גימגום ואהבה...

VirtualBoy

New member
גימגום ואהבה...

היי חבר'ה ! מוזר אבל רק היום גליתי את הפורום הזה ושמחתי על קיומו. אז ראשית אציג את עצמי בקצרה ואז ברשותכם אגיע לגוף העניין. כיום אני משתייך לקבוצת גילאי ה 20 פלוס ולצערי סובל מגמגום ברמה שמשתנה מאוד מקצה לקצה בכפוף לסיטואציות השונות שאני נמצא בהן. לא נולדתי מגמגם, זה התחיל מכיתה א', הפסיק לגמריי בכיתה ב' ואז המשכתי לדבר רגיל עד כיתה ח' שבה שוב חזרתי לגמגם (במקביל להיכרות עם חברה בבית הספר שמאוד אהבתי) ומאז אני מגמגם עד עצם היום הזה. במרוצת השנים יזמתי מספר נסיונות לפתרון הבעיה ע"י טיפול של קלינאי תקשורת אך הם נכשלו כליל ונואשתי מלמצוא "תרופה" למכה. אבל מה שמציק לי יותר מכל הוא אי היכולת שלי לפתח קשרים רומנטיים: הואיל ורמת הגימגום גדלה אצלי ממשית בזמן בו אני משוחח על נושאים אישיים (עד כדי השבתה טוטלית של יכולת הדיבור) פשוט איני יכול ליזום היכרות עם אף בחורה (הגם שאני לא נראה רע) ואני גם לא מרשה לעצמי לעשות זאת מתוך מודעות למצבי. האמצעים הוירטואליים ליצירת קשר (קרי- אתרי הכרויות או צ'אטים) לא מהווים נחמה עבורי כי בחורה מצויה מבקשת (ובצדק...) כתנאי למפגש שיחות טלפון ואת המבחן הזה אני לא עובר כי בטלפון אני מגמם הכי הרבה, הטלפון הוא המפלצת הגדולה ביותר כי אני לא רואה את הבן אדם עומד מולי ובדיוק זה גורם לי להתרגש יותר. לפעמים אני נוסע עשרות קילומטרים כדי להיפגש עם מישהו פיסית ולא לדבר איתו בטלפון ( כך שאני לא לקוח טוב של בזק :) אז זהו...נותרתי בודד למרות שאני מת להעניק אהבה ולחבק,זה מאוד חסר לי, כשאני יוצא אני לוטש עיניים בזוגות וזה ממש מדכא ואני לא יודע איך אפשר להמשיך ככה אבל גם לא יודע מה לעשות.

avi9

New member
עצות טכניות,או דרך מחשבה

טלפון הוא סיוט עבורך, מסיבות שכולנו מבינים ומכירים,במיוחד עם אדם לא מוכר ומשום חשיבות הדיבור הראשוני. לכן אולי עדיפה היכרות במסגרת מועדון ריקודים וכדמ' משום שהרעש הוא חברנו הטוב ביותר,ובמקום רועש הדיבור קל לנו יותר,מגן עלינו,מאפשר להסואות את הגימגום.מאחר ולדבריך אתה נראה לא רע,הרי זו נקודה נוספת לזכותך. נקודה נוספת,שהנשים/נערות בחבורה יקטלו אותי בגינה,התחל עם בחורה שאינך דלוק עליה,לא יפה משהו,כך שאינך לחוץ להצליח ולמעשה אתה מתרגל עליה,תהיה משוחרר יותר ותצליח וגם אם תגמגם מעט הבחורה תחשוב שזה מהופעתה המקסימה ותהיה מאושרת. בקיצור, נסה להתחיל שיחות במקום רועש,עם אירועים מסביב שמסיחים את הדעת מהדיבור,אחרי שתכירו מעט,ותחליפו מילים ספורות,תרגיש הרבה יותר משוחרר. לידיעתך וחשוב מאד,אינך בודד ויש עשרות אלפים כמוך מסביב שחשו את אותם התחושות,הפחדים,הלחצים ורובם נשואים או עם חברה קבועה. חשוב שתעבוד על בטחון עצמי. בהצלחה.

