גיל 3

גיל 3

להורים לילדים שהוגדרו כמחוננים: אודה לכם אם תכתבו מה עשו ילדיכם בגיל 3 ובמה הם התעלו יותר מחבריהם לגיל.

הבת שלי לא הוגדרה כמחוננת

אבל אני יכולה לענות על השאלה.
בגיל 3 השפה שלה הייתה מאוד עשירה (התחילה לדבר במשפטים מלאים בכל אורך שהוא בגיל שנה וחצי), היא הייתה מאוד טובה בפאזלים, היה לה כושר ריכוז מאוד גבוה והיא גם הייתה מאוד מתקדמת בחשבון - בלדקלם את המספרים אני לא יודעת אם היא הייתה מתקדמת, אבל היא הייתה ממציאה לעצמה תרגילי חשבון קטנים שכאלה, וגילתה הבנה בתחום.
אני השתדלתי להימנע מללמד אותה ולקדם אותה (לא לימדתי אותה קרוא וכתוב וכו' - אבל כן הקראתי לה ודברים אחרים "רגילים" שעושים, כמו לקנות לה משחקים וצעצועים, ולדבר איתה, וכו'), כי לא רציתי שישעמם לה בבית הספר - אבל מהניסיון שלי זה לא עזר בכלל...

viviane11

New member
אצלי

הייתה לה שפה מאוד עשירה.
בגיל 3 התחלתי ללמד אותה לקרוא ומאוד מהר היא למדה.
הציורים שלה היו מעל הרמה בגיל הזה.

אשתי רוצה ללמד מספרים

הבן שלי בן ה-3 מכיר את רוב סוגי הרכבים ואוהב להגיד הנה מזדה הנה מיצובישי וזה טויוטה. אשתי רוצה ללמד אותו מספרים. לי זה נראה מיותר ללמד מספרים כי ממילא אין לו צורך להשתמש בהם בגילו וזה לא מעניין ללמד אותו. מהמכוניות אנחנו נהנים יחדיו.

תלמדו מה שאתם רואים שמהנה את הילד

"ללמד מספרים" זה לא משהו שצריך לתכנן ולתאם.

שאשתך תגיד, למשל, "הנה שתי מכוניות. והנה באה עוד מכונית, ועוד מעט יעמדו כאן שלוש מכוניות".

ואז תראו אם הילד קולט ומפנים, ואם בכלל זה מעניין אותו, או שהוא מעדיף להמשיך עשות השוואות בין דגמים של מכוניות

מה זה "ללמד מספרים"?

הוא בן 3, אז אני מניחה שהוא כבר יודע לפחות לספור עד 5, אם לא עד 10. לא נראה לי שיש סיבה מיוחדת ללמד אותו יותר מזה, אבל זה לא משנה כך או כך.
לספור עד עשר הבת שלי למדה בצורה משונה - כשהיא הייתה בת שנה, ועוד לא דיברה לגמרי, ישבנו באוטו באיזו מדינה אירופית, וחיכינו לאבא שלה שיברר משהו. כדי להעביר את הזמן ספרתי בפניה את האצבעות שלי כמה פעמים בצורה משעשעת. ברגע שהייתה לה קפיצה באוצר המילים, בסביבות גיל שנה וארבע, היא פתאום התחילה לדקלם את הספירה אחת עד עשר. סיפור דומה היה גם עם אותיות ושיר האותיות שהיא נחשפה אליו. ולהזכירך אני הייתי נ-ג-ד ללמד אותה דברים כמו אותיות, אבל לא ידעתי שצריך להיזהר כל כך.

