גיל גמילה מחיתולים?

גיל גמילה מחיתולים?

אני לא רוצה להרוס את השירשור של האירוח בנושא אז אני פותח שירשור חדש, הגעתי לכאן בגלל הקישור לאירוח הנ"ל והתחלתי לעבור על השירשור הנ"ל וראיתי שהגילים שם ממש גבוהים, לא קראתי הכל אבל ראיתי גילים כמו שנתיים ו9 או 10 חודשים ועד 3 וחצי שנים, הבת שלי בת שנה ו8 חודש, והגמילה התחילה לפני החורף וקצת נעצרה בתקופת החורף כי היה לה קשה לשלוט בגלל הקור, אז חיכינו, ועכשיו כי חמים יותר היא כמעט בלי כיסוי על ישבנה ובטח שבטח ללא חיתול (היא בכלל לא מוכנה שישימו לה חיתול) אפילו לא בלילה, והיא עצמאית לגמריי, ז"א היא זו שהולכת ביוזמתה לסיר ועושה צרכיה, ואחר מכן היא פונה אלינו ואומרת 'פיפי' או 'קקי' (בשפתה המיוחדת כמובן
כי הדיבור שלה הוא עדיין לא בשל ובסה"כ היא דוברת פה ושם כמה מילים) ואז אנחנו יודעים שהיא כבר עשתה, או שאני מריח את הניחוח
גם אני זוכר את התקופה של 8-10 חודשים שכל פעם שאישתי שמה לב שהיא מנסה לעשות יציאה היא פשוט לקחה אותה לסיר או לשירותים ושם היא עשתה יציאה, לכן מאוד מוזר לי לראות גילים מאוד מאוד מתקדמים יחסית, האם אני פשוט מגזים? שאולי אנחנו החריגים והמקדימים? או שיש משהו באמצע?

ממש לא מוקדם, זה אינבידואלי לכל אחד...

ובככל גמילה הייתה מתחילה בימיי כבר בגיל שנה!!!! אני מצטערת שלא התחלתי בגיל של בתך...

../images/Emo207.gif לעדכון ועוד תובנות בענייני גמילה

לא רציתי לפתוח שרשור גמילה נוסף... אז הקטנה שאיתנו, מאושפזת לשלושה ימים (בינתיים... בהמשך יראו אם יש צורך בימים נוספים), עם דלקת בשתן וחשש שהזיהום פגע בכליות. אני ממש כועסת על עצמי שלא פניתי לרופאה כבר אחרי היום הראשון כשראיתי שהיא לא מתנהגת כרגיל ולקח לי יומיים וחצי להגיע אליה. זה הרי לא הגיוני שילדה ששבועיים הולכת לשרותים ללא שום בעיות, ונוהגת לעשות את זה מספר מצומצם של פעמים ביום, מתחילה פתאום "לפספס" 10 או 15 פעמים ביום. חשבתי שאולי נמאס לה מהתחתונים או שהיא איבדה את המוטיבציה לגמילה באיזשהו אופן וקראתי לגמרי לא נכון את המצב. שוב ושוב אני למדה שצריך באמת להקשיב לקטנים שלנו. בדרכם הם מנסים לאותת לנו לגבי מה שהם מרגישים. וכשקורים להם דברים לא טובים או שרע להם וכואב להם, כל כך קל לפתור את הדברים בכל מיני הסברים שאנו נותנים לעצמנו, במקום לעצור ופשוט להקשיב למה שבאמת מתרחש. חוץ מזה, הבנתי שהזיהום נגרם בגלל ניגוב לא טוב, אז ממש חשוב להקפיד לנגב ממש ממש טוב, ובפרט אצל בנות, להקפיד לנגב מקדימה אחורה בלבד ולא להיפך. ולהגיד גם בגן (למי שבמסגרת) להקפיד על זה. כמו כן, אם מישהי (או מישהו) היו במצבנו, אשמח לשמוע קריאת הרגעה ולדעת מה מצפה לנו בהמשך (כי הבנתי שעושים כל מיני בדיקות לוודא שאין ליקויים מבניים שהובילו לכך שזיהום חודר לכליות). מאחלת לכולנו רק טוב והרבה בריאות....

שיבא2

New member
מכל הכתיבה שלך נגע משהו מרכזי לליבי

וזה שאת נוטה להאשים את עצמך במה שקרה לילדה. אם הבנתי אותך נכון ואם כן, אז לדעתי, חידלי מכך ומייד. אין לי ספק שרצית לעשות הכי טוב לילדה. כמו כן, עליך לזכור שאת גם לא נביאה, ולכן את לא כל יודעת.... אז בלי האשמות עצמיות, אם הבחנתי נכון. אם לא הבנתי אותך נכון - אז תדלגי על תגובתי בריאות לילדה

שיבא תודה אכן הרגשתי ממש לא טוב

מהעובדה שלקח לי מספר ימים עד שנעצרתי ואמרתי שצריך לבדוק כי משהו לא בסדר. זה פחות עניין של האשמה עצמית ויותר תחושה של חבל שלא הקשבתי מספיק למה שהקטנה ניסתה להגיד לי... בכל מקרה, לא ניתן לשנות את העבר, אז אני משתדלת להמשיך הלאה בתקווה שלהבא אהיה יותר קשובה...

