גיל 3

נטלי22

New member
אז ככה...

הגדולה שלנו אמרה מילים ראשונות בגיל 7 חודשים, ובגיל שנה כבר היה לה אוצר מילים ראוי לציון. בטיפת חלב לא ממש האמינו לי, עד שסיפרתי להן שגם במעון החליטו להעביר אותה לקבוצת גיל מתקדמת יותר.
בגן טרום-חובה היו מצרפים אותה לפעילויות של תלמידי חובה והיא היתה קוראת וכותבת מילים.
לצערנו סביב הגיל הזה כנראה התפרץ אצלה צליאק, שאובחן רק בגיל 6.5, והיות והיא חיתה מעל שנתיים במצב של תת תזונה, זה פגע קשות ביכולת הריכוז שלה, כך שבכיתה א היא היתה די ממוצעת. היא אובחנה לקראת סוף כיתה א ואחרי כמה חודשים של תזונה מותאמת והתאוששות השלימה את כל הפערים, ובכיתה ה עברה לכיתת מחוננים.

האמצעי התחיל לדבר מאוחר יחסית ואפילו היה חשד (שנשלל) שהשמיעה שלו לא בסדר. לא עשה סימנים מיוחדים של מחוננות בגיל צעיר. רק סביב גיל 5 התחיל להתלהב מחשבון וממספרים, ובגן חובה המשחק האהוב עליו היה לפתור בראש מכפלות של מספרים דו ספרתיים.
המורה בכיתה א היתה מרובעת ולא אפשרה לו לקבל כל העשרה, אבל לשמחתנו בכיתה ב התחלפה המורה ומאז הוא מקבל תגבורים והעשרה בעיקר בתחום המתמטי ומאוד נהנה.

גם מהקטנה אני לא זוכרת מיומנויות יוצאות דופן מגיל צעיר, אבל היא ספגה המון מהאחים שלה ובגיל 5 כבר קראה שוטף. התחילה כיתה א כשהיא קוראת, כולל הכרת כל סימני הניקוד, ספרים ברמה של כיתה ג בערך.

מעניין שגם אצלנו

המילים הראשונות היו בסביבות אותו גיל (7 חודשים). אצלנו, למיטב זכרוני, המילה השימושית הראשונה (לא זוכרת אם ממש הראשונה) הייתה מים (שהיא אמרה מם), אבל היו כמה באותו גיל. מה היו המילים הראשונות אצלכם?

נטלי22

New member
אצלנו המילים הראשונות היו "אור" (עם מבט למעלה

לתקרה ולמנורה) ו"רוח" (למאוורר). כמעט בו זמנית. לא זוכרת איזו מביניהן היתה ראשונה.

אור גם אצלנו הייתה מילה מוקדמת

(נראה לי שזה די נפוץ) אבלו על רוח לא שמעתי. איך הוא ביטא את המילה (גם ר וגם ח די קשות להגייה)? נדמה לי שהמילה הראשונה שהיא אמרה עם ח' הייתה יותר לקראת גיל שנה - פח.

נטלי22

New member
היא אמרה משהו בסגנון

Roo-ah. כלומר עם ההברות והכל אבל בלי הסיומת הגרונית של ה-ח.
זה כנראה בגלל שהיא נולדה בשיאו של קיץ ממש חם וכל הזמן היינו מול מזגנים ומאווררים.

אגב, בעוונותיי אני ממש לא זוכרת מילים ראשונות של הקטנים יותר. רק שהם התחילי לדבר באיחור משמעותי.

זה לא בעוונותייך - כמעט תמיד זה כך

אני עובדת עם הורים לתינוקות, והפער בין מה שההורים יודעים על הבכור לעומת הבאים אחריו הוא כמעט תמיד מאוד גדול. לרוב הבכור גם מדבר יותר מוקדם מהבאים אחריו.
אצלנו בכלל הקטנה התחילה לדבר באיחור יחסית, אבל היא גם גדלה בסביבה דו-לשונית, אז לא היה ברור כמה כל גורם השפיע.
בכל אופן, אני תמיד מתייחסת לקטנה תוך כדי שאני מביאה בחשבון שהיא לא הבכורה, ולא חושבת שאם היא עשתה משהו מאוחר יותר מהבכורה זה אומר שהיא פחות מוצלחת וכו' - כי, כאמור, אני מאוד מודעת להשפעה של הסביבה השונה על הילדים (סביבה שבה יש זוג מבוגרים שמקדיש רק לה את המשאבים, משוחח איתה, וכו', מול סביבה שבה יש ילד נוסף בבית, שגוזל לא מעט זמן ותשומת לב מאותם זוג הורים בדיוק - ושבו חלק גדול מההישגים כבר לא חידוש, כי הראשון כבר עשה אותם קודם...).

אני לא יודעת מתי השנייה התחילה לעשות כלום, כמעט. כמו שאמרתי למישהו - היא נולדה, הסתובבתי לרגע, ועכשיו היא בת 5
.

אגב, משהו לא נעים בהקשר הזה

לא מזמן דיברתי עם הבכורה על מילה מצחיקה שהיא הייתה אומרת כתינוקת (הייתה לה מילה ל"קחו אותי מהמיטה" שלוותה בהושטת ידיים). ואז הקטנה שאלה "ומה אני אמרתי כשהייתי קטנה?". ולא ידעתי מה לענות, כי אני הרי לא זוכרת, אז גמגמתי משהו (לא זוכרת כבר מה).
כעבור כמה ימים, שוב עלה הנושא (לא זוכרת איך), והפעם הקטנה שאלה "אילו עוד דברים היא אמרה כשהיא הייתה קטנה?". כלומר, היא כבר ויתרה על לדעת מה קרה איתה עצמה. זה היה קצת עצוב
.

mikilk

Active member
בעיקר בדיבור

בסביבות גיל שנה, שנה וקצת כבר דברו משפטים שלמים
זיהוי צבעים ומספרים בגיל צעיר מאוד
בגיל 4, 5 כבר למדו קרוא והתחילו עם אנגלית.
הכל הכל הכל מהם - אנחנו לא דחפנו בכלל

galitpa

New member
אמנם לא הוגדר....

אבל מגיל 2.5 זיהה את כל האותיות (כולל סופיות). הוא היה במשפחתון והמטפלת סיפרה שהוא כותב אותיות. חשבתי שסתם, אבל בציורים שהיא מסרה בסוף השנה ראיתי שאכן "צייר" גם "ש".
לא יכולה להגיד בוודאות מה קרה אח"כ בכל גיל (את גיל 2.5 אני זוכרת כי הוא הראה לי את האותיות שרשומות על סביבון), אבל במהלך השנה1שנה וחצי הוא לימד את עצמו לקרוא (מידי פעם בא עם ספרים ושאל מה כתוב), הוא גם שיחק במחשב, ומצא משחקים באתר "דיסני" (אין לי מושג איך הגיע לזה - טוב, הם לא מפחדים שהמחשב יתפוצץ, אז הם פשוט לוחצים...). גם התבלט בפאזלים, וחיבב במיוחד חיות (בספרים) ודינוזאורים.

לא מפחדים שהמחשב יתפוצץ... אשכרה מה שמונע ממני לעשות כל מיני דברים (לא במחשב, אבל דברים אחר - כמו בישול על כיריים עם גז או קניית גריל שעובד על גז...).

bhs

New member
כל עוד ההתפתחות היתה תקינה מעולם לא רשמתי מה

עשו מעבר, היום הן בנות 18 ו16 כך שאפילו אם אחפור לא אזכור. תמיד הגננות שיבחו אותן על היכולות שלהן וחוכמתן ואני חשבתי שהגננת מתחנפת...עד שאובחנו לא חשבתי שהן מחוננות.

למעלה