Issi Hazan

New member
הזכרת לי נשכחות עם זיהוי הרכבים

כנראה שזה סימן

mamma1

New member
הבנה חשבונית ולא מספרים

אין טעם ללמד סתם לספור ולדעתי אין גם טעם ללמד בשלב הזה איך נראות הספרות, לא מזיק, כי ילדים מחוננים יתפסו את זה על הפעם הראשונה אבל לא נותן הרבה. ממליצה לפתח את ההבנה החשבונית, פשוט דרך חיי היומיום. כמו לספור אורחים כדי לדעת כמה צלחות לשים. לשאול שאלות כמו אם תאכלי 2 קוביות שוקולד מתוך 6 שיש לך כמה ישאר לך?
הילדים שלי ידעו לענות על שאלה כזאת בגיל שנתיים וחצי גם בדמיון (כלומר לא היו להם קוביות כדי לספור) לפי ההתעניינות שלהם מדברים אליהם בהתאם. בגיל 4 הבן שלי אמר לי למשל שגובה המים בבריכה הם 15 ס"מ מעליו כי היה כתוב גובה 120 ס"מ והוא ידע שהוא 1.05 מטר. כלומר הוא ידע להמיר לס"מ ולחשב את ההפרש. לדעתי זה יותר חשוב מסתם לזהות ספרות ואותיות.
לגבי מה הם עשו בגיל צעיר - שמתי לב שזה לא משנה כי הבת שלנו עשתה הרבה יותר מהבן אך כשגדל הבנו שזה לא אומר כלום. כמו כן למרות שהם עשו דבירם מתקדמים יחסית הם לא התקבלו למחוננים.
הבת זיהתה צורות וצבעים בגיל 15 חודש, זיהתה עשרות ספרים על פי הכריכה בצד בגיל שנה וחצי. קצת אחרי זה הבינה מושגי זמן בסיסיים (אם למשל הבטיחו לה שמשהו יקרה מחר בצהריים, היא ידעה באותו הזמן להזכיר לנו). לפני גיל שנתיים זיהתה עשרות מילים על פי צורתן. עשתה פאזלים מורכבים.
מצד שני הבן לא עשה כלום מזה בגילאים אלה, ורק בגיל 4-5 הבנו שהוא מאוד נבון, בגיל זה קרא עברית יפה ולימד את עצמו לקרוא אנגלית, ידע להבין כמויות ומדידות ולחשב בתחום המאות. גם הוא לא עבר שלב ב'....

קושקוש41

New member
גדול שלי, שהוא היום בן 6.9

עדיין לא הובחן למחוננות, עולה לכיתה ב'.
ידע לדקלם א'-ב' וגם הכיר את כל האותיות , כולל סופיות, בגיל שנתיים וחודש. בנוסף, ידע לספור עד 20 כולל מספרים באופן ויזואלי, אני כן ישבתי איתו ולימדתי אותו די מהר, כמה ימים סך הכל. לקרוא הוא לא יצליח, אז עזבתי. לדעתי, ממש מיותר ללמד אותם בגיל הזה, הם פשוט זוכרים בעל פה, כמו שיר, אבל לא מבינים משמעות בגיל שנתים+.

הקטן שלי, שהיום הוא בדיוק בן 3, לא לימדתי אותו בכלל. מה שבולט אצלו-זה מחשב. עד גיל 2.8 הוא ראה את הילדים גדולים שמשחקים במשחקים מחשב. בגיל 2.8 , באפן פתאומי, שמעתי שמישהו משחק במחשב וילדים היו בגן ובית הספר. הייתי בהלם, כאשר שראיתי שהוא חופשי יושב ומשחק במשחקים של הגדולים. הוא, בעצם, הדליק מחשב, הדליק מודם (אנחנו סוגרים את המודם ), נכנס לאינטרנט, בלי שום עזרה של מישהו. היום הוא מחטט לי במחשב ומחפש קובץ , שאני מסתירה ממנו(יובל המבולבל) ומוצא אותו מוסתר באיזה תיקיה, הוא יודע לשמור קבצים ב-bookmarks bar, נכנס חופשי ליוטוב (כותב לפי הזיכרון, בלי להבין, כך אני חושבת) וכו'.
האמת, כל הזמן רציתי לשאול בפורום הזה, האם זה בסדר ומתאים לילד בן שלוש להיות במחשב, כיוון שני ילדים גדולים הכירו את המחשב רק מגיל 4.

