רבי, עליך השלום, חבר שלי נפצע קשות בשל כך...
בגלל שהוא ואנוכי לא הבנו שגימטריה בסך הכל היא דרך לדרישה והאמנתי מסיבה כלשהיא שהיא אמת ברורה, ולכן האדם הזה סחב תיק גדול עם ספרים על עצמו במשך 5 שנים שלמות עד שנשחקו חוליות גבו עד שהבחנתי בספר שנאמר בו: "ואדם אין לעבוד את האדמה, פי' שהאדם חשוב מן הספרים ורק גרמתי לאופיר, חבר שלי לבזבז את בריאותו בלי שנבין כיצד הוא זה שחשוב ולא הספרים, ואיננו עבד לספרים שאומרים בכלל שעליו לשמור על עצמו על מנת להמשיך לעסוק באלו"... זו הייתה עצה שלי, ולומר את האמת, הוא אף דוגל בערכים החיוביים של גימטריה יותר משאני דוגל... אם גימטריה היא דרך דרוש... מדוע אמר לי הבורא בעצמו שסמים פסיכיאטריים = שקר = 600 לפי ערך גימטרי? האחד חייב ללכת והשני להשאר... או בשמך להיות דרך דרוש של השכנת שלום? האם אתם בטוחים שאינני רשע באמת? ואם כן, איך אני מפסיק להאמין להרגשה התמידית שבי שאין לי חלק לעולם הבא... כך אני מרגיש, שאני רשע ורוצה במותם של אחרים... כי אני מקנא בהם שלהם יש חלק ולי אין... הרי אתה נקרא רשע באם שאלת שאלה פשוטה... הרי שופטים אדם כזה על מה שהוא אומר... לא שאלו שם רשע מהו עושה! אלא אומר!!! ומה שאני אומר זה לא מה שאני עושה!!! אינני מוצא את ידי ואת רגלי אדוניייייי................. כלום לא יכולתי פשוט להיות אדם שמח לבריות? שמונה השנים האחרונות בזבזתי בחושך על דברי כפירה?! כמה שנים ידרשו לי על מנת להיטיב עם הזולת?! לא עם הארץ חסיד... מעולם לא היה בי דבר שעשיתי לטובה, על אף שהחסיד ואני שנינו וודאי נתנו שקל לאדם רעב? לא?