גילוי עריות XYZ

uri80

New member
בודאי שיש קשר. זו תעשיה לכל דבר וצריך להבין

את זה. כאשר ראשי ארגון ללא מטרות רווח מושכים ממנו משכורות גבוהות הדבר מצביע על כך שהם רואים בו מקור פרנסה. לכל אדם שמתפרנס ממשהו יש אינטרס להגדיל את מקור הכנסתו, בדיוק כפי שעו"ד לא ימהרו לסיים סכסוך גם אם יכלו אם הדבר יגרום להם לאבד מקורות פרנסה.
אינטרס מנוגד.
בדיוק לכן מופיע גם בשם העמותה המילה "לאומית" למרות שזו עמותה פרטית לחלוטין. נועד ליצור רושם ממלכתי ומכובד, נטול אינטרסים כביכול וזה אכן עובד. עובדה שגם אתה (ומרבית האנשים) לא מודעים לכך שזה פרטי לחלוטין.

מנסיוני בעבר עם גופי מחקר וחקיקה של הכנסת, הם מקבלים נתונים ממקורות רבים כולל עמותות פרטיות. הם יכולים לציין למשל ש"עמותה כזו וכזו ציינה מס' כאלה וכאלה" בשם אומרם תוך הבאת המקור כדי לכסת"ח את עצמם או "לטענת ארגון כזה וכזה", אך אלו לא נתונים עליהם יסתמכו לשם סטטיסטיקות או קביעת עובדות.
בודאי ובודאי שלא יקבעו עובדות או יסתמכו על משפט של קדמן כמו "בני ברק היא בירת הפדופילים". חד משמעית -לא.
סטטיסטיקות של הלמ"ס, משטרת ישראל למשל או גופים אחרים, אגף הרווחה וכו' הם דברים שונים עליהם כן יסתמכו כנתונים מהימנים.

אל תעשה סלט

השאלה לא הייתה האם המשפט הזה הוא מקור מספיק אמין בשביל שמחוקק יסתמך עליו, אז אל תנסה להציג את זה כאילו זו טענתי, זה רק הופך אותך לאדם שבלתי אפשרי לנהל איתו דיון.

טענתי שככל הידוע לי גורמי חקיקה מתייחסים למחקרים שארגון זה מפרסם כמהימנים, אם אתה חושב שזה לא המצב אתה מוזמן לומר זאת בפשטות בלי לעטוף את הטענה במלל לא רלוונטי, ואם תוכל גם לגבות את דבריך - מה טוב.

uri80

New member
וצורת הדיון הזו זו אחת הסיבות שאני כבר לא ממש

טורח לגלוש כאן הרבה.

איש פשוט אמר לך כאן דברי טעם. המשך להתעלם.
אתה זה שהבאת את דבריו של קדמן כדוגמה ל"מקור רציני".
"ואם היית טורח לחפש היית מוצא לא מעט מקורות רציניים לטענה הזו (כולל יצחק קדמן שכינה את בני ברק בירת הפדופילים ודוגמאות נוספות), אבל זה כבר עניין שלך."
אז לא, זה לא מקור רציני.

כשקדמן כינה את בני ברק