גינקו וריכוז

גינקו וריכוז

האם פעם בכלל הוכיחו מחקרית שהדבר הזה עוזר לריכוז וזכרון טוב יותר? זה אמנם לא כימי ולכן חלש יותר, אבל כ"כ מהללים את הגינקו.. ניסיתי בגלל הלימודים, ונראה לי שזו כזו שטות (או שצריך פשוט לקחת כמויות אדירות). אשמח לשמוע עוד דעות.

hal767

New member
אכן שטות

יצרנים, משווקים וסוחרים ממולחים מפרסמים את הקישקוש הזה כדי לקדם מכירות אצל הפריירים שמאמינים וקונים. הצמח עצמו מכיל חומרים המזיקים לגוף. בקיצור, לא להשתמש. אפשר בהחלט לשפר ריכוז של אדם ע"י עבודה בתחום המנטלי וכן לשלב תזונה טבעית נכונה, נשימה נכונה וחשובה מאד שינה מספקת. אני מוכן להסכים לכל דבר נוסף שיתרום חיובית לנושא, כמו טיפולי מגע [מסג', רפלקסולוגיה וכד'], יוגה, פעילות גופנית נכונה ועוד, שמישתלבים בדרך ריפוי טבעית אמיתית. חשוב להימנע מלצרוך רעלים המדכאים את פעולת המוח כמו סמים, אלכוהול, משקאות מעוררים, תרופות שונות ועוד.

harduf9

New member
הל, תשובתך אינה במקום ובוודאי לא מנוסחת כראוי

העובדה שלדעתך מלבד שיטתך כל השיטות הן במקרה הטוב לא מזיקות אך לרב אחיזת עיניים ורמאות אינה ראויה לכבוד. חשבתי שהבנת בעבר שתגובות אילו אינן מתקבלות בעין יפה. גם מבחינת האגו וגם מבחינת המקצועיות העובדה שאתה "צועק" אני אני אני או שלי שלי שלי, לא מוסיפות לך כבוד ולדעתי פוגעות בך גם מהבחינה הפיזית. אתה סגור / תקוע תחלה במחלות של תקיעות. ממליץ על vervein מפרחי באך אפשר לשלב עם crab apple. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
גיא הרדוף, תשובתך אינה לעיניין, ומטעה.

1-לא נאמר דבר לגבי יתרון השיטה בה אני דוגל, ולא הייתה התייחסות לשיטות אחרות. 2-לא "צעקתי" אני ואני ואני, כדבריך, ואין כאן בכלל שאלה של אגו מנופח. אם היית מכיר אותי, הייתה יודע ששיקולי אגו אינם קיימים אצלי כלל. דבריך לגבי תשובתי הצנועה, המקצועית והעיניינית הינם סילופה, ופרשנות עקומה שלך. באשר לכבודי, אל תדאג לי, הכל בסדר. בקשר לפרשנותך על כך שאני סגור/תקוע, הרי היא אינה רלוונטית, שהרי אינך מכיר אותי. איך מטפל יכול לתת דיאגנוזה על אדם שמעולם לא פגש ובוודאי שאינו יודע עליו דבר? זה לא מקצועי ולא רציני. חולק על פרשנותך לגבי ההשלכות הבריאותיות של הסגירות והתקיעות, ובוודאי שלא אעיז לקחת את תרופות הפלא, עליהם המלצת, שהן בניגוד להשקפתי בנושא הבריאות והריפוי. מלבד זאת, אסור להמליץ על תרופות או לייעץ בתחום הבריאות דרך האינטרנט, בוודאי לאדם שאינך מכיר, זה בניגוד לכל כללי הרפואה הנכונה. ממליץ לך להגיב לשואלים בתשובות משלך, ולא להתייחס לתשובות שלי, שהרי אינך מומחה בשיטה בה אני עוסק, ופורום מכובד מציג גישות שונות. זה יחסוך עימותים מיותרים.

harduf9

New member
סיפור

סופר צעיר שלח למרק טווין ספר שכתב לשם קבלת ביקורת, מרק טוויין החזיר לו את הספר עם ביקורת שלילית ביותר. הסופר הצעיר כתב בחזרה שאינו מבין איך מרק טווין יכול להעביר את הביקורת הזו שכן לא קרא את כל הספר, הוא יודע זאת מאחר והדביק שני עמודים יחדיו ומרק טווין לא העיר על כך. מרק טווין ענה שהוא אינו צריך לאכול את כל הביצה בשביל לדעת שהיא סרוחה. בריאות שלמה גיא הרדוף

אני חושבת שהנושא הובן

הדרדרנו למקום מספיק נמוך כדי לעצור את הדיון כאן. עכשיו אפשר בבקשה לחזור לנושא המקורי, ולדון בסיבות לעייפות וחוסר ריכוז, חוסר הגעה של מספיק דם וחמצן למוח, ועוד דברים שגורמים לתלמידים וסטודנטים לרוץ ולצרוך את מה שהפרסומת או המוכרים בחנויות ממליצים עליו?

