חברים יקרים
לא ניסיתי להסביר את הדוח, הדוח מביא עובדות, ציטטתי אותו כמות שהוא, הסבירו אותם לעצמכם איך שתרצו, מהיכרות עם יחידות הסיוע אני יודע להסביר עוד כמה וכמה סיבות אפשריות, אבל זה לא באמת משנה, אולי לא לגמרי הבנתם למה היה חשוב לי להביא את זה ואפרט..
אני לא בטוח שאתם מעודכנים אבל בחודש ספטמבר כלומר בעוד שלושה חודשים נכנס לתוקף חוק חדש שעבר בכנסת בדצמבר שנה שעברה יממה לפני פיזור הכנסת הקודמת - "חוק הסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה", החוק קובע כי החל מספטמבר 2015 לא ניתן יהיה במדינת ישראל להגיש תביעת גירושין מלאה או חלקית (רכוש, מזונות, הורות) לא בבית משפט למשפחה ולא בבית הדין הרבני - אלא תהיה חובת גישור קודם לכן. מי שיפנה לבית המשפט או לבית הדין יופנה לגישור חובה כאופציית ברירת מחדל יחידה.
החוק למעשה מנטרל את פעילותם של עורכי הדין ומשלח את המתגרשים לגישור חובה. הזוג יהיה חייב במספר מוגדר של פגישות גישור על מנת לקבוע אם יש סיכוי לגישור או לאו. רק במידה ותהליך גישור נכשל יוכלו הזוג או עורך הדין מטעמם לפנות להליך המשפטי.
הזוגות יופנו על פי החוק ליחידות הסיוע בהן עסקינן (שכמובן איש עד כה לא עשה דבר כדי להכין אותם מהיבט כח אדם למבול הגישורים הצפויים שם) שליד בתי המשפט ובתי הדין. מפה תבינו שתמונת ההצלחות שיתממשו בהליך הזה הולכת להיות דרמטית מאד בקרוב.
החוק נועד לבטל את מירוץ הסמכויות וזה הרעיון המרכזי בו, מאידך יש בחוק הזה כמה וכמה וכמה בעיות לא פשוטות שלא זה השירשור להכנס אליהן (אם תרצו אשמח בנפרד) ובכל זאת אני תקווה שיועיל להרבה זוגות.
להערה שנאמרה פה על מקרה פרטי.. צחוק הגורל הוא שבהצעת החוק שעברה בכנסת נכתב הרציונל כי הרוב המוחלט של גישורי הגירושין מסתיים בהסכם גירושין ולכן לכאורה המסלול הגישורי מסלול מבטיח... רוצה לומר אני לא היחיד המכיר את הסטטיסטיקה המקובלת בענף, גם הכנסת סוברת כך. (גם את הצעת החוק ניתן למצוא ולקרוא בחסות גוגל)