שיבא2

New member
מקווה שאני לא נודניקית, אבל

לדעתי הלא קובעת, את שוב מאשימה את עצמך שלא היית מספיק קשובה לילדה. תראי, אני מכירה את התחושה הזאת בקשר שלי עם הילדה שלי. גם אני מנסה לתת לה את הכי טוב שיש אבל- רק לפני שניה, הזכרתי לעצמי שאני לא מושלמת, ואלה החיים והילדה שלי תחיה במציאות הלא מושלמת, ולא ברצונות הדימיוניים של אמא שלה.... ושאם אדרוש מעצמי שלמות שכזו, אתרסק, כי המציאות לא כזאת.... מקווה שעזרתי לך במשהו. ואם לא תדלגי על התגובה שלי. שלך שיבא

את ממש לא נודניקית...

לשמחתי הבדיקות הראו שהזיהום קל יותר משחשבו, כלומר הוא לא הגיע לכליות. אז לאחר הפעלת לחץ מתון שוחררנו מבי"ח ומצב הרוח של כולנו השתפר. בהמשך לדברייך, אין ספק שאנחנו יכולים לתת רק את הכי טוב שיש לנו ושלמות היא בלתי אפשרית. אבל חשוב לדעתי גם להפיק לקחים וללמוד מהמעשים שלנו לעתיד (זה לא אומר כמובן שלא נעשה טעויות נוספות וחדשות..). בכל מקרה, שוב תודה על ההבנה והתמיכה.

חוץ ממה ששיבא אמרה

אני חושב שהבעיה המרכזית היא הגן, אצלנו אין בעיה כזו משום שאנחנו לא מתכוונים להכניסה לפני גיל 3 לגן, מרוב לכלוך וזיהום שהילדים מעבירים אחד לשני/ה זה פשוט מתבקש מאליו, ונכון צריך בהחלט לנגב הייטב אחרי. אז מאחל בריאות שלמה ומהירה לקטנטונת

שיבא2

New member
מעניין אותי משהו, רונן

אמרת שעד גיל שלוש אתם לא מכניסים את הילדים לגן, זה אומר שאישתך או אתה לא עובדים? יכולה להגיד לך שהילדה שלי בגן מגיל שנה, ולאו דווקא מלוכלך בגנים אצלי הנקודה המרכזית היא , שרוב המטפלות לא מטפלות בה כמו שהייתי רוצה, וזה לפעמים מעצבן..... אבל! אני לא בנויה לשבת בבית עם ילדה , אני אשתגע....

כן אני בבית

ומסיבותיי האישיות, זה לא הכי קל בעולם, אבל מסתדרים והילדה מתפתחת יפה מאוד, לגבי הניקיון בגנים, לא התכוונתי שמלוכלך בגנים, אלא שהרבה ילדים בגן זה מתכון של מחלות ואין מה לעשות, והגיל הזה רגיש מאוד.

שיבא2

New member
מחלות וגנים

נכון, בשנה הראשונה יש הרבה מחלות בגנים אבל תלוי גם בילד. הילדה שלי לדוגמה, לא חלתה המון!!! אבל בשנה הראשונה בגן היו יותר מחלות...

רונן חשבתי כמוך את שאלתי את הרופאה

ובאופן מפתיע (אותי לפחות...), היא אמרה שלא ניתן לדעת ממה נגרם הזיהום. כמובן שצריך להקפיד על ניגוב אבל היא שללה מכל וכל את האפשרות שהדלקת קשורה נניח, לישיבה על אסלה שישבו עליה ילדים נוספים. לפי מה שהבנתי, הגוף בנוי כך שלא אמורה להיגרם דלקת גם במצב זה, אלא אם, ישנו איזשהו ליקוי מבני שמאפשר לחיידקים להגיע לאן שאינם צריכים להגיע. לכן, עושים גם אולטראסאונד בתהליך של האשפוז, בכדי לשלול אפשרות כזו. על כל פנים, בהנחה שאתם לא מבודדים את הקטנה שלכם מהעולם והיא פוגשת בני אדם אחרים במגוון מצבים (מפגשים משפחתיים / משחקייה / אירועים חברתיים / גינה ציבורית), אזי היא חשופה לאותם חיידקים ווירוסים אליהם חשופים ילדי הגן. מספיק אפילו שאתם תופסים ווירוס במקום העבודה ואחרי כן מעבירים אותו אליה... בשורה התחתונה, אני מקווה שהסטטיסטיקה תפסח עליכם... אבל לא משנה באיזה גיל מכניסים לגן, בגדול, השנה הראשונה מתאפיינת במחלות והידבקויות בכל מיני דברים שונים ומשונים. אין ספק שצוות הגן יכול להפחית את פוטנציאל החולי (לא לאפשר החלפת מוצצים בין הילדים, לשמור על היגיינה ועוד), אבל בשורה התחתונה, כל עוד נפגשים עם בני אדם אחרים קשה להימנע לגמרי מכל מיני תחלואים... ותודה על איחולי הבריאות!

