ג'ינסים בH&M

ג'ינסים בH&M

כן, אני יודעת שיש שם סחורה לא משהו וכו' אבל יצא לי למדוד שם זוג מכנסי ג'ינס שישבו עליי מאוד מאוד יפה והמחיר סביר... אז מכיוון שאני יודעת שהסחורה שם לא משהו - לא קניתי משם דבר ואני מעוניינת לדעת: כמה מהר הג'ינסים שלהם מאבדים את הצורה ואז הופכים להיות כאלה שהם בסדר ברגע הראשון שלובשים אותם ואחרי שעה מתרחבים ויש על התחת מלא בד שמעוות את הצורה? הסתכלתי על הרכב הבד ויש בו אחוז אחד של אלסטן (שלפי הבנתי הוא זה שגורם לבגדים עם הזמן להתרחב) - זה הרבה או מעט? אשמח לפתרון לחידות!

niya

New member
אחוז אחד של אלסטן

זה מעט. אני לא בטוחה אגב לגבי הנושא של האלסטן - דווקא אחוז גבוה של אלסטן אמור לגרום לבד להתרחב פחות (כי הבד מתכווץ). אבל אולי מישהי מומחית ממני תדע יותר?

אוי :(

עכשיו אני מבולבלת לגמרי... חשבתי שזה מה שגורם לג'ינסים להתרחב אחרי הכביסה... ועכשיו אני בכלל מפחדת שיתרחב.. כי מידה אחת הייתה גדולה והשנייה ישבה ממש בול ואני מפחדת לקחת את זאת שישבה בול ושהיא תתכווץ יותר מידי ואז אשאר עם ג'ינס קטן או לקחת את הגדולה ושהיא תתכווץ מעט מידי ואשאר עם ג'ינס גדול מידי :( יש לך נסיון עם ג'ינסים של H&M?

אין לי ניסיון אישי עם הג'ינסים שלהם אבל

קצת אלסטן בג'ינס זה דווקא ממש טוב. זה לא גורם לג'ינס להתרחב, להפך, או אמור לתת לג'ינס את היכולת "לחבוק את הקימורים" ולהיצמד בטוב טעם, אבל ממש לא כמו טייץ. במקומך- הייתי לוקחת את המידה שיושבת בול, פשוט כי ג'ינסים תמיד מתרחבים טיפה אחרי ההליכה- יש לי ג'ינסים בשווי מאה שקלים בארון וג'ינסים בשווי אלף.. כולם מתרחבים קצת ואלסטן זה מבורך כי אז הג'ינס מתרחב הרבה פחות
ממה שאני יודעת- יש בד"כ 2% בג'ינסים שיש בהם אלסטן, אבל לא נראה לי כזה קריטי... מה שאני עושה בבית- קונה את הג'ינס והולכת איתו קצת בבית לראות שהוא אכן לא מתרחב בטירוף

אם ככה - מספר שאלות

1) את מתכוונת שאת קונה ומסתובבת בבית כשהטיקטים עליו ואם הוא מתרחב את מחזירה? האם הם מסכימים לקבל חזרה במקרה כזה? 2) ההבדל של אחוז אחד באלסטן לא קריטי? כי סה"כ קניתי שני ג'ינסים... אחד מהם מצויין ואני חורשת עליו זו השנה השלישית ואילו השני - כבר באותה עונה הבנתי שהוא סבבה אחרי כביסה אבל שעה של לבישה הופכת אותו לשק של בד בטוסיק. האם במקום להתרחב או לא יכול להתכווץ יותר מידי? עד כמה אלסטן הוא מבורך? כמה אחוזים ממנו צריכים להיות כדי שלא יתכווץ מידי ולא יתרחב מידי? אני אשמח לדעת. יש לי נסיון רק עם שני ג'ינסים... לרוב אני עם שמלות או חצאיות ואם קר אז עם מכנסי בד אלגנטיים... והנסיון שלי לא מוצלח במיוחד ככה שלא הצלחתי להסיק תובנות מסויימות עבור קניות עתידיות של מכנסיים כאלו. הג'ינסים שאני בודקת עכשיו נמצאים בסקאלת המחיר הנמוכה לג'ינסים (לפי הבנתי) ולכאורה אפשר לנסות ולא יכאב בכיס ועם זאת אני לא רוצה לזרוק גם לא מאה שקלים לפח.

אז ככה

א. כן. למה שלא יסכימו? אני לא יוצאת עם המכנסיים החוצה ולא כלום, דואגת שכלום לא יקרה להם. אחרי חצי שעה כבר מבינים "לאן הרוח נושבת" והאם המכנסיים יתרחבו עוד יותר או לא. ב. בזה אני כבר פחות מבינה. אני יודעת שלרוב כשיש אלסטן זה 2%. האם ההבדל קריטי? לצערי אני לא יודעת. מניסיון עם מכנס שיש לי עם אלסטן 2% אז הוא התכווץ קצת בכביסה, אבל לבישה של שעה כבר החזירה אותו למצב הרגיל.. הרעיון של אלסטן הוא לתת גמישות לג'ינס במובן הזה שהוא יחבוק יותר את הגוף ולא יהיה משוחרר מדי. אבל להתכווץ בכביסה לתמיד? לא נראה לי. קחי בחשבון שג'ינסים תמיד לא צפויים קצת כשהם עוברים כביסה.. לפעמים הם מתכווצים ממש, לפעמים קצת ולפעמים לא שורדים טוב את הכביסה. אין הבטחות ובמקומך, הייתי קונה את הג'ינס, בייחוד בשל המחיר הנמוך, מסתובבת איתו קצת בחנות, בבית ורואה איך ההרגשה. תמיד גם אפשר לשאול את המוכרת אבל לא בטוח שתקבלי תשובה אמיתית. בהצלחה

מניסיוני אלסטן מכווץ את הגינס ממש קצת

בכביסה ואחרי לבישה של כמה דקות הוא חוזור לגודל נורמלי. 1% הוא ממש נמוך כשאני רואה מכנס שמכיל 5% אני מתרחקת כי הוא פשוט יתרחב על הגוף בצורה מזעזעת אחרי לבישה בהצלחה ואשמח אם תעדכני
עברתי בH&M וראיתי התנפלות על הגינסים, אחרי שהצצתי הבנתי שיש מבצע על הסקינים ב49.90. אחלה מחיר אבל כבר לא היו מידות

כולכן צודקות :)

הוא זול ויושב מצויין. ואני אקפוץ לחנות לרכוש ואדווח... מקווה שיהיה דיווח חיובי

למעלה