hal767

New member
מקסים ולא שייך לעיניין

גיא, האמן לי שתרומתך לגולשים תהיה חיובית יותר אם תשיב להם ולא תיתעסק בתשובות שלי, כמו שאני לא מתעסק בתשובות שלך. העובדה שאינני מתייחס לתשובות שלך ושל אחרים, אינה אומרת שאני מסכים לכל שאתה והם כותבים, אבל אני מכבד את רוח הפורום, שמשמעותה גישות ודעות שונות. המלצתי, השקיע את האנרגיה והידע שלך בלתרום לשואלים המחפשים דרך לבריאות, ורק בזאת, והגולשים יחליטו לעצמם עם מי הם מסכימים או לא מסכימים.

Artanis

New member
אני עוד לא מטפלת בתחום הגוף...

אך בתחום הנפש אני יכולה לומר לך דבר אחד פשוט: אתה לא בהכרח צריך לפגוש את האדם בכדי להרגיש איפה יש לו פה ושם חסימות (ואני לא מדברת על כך שניתן לתת דיאגנוזה מרחוק על כל דבר) אבל כאשר אתה עובד על עצמך רגשית אתה כבר מזהה את הדברים האלה...מרחוק. באשר לשאר, קטונתי.

hal767

New member
אני חולק עליך

אבל מאחר ועדין אינך מטפלת, מותר לך לטעות. וגם כשתהיי מטפלת תביני את חשיבות הניסיון וההתנסויות בהבנת תחום הנפש. ישנם דברים שאי אפשר ללמוד בשיעור או מספר, אלא רק מהחיים.. עם הזמן תביני זאת. תחום הנפש אינו זר לי, ואני חושב שאני די עמוק בו, על אף שמרבית תשובותי בפורום קשורות לתזונה ולחיים נכונים. הטבעונות והריפוי הטבעוני אינם מפרידים את עינייני הנפש מתחום הבריאות, ויעידו על כך מספר מהחברים הפעילים בפורום זה שנעזרו בשרותי הטובים.

Artanis

New member
זכותך לחלוק עליי....

אבל מי אמר לך שאני לא מטפלת בתחום הנפש? ומי סיפר לך שאני לא למדתי מהחיים עצמם והעברתי מנסיוני שלי לאחרים? איך אדם כמוך שעובד על עצמו רגשית מרשה לעצמו לשפוט אחרים? אני לא מטפלת בתחום הגוף (עדיין...). תחשוב על זה ... שיהיה רק בריאות.

Artanis

New member
כתבתי שאני לא מטפלת בתחום הגוף...

אלא בתחום הנפש. כתבתי בפירוש אני לא מטפלת בתחום הגוף. אני עוד לומדת בתחום הזה. אם תקרא שוב את ההודעה שלי, תראה שכתבתי "שבנוגע לכל השאר קטונתי"...התייחסתי בהודעה שלי רק לתחום הנפש!

hal767

New member
אוקי, אינני יודע מהם יכולותיך בתחום הנפש

ואני מקווה שהן גבוהות, ועדין אני בדעה שלקבוע דעה על נפש של אדם שלא מכירים מקרוב ולעומק, זאת טעות. מאחל לך בהצלחה בדרכך.

Artanis

New member
הרי אתה בעצמך עשית זאת...

וזאת מבלי בכלל לנהל איתי שיחה אינטלקטואלית כלשהי. או מבלי לקרוא את הודעתי ולהבינה עד תום. אני הבעתי את דעתי מתוך נסיוני אישי שלי, ופסלת אותה על הסף מבלי לדעת מהו נסיוני אם בכלל. אבל זו זכותך ומותר לך לא להסכים עימי. אני מכבדת את זה. אבל אני אשמח באם תחשוב על הדברים שנאמרו.

hal767

New member
נראה לי שאנחנו מבזבזים את זמנינו משלב זה

מה שניכתב עד כה מספיק בהחלט, ולא ניראה לי שיהיו חידושים בהמשך. מלבד זאת, כתבת לי "רות סוף", חשבתי שאת רצינית בזה.

Artanis

New member
ואין לי כל רצון לנסות "לחנך"

אותך... כמטפלת ...וכבת אדם, רציתי להאיר נקודות חשובות שעשויות להואיל לך. אני יודעת איך אני מטפלת באנשים. ואחד הדברים החשובים שאני מקפידה לעשות זה בשום אופן לא להכפיש שיטות טיפול אחרות באשר הן. כל שיטת טיפול יש לה תפקיד חשוב לא פחות מאשר השניה. רות. סוף.

האל, שלום

אני מבקשת שוב לא לכנות שיטות טיפול שחברי פורום אחרים עוסקים בהן, כשטות, קשקוש וכו'. כמובן שאין שום בעיה בהבהרת הגישה שבה אתה נוקט, אך עם כבוד לשאר המשתתפים. תודה.

למעלה