מעניין מה שאת אומרת,

בעיקרון נשמע גם די נכון, אבל בכל זאת לדעתי ככל שיש יותר חיכוך בסביבה הטרוגנית מלאה ילדים, ואין כמו גן כסביבה כזו אז הנטיה לכל מיני דברים גבוהה יותר מאשר באוויר הפתוח, ברור שאנחנו לא מבודדים אותה מעבר לזה שהיא לא נכנסה לגן עדיין, אבל היא לא נמצאת בסביבה מאוד סגורה כמו גן שיש בו מלא ילדים, אז סביר להניח שהגיל המשפיע ושבגיל 3 בערך כאשר היא כן תיכנס לגן אז יהיה פחות השפעות כאלו, לא יודע אולי אני טועה בהנחה הזו, וד"א הקטנטונת שלי ממש לא אוהבת מוצצים, ואני מתכוון שמעולם לא היה לה מוצץ מעבר לחמש דקות ניסיון ויריקה שלו כדבר לא מלהיב

זה לא תמיד עובד

הבת שלי גם עוד לא נכנסה לגן, ובכל זאת היא תופסת כל מחלה שרק שמעתי עליה בטלפון מחברה שגרה מרחק של כמה עשרות קילמוטרים. היא גם ינקה עד גיל שנה, וחיה בסביבה בכלל לא סטרילית. ובכל זאת המערכת החיסונית שלה לא משהו בכלל.

אז זהו שהבת שלי לגמריי שונה

היא עדיין יונקת (כן כן בגיל שנה ו8
) היא בכלל לא תוספת כמעט מחלות, ובטח שלא גרה בסביבה סטרילית היא מסתובבת עם עיזים תרנגולות ארנבים חתולים כלבים ומה לא, אז כן היה לה חום פה ושם, וזה די עבר בקלות.

פלגיה

New member
לא מוקדם בכלל

אפשר להתחיל לגמול כבר בגיל שנה וחצי, בטח אם הילד מראה סימנים כל כך ברורים. הסיבה שאין שאלות של הורים לבני שנה ותשעה חודשים בשרשור האירוח הוא כי אין להורים כאלה כמעט בעיות. או שתהליך הגמילה הולך יפה, והכל בסדר - ואז אין מה לשאול, או שהילד לא מראה סימנים, ואז עוד יש זמן. השאלות מתחילות כשכבר מתקרב גיל שלוש ועדיין אין גמילה. אז צריך מומחה. את הבת הקטנה שלי התחלתי לגמול בגיל שנה ותשעה חודשים. לקח זמן, אבל היה תהליך טוב מאוד, והיא היתה בתחתונים בגיל צעיר (כמעט ולא הצלחתי למצוא בגודל המתאים לה)

סנטינו

New member
נראה שיש מגמה הפוכה ??

ביתי בת 1 ו- 9 חודשים אני הייתי מתחילה גמילה (וזה לגמרי מצידי) למרות שהיא מראה סימנים : מדברת , מבקשת לפעמים רק בגלל שיש ילדים גמולים בגן שלה (היא הכי קטנה בגן עם ילדים גמולים בני 2.5 ). איך אני יודעת אם היא מוכנה? ואם אני אתחיל מוקדם מידי? חלק אומרים שעדיפה שיטת ה"זבנג" וגמרנו . פשוט להוריד את החיתול ולא להחזיר ... וחלק הציעו לי כשהיא מבקשת לתת לה זה לא יבלבל אותה כשמים חיתול לסרוגין ?

פלגיה

New member
בשנה ותשע לדעתי הזבנג וגמרנו לא עובדת

מתאים יותר לזגזג עם הגמילה, להתחיל קצת, להוריד חיתול כשנוח, להלביש אותו כשנוח (אפשר גם ללכת לשירותים כשלובשים חיתול, ואז להחזיר אותו. זה לא סותר). בעיקר בגלל שזה יוזמתך, ובגלל שהיא מבקשת *לפעמים* נוח להתאמן ולא לעשות ממש גמילה בשלב הזה.

אפשר להגיד שזה מה שעשינו בתכלס

מגיל חצי שנה בערך, ז"א אישתי פשוט לקחה אותה לשירותים כל זמן מה וזה די הצליח, אם היא לא רצתה פיפי באותו זמן אז היא התחילה להתפתל ולנסות לרדת, אם יש פיפי היא פשוט עשתה, כמובן שהחיתול היה לסירוגין, לפעמים בלי חיתול ימים שלמים, הבעיה הייתה בפיספוסים ומלא כביסה

למעלה