shoshyyy

New member
להתחיל עם בחורה

שהוא לא הכי דלוק עליה ...מישהי שהיא לא הכי יפה בעיניו בשביל להתאמן עליה ? זה מאוד לא הוגן. למה לעבוד על אנשים ? ולמה להתפשר ?

stkachov

New member
ברוך הבא

לפורום דבר ראשון! המצב שסיפרת עליו באמת מתסכל. אני אישית מעדיף לתת לבחורה לדעת מהתחלה שאני מגמגם, כדי שלא תחשוב שאני ניסיתי להסתיר ממנה משהו או לעבוד עליה. ככה זה גם טוב יותר לך כי אתה ישר יכול לקלוט את הרמז אם היא בכל זאת מעוניינת בקשר או שהגמגום מפריע לה. ואתה יודע מה, אם הוא מפריע לה, אין לך מה לחפש אצלה, תעבור הלאה. אם זה הקריטריון שלה, היא לא שווה אותך. הדיבור בטלפון באמת יכול להוות מכשול, אבל שוב, אם אתה יוצר איתה קשר לפני זה בדרכים אחרות, תן לה להבין שאתה מגמגם. אתה לא חייב להגיד את זה ישר ובצורה ישירה,אבל איך שהשיחה מתפתחת תזכיר את זה בדרך אגב. אל תתן לה להבין שזה "ביג דיל" בשבילך. או שאתה יכול ללכת בדרכו של אריק. אני מקווה שלא אכפת לו שאני מספר את מה שהוא סיפר במפגש. אריק פרסם על עצמו מודעה בעיתון שהוא מחפש בחורה, והוא ציין במודעה שיש לו קושי בדיבור. עכשיו הם נשואים והורים לילדים. אז תבחר מה שמתאים לך, והכי חשוב תיזום בעצמך. תצבור בטחון עצמי. אל תגיד אני "נראה לא רע", תגיד אני נראה טוב! אני מצליחן! בהצלחה

hanhan003

New member
שלום לVIRTULBOY

את מה שסיפרת אני חושב שעובר על רוב המגמגמים.בכל אופן אצל הגברים אני לא יודע איך זה מתבטא אצל נשים. אולי הפתרון יכול להיות כמו שBARBA סיפר שהוא פירסם מודעה שבחור מגמגם מחפש חברה. במצב כזה רמת החרדה שלך יורדת. להכיר בחורה זה החלק הקל לפי דעתי. לבלות בשניים זה רק בהתחלה במשך הזמן אתם משתפים מעגלים נוספים חברים ומשפחה. ואז המצב נהיה יותר מסובך. אני חושב שאנחנו מייחסים לגימגום שלנו יותר מדי חשיבות כמעט חשיבות מיסטית. לפי מה שהבנתי מאנשי הפורום הנשואים בני הזוג שלהם מקבלים אותם כמו שהם לפעמים זה מצליח לפעמים לא כמו כל שאר הזוגות. אני לא פתחתי לשיחה חופשית את ענין הגימגום שלי לא עם החברות שלי ולא עם אישתי ולא עם ילדי. יכול להיות שאם מישהו בפורום יש לו נסיון על מצב השטף כאשר החברה יודעת מראש על הגימגום אולי יכול לעזור.

