גישור

mika144

New member
גישור

שלום לכולם,
לצערי אני שוקלת ברצינות פרידה...רציתי לדעת אם יש מגשר/עו"ד שמישהו השתמש בשרותיו והיה מרוצה?
ואם מישהו מכיר את ע"וד יורם פרי? ואיך הוא.

תודה רבה מראש

בדד1

New member
ברוב המקרים

יש צד אחד שמרוצה מעורך הדין או המגשר
והצד השני פחות (בלשון המעטה)

SoComplicated

New member
אני מציע את יחידת הסיוע של בית המשפט

אמנם הם עסוקים וזה יכול לקחת יותר זמן והם מוגבלים במספר הפגישות.
אבל זה ממש זול והם אובייקטיבים לגמרי
אין להם אינטרס למשוך את זה או ללבות אש - אצל עורכי דין זה קורה
&nbsp
בסוף התהליך הם מפנים לעורך דין שיהפוך את ההסכם למשפטי - אבל עדיין יוצא ממש זול יחסית לכל אלטרנטיבה אחרת.

mika144

New member
ומה עושים בינתיים?

ממשיכים לגור באותו בית? או שאפשר לעשות איזשהם הסדרים זמניים?
ומה אם הבעל לא רוצה?

SoComplicated

New member
קשה מאד לעשות גישור שרק צד אחד רוצה

וכיום המצב ברבנות שאם האשה עוזבת את הבית זה גורם להמון בעיות.

גישור ניתן לבצע אך ורק כששני הצדדים באים אליו מרצון

זה לא ממקום של קשה או קל
גישור וולונטרי ובהגדרה לא ניתן לכפות גישור על צד שאינו מעוניין בכך
כך על פי חוקי הגישור
&nbsp
הערה - בספטמבר אמורה להכנס בישראל לתוקף חקיקה חדשה שתחייב גישור גירושין לכל מי שמגיש תביעה בבית משפט או בית דין. זוגות יחוייבו לפנות לגישור כהליך מקדמי ורק בתום מספר קצוב של פגישות חובה במידה ולא צלח הם יורשו להגיש תביעה בבית המשפט או בבית הדין
זה בהחלט סותר את העיקרון שציינתי קודם, ניסיונות כאלו בחול לא צלחו (איטליה)
&nbsp

שמעתי על זוגות שהחלו תהליך והמשיכו לגור יחד בחדרים נפרדים

לא נראה לי רעיון טוב אם יש אלטרנטיבה רצוי להימנע.

לגבי גישור, אמנם אנחנו התגרשנו בגישור אבל היה קטע הזוי לגמרי. לא משקף אז לא ארחיב בנושא.

לגבי יחידות הסיוע

מי שמתעניין אשמח לצרף לו לינק, לפני כשנתיים פורסם דוח על תפקוד יחידות הסיוע שליד בתי המשפט למשפחה ובתי הדין הרבניים לידי כנסת ישראל.
נתון שתפס את עיני בדוח הזה הוא אחוזי הצלחה בגישור גירושין שהם מבצעים העומד על 50% !!
לידיעה כללית בארץ ובעולם בגישורי גירושין פרטיים אחוזי ההצלחה המקובלים מעל 90%
כלל לא משנה מה הסיבה לכך, זה אומר הכל
עלות גישור גירושין ממוצעת (תלוי בכמות הפגישות הנדרשת לכל זוג) נעה בין 8000-16,000 ש"ח כולל הכנת הסכם גירושין על ידי עורך דין משפחה. סכום זה כמובן מתחלק בין שני הצדדים.
לא חושב שהחסכון בעלות זו מצדיק את הנתון האמור. אנשים מתגשרים על כל מה שיש להם בחיים, רכוש, ילדים, מצב כלכלי עתידי.

