גיליון ציונים

גיליון ציונים

תגידו מישהו פעם "עיגל" קצת פינות בגיליון הציונים שלו? אני מתכוון שחברה רוצה שתשלח לה את גיליון הציונים, מישהו שינה קצת את הציונים בגיליון? אל תתנפלו עלי, אני לא הולך לעשות את זה, אבל מעניין אותי אם מישהו עשה את זה ומה קרה.. האם לחברה יש דרך לברר?

d70

Well-known member
אני מכיר משהו ש"עיגל" תואר (כלומר אמר שלמד תואר ראשון X סיים בהצטיינות) ../images/Emo6.gif

kookamanga

New member
אני גם מכיר

הרבה עושים את זה ובעיקרון מקום העבודה לא יכול לבדוק את זה באופן חוקי במוסד האקדמי בשביל לבדוק אם גיליון הציונים שלך אמיתי . באותה מידה שאנשים "מעגלים" פינות בראיונות עבודה ככה גם אנשים "מעגלים" פינות בגיליונות הציונים.

orenbarkai

New member
סורקים

מעבירים לעורך תמונות ומשנים אופציה נוספת - מצלמים את זה ומשחקים עם ההעתק (ואז מצלמים שוב).

inbal76

New member
בתור אחד שלא הולך לעשות את זה

אתה מאוד מתעניין בפרטים...

נועה211

New member
מה זה?????

אני היחידה שהשירשור הזה מעצבן ומגעיל אותה? סטודנט, תשב ותלמד כמו שכולנו עשינו, ואז לא תצטרך "לעגל פינות" - ואם הציונים שלך לא טובים מספיק, תתמודד עם זה ואל תגנוב מקומות של אנשים מוכשרים יותר ממך. זה מתחיל ככה ונגמר במנכ"לים של "ספינות דגל" שבורחים מה FBI ( אדם לא ישר יהיה לא ישר לאורך כל הדרך ובכל מה שיעשה ).

זה ממש לא יותר מוכשרים

אם הממוצע לדוגמא הוא 78 למה לא לעגל קצת ל 80? זה באמת אומר שלמי שיש לדוגמא ממוצע 80 הוא יותר מוכשר מלמי שיש 80? את זה עם 80 יזמנו ואת זה עם 78 לא!

eli7791

New member
וזה שאחד עבד באמת במקום העבודה

ואחר סתם גלש באינטרנט הופך אחד ליותר מוכשר? לפעמים אחד מכורח הנסיבות נקלע לעבודה שלא ממש מתאימה לו אבל יכול להיות שיהיה טוב במקום אחר. מכאן שגם לו מותר לעגל פינות ולהגיד שממש עבד בפיתוח של מוצר הדגל. נכון או לא?

may1983

New member
אלו שמבקשים ג.צ בטח לא נולדו אתמול

לא נתקלתי בהרבה מקומות שדורשים מעל ממוצע מסויים או מבקשים גליון ציונים, אבל נראה לי שבמקומות בהם הממוצע הוא דרישת קדם, יטרחו לבדוק יותר בקפדנות את המסמכים המוצגים בפניהם. כך שאם אתה מתכוון ללכת על זה, כדאי שתעשה את זה הכי מדוייק שאתה יכול. זה גם עשוי להיות קצת מפדח, אם תזייף את הסריקה ובמהלך המיונים, יבקשו ממך להביא את ה"עותק הקשיח" של הגליון (שלא עבר שיפוץ). הקיצר, זה עסק מלחיץ ולא נעים ולא כולם יכולים לעמוד בזה.