דור6

New member
אהלן גבר,גם אני שייך לגיל ה 20+

לפחות בעוד 3 וחצי חודשים.אני כמוך נראה טוב לא מגמגם בטירוף כמו פעםאבל בוא נגיד ששמים לב שאני מגמגם ועם אנשים זרים אפשר להגיד שממש קשה לי לדבר אבך אין לי לשימחתי כבר השבתה טוטאלית של הדיבור.גם אני בלי חברה אפילו שאני מצחיק חברמן נראה טוב הכל בעצם.אני לא יודע איזה עצה לתת לך חוץ מלעבוד על הבטחון שלך כי זו הדרך היחידה שנוכל אי פעם להיות עם בחורה אותי יותר מטרידה העובדה מה יהיה אחרי ההיכרות שלנו, אנ יחושש להרגיש נחות ממנה כאילו למה איתי ולא עם אחר למרות התכונות שלי בגלל שגם לי יש חששות לפנות לזרים למשל במסעדה להזמין לנו אוכל וכל זה זה גורם לתחושת נחיתות מולה .אבל מה אני אגיד נקווה לטוב...חברים שלי אומרים לי שזה שטויות ושבסוף הזוגיות באה -החלטתי להקשיב לעצתם

VirtualBoy

New member
החשש להרגיש נחות יותר

תודה על התגובה. דווקא העניין הזה אותי לא הכי מטריד כי מי שתכיר אותי תלמד כי מלבד ההפרעה יש בי הרבה מעלות טובות ואתה יודע שאף אחד לא מושלם גם לא הנשים האטרקטיביות. כשהטבע נותן הרבה מצד אחד הוא לוקח מצד אחר, ככה זה. אם היא חברה אמיתית, במצבים בהם צריך לדבר היא יכולה להתחשב ולעזור וכך לחסוך לך את המבוכה (זה בעצם מה שאני מחפש, חברה אמיתית) נ.ב. אתה יודע איך נמדדת חשיבות האדם במדינה קפיטליסטית :)

VirtualBoy

New member
הצהרה מראש

תודה לך על התגובה, הצהרה מראש על הבעיה היא אחת הפתרונות שחשבתי עליהן באמת כשמצהירים על הבעיה אז הנסיון להסתיר אותה פוחת מה שמקל משמעותית. הבעיה היא שהעולם הוא תחרותי מאוד ולא בכל המצבים אפשר להצהיר מראש. ויש לי שאלה אלייך: למה שמישהי תיענה דווקא למודעה שבה מוצהרת מראש המגבלה הזאת, בשלב הזה לא מכירים את הבן-אדם אלא לפי התיאור שלו כך שלא יודעים להעריך אותו באמת. איפה תמצא היום נשים טובות באמצע הדרך הרוע והרכושניות שולטת היום. אני לא ממש יכול אבל גם לו הייתי, אז לא הייתי מציע תמיכה כספית כתנאי הבסיסי לחברות. או שזה אמיתי או שלא צריך.

spidergirl

New member
אני נגד להצהיר מראש

הרי בהתחלה מסתירים חסרונות, לא? לדבר בטלפון אתה יכול עם אוזניה שמחוברת למוזיקה רועשת באוזן אחת, אין סיכוי שתגמגם. יש גם את המכשירים האלה ששמים באוזן ולא מגמגמים בכלל וגם בקושי רואים אותם. זה עולה איזה 4000$ בארה"ב. אם אתה נראה טוב ולא מגמגם כל הזמן, זה יהיה חלק מהחבילה. אם מישהי מוצאת חן בעיני, לא מעניין אותי כלום, שתהיה גם רוצחת סדרתית, כל עוד היא יפה (אולי כאן מתחילות כל הבעיות שלי בבחירת חברה...) וכשאני רואה שהצד השני מעונין,זה ממלא אותי בבטחון, ומקל מאוד על הגמגום. וכמובן אפשר להכיר בפאבים רועשים. הכי הרבה, הרווחת סטוץ.

