גיל וקפוארה

• פותח הנושא matm
  • פורסם בתאריך

matm

New member
גיל וקפוארה

שמתי לב בכמה מקומות שנראו בהם מעגלי קפוארה שאין שם בכלל אנשים\ נשים מבוגרים 1. האמנם? 2. אם נכון אז למה?

avshalomat

New member
רעיונות אפשריים

קודם כל אני כן ראיתי, רעיונות אפשריים: הקפואירה בהתחלה ניתפסה כמשהו לנוער וכך גם הופצה, לכן מבוגרים מתייחסים אליה כאל כזאת מעין נבואה המגשימה את עצמה. הקפואירה בצורתה הנוכחית מספקת צרכים שיש לנוער ולמבוגרים יש פחות, או לפחות כך נראה להם. לקפואירה יש תדמית של משהו חסר מסר או עומק.

matm

New member
דוקא באותו בית ספר כמוך

במקרה ראיתי סרט בחד האמשים על ישראלי איש קראטה שחי עכשיו בארה"ב ומלמד גם ילדים וגם מבוגרים בכיתות וגשקואים של המרכז יש גם מבוגרים יותר לעומת זאת היכן שלא ראיתי קפוארה - אין מבוגרים חוסר עומק? תורה לא שלימה? יכולות גופניות תובעניות מדי? מעניין לא?

WhiteBear

New member
ובכן,

באמת יש הרבה פחות מבוגרים בקבוצות קפואירה שאני יודע עליהן בארץ. אני מניח שהסיבות העיקריות הן באמת האופן שבו קפואירה ניתפס בארץ כשיטה יחסית צעירה (מה שנכון). ובעיקר בגלל שהשיעורים של קפואירה, לפחות אלו שאני למדתי לפני 8 שנים, הם מסוג מאד שוחק, שמי שיכול לעמוד בהם לאורך זמן (וגם זה עם גבול), הם בעיקר בני נוער... אבל זה רק נובע מהניסיון שלי, אני מניח שיש פה אנשים עם ניסיון אחר.

Ze Colmeia

New member
אז...

כנראה לא הייתה אצלנו, כי אצלנו בקבוצה של הבוגרים יש אנשים גם בגילאי 30 ומעלה, ובשנה הבאה אצלנו פותחים קבוצה לגיל הזהב. ובת"א ראיתי גם בבוגרים אנשים בני 40-50... אולי פשוט לא חיפשתה במקומות הנכונים...

jennie 00

New member
לקפוארה אין גיל

זה נכון שלבנתיים יש פחות (אני ךלא בטוחה) קבוצות של מבוגרים בארץ אבל יש!!!!

למעלה