גימגום ואהבה...

VirtualBoy

New member
מעגל האימה...

קודם כל שמחתי לשמוע על ההתחלה החדשה, מאחל לך הצלחה רבה! שנית, תודה על התגובה (לך ולכולם, אני אתייחס מאוחר יותר גם לאחרות) אז הנה התייחסותי: לגבי מעגל האימה אותו תיארת: לי נראה שפשוט אי אפשר לצאת ממנו, גם אני הייתי ב"סרט" של הטיפולים אבל הם מלמדים שם לדבר באופן מאוד לא טבעי וכל קלינאית הציגה לי (פחות או יותר) את אותה השיטה. אני מאמין שאדם מגמגם, גם בתקופות הטובות שלו, יפחד לדבר שמא יחזור לגמגם ובסופו של דבר הוא באמת יחזור, אין תקווה. ככל שעובר הזמן אני מגלה יותר ויותר עד כמה שההפרעה הזאת הורסת את כל החיים בכל התחומים שבהם (אגב, נדמה לי שלפי החוק אנחנו אפילו לא נחשבים אנשים עם מוגבלויות...) לגבי הביטחון העצמי: לפעמים אומרים לי שאני מביע את עצמי ביותר מדי ביטחון, אבל זה לא בתוקף כאשר התוכן הוא אישי ויש לכך גם סיבה, אני מאמין שהגמגום הוא פועל יוצא של טראומה שאנשים עברו בעבר אפילו בתקופת הילדות בין אם הם מודעים לזה ובין אם לא. כשהייתי קטן משפחתי התייחסה אלי מאוד לא יפה ובאלימות זה גרם לי להרגיש אז חסר ערך כי לא יכולתי להגן על עצמי וההרגשות האלו מוקרנות עד היום. גם לזה נראה שאין פתרון כי אני לא מקבל כמובן מאליו כל מה שאומרים לי וגם אם יבוא פסיכולוג שינסה להסביר לי כמה שאני מוצלח וחשוב זה לא יעזור...הפסיכולוגיה לא עובדת על כל אחד, אתם יודעים... גם לי יותר קל לדבר בזמן פעילות מה גם שכשעושים משהו מדברים פחות אבל הנטייה של הנשים היא דווקא לצאת בתחילה בדיוק למקומות מעגל האימה ודווקא כן לדבר...אגב אני חושב שבלינדייט הוא לא הרעיון הכי טוב כי גורם ההפתעה רק מוסיף התרגשות (מצד שני אין הרבה מה לעשות...) שוב מאחל לך בהצלחה

stkachov

New member
לא חייבים

לצאת דייט ראשון לבית קפה או מסעדה... בהחלט אפשר ללכת למועדון, למסיבה טובה, להשתחרר קצת, ולזרום. גם קולנוע יכולה להיות אופציה טובה.

spidergirl

New member
אבל

בדייט ראשון לא הולכים לסרט ולא למועדון כי אז אי אפשר לבחון את הצד השני. הפתרון הפשוט הוא אם כבר פאב.

VirtualBoy

New member
הפתרון הפשוט...

אף פתרון הוא לא פשוט. אם כבר, לי נראה שהפתרון הוא טיול הכרוך בנסיעה יחסית ארוכה, זמן הנסיעה בו עסוקים בנהיגה הוא זמן צינון טוב... אבל מה לעשות שזה לא כ"כ ריאלי הן מטבע הדברים והן בגלל המציאות הביטחונית אין קופצות על ההזמנה.

stkachov

New member
אני לא חושב

שחייבים ללכת דייט ראשון לפאב או בית קפה. יש גם אופציות אחרות. אין איזשהו חוק קבוע מה לעשות דייט ראשון. גם טיול, גם ים, גם סרט, גם מסיבה, גם פיקניק. הכל הולך. הכי חשוב לא להיות לחוצים, ומה לעשות לשבת בבית קפה ולנהל שיחה בדייט הראשון די מלחיץ אותנו.

spidergirl

New member
אני לא הייתי

הולכת בדייט ראשון לא לים ולא נוסעת עם מישהי באוטו נסיעה של יותר מרבע שעה ולא מחוץ לעיר. דייט ראשון הוא מפגש עם אדם זר וככזה נוקטים אמצעי זהירות בסיסיים. איך הנסיעה היא זמן צינון? אתם לא מדברים בזמן הנסיעה?

VirtualBoy

New member
בזמן נסיעה

מדברים אבל הרבה פחות, שמים מוסיקה טובה ויש נוף, זה לא ממש סיטואציה של "ארבע עיניים" בואי נקרא לזה ככה...ובכלל אני לא קשקשן גדול. לגבי אמצעי הזהירות אני יכול להבין את זה בהחלט. אבל ציינת בהודעתך שבנסיעה של רבע שעה את כן מוכנה לשתף פעולה, אז מי ערב לך יקירתי לאן תגיעי באמת וכמה זמן תימשך הנסיעה ?

spidergirl

New member
צודק

איש אינו ערב, ולכן משתדלת שלא יקרה. בדרך כלל מסכימה להפגש רק במקום ציבורי. ואם כבר נוסעים, אז באוטו שלי. אבל כן, זה מסוכן. טוב שיש לי חגורה חומה בקראטה...

