גלגול נשמות?

Henryf

New member
מראדונה, הרמת כדור מסוכן.

אנא ראת את תשובתי לעיל, בהקשר לבעייה הקוואנטית, תחת הכותרת "הסתברות, הסתברות...".

מראדונה

New member
ועכשיו אני רץ לנגוח...

למעשה, מטענתך נובע שאנחנו חיים במחזוריות. כלומר לא רק שאנחנו ננהל את הדיון הזה שוב בעתיד הרחוק, אלא שכבר ניהלנו אותו יותר ממיליארד פעמים כבר... תשמע, נראה לי שהגיע הזמן שנדבר על משהו אחר לא? :) ולעצם העניין, כרגע אין לי תשובה ניצחת בנושא, אבל אני אנסה לחשוב על משהו, כי באינטואיציה נראה לי שהאמת הרבה יותר בלתי נתפשת.

כרומטי

New member
חחחח....עלה על דעתי שכבר

סיפרת את הבדיחה הזאת אינספור פעמים. ואני את התגובה הזאת. זה מטריד. אני עכשיו מגחך לעצמי וקולט שאם אתה צודק גם זה נעשה אינספור פעמים. זה ממש מטריד.יוצר את התחושה שאין לי רצון משלי. אוף....אני כל הזמן מנסה לעשות משהו בלתי צפוי וקולט שזה לא משנה. אם אתה צודק אני העתידי יעשה את זה שוב ואני העברי עשה את זה כבר.

nanchos

New member
רעיון מדליק...1../images/Emo153.gif

רעיון ממש מגניב....וגם נשמע מאוד אמיתי....! אולי בגלל זה יש לאנשים דה ז´ה וו ( כשחושבים שמשהו כבר קרה פעם..) כי כאילו אתה חיי את החיים כבר יותר מפעם אחת והכל מתחדש ואתה זוכר כל מיני דברים?!!?......?????????1!!!!!1

בהנחות שלך אין משמעות לריבוי הפעמים

אם הכל חוזר על עצמו בדיוק, אזי מה משמעות ההבחנה בין פעימה אחת לאחרת? הרי הן בדיוק אותו הדבר. כל מה שיכול להבדיל ביניהן היא רוח הרפאים של הזמן הניוטוני, שאין לה שום ביטוי במציאות הממשית. לכן יהיה פשוט יותר לומר שיש רק פעימה אחת, והזמן מתחיל ונגמר יחד איתה. את זה כבר לייבניץ הבין כשדיבר על זהות הבלתי נבדלים. לעומת זאת, אם מוותרים על ההנחה הראשונה שלך ומכניסים אקראיות (למשל דרך אי הוודאות הקוונטית, או איזה שהוא אפקט פרפר בנקודת ההתכנסות, שאולי היא לא לגמרי סינגולרית), אזי אפשר לקבל עולם שחוזר על עצמו שוב ושוב אינספור פעמים, אבל כל פעם בווריאציה אחרת. זה כבר מתחיל להזכיר את תמונת העולם ההודית, שבה הזמן מתואר כנחש בשם אדיששה עם אינסוף לולאות שחוזרות על עצמן בווריאציות בלתי נדלות. אבל בהודו יש לזמן גם היבט פרקטלי, כלומר אינספור מחזורי בריאה והכחדה שמכילים זה את זה בסקלות הולכות וגדלות.

Henryf

New member
הרבה פעמים פעימה אחת.

המשמעות אינני בטוח שמהעובדה שאין משמעות תודעתית לתנודות השונות, אפשר להסיק שהן אותו דבר. זה יותר עניין פילוסופי מפיסיקלי. במיוחד כאשר ציר הזמן אינו משתנה בין התנודות. וכאשר הבעייה הבאה שמטרידה אותי הינה: בהנחה שהתאוריה הזו נכונה. איך אפשר להשאיר איזשהוא סימן מתנודה אחת לתנודה הבאה? אפקט הפרפר אפקט הפרפר הינו סביר במידה והמצב של הנקודה הסינגולרית אינו ממש חד ערכי, ויהיו שינויים קלים בתנאי ההתחלה, שינויים שעשויים לחזור על עצמם בצורה מחזורית. כאן אני רוצה לערבב פיסיקה ומישאלות לב. אני רואה את הנקודה הסינגורית כמרק ראשוני, של חומר/מסה קדמון, שממנו כל השאר נוצר. עובדת היותו הבסיסי ביותר, מחייבת גם את היותו הומוגני, כיון שכל שאר החלקיקים נוצרו ממנו. לכן מצבי החופש בסוף הקריסה הינן רק סה"כ האנרגיה/חומר (לא מחולק לסוגים שונים), הצפיפות הרדיאלית, וגודל המרחב שזה תופס. בכמות כה קטנה של מצבי חופש, המצב הסופי של קריסה אחת, חייב להיות זהה לחלוטין למצב סופי של קריסה אחרת. מה שמפריע לי ב"מישאלת לב" זו, שהחומר ההומוגני אינו מחולק רדיאלית הומוגנית בתחום הנקודה הסינגולרית (עובדה שהגלכסיות לא מחלקות את כיפת הייקום באופן הומוגני). אזי חייבים להיות עוד מצבי חופש, וזה הריכוז של החומר הקדמוני בטווח הנקודה הסינגולרית, אך מכל הטעמים שמניתי קודם, הריכוז הלא הומוגני הזה חייב לחזור על עצמו בדיוק נמרץ.

Henryf

New member
Help !

למה כולם מתקיפים אותי, ואף אחד לא עוזר לי? שמאלנים תבוסתנים!

arifell

New member
אף אחד לא מתקיף

שאלת את דעתינו לגבי התיאוריה שלך, אנחנו לא חושבים שהיא נכונה, ומעלים את הטיעונים שלנו. בינתיים אתה הודף אותם בצורה יפה מאד (תוך כדי זריקת תיאוריות נוכחיות מהחלון...) זה אחד הדיונים המרתקים ביותר שהשתתפתי בו בחיי.

Henryf

New member
"מתקיף" בצורה חיובית.

אבל אני זקוק גם לעזרה. תודה.

למעלה