גיל 18-עזיבת הבית

candygirl8

New member
גיל 18-עזיבת הבית

שלום לכולם. אוטוטו אני בת 18 ואני מתכננת לעזוב את הבית ולעבור לגור עם חבר שלי. אמא שלי נגד כל העניין, הקטע הוא שאני עדיין תלמידת תיכון והיא אומרת שאם אני תלמידת תיכון אני אמורה להיות באחזקתה ובנוסף היא מאיימת עליי שאם אני הולכת מהבית זה אומר שאני בורחת מהבית אז היא תזמין לשנינו משטרה(יכול להיות שהיא אומרת את זה רק כדי להפחיד...) אני לא שואלת אם כדאי לי לעבור או לא...אני שואלת איך זה הולך מבחינה חוקתית. תודה.

החוק אומר

שהחל מגיל 18 את יכולה כבר לחיות מחוץ לבית בלי קשר אם את תלמידה או לא. אגב, גם לפני זה לגור בבית ההורים הוא בגדר זכות ולא חובה. תעשי מה שאת מרגישה נכון, אמא שלך תצטרך להתרגל. (בעיקר לעובדה שאת כבר לא ילדה קטנה)

ואית תממני את חייך ?

כשמולאים לך 18 שנים יש הוצאות כמו ביטוח לאומי ומס בריאות שעליך לשלם שלא נדבר על ההוצאות לבית הספר , מאחר ואת עדיין תלמידה את נחשבת כתחת סמכות הורית חומד כאחת שהיתה עצמאית כל חייה , אל תמהרי לגור עם החבר , זה תמיד יחכה לך סיימי את הלימודים ואז צאי לחיים עצמאים השהות בבית האם כל כך קשים לך ? האם את בסיכון אצל ההורים ? בבקשה תני לזה מחשבה נוספת

אופירA

New member
מנהל
איומים זה לא שיטה

אם הקשר שלך עם אמא הוא על בסיס של איומים, זו לכשעצמה סיבה טובה לעזוב את הבית... האיום שלה תלוש מכל מציאות, ומבטא פחד וחוסר שליטה. אין עבירה שנקראת "לברוח מהבית".... שתזמין משטרה כמה שהיא רוצה. במקרה הטוב, השוטר יציע לה כוס קפה (עם הל), וגם זה רק אם יש לו מצב רוח טוב. הנקודה היא אחרת - כדאי לך לחשוב איך להגיע בשלב מסוים לתקשורת הכי נורמלית שאפשר עם אמא, להבנות ולהסכמות גם במחיר של הקרבה קלה (לא להקריב את הביטחון שלך, את החיים שלך ואת שמחת החיים שלך, כמובן, רק כמה רצונות פחות חשובים). משום שיש הרבה דברים קשים בחיים, וחשוב להיות בקשר טוב עם כל מי שרק אפשר. תראי איך דבר בסיסי אין לך מושג איך לברר אותו - ואת שואלת באינטרנט. ומה יהיה עם כל העניינים האחרים בחיים? מה עם מצבים רפואיים קשים? מה עם מצבים בלתי צפויים שהחיים מלאים בהם כל כך הרבה? ברור שכל אלו אינם שיקולים כאשר האסון והקטסטרופה קיימים כרגע (מצב שבו החיים בבית אמא מסוכנים לך), וברור שבמצב כזה השיקול היחיד הוא לברוח מהבית, ולא כל כך חשוב לאן. אבל עד כמה שאפשר, גם במצב כזה צריך לשקול תמיד את המסביב, כי מהניסיון, כאשר החיים מתחילים עם קטסטרופה (סיכון בבית), הקטסטרופה נוהגת ללוות את החיים בהמשך, וגם לצבור עוצמה... ולכן צריך להיות מוכנים היטב.

עטררר

New member
אבל..

יש בעיות עם אמא שלך שהחלטת לעבור? מה גרם לך להגיע להחלטה כזו?לא טוב לך בבית? בתור אחת שעזבה את הבית זה לא תמיד לטובה, אבל האמת היא שאני עזבתי את הבית במסגרת לגמרי שונה ואחרת ואין השוואה בעניין.. (חדשה!
שלום)

למעלה