stkachov

New member
זה לא חייב להיות

דייט רשמי כמו שאת מתארת. אלא סתם מפגש להכרות. אפילו לא צריך לקרוא לזה דייט. נגיד מישהי בקמפוס מוצאת חן בעיניך, מה תבואי אליה וישר תזמיני אותה לדייט בבית קפה. אני לא. אני למשל אגיד משהו כמו: " וואי שמעת על הסרט החדש שהגיע לקולנוע? מזה בא לי ללכת לראות אותו. מה את עושה בערב? רוצה לבוא איתי?" משהו בסגנון הזה. והבחור פה הרי אומר שיש לו הכרות ראשונית מהצ'אט למשל. אז הם כבר דברו לא פעם ואני בטוח שלפני שנפגשים יודעים פחות או יותר כבר הכל על הבן אדם שאתה נפגש איתו. אז לצאת למקום שבו אין מנוס אלא לנהל דו-שיח אינטנסיבי יכול רק להרוס. למה לא לעשות משהו כיפי ולהכיר זה את זה בצורה הזו. מה שכן אני מסכים עם SPYDERGIRL לגבי הנסיעה. אתה לא יכול להכיר מישהו ולנסוע איתה כל הדרך בדממה. אתם תהיו חייבים לדבר. גם לשים מוזיקה ברקע ולשתוק רוב הנסיעה זה לא פתרון, זה רק מגביר את המתח ביניכם זה ששניכם שותקים.

spidergirl

New member
בגלל שזה מהצ'אט

זה חייב להיות פנים מול פנים. חוץ מזה, תלוי למה נפגשים, אם זה לסטוץ, חייבים בית קפה כדי לבחון את הצד השני, ישר להביא הביתה מישהי שלא מוצאת חן? ואני לא אלך איתה לסרט כי זה בזבוז זמן. איך אפשר להכיר בסרט? אמורים לשבת ולשתוק, שזה אתגר בפני עצמו בשבילי. מסכימה שקל יותר שיש פעילות. מה דעתכם על פאב עם פול? (אבל לא של פרחים) באולינג? עלי זה מקל כי לא רואים ישר שאני קפצון. ניסיתם להתחיל עם מישהי במבטים, בחיוך? זה מושך בנות כמו מגנט. בשבוע שעבר עשיתי את זה בשביל הקטע עם מישהי שלא מצאה חן בעיני בכלל (אבל אז היא ניגשה אלי ועשיתי את עצמי כאילו אני לא מבינה מה היא רוצה).

stkachov

New member
מעניין

נתת כמה רעיונות טובים...
מקווה שזה יעבוד גם עבורנו(הבנים) כמו שזה עובד אצלך. אבל לך יותר קל, את בעצמך אישה אז יודעת איך עובד המוח הנשי ומה היא רוצה/מצפה/מעדיפה. לנו יותר קשה, לך תבין אותכן...
" נשים - אי אפשר איתן, ואי אפשר לקבור אותן בחצר כשהשכנים מסתכלים..." עממי.

spidergirl

New member
נשים מזעזעות

כשהן רוצות הן עושות את עצמן שהן לא רוצות. כשהן לא רוצות הן לא מודות שהן לא רוצות, גם אם שואלים אותן. וכל המשחקים הקטנים בדרך, אפשר למות. אני אמנם אשה אבל עם פסיכולוגיה גברית לחלוטין בקטעים האלה.

הי בחור יקר !../images/Emo140.gif

ראשית ,, ברוך הבא . . . שנית , גם אני כמוך חשבתי שהגמגום קשור קשר ישיר לאהבה ולכן הייתי בודדה תקופה ארוכה. גם אני לטשתי עיניים בכל זוג שעבר ברחוב , בכל חברה שהתחתנה ותמיד ליבי בכה בפנים וכאב - תמיד ידעתי שיש בי המון המון תכונות יפו של חום , רגש ואהבה שביכולתי להעניק ואין למי. אבל האמן לי , ריבונו של עולם , הוא היחיד שמסובב את הנעשה כאן כפי רצונו. ואני שלא האמנתי בעצמי זכיתי למצוא אהבה נפלאה . כן זו אני , שלא העזתי להרים טלפון , שלא נשמתי בדייטים או במפגשים חברתיים - התפללתי ללא סוף לבורא עולם , והוא סובב את הענינים בצורה מופלאה כך שגם אני מצאתי אהבה וזכיתי להינשא. . . פשוט , ידיד שלי שהכיר אותי ארוכות בצד האישיותו שלי , ולא באבן בוחן של גבר , הכיר אותי לחבר שלו הכי הכי טוב , הוא סיפר לו ותיאר לו הכל במדויק , כך שלא היה לי יותר מה לספר בהתחלה . . . זה עזר לי מאוד, והתחברנו מהר. היום בראייה של שנתיים אחורה , אני כועסת על עצמי שכ"כ לא האנתי ביכולת שלי. דע לך שאתה חייב בחורה איכותית מבחינה אישיותית ולא מבחינות טפלות , רק אחת חכמה תדע לקבל את הפנימיות שלך מבלי להחון את הדיבור שלך. איתה אתה תרגיש טוב ובטוח, אני מבטיחה בתיה

VirtualBoy

New member
תודה על הפרח ../images/Emo24.gif

אמממ...אז איפה אני משיג אחת כזאת :)

למעלה