גלאפגוס

יונתן251

New member
גלאפגוס

היי לכולם, אני רוצה לטוס חודש הבא לגלאפגוס ואני מברר על שייט מהארץ ההצעות מחיר שקיבלתי מסוכנויות נסיעות שונות בקיטוהיו נורא יקרות ולא הגיוניות אשמח לקבל ההערכות מחיר לכמה אמור לעלות שייט שכזה ואם מכירים ספינות וסוכנויות נסיעות מומלצות תודה

סאקרה

New member
יקר בכל מקום. ולדעתי-לא שווה..

אבל אני הייתי בואלדז,פטגוניה, ואחרי זה שום דבר לא שווה.. בערך 1000$ לשבוע כולל טיסה לשם,אין ברירה..

natyh

New member
כפי שנכתב

1000 דולר . סוכנות במבצע שם galsam בגוויאקיל . נתי

maz

New member
יקר ומאד מאד שווה לדעתי

יהיה לך יותר זול אם תגיע לאיים ותזמין את השייט משם. לי זה יצא ב 150 דולר לאדם זול יותר שם מאשר בגוויאקיל (אותה ספינה). בקיטו יקר עוד יותר, מהארץ הרבה יותר. עוד דרכים להקל על הכיס: כרטיס סטודנט, טיסה מחוץ לעונה, טיסה מגוויקיל ולא מקיטו. אבל בכל מקרה זה סיפור לא זול בגלל אגרת הכניסה.

סאקרה

New member
כנראה שהכל עניין של ציפיות והשוואה

כל חיי חלמתי להגיע לשם. הספרים של דארווין דוקלמו בעל פה.. שמרנו את זה כדובדבן האחרון לטיול של כשנתיים ביבשת. לצערינו האכזבה היתה כגודל הציפיות. רב בעלי החיים נכחדו מהאיים,אלה שנשארו מתוייגים בפלסטיקים (בעיקר כלבי הים ואריות הים,אבל לא רק) צורת הטיול-בקבוצות מודרכות-לא מאפשרת קשר עם בעלי החיים שכן נמצאים. (אין ברירה,אני מבינה ומסכימה שכמויות כאלה של תיירים לא יכולים להסתובב חופשי בשטח..) וזו כנראה עיקר הבעיה של המקום- "רעיית יתר",עודף נוראי של תיירות. בכל רגע נתון תראה סביבך עוד 5-6 ספינות,חלקן גדולות ועמוסות. חלק מהמפרצים מטונף,למרות שלספינות אסור להשליך פסולת לים, חלקן עושות זאת,מחוסר מקום במיכלי הפסולת. ואולי הנקודה האישית,היא ההשוואה- אולי אם זה היה אתר הטבע הראשון שהיינו מבקרים בו-היינו נפעמים. אולי. לא בטוח. אבל אחרי שהיינו שבועות ארוכים בפטגוניה,התהלכנו לבד בין פינגווינים,ארמדילים,עדרי גואנקוס,מרות,כלבי ים,פילי ים,אריות ים והכי הכי הכי-לויתניות עצומות עם גורים(!),שחינו איתם,ברחנו מאורקות ואהבנו דולפינים-גלפגוס נראתה לנו כמו גן חיות אמריקאי.

natyh

New member
איזה יופי של תיאור

עכשיו קופצות לי לראש התמונות של דורון אראל מההרצאה שלו על ואלדז פטגוניה וארץ האש , עוד מקום שלא הייתי בו . טוב אז אין ברירה נצטרך ללכת להשלים חוסרים . תודה. נתי

sela v

New member
מזכיר לי

אריה שראיתי בשבי בדרום אפריקה, אחרי שאמנם זה גם מאורגן, אבל לא כזה צפוף בשמורות באפריקה, וגם שם יש שמורות יותר צפופות ופחות צפופות. אחרי כמה שנים שהייתי בגן החיות בסן דיאגו, שאמור להיות אחד הטובים בעולם די התאכזבתי.

maz

New member
שאת אומרת חיות את מתכוונת יונקים?

אם כן, אולי את צודקת למרות שקירבה כזו לאריות ים לא היתה לי קודם (כולל גורים ששיחקו איתנו במהלך צלילה) ולהקה של דולפינים שליוותה אותנו דקות ארוכות היתה גם היא חוויה ראשונית בשבילי. אבל לפי התיאור שלך החלקים בפטגוניה שלא יכולתי להיות בהם נשמעים שווים ביותר ואני מקווה לזכות ולהגיע. אבל הייחוד של הגלאפגוס זה העופות - גם מינים אנדמיים רבים וגם היכולת להתקרב אליהם כל כך. אותי זה מאד הרשים. אולי גם כי היינו לפני העונה והיו פעמים רבות שלא ראינו עוד ספינות מסביב.

סאקרה

New member
בגלפגוס התרשמתי בעיקר מהאיגואנות

ומהעופות. אבל כישראלית-יש לנו כל כך הרבה עופות, שזה פחות הלהיב אותי. חלק מהיונקים הימיים היה מתוייג , (ממש כמו פרות,עפ קליפסים מפלסטיק) הצבים מרוכזים בגן חיות,וחלק מהריפים פגועים מאוד. אחת החוויות שבכל זאת רשומה לזכות המקום- צלילה עם להקת מנטות ענקיות,בסביבות 100 פרטים,שריחפו מעלינו והחשיכו את הרקיע שמעל המים. גם צלילה עם כרישים היתה נחמדה,בעיקר הודות למיקום-בתוך נקיק צר. חשוב לי להבהיר- יש בגלאפאגוס יופי מיוחד. איים עם לבה בתולית,מתלולים וולקניים,מפרצי טורקיז,מנגרובים, איגואנות אקזוטיות וסרטנים צבעוניים. יש עופות משונים עם שק אדום,אלבטרוסים צוללים ויונקי ים. אבל... באותו מחיר אפשר לראות ולהנות הרבה יותר במקומות אחרים.

maz

New member
כישראלית יש לנו הרבה עופות?!