qasax

New member
תרגעי

יש מקרים בהם הציונים לא בהכרח משקיפים את הידע ואת הכשרון. אני , למשל עובד חצי משרה ולומד לתואר הנדסת תוכנה במקביל.עם אותה כמות הקורסים כמו כל שאר הסטודנטים במחלקה ( שלידיעתך לא עובדים) ובגלל שה אני עובד בסופי שבוע זה דופק לי את המבחנים שבאים ביום ראשון, כי אין לי זמן להתכונן. אז מה, אני פחות מוכשר בגלל זה? אני רוצה לראות סטודנטים אחרים מחזיקים מעמד בשנה ראשונה עם חצי משרה ועם ממוצע 78. ודרך אגב, זה שחסר לי שתי נקודות בממוצע, מנע ממני ראיונות באינטל ורפאל. העולם אינו צבוע בשחור ולבן.לאחד ההורים דאגו לכסף לתואר, והשני חי בלי הורים ומנסה לשרות ולהתקדם. לכן, אח שלי, תן לה באיזה עיגול קטנטן, ושיהיה בהצלחה!!!

AdiAll

New member
עד היום מעולם לא ביקשו ממני ג.צ.

לכן אני אפילו לא יודעת מה הממוצע שלי כרגע ולא מתעסקת עם זה. מזמנים אותי לראיונות לאור הקורות חיים שאני מציגה, שכל מילה בהם בסלע. אני לא חושבת שצריך לזייף חלילה ציונים או לבלף ממוצע. יותר חשוב, לדעתי, איך מתמודדים במהלך הראיון עבודה, כי אז זה המבחן האמיתי, איך מתמודדים עם שאלות שמעולם לא ראית, עם דברים חדשים ושאלות לא תמיד נעימות.

elimalka

New member
רק הבעיה היא

שיש מקומות שלא יזמנו אותך לראיון אם נניח הממוצע שלך נמוך מ 80

AdiAll

New member
הפסד שלהם

בגדול, לא חושבת שמישהו באמת הולך ובודק את הטפסים. אז אפשר להגיד יש לי ממוצע 80 בהנחה שבראיון אפשר גם להציג ידע ויכולת שאפשר לעמוד מאחוריהם. אם מישהו יגיד שיש לו ממוצע 90 ובראיון פתאום יגלו הוא לא יודע שפת C, או משהו כזה, אז בעיה אני חושבת. לא יודעת מה ממוצע מספרים אומר. אני באמת חושבת שאין טעם להשקיע בזה אנרגיה יותר מדי. אחרי שכבר מתקבלים ועובדים בעבודה אחת בהמשך לא צריך את הגליון הזה. אני מניחה שגם נסיון זה יותר חשוב מגליון ציונים בהמשך הדרך.

izackv

New member
היית צריך לחשוב על זה כשבמקום לעשות

מועד ב' כדי לשפר ציונים העדפת לצאת עם החברה או ללכת לים. היו כאלה שהתעקשו לשפר ציונים והשקיעו על זה את הנשמה שלהם. אז כן, אתה יכול לרמות ולזייף. אבל מצד שני, אם כבר לזייף, לא עדיף פשוט לקנות/לזייף תעודה שלמה בלי להשקיע 3 שנים שלמות?

תמיד ביקשו גליון ציונים

כל ראיון שהייתי בו התחיל עם גליון ציונים מלא, ע"מ שהחברה תדע איזה מסלולים/קורסים למדתי בקורסים שיותר מתאימים לתפקיד כן חשוב הציון בעיקר אם אין ניסיון רב. כמובן שזיוף זה דבר פלילי - ראו את ח"כ מש"ס שזייף תואר/עבודה

AdiAll

New member
אין לי מושג איפה התראיינתם

אבל אני יכולה להגיד שהתראיינתי בחברות הגדולות בלי להציג שום גליון ציונים. אולי כי הקורות חיים היו מספיק ברורים ויש בהם גם נסיון כלשהו. אני לא יודעת איך להסביר את זה אחרת.

Sea Urchin

New member
ממני בקשו בשני מקומות

1. אמדוקס. 2. IBM - לאחר 12 שנות נסיון תעסוקתי בהיי-טק.

למעלה