VirtualBoy

New member
המכשיר

ניסית מכשיר כזה באופן אישי ? נכון שבד"כ מסתירים את החסרונות אבל מדובר בחסרון חריג יותר, חסרון שמתגלה ממילא תוך זמן קצר וגילויו מראש (כדרך אגב) מוריד את רמת החרדה והסיטואציה הופכת נוחה יותר. רק כשאמרתי למישהי מראש שאני מגמגם הצלחתי לנהל שיחה נורמלית (שלא יצא ממנה כלום בגלל סיבות אחרות) אבל את האמת אין לי מספיק נסיון כדי להגיע למסקנה חד משמעית בעניין... לכן אשמח אם אנשים מכאן יספרו יותר מהחוויות האישיות שלהם בתחום הרומנטי המשך יום טוב לכולם

spidergirl

New member
לא ניסיתי

אבל יש פידבקים טובים מאוד. אני אמרתי לחברה שהיתה לי בזמנו רק אחרי שבועיים, רק כדי לוודא שזה לא מפריע לה וגם כדי להיות כנה ולהפתעתי היא אמרה לי שזה דווקא חמוד. גם בדייטים אחרים בנות מעוניינות בדרך כלל ואני זו שפוסלת. בקשרים קצרים שמתפתחים זה לא מספיק לעלות בכלל.

VirtualBoy

New member
פידבקים טובים

מי למשל השמיע אותם, ומה היתה חומרת מצבו... את בטח יודעת שיש הרבה דרכים קלות לעשות כסף בעולם הזה... והכי קל לרכב על גבם של אנשים נואשים. דעתי נותנת כי כל אמצעי טכני בשום פנים לא יכול לעקור תופעה שהשורש שלה הוא אחרי הכל הנפש...מה שכן, התחושה הסובייקטיבית בשימוש ב"תרופה" יכול לעבוד פסיכולוגית על האדם.

spidergirl

New member
שני דברים

במקרה הספציפי הזה, המכשיר משמיע מעין הד, שמונע גמגום. כמו שאם יש לך אוזניה עם מוזיקה רועשת, אתה לא מגמגם, תנסה ותראה. אני לא חושבת שמקור הגמגום הוא בנפש. ולגבי הפרעות נפשיות בכלל - תרופה כ"כ יכולה לשנות, כימית, לא פסיכולוגית.

spidergirl

New member
הם נותנים את המכשיר לנסיון

ואתה מקבל את הכסף בחזרה אם אתה לא מרוצה. ארה"ב זה לא ישראל עם השירות המחורבן. זה פותח באוניברסיטה של צפון קרולינה, אם אני לא טועה.

shoshyyy

New member
חויות אישיות בתחום הרומנטי....

יש לי חבר שנה וחצי ... לא מגמגם לקח לי הרבה זמן לבין שהוא פשוט לא מתייחס לגמגום כי זה לא מפריע לו והוא אוהב אותי כמו שאני ... עם הגמגום לפני זנ לא חשבתי שיהיה לי אי פעם בעל ו חבר (הייתי מאוד פסימית!!) כי מי ירצה אותי ... ואם כן אז למה ??? הרי אני מגמגמת !!!! אני העדפתי לספר לו על ההתחלה ... אחרי כמה פגישות (שבהם הוא הבחין שאני מגמגמת) החלטתי להגיד לו. ישבנו באיזה פאב על שפת הים , הייתה מוסיקה ברגע ואמרתי לו "תשמע יש לי משהו להגיד לך ...לא לא אני לא יכולה ... תמע יש לי משהו להגיד לך ... לא לא אני לא יכולה" ככה כמה פעמים .. עד שלקחתי נשימה ואמרתי לו "אני מגמגמת" ואז באופן סמלי ... בשביל להמחיש את העניין נתקע הדיסק שהתנגן ברקע!!!!!!!!!! ויכולתי לשמוע אי-אי-אי-אי-אי-אי... זה היה משהו סוריאליסטי לחלוטין. הוא אמר לי "אוקיי... ו... זה מה שרצית להגיד ???" וזהו.

diana25

New member
זה בדיוק מה שאני חוותי!!!! ../images/Emo13.gif

גם אני סיפרתי לחבר שלי אחרי 2-3 פגישות (בגלל אותן מחשבות פסימיות)וקיבלתי את אותה התגובה. היום אנחנו נשואים והגימגום ממש לא מפריע ליחסים שלנו.

mico24

New member
לא הצהרה מראש ולא בתיח!