לי בארץ לא יצא להתקרב כל כך לעופות גדולים אם הם לא בכלובים. נדמה לי שאין מקום בעולם עם האופציה הזאת תיוג של יונקים ימיים הוא לצרכי מחקר. על אריות הים לא ראיתי תיוג כזה באף מקום. הצבים זה באמת סיפור עצוב כנראה לא צריך להסכים על הכל
צללת עם 100 מנטות?! איזה כיף לך. על מנטה בצלילה עוד לא שמתי

סאקרה

New member
סע לחולה...למעגן מיכאל..לאילת

העגורים כמעט יושבים עליך,השקנאים והחסידות נוחתים מעל הראש כמו בסרט של היצ'קוק,על האנפות שרצות אחרי הטרקטור והסיקסקים שאתה כמעט דורך עליהם-לא צריך לדבר. נכון שאין להם רגל כחולה או שק אדום והם לא מקננים לך על השביל. אבל הפיגווינים שבאו לשחק איתי בפונטה טמבו היו הרבה יותר חביבים. יצאנו עם מועדון צלילה שיש בו 2 מדריכים ישראלים. הם הבטיחו לנו שנראה מנטות. אחד המדריכים שלהם עסק במחקר של המנטות ותעד את הנתיבים שלהם. אנחנו דווקא רצינו לשחות עם צבי-ים,אבל הם הציעו מנטות-אז לקחנו.. בדרך קיבלנו קריאה מהחוקר שיש להקה ענקית וכדאי להגיע מהר. ירדנו לים ותוך רבע שעה נהיה חושך למעלה... שלא כמו בסרט שראיתי מאיי קוקוס, המנטות לא באו לשחק איתנו,הן ריחפו למעלה בהתעלמות מוחלטת מקיומנו. חוויה חזקה מאוד, אולי רק בגללה היה שווה לטוס לגלפגוס.

natyh

New member
הייתכן קישור בלי שירשור ?

גנבתי מללי את הרעיון: פונטה טמבו: פנגווינים1 פינגווינים2 פינגווינים3 אגב האם מישהו יודע האם יש פנגווינים בצ'ילה צפונה לצאיטן ? נתי

sugarhigh

New member
שאלה לגבי פטגוניה

שלום, אני מתכננת טיול לדרום אמריקה,רציתי לדעת באיזה חודשים היית באיזור דרום צ'ילה ארנטינה, העונה היא נובמבר-מרץ האם ניתן גם לטייל במרץ-אפריל. אני אשמח לשמוע עצות וטיפים לגבי הטיול, תודה ליענה

מונה5

New member
אפשר לטייל

בכל מקום בכל זמן בודאי במרץ אפריל עד מאי . זה לא מתאים לכל אחד , יש כאלה שאוהבים לטייל מחוץ לעונה ויכולים , ויש כאלה שלא.

זה נכון שזה נחמד שאין הרבה אנשים

מצד שני באפריל מאי יהיה רוב הזמן גשם ויהיה לך קצת קשה ללכת לטרקים. אני טיילתי באזור בינואר עד מרץ - החל מפברואר בדרום, כבר לא היו מסביבי הרבה מטיילים ומזג האויר היה יחסית נוח. במרץ כבר החל להיות יותר גשום אבל עדיין סביר.

maz

New member
לא מדיוק

יש איזורים שהדרכים אליהן חסומות בחורף. חוץ מזה שעיקר המטרה בנסיעה הארוכה לשם היא הנופים. אם מעונן וגשום או מושלג - קצת קשה לראות את הנוף, ובוודאי לא להנות ממנו. שלא לדבר על כל מיני סיורים מודרכים שפעילים רק בעונה. אנחנו היינו בסוף החורף - בספטמבר וניסינו לברר לגבי ירידה לדרום באוקטובר. לא היו טיסות, כבישים היו עדיין חסומים בחלקם ומזג האויר היה מושלג וקר מאד. יכולנו איכשהו להגיע אבל זה היה רק כדי לשים וי ולא ממש כדי להנות ממה שיש למקום הזה להציע אז ויתרנו.

natyh

New member
נהפוך הוא

אין דבר מדהים יותר מלראות את הטבע במלוא עוצמתו מלהגיע לשם בחורף מחוץ לעונה ! הדרכים חסומות והמעבורות לא עובדות נכון ! ולמיטב הבנת הנקרא שלי כתוב שם בהודעה זה לא מתאים לכל אחד ! את צודקת מונה זה לא מתאים לכל אחד ,אגב מאז לו היית שם מחוץ לעונה היית יודעת אם היית נהנית שם או לא , כרגע את לא יודעת ! ומאחר והייתי שם בשתי העונות קייץ ושיא החורף , אני יכול לספר לך מה זה להתעופף בעליה עם 40 ק"ג משקל מרחק של 5 ק"מ ב40 דקות עם רוח גבית של 120 קמ"ש ולעבור לזחילה בסוף העליה כדי לא לעוף ממש כך . זה הטבע במלוא עוצמתו ןחוויה עליה ממש אסור לותר , אבל כאמור לא מתאימה לכל אחד . נתי

natyh

New member
ואותה דרך

לקחה שעתיים וחצי בירידה נגד הרוח .

maz

New member
מה שאתה מתאר כאן

נראה לי בדיוק מה שלא הייתי נהנית ממנו.

למעלה