גיל גמילה מחיתולים?

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהיי פלגיה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אם הבנתי נכון(או אם אני זוכרת-הגיל
), התחלת בגמילה בסביבות שנה ו-9? בכל אופן רציתי לשאול אותך שאלה, אבל לפני כן אספר לך: ביתי בת שנה ו-8 וכל פעם שיש לה קקי-היא מודיעה לי ,ואם אני לא טועה ההודעה באה זמן קצר מאוד לפני העשייה. היה גם מצב שהיא הודיעה לי ופתאום כרעה ועשתה את צרכיה-דבר שהדהים אותי. בקיצר,אני חושבת על תחילת גמילה-וכמו שאמרת "לזגז" כי אני לא יודעת אם גם אני מוכנה עד הסוף,האם כדאי לקנות סיר או ישבנון או לנסות קודם על האסלה(ונראה לי שעל האסלה צריך מקטין אסלה,לא?) תודה שהגעת עד הלום

פלגיה

New member
לפי מה שנראה לי

בגיל כזה קטן הילדים מעדיפים את הסיר. הוא יותר יציב להם ויותר נגיש להם, בעיקר אם יש לך ילדה פצפונית כמו שהבת שלי היתה. בכל מקרה אני מעדיפה מקטין אסלה עם שרפרף נפרד ולא ישבנון, כי הישבנון נראה לי לא מאוד יציב. ונשמע שהבת שלך ממש מוכנה לגמילה.

הקטנה שלי אומרת קקי אחרי שהיא עשתה

אבל שימי לב, היא עשתה בסיר לבד ורק אז הלכה להגיד לי
ככה שאם שלך אומרת רגע לפני אז תני לה את הסיר, כמו שפלגיה אמרה הסיר הוא המקום הנוח לה כי ככה היא יכולה לגשת אליו לבד.

שיבא2

New member
קודם כל--

נעים לראות שיש פה גם גברים..................... פה זה די על טהרת הנשים יפה!!!

שיבא2

New member
היי

כשאני שוחחתי עם המטפלת האחראית בגן של הבת שלי, היא אמרה לי לחכות לקיץ, בגלל מזג האויר הנוח יותר..... ובקיץ הילדה שלי כבר הגיעה לגיל שנתיים וחצי. הבת שלי הראתה רצון להיגמל בגיל קצת יותר מוקדם, אבל בלי שיתוף פעולה בגן, לא רציתי להיכנס לתהליך, לכן חיכיתי עד לפסח, וביום הראשון לפסח התחלנו בגמילה. אם אתה שואל אותי, זה נראה לי כן מוקדם שנה ותישעה חודשים לגמילה. אבל אם הילדה שלך בשלה לזה, לך על זה. מה איכפת לך מה קורה אצל אחרים? בפרט שהיא מראה התפתחות מוקדמת מרשימה יותר.... בהצלחה.

תודה ../images/Emo13.gif האמת שאישתי עובדת בגני הילדים

ביישוב, (כמטפלת מחליפה) ודווקא שם מעודדים גמילה בגיל דומה, כמובן שזה לא בצורה כלכך מהירה כמו הקטנטונת שלי, אבל הן ממש מכריחות את ההורים להיכנס לשלב הגמילה
כמו שכתבתי במקום אחר, היא כבר הבינה את העניין הרבה לפני בגלל תקופות לסירוגין בעיקר בתקופות החמימות יותר, אבל גם כאשר היה יותר קריר פשוט היה יותר כביסה
עכשיו היא בכלל לא רוצה חיתול, למעשה אין עליה כלום חוץ מחולצה, היא פשוט לא מוכנה ומורידה אם מנסים לשים לה, בנסיעות היא עם תחתונים ומכנסיים ואומרת כאשר היא צריכה. אז מאוד מצער בגן שלך אין תמיכה למתי שהילדה כבר מוכנה...

פלגיה

New member
לפעמים צריך להכריח את ההורים

ובגן הלחץ החברתי הוא מאיץ מצויין. אצלנו הגננת היתה עושה "שעת חיתול" - אבל בשעת החלפת החיתולים כולם הלכו לשירותים, וקודם כל טיפלו במי שגמול, ורק אחר כך החליפו לכל השאר את החיתולים. ואם מישהו בזמן החלפת החיתול רצה לשבת על האסלה - נתנו לו בשמחה. גם השעה הקבועה וגם המקום היו מקדמי גמילה מעולים.

שיבא2

New member
מצער עוד יותר ש...