הדוח לגמרי אובייקטיבי

והוא נערך על ידי מרכז המחקר והמידע של כנסת ישראל והוגש לחברי הכנסת.
בדיוק בגלל שאני בעל עניין בחרתי לא להביע דעה אלא לצטט דוח רשמי של המדינה והצעתי למעוניינים גם לינק כדי שיתרשמו בעצמם ולא יסתפקו בציטוט של בעל עניין.
להלן הדוח עצמו
[URL]http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m03199.pdf[/URL]
עמוד 13 פסקה תחתונה

בברכה
רן, מגשר גירושין

SoComplicated

New member
הדוח לא אמין כי המגשרים לא מדווחים

למשל המגשר הנבל שהייתי אצלו למשל
לא ידווח שלא יצא מזה כלום וברחתי ממנו כמו מאש

הדו"ח אולי אובייקטיבי, אבל ההשוואה לא

ליחידת הסיוע, רוב הזוגות מגיעית אחרי שהגישו תביעה בבית משפט ובית המשפט הפנה אותם
למגשרים פרטיים רוב הזוגות מגיעים אחרי שהחליטו לנסות גישור

יכול להיות שזו הסיבה לחלק גדול מההבדל באחוזי ההצלחה, ולאו דוקא כפי שניסית לרמוז שמגשרים פרטיים יותר טובים

חברים יקרים

לא ניסיתי להסביר את הדוח, הדוח מביא עובדות, ציטטתי אותו כמות שהוא, הסבירו אותם לעצמכם איך שתרצו, מהיכרות עם יחידות הסיוע אני יודע להסביר עוד כמה וכמה סיבות אפשריות, אבל זה לא באמת משנה, אולי לא לגמרי הבנתם למה היה חשוב לי להביא את זה ואפרט..
אני לא בטוח שאתם מעודכנים אבל בחודש ספטמבר כלומר בעוד שלושה חודשים נכנס לתוקף חוק חדש שעבר בכנסת בדצמבר שנה שעברה יממה לפני פיזור הכנסת הקודמת - "חוק הסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה", החוק קובע כי החל מספטמבר 2015 לא ניתן יהיה במדינת ישראל להגיש תביעת גירושין מלאה או חלקית (רכוש, מזונות, הורות) לא בבית משפט למשפחה ולא בבית הדין הרבני - אלא תהיה חובת גישור קודם לכן. מי שיפנה לבית המשפט או לבית הדין יופנה לגישור חובה כאופציית ברירת מחדל יחידה.
החוק למעשה מנטרל את פעילותם של עורכי הדין ומשלח את המתגרשים לגישור חובה. הזוג יהיה חייב במספר מוגדר של פגישות גישור על מנת לקבוע אם יש סיכוי לגישור או לאו. רק במידה ותהליך גישור נכשל יוכלו הזוג או עורך הדין מטעמם לפנות להליך המשפטי.
הזוגות יופנו על פי החוק ליחידות הסיוע בהן עסקינן (שכמובן איש עד כה לא עשה דבר כדי להכין אותם מהיבט כח אדם למבול הגישורים הצפויים שם) שליד בתי המשפט ובתי הדין. מפה תבינו שתמונת ההצלחות שיתממשו בהליך הזה הולכת להיות דרמטית מאד בקרוב.
החוק נועד לבטל את מירוץ הסמכויות וזה הרעיון המרכזי בו, מאידך יש בחוק הזה כמה וכמה וכמה בעיות לא פשוטות שלא זה השירשור להכנס אליהן (אם תרצו אשמח בנפרד) ובכל זאת אני תקווה שיועיל להרבה זוגות.
להערה שנאמרה פה על מקרה פרטי.. צחוק הגורל הוא שבהצעת החוק שעברה בכנסת נכתב הרציונל כי הרוב המוחלט של גישורי הגירושין מסתיים בהסכם גירושין ולכן לכאורה המסלול הגישורי מסלול מבטיח... רוצה לומר אני לא היחיד המכיר את הסטטיסטיקה המקובלת בענף, גם הכנסת סוברת כך. (גם את הצעת החוק ניתן למצוא ולקרוא בחסות גוגל)

למעלה