גיל... זה באמת רק מספר?

גיל... זה באמת רק מספר?

הכרתי בחור ממש חמוד במקום העבודה שלי... הבעיה שאני בת 21 עוד שבועיים והוא... 18! הוא נדלק עליי וגם אני באיזשהו מקום נדלקתי עליו, הוא בחור באמת טוב ומקסים, הרבה יותר נורמלי מכל מיני בני 23+ שיצא לי כבר לפגוש, ילד טוב כזה ובאמת רואים שהוא לא חושב רק על דבר אחד. יש לנו המון שיחות אחד עם השני ונורא כיף לי לדבר איתו ולהעביר משמרות בצחוק, הוא גם היה שם בשבילי כשהייתי בדאון בגלל כל מיני דברים במקום העבודה. אבל בכל זאת מוזר לי לחשוב על עצמי יוצאת עם בחור שצעיר ממני ב3 שנים... ועוד שהוא לפני גיוס אז בכלל. אמרתי לעצמי אחרי שהשתחררתי שאני בכלל לא רוצה להיזכר בירוקת הזאת. אבל אולי אני אפספס פה משהו טוב... מה אתם חושבים? עד כמה אתם מייחסים חשיבות לגיל?

luna31

New member
לאהבה אין גיל ואין מרחק

תראי אני מבינה את העניין הזה ואפילו יצא לי להיות בקשר עם בנים מבוגרים ממני אבל זה לא החזיק מעמד כל כך אף פעם לא התאהבתי במישהו קטן ממני תמיד נמשכתי לגברים מבוגרים מגילי אני מציינת שאני בת 20 כמעט בגילך ואני מבינה תחשבי אם את רוצה את הקשר הזה ואם כן תזרמו עם מה שאתם מרגישים אולי ייצא משהו רציני

תשמעי...

תלוי בך ועד כמה את תתני לזה להפריע לך. אני חושבת שיש כן הבדל בגילאים האלה, לא הבדל גדול אבל קיים הבדל. אני אישית לא ראיתי הצלחה בקשר מסוג כזה, למרות שהבחור היה מקסים
, לגיל שלו שהיה קטן ממני בערך באותו הפרש כמו ביניכם, היה מעורבות גדולה בפרידה שלנו, כי פשוט היו הבדלים גדולים מידי. למרות שההבדל עצמו הוא לא גדול. מסקנה- זה יכול לעבוד ויכול לא לעבוד, תלוי עד כמה זה מפריע לך. אם כיף לכם ביחד ואת מרגישה שהגיל לא משפיע ואין הבדלים גדולים מבחינתך לעומת לצאת עם מישהו שהוא בגילך, אז שווה לתת לזה צ'אנס כי הגיל באמת הוא רק מספר במקרה כזה, אבל אם הוא בגיל של ילד
, ומתנהג ככה- אני לא הייתי נכנסת לזה, כי אני/את בפאזה אחרת.

האמת?

אני לא הייתי נכנסת לזה, ולו רק בגלל השינוי המוהתי והסטטוס השונה בינכם. את אחרי צבא.. והוא עדיין אפילו לא התגייס, תלמיד י"ב משוחרר. אז נכון שיש "בוגרים ובלה בלה בלה..." ונכון שהוא יכול להיות "בוגר" מאוד לעומת בחורים אחרים שאף גדולים ממנו, אבל הסטטוס הזה כאן פשוט לא מתאים. הפערים גדולים מידי. זו דעתי, ואני לא הייתי נכנסת לזה חד משמעי.

qqqq29

New member
דווקא כן יש מה להפסיד כשנכנסים לקשר שמראש

דווקא כן יש מה להפסיד כשנכנסים לקשר שמראש נידון לכישלון. אתן כאן כמה דוגמאות : 1) שברון לב שלעתים זמן ההתאוששות יכולה להיות ארוכה אף מזמן הקשר עצמו . 2)בזמן שנמצאים בקשר, איננו פנויים לקשר אחר ועלולים לפספס קשרים בריאים שהיו יכולים להתהוות במן ש " העברנו את הזמן" עם מי שברור שהוא זמני בלבד. 3) כישלון מערכות יחסים עתידיות, שאולי יכלו להצליח לולא חויות לא נעימות מהקשר ה"זמני", מה שלעתים גורם לסגירות לחשדנות - מה שלא תורם להתפתחות ולהצלחת קשר רומנטי בהתהוותו.

ב נ א י

New member
הבדל מהותי

ציפור שיר יקרה, דעתי היא שכאשר חייך בשלב מסוים, כדאי מאוד שבן זוגך יהיה בשלב בו הוא יכול להתמודד עם אתגרי החיים שמזמן השלב בו את נמצאת. העובדה שביניכם 3 שנים היא מינורית וחסרת חשיבות, אלה שאת נמצאת בשלב חיים שונה באופן מהותי, את אחרי השירות הצבאי, מסתכלת על החיים ממשקפת עם פריזמה רחבה הרבה יותר, בפנייך פתוחות אופציות של טיול ארוך, לימודים בקצה אחד או קצה אחר של המדינה או העולם וקשת עבודות שלפעמים תשאיר לכם שניכם חלונות זמן קצרים לבנות זוגיות. אם הלב מושך, הימשכי, אך רציונאלית זיכרי שאת נכנסת למערכת יחסים מורכבת. המון המון בהצלחה :)

shirlove

New member
לא חושבת...