מצער אותי עוד יותר שבשנה הבאה לא אוכל להוציא אותה לגן עירייה בגלל נושא הגמילה וזה אומר שאשלם לויצ"ו עוד 800 שקל בחודש זה המון כסף, אבל אני ראלית לא נראה לי שעד ספטמבר היא תהיה גמולה PERFECT אז, אולי בזכותך.... עם הילד/ה השנייה אתחיל גמילה בבית בגילאים מוקדמים יותר.....

אין דבר כזה!!!! ע"פ חוק הם

חייבים לקבל אותה לגן גמולה או לא. הם לא יגידו לך את זה אבל אם תגידי שאת יודעת שהם חייבים לקבל את הילדה יקבלו אותה ועוד איך. גם אני הייתי מאוד בלחץ שהבן לא יהיה גמול עד שהוא יכנס לטרום טרום, בסוף הוא נגמל אבל במקביל הסתבר לי שזה לא נכון שהם לא יקבלו אותו.

שיבא2

New member
היי חמודה

שמעתי שלא מקבלים לגן עירייה לא גמולים מהמטפלת בגן של הילדה ומעוד מטפלת שסיפרה לי שאם הילד עושה במכנסיים קוראים לה לגן... אני רק חושבת על ההרגשה שתיווצר לילדה שלי... הלחכות עד שאמא תבוא להחליף לה- כשהיא כולה רטובה.... לא בשבילי וגם- אל נשכח שאצלנו במדינה אנשים מתנהגים בצורה גסה!!! גם אם אותה גננת/מטפלת חייבות לקבל את הילדה לא גמולה לגן, אני יודעת שהיחס אליה יכול להיות מגעיל- כמקובל במחוזותינו. אני רוצה למנוע את זה מהבת שלי, בגיל כזה צעיר שיבא מה דעתך על מה שכתבתי? מעניין אותי לשמוע את דעתך

נכון את צודקת

קשה לי להאמין שגננת תשאיר ילדה רטובה, אל אף שזה כמובן תלוי בגננת עצמה, אצל הבן שלי לא היה מצב שהיו משאירים אותו רטוב, כבר אמרתי הוא היה גמול ואני לא זוכרת שהוא פיספס ובטח ובטח לא קראו לי, אבל אני יודעת על ילדה אחת שהיתה קטנה יחסית (נדמה לי ילידת נובמבר) והיא לא היתה גמולה, בצהריים היא ישנה עם טיטול וביום היא רק התחילה את הגמילה והיו לה לא מעט פיספוסים, כשבאתי לקחת את הבן שלי, ראיתי לא פעם את הסייעת נותנת לאמא של הילדה שקית עם בגדים רטובים, ואמרה לה שהיום פיספסה, ולא בכעס, לא התרגשו מזה. אבל.... זה בהחלט יכול להיות, אני מכירה גם גננות שכן יקראו לך וישאירו אותה רטובה. אין ספק שבמידה והגננת תשאיר אותה רטובה זה יהיה עוול גדול בשבילה, זה משפיל ופוגע. קודם כל יש עוד כמה חודשים ובהחלט יכול להיות שהיא כן תיגמל כמו שקרה עם בני. דבר שני את יכולה לברר עם הגננת מראש מה דעתה לגבי העניין הזה. ודבר אחרון ממש לא ביג דיל להשאיר אותה עוד שנה, בדר"כ תורם לילדה מאוד, ואם היא קטנה לגילה בכלל אין בעיה.

שיבא2

New member
יש בעיה קטנה אחת, מאמי

וזה שאם אני משאירה אותה עוד שנה בויצ"ו משמע, שאני משלמת עוד 750 שקל יותר. בחישוב שנתי , זה מעל 8000 שקל... וכסף זה לא ממש פריט שולי בחיי..... אבל , האמת, עדיף לי לוותר על הכסף, ולא להביך את הבת שלי.... לכי תדעי איזה צוות יש בגן.... המטפלת בגן הנוכחי אמרה לי שקראו לה כמה פעמים לגן כשהבן שלה פיקשש, והוא משהו כמו 4,5 חג שמח!

נועם@בת

New member
הלו הלו הלו, שנה ותשעה חודשים????

מתי היא הספיקה לגדול ככה? נשמע שיש לכם באמת ילדה מפותחת
. יש מצב לכמה תמונות בבקשה? הנה, אני נותנת מקדמה על החשבון.
בתיה

בתיושה!!!! ../images/Emo24.gif

כן כן את רואה? לא דיברנו מיליון שנה וקשת כבר גדלה למופת
תמונות אני שם מידי פעם בפייס בוק אם יש לך אז שלחי לי בפרטי ותראי שם כמה, וכמובן יהיו יותר. והולך להסתכל על שלך
אז נכנסתי לתמונות והם פשוט בונבונים!!!!!

למעלה