גדול שלי, שהוא היום בן 6.9
עדיין לא הובחן למחוננות, עולה לכיתה ב'.
ידע לדקלם א'-ב' וגם הכיר את כל האותיות , כולל סופיות, בגיל שנתיים וחודש. בנוסף, ידע לספור עד 20 כולל מספרים באופן ויזואלי, אני כן ישבתי איתו ולימדתי אותו די מהר, כמה ימים סך הכל. לקרוא הוא לא יצליח, אז עזבתי. לדעתי, ממש מיותר ללמד אותם בגיל הזה, הם פשוט זוכרים בעל פה, כמו שיר, אבל לא מבינים משמעות בגיל שנתים+.
הקטן שלי, שהיום הוא בדיוק בן 3, לא לימדתי אותו בכלל. מה שבולט אצלו-זה מחשב. עד גיל 2.8 הוא ראה את הילדים גדולים שמשחקים במשחקים מחשב. בגיל 2.8 , באפן פתאומי, שמעתי שמישהו משחק במחשב וילדים היו בגן ובית הספר. הייתי בהלם, כאשר שראיתי שהוא חופשי יושב ומשחק במשחקים של הגדולים. הוא, בעצם, הדליק מחשב, הדליק מודם (אנחנו סוגרים את המודם ), נכנס לאינטרנט, בלי שום עזרה של מישהו. היום הוא מחטט לי במחשב ומחפש קובץ , שאני מסתירה ממנו(יובל המבולבל) ומוצא אותו מוסתר באיזה תיקיה, הוא יודע לשמור קבצים ב-bookmarks bar, נכנס חופשי ליוטוב (כותב לפי הזיכרון, בלי להבין, כך אני חושבת) וכו'.
האמת, כל הזמן רציתי לשאול בפורום הזה, האם זה בסדר ומתאים לילד בן שלוש להיות במחשב, כיוון שני ילדים גדולים הכירו את המחשב רק מגיל 4.