זה הכל נראה מהצד.ברגע שאתה תיכנס לקשר בגיל הזה תראה שזה אפשרי. אני עם האקס-היה הפרש של ארבע שנים,הוא בן 20 היה ואני הייתי בת 16-הוא אחרי שירות צבאי ואני הייתי רק תלמידת כיתה יא',וזה לא שינה או הפריע לנו-נפרדנו בגלל וויכוחים-שלא קשורים לגיל. כיום אני בת 17-הוא 21,וזה נראה עוד יותר מתאים ומצטמצם...לא מסכימה עם זה שהשלב בו נמצא כל אחד יכול לשנות משהו,ממש לא מסכימה.

omer73

New member
לדעתי

שווה לתת צ'אנס, מה יש לך להפסיד? תלמדי להכיר אותו, תתקרבו יותר, ורק ככה תדעי, כי יכול להיות שהבחור הזה בוגר בנפשו, ויש ביניכם התאמה וכימיה טובה, וכמו שכתבת בעצמך, יכול להיות שתפספסי משהו טוב, אז בשביל לדעת תצטרכי לבדוק... בהצלחה:)

לא ממליצה

חברה שלי נכנסה למערכת יחסים עם חייל בן 21 והיא בת 25... שום דבר טוב לא יצא מזה... תחשבי טוב אם את רוצה להיות אחת בגילך שמחכה לחבר שלה שיצא לאפטר/רגילה/שבת ותקחי בחשבון, נניח ותחזיקו מעמד עד שהוא ישתחרר, הוא ירצה לטייל או לצאת עם אחרות לראות עולם ואז מה?!

.

בנות מתבגרות מהר יותר מבנים. לדעתי לפחות..<קראתי על זה גם מחקרים נראלי..> ככה שאני אישית לא יצאתי או נראלי שאצא <חוץ ממקרים יוצאי דופן> עם מישהו שקטן ממני. אני נמשכת ליותר מבוגרים ממני-כי הם בוגרים יותר..במיוחד להתחשב בעובדה שאני רק בי'ב. לדעתי תנסי למרות הכל..אולי הוא יוצא דופן ובוגר. למרות שהעובדה שהוא יתגייס בקרוב בטח קצת תפריע. הוא יעבור דברים שאת בטח כבר עברת וכמו שהבנתי-לא רוצה לחזור אליהם.. אני סותרת את עצמי..אבל לדעתי תנסי-אין לך מה להפסיד..נכון?

qqqq29

New member
למי שחושב שאין מה להפסיד דווקא יש מה להפסיד

דווקא כן יש מה להפסיד כשנכנסים לקשר שמראש נידון לכישלון. אתן כאן כמה דוגמאות : 1) שברון לב שלעתים זמן ההתאוששות יכולה להיות ארוכה אף מזמן הקשר עצמו . 2)בזמן שנמצאים בקשר, איננו פנויים לקשר אחר ועלולים לפספס קשרים בריאים שהיו יכולים להתהוות במן ש " העברנו את הזמן" עם מי שברור שהוא זמני בלבד. 3) כישלון מערכות יחסים עתידיות, שאולי יכלו להצליח לולא חויות לא נעימות מהקשר ה"זמני", מה שלעתים גורם לסגירות לחשדנות - מה שלא תורם להתפתחות ולהצלחת קשר רומנטי בהתהוותו.

nate2000

New member
ואת זה אפשר להגיד על כל מערכת יחסים

מה גם שהגדרה של "קשרים בריאים" היא מאוד רחבה. וננחי פער הגילאים היה הפוך- האם זה בריא? מי אמר? קשר בריא נקבע עפ"י דינמיקה בין 2 האנשים. נכון הגיל יכול להיות פקטור במקרים של ילדה בת 10 וגבר בן 30.... זאת כבר פדופיליה לשמה- אבל זה לא המקרה כאן. שברון לב יכול לקרות לכולם בכל שלב של החיים ובכל טווח גילאים. ואתה יודע מה, היום כבר לא מתים מאהבה ושברון לב זה לא סוף העולם. יצר החיים שלנו הוא מאוד חזק (בקר במחלקה אונקולוגית שלמשל ותבין עד כמה) אנשים מתגברים ומתחזקים. לגבי שתי הטענות האחרונות זה נשמע יותר "אני רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה- אני רוצה להנות מהכל מבלי לוותר על כלום". ושוב כמו שאמרתי בהתחלה. זה נכון לכל מערכת יחסים שהבחורה תיכנס אליה.

למעלה