בחור קירח מצהיר מראש, שהוא קירח? אחד שמן מצהיר שהוא שמן? אחד עם אף עקום מצהיר שהוא עם אף עקום? שעיר מצהיר שהוא שעיר? אז למה שאני אצהיר שאני מגמגם?!!

shoshyyy

New member
בגלל מה שזה גורם לך להרגיש....

גורם לך להרגיש שהנה יצא החתול מהשק ...אבל אפשר גם לא להצהיר כי כמו הקירח , והשמן, והשעיר ... רואים את זה ושומעים את זה !!! שומעים את הגמגום. לעלות את זה לדיון....לדבר על זה ... במיוחד בשבילך. בשביל עצמך.

mico24

New member
אהלן, וברוך הבא לפורום!

אני חושב, שאני כבר מתחיל לחזור על עצמי, אבל גם במקרה שלך, אני מזדהה איתך לגמרי!
(כתבתי את זה מספר פעמים בחודש האחרון) רוב הדברים שכתבת, אפשר לייחס אליי גם. גם מקרה שלי הגמגום משתנה מ-0% ל-100% כתוצאה מהנסיבות. גם אני רוב הזמן לבד, גם אני פוחד (או לפחות הייתי) ממצבי דיבור עם בחורה בהתחלת הקשר, כי הרי שם נמצא הלחץ. לא מספיק סתם לדבר, אתה חייב להיות מעניין, אתה חייב להפגין ביטחון עצמי, אתה חייב לעשות עליה רושם טוב, וזה מלחיץ בטירוף, ובמקרה שלנו פוגע קשות ביכולת ההתבטאות.. אני אמנם אחרי טיפול (במכון CTI), ואני מאמין, שהרבה מאוד דברים השתנו, משתנים, ואני עובד קשה יום יום ע"מ לא לאבד את מה שלמדתי ולהמשיך ליישם את זה, אבל נוכחתי באמת, שלא ניתן "ליישם" שום "שיטה" ללא ביטחון עצמי. אני מאמין, שזה הדבר החזק ביותר, שיכול לעזור לנו, בלי קשר לעוצמת הגמגום, וזה גם הדבר הקשה ביותר להשגה, כי איך אפשר באמת לצאת מ"מעגל הקסמים" הזה (שאני קורא לו מעגל אימים)..? כשאני מדבר על ביטחון עצמי, אני לא מדבר על רק "להעיז ולדבר", בלי שום התחשבות או חשיבה קדימה, אלא על דימוי עצמי שונה, על "החלפת הקלטת" בראש, על שינוי אופי, צורת התנהגות, תגובות ומחשבות. רק בגיל 25 אני מתחיל להבין ש"מגיע לי" (!) להשמיע את דבריי, שמגיע לי לשאול שאלות, שמגיע לי לקחת את הזמן הנדרש לכך, שמגיע לי, שיקשיבו לי, שמגיע לי לקחת חלק בהצגה הזאת, שנקראת החיים!!! מגיע לי בחורה יפה, מגיע לי כל מה שאני ארצה! זה נקרא שכנוע עצמי.. וזה עוזר. לגבי בליינדייטים.. בשבוע שעבר יצאתי עם בחורה.. היה נחמד. היא דיברה 70% מהזמן, כי רוב הזמן הייתי כמעט משותק (מושבת :) ). יש לי מזל, שהלכנו די הרבה, וכשזזים, הרבה יותר קל לי, כשאני יושב מולה ללא תנועה, אני מושבת.. ניצלתי אולי 40% מהפוטנציאל שלי, ואני חושב, שהיא ממשיכה איתי את הקשר בגלל איך שאני נראה, ולא בגלל מה שאני... מקווה, שמהפעם הבאה היא תענה לטלפונים שלי, כי הצלחתי לעניין אותה, ולא מסיבה אחרת..

למעלה