחת כזאת נעה בין 1500 ל1700 ש"ח מחיר חד פעמי ואפשר לקלוט 1500 ערוצים מכל העולם כולל הערוצים המרכזיים של ישראל 2,10,33 ואיזה צרפתי יהודי בח"ול שמשדר ליהודים ללא תשלום חודשי. את ערוץ 1 לא תמצאו שם כי זה אנלוגי והלווין הוא דיגיטלי לחלוטין זה עוד סיבה למה לסגור את ערוץ 1. ונחזור למונדיאל שאותו ראיתי בחינם דרך צלחת הלווין שלי אבל צ'רלטון היא בבעלות פרטית וזה זכותה לגבות/לא לגבות כסף מהציבור הם קנו את שידורי המונדיאל לכל העולם הם המנהלים שלהם. אני חושב שכל מה שהוא בידורי וגובל בתשלום שבמקביל לו יש דברים שהם אותו דבר כמו הדבר הזה רק שהם מתקיימים לבד ולא ממשלם המיסים צריך להיות בהכרעת זה שמשלם עליו.

CoolBarkLand

New member
אוקיי, לפחות אתה פייר בנקודה הזו

למרות שמצד שני לרוב העם אין צלחת לווין שכזו, שאין לי מושג כיצד אתה קולט את הערוצים והאלה ואני לא אתפלא אם זה פיראטי. אני מקווה בשבילך שזה משהו חוקי שמוכר ע"י משרד התקשורת וכל זה. בקשר למונדיאל- משלם המיסים, ז"א רוב אוכלוסיית מדינת ישראל, ציפתה מהמדינה לרכוש מכספי הציבור את השידורים מחברת צ'רלטון. כמובן שזו זכותה של הזכיינית לדרוש כסף על השידור, אבל המדינה לא עשתה זאת. האם הייתה לציבור הכרעה בנושא? לא ולא. כך שלא תמיד העניין של ההכרעה נמצא בידינו, כי ככה זה. נחזור לענייננו- גלגלצ. התחנה ממומנת מכספי ציבור, עושה שמח [אני רוצה להאמין לפחות] לחיילים שלמענם היא קיימת. אני חושב שזו מטרה ראויה כשלעצמה...לכן גם אם אין לך הכרעה שאתה רוצה בנושא, לפחות אתה משלם למען שמחת החיילים שלדעתי אוהבים את התחנה [אם יש חיילים בפורום אולי הם אפילו יאשרו לך את אהבתם או שנאתם!]

ori239

New member
זה חוקי

זה שלא כתוב על הצלחת 'יס' או 'נו', לא אומר שהיא לא חוקית.. אני הלכתי יותר רחוק מההוא, תרמתי טלוויזיה, כי לא בא לי על אחת כזאת בחדר.. מאז שנגמר 'משחק מכור', אני רואה רק 'קצרים', בשביל זה אני לא צריך טלוויזיה או צלחת או לשלם בכלל.. בנוגע לדברייך - למה שחיילים יאהבו את התחנה? היא לא קיימת *בשבילם*, היא נותנת לנו, הציבור, להאמין שחיילים מתפעלים אותה, למרות שהרוב שם אזרחים מקבלי שכר.. לכן, אני לא רואה הצדקה למיליונים שמעבירים לה, בעיני זאת סתם תחנה מסחרית כמו כל תחנה אחרת, וראוי שמאחוריה יעמוד איזה בעל הון שיתחזק אותה, ולא תמומן מכספי תקציב הביטחון, שגם ככה צריכים אותם בתקופה הזאת לדברים אחרים..

ori239

New member
זה בדיוק מה שגמני אמרתי

שאם גלגלצ או ערוץ 1 היו צריכים להתקיים מכספים של מאזיניהן/צופיהן, הן היו מתפרקות.. חוצמזה, בנוגע למה שנאמר על החיילים - אני כן רציתי לשרת שם (וגם בדובר צה"ל או ב'במחנה') רק שלא נתנו לי כי 'יש לי פרופיל קרבי'.. יש לי קב"א 55, שמאפשר לי הרבה יותר (למעשה הכל, חוץ מטיס, בגלל משקפיים).. אז בגלל שאני בריא (ברוך השם) אני לא אוכל לשרת שם? למה שלא יתנו לי לגשת למבחנים כמו כולם? אבל אני לא אלך לעתור על זה.. כי לפני חודשיים בערך שלחתי שאילתא, עד היום לא קיבלתי תשובה.. מראה כמה לצבא אכפת ממה שמלש"בים חושבים..

גלעד2211

New member
בקשר לצלחת לווין וכ'ו

הצלחת לווין היא חוקית ומפורסמת תחת קטגוריית צלחות לווין ואנטנות בדפי זהב. ובקשר לגלגל"צ היא לא התחנה היחידה שמרוממת חיילים. היא עושה טוב לחיילים בידיוק כמו תחנות אחרות שמשדרות ונלחמות על קיומן. ואני בעד שהיא תתקיים ותממש את הקונספט שלה להיות למען החיילים ושיהיה לה משהו ייחודי לחיילים כמו גלי צה"ל. במידה ולא אני רוצה שהיא תמומן לבד ותשדר מה שבא לה מתי שבא לה בשתלובת קצת פרסומות כמו בכל תחנה אחרת בכדי שהיא תוכל להתקיים לבד.

StimpyX

New member
בריאים לא יכולים לשרת בגלי צה"ל.

כל התפקידים הנחשקים בצה"ל שמורים לחולים. (אל תתחילו לבלבל ת'שכל עם 'יש חריגים' וכו'. יש אולי שני חריגים בכל מחזור גיוס). אם יש משהו לא הוגן, זה זה. מי קבע שרק מי שיש לו בעיות כאלו ואחרות יכול להיות כתב/מפיק/עורך/קריין מעולה? ומי שיש לו סעיף אחד פחות בפרופיל אז הוא כבר פסול?

ori239

New member
בהחלט

אז רגע, ממה שכתבת אני מבין, שכל מי שמשרת בגלגלצ הוא חולה?

ori239

New member
אגב, רשמת

'מי קבע שרק מי שיש לו בעיות כאלו ואחרות יכול להיות כתב/מפיק/עורך/קריין מעולה?' הכתבים בתחנה הזאת, רובם באמת טובים, איכותיים.. עורך - אין דבר כזה, אין חייל שהוא עורך, אין.. רק אזרחים מקבלי שכר.. מפיק - נמדד ביכולת לעמוד שעות בטלפון עם אנשים, בין היתר.. אין דרישות מיוחדות להפקה.. קריין מעולה - חסרים הרבה כאלה בגלגלצ, ויעידו ההודעות פה על אלה ה'דכאוניים' והנרדמים..

StimpyX

New member
אין קשר.

אם הם מעולים או לא. דיברתי על מדיניות צה"ל ביחס למלש"בים שרוצים להתמיין לאשכול 'דוברות ומידע' (גל"צ/דובר צה"ל/במחנה). למה רק מי שיש לו פרופיל 64 ומטה (הכוונה לבנים בלבד), יכול לגשת למיונים של אשכול 'דוברות ומידע'?. מה הקשר בין מישהו שיש לו פרופיל 72 ומעלה, לבין היכולות שלו? וזה לא רק האשכול הזה ספציפית, יש עוד המון תפקידים בצה"ל שדורשים בדיוק את אותם הנתונים, ומה לעשות שיש מלש"בים שנדפקים בגלל המדיניות הזאת. לי זה נראה דבילי.

ori239

New member
והכי מצחיק

שהצבא בא בגישה של כאילו נותנים לנו חופש לבחור.. הם הרי קובעים מההתחלה לאן נלך, מחליטים מה יהיה רשום במנילה, ומתוך שתי אפשרויות וחצי (אחרי שצמצמו הכל) נותנים לנו 'חופש' לבחור אחת.. מה שהכי גרוע, הוא שע"פ סקרים פנימיים של צה"ל, תוך 10 שנים שיעור הסרבנות יגדל ב-20%.. אז למה להוריד את המוטיבציה למי שכן רוצה לשרת?

למעלה