גיל 16 בהסכמה

Simple i

New member
גיל 16 בהסכמה

מה זה אומר? האם יש סיכון בלשכב עם נער או נערה מגיל 16 עד 18?
האם מותר לקיים חדירות וכל דבר?
מה קורה אם ההורה מגלה? האם יש מקום להגיש תלונה?
יש מקור מוסמך של החוק שמאשר לשכב עם קטינים/ות מגיל 16 ומעלה?

האם אני יכול ״להפיל״ נער סטרייט ברחוב וגם אם יתגלה זה בסדר כי החוק מאשר?

האם גם גבר בן 50 יכול לשכב עם נער/ה בני 16?

באיזשהו מקום, זה עדיין לא ברור לי ואני מפחד להתעסק עם הגיל הזה.
אני בי סקסואל שנמשך לבחורים צעירים ואוהב נשים הרבה יותר בוגרות. מה אני אעשה... הסתבכתי.

Apikachu L

New member
אחלה קישור, ד"א

למרות שקצת עצוב שצריך דברים כאלו...לא ממש יודע למה.

Apikachu L

New member
גיל ההסכמה הוא 16, אבל...

אבל, אני הייתי חושב על זה גם מבחינה אחרת - האם זה נראה לי בסדר להיות עם מישהו/י כל כך צעירים ממני.
טכנית, גיל 50 עם גיל 16 זה הפרש מאוד מאוד גדול, שכדאי לחשוב עליו לעומק לפני שבכלל נכנסים לזה. יש כללים ספציפיים לגבי גיל ההסכמה בישראל, וכדאי לבדוק אותם אם לא בטוחים. הם נוגעים לכל מיני פעילויות מיניות, בין היתר.

אני פגשתי לאחרונה במהלך חופשה מישהי שממבט ראשון חשבתי שהיא בגיל שלי ואז התברר שיש ביננו 10 שנים הפרש, והיא קטינה. מאותו הרגע, מבחינתי, היא הייתה מחוץ לתחום. כי גם אם לכאורה יש הסכמה, ויהיה סבבה, וגם אם היא "בוגרת", ואני די...ילדותי (מה שלא היה ממש המצב, אבל נניח), אני לא רוצה להכנס לתוך מערכת יחסים שיש בתוכה כזה הפרש של כח חברתי, גם אם זה סתם ככה. לדעתי כדאי לחכות כדי שמישהו יהיה בוגר חוקית, ולא רק גופנית ומנטאלית. לבדוק שהקשר, גם אם קצר נניח, אין בו ניצול. לבדוק שאנחנו מתנהגות בצורה תקינה ומוסרית.
אז כן, חוקית, אפשר לאדם בן 50 להיות עם אדם בן 16. אבל ההפרש בכח חברתי בין שני אנשים כאלו הוא גדול מידי לכנראה כמעט כל סוג מערכת יחסים.

חוץ מזה, שלשמור מערכות יחסים בסוד, זה אף פעם לא בריא למערכת יחסים. כי אם רוצים לשמור אותן בסוד, כנראה משהו לא בסדר באינטרקציה שלנו עם הסביבה או משהו לא בסדר במערכת היחסים. אם אתה מרגיש צורך לשמור מערכת יחסים כלשהי בסוד, שווה לשאול את עצמך למה, ועל מי אתה מגן כאשר אתה שומר עליה בסוד.

אני בעד להתחיל להתעסק עם א/נשים מגיל 18, כאשר הם בגירים בפני החוק בכמעט כל אספקט, ולא להסתבך, גם אם הכל סבבה. אם דברים לא ממש סבבה, אז עדיף שלא.

גיל ההסכמה הוא 14, ד"א

לא 16.
אבל מתחת לגיל 18 יש הפרש גילאים כלשהו שהוא מותר וכל השאר אסור.

Apikachu L

New member
תודה.

מתחת ל18 ההפרש הוא של 3 שנים אבל בהתחשב בזה שמדובר כנראה במישהו מעל גיל 20...אז נראה לי ש16 זה הרלוונטי

מסכימה

רק רציתי להגיד שלעיתים לשמור מערכת יחסים בסוד זה בגלל בעיות של הסביבה ולא שלנו, מי כמונו שנמצאים לעיתים [או תמיד, או בדרך כלל, וכל המגוון] במערכות יחסים חד-מגדריות.

Apikachu L

New member
אכן אכן

אבל אם זו לא הסיבה היחידה, אז כדאי לחשוב למה. האם כי אנחנו מפחדות מזה שאנשים יתחילו להציק, או מזה שיתחילו לשכנע ולהסביר לפרטנר/ית שלנו שאנחנו חייבות לצאת ממערכת יחסים כזו ומהר, כי זה לא בריא (קצת מוציא מהכלל חלק מהמקרים בפוליאמוריה, אבל יותר דיברתי על מצבים שבהם דברים הם באמת לא טובים)

אוהדאדם

New member
האם אתה בן 50 ומחפש לצאת עם בני 16?

כי אם כן, אז אל תעשה את זה. ואל תביא את הרציונליזציות שלך לפורום הזה.

orald

New member

מילא אני(28.5) שקלתי לצאת עם בן 17.5, אבל ההפרשים שלו כבר עוברים את גבול הטעם הטוב מכיוון שאין הרבה סיכוי שלא יהיה ניצול מסוג מסויים בכזה קשר.

זה גם פער מאוד גדול

בואו נגיד שכל מקרה לגופו והכל, אבל בפערים כאלה זה פשוט לא בריא לאף אחד מהמתקשרים.
אין סיכוי שלא יורגש הפער בכל סיטואציה אי פעם, וזה דבר שלא טוב לעשות מלכתחילה.

orald

New member
יודעת שמאד גדול, וזו הייתה גם סיבה מני רבות..

ששקלתי והחלטתי לוותר על העניין, למרות הבגרות של הקטין המדובר.

אגב, אני שקלתי לצאת, לנהל מערכת יחסים מכבדת...פה מר זקן אשמאי מחפש לשכב בלבד ולנצל מינית קטינים.

למעלה