ילד בגיל 3, וגם בגיל 6,

יכול להיות במחשב תחת פיקוח שלך. אצלי היא התחילה עם המחשב בגיל שנתיים, באתר לילדים שנקרא "דג אדום" (poissonrouge), שהוא אתר מאוד נחמד.

קושקוש41

New member
איך אני יכולה לפקח , למשל?

לפני חודש ילדים שלי שיחקו במחשב, באתי לבדוק מה הם רואים בדיוק, אז גדול שלי מייד סגר יוטוב ואמר לי:"אמא, אסור לך לראות את זה..." אני בשוק מהם.

את אמא שלהם. את יכולה לאסור עליהם

לשחק במחשב כשאת לא נמצאת שם (אם את מעוניינת). אצלנו הבכורה (שהיא כבר בת 8) שואלת לפני שהיא משחקת במשחק מסוים אם זה מותר, נוהגת לפי הכלל שקבענו שאסור לה להתכתב עם אנשים אחרים במשחקים ואסור לה למסור פרטים על עצמה, וכו'.
אם את עדיין מתקשה, יש כל מיני תוכנות שאפשר באמצעותן לחסום גישה לאתרים מסוימים, וכו' (אנחנו לא משתמשים בכאלה אז אני לא בקיאה בנושא, אבל אם תשאלי בהורים לילדים בבית ספר יסודי, נראה לי שיהיה מי שיוכל לענות לך).

תשאלי אותו למה אסור לך לראות את זה

אם הוא סוגר כשאת נכנסת - תשאלי אותו מה היה שם.
ואם הוא לא אומר לך - תבהירי לו שבגילו, אם הוא מסתיר מך דברים ברשת - אז אין לו רשת.

בדרך כלל בני ה6, גם המאד חכמים שבהם, עדיין לא הגיעו ליכולת הסתרה אמיתית מההורים

חוץ מזה -
אחד הכללים הכי חשובים ללמד ילדים שגולשים - כל מי שאומר לך שאסור להראות לאבא ואמא - צריך לחשוד בו

קושקוש41

New member
שאלתי אותם, איזה סרט זה היה,

הם ענו, שכבר שכחו מה ראו. (בן 6.9, בת 5). הבעיה , שהוא כותב חופשי כל מה שעולה לו לראש ומחפש בגוגל. ובת שלי משתפת איתו פעולה. שמתי לב, שאם הוא אומר משהו , אז היא ישר מצטרפת , אפילו שאני יודעת בודאות ,שדבר לא קרה, הם כמו סלע , לא יספרו. אחרי כמה ימים, הגדול יכול לספר את האמת, ואז בת שלי גם מצטרפת:"כן, נכון".
המשפט האחרון שלך ממש חשוב, אני אסביר להם, תודה.

galizoe

New member
אולי הגיע הזמן להוציא את המחשב למרחב ציבורי

כשהילדים גולשים ומסתירים (מודה, לא חשבתי שמתחילים כ''כ צעירים... ) מומלץ שפינת המחשב לא תהיה בחדר אלא במרחב הציבורי - פינה בסלון/פינת אוכל/נישה במסדרון... מקום שההורים יכולים לפקח. וכמובן להסביר ולהזכיר, ואפילו להכין שלט על/ליד המחשב עם כללי גלישה בטוחה.

קושקוש41

New member
מחשב כבר מזמן נמצא בסלון,

אין לנו מקום אחר בשבלו ואני בכל זאת מפספסת.

קושקוש41

New member
כן, אני מכירה את האתר.

ילדים מזמן עברו ל - friv, kizi וכדומה. אולי קטן יתעניין ב"דג אדום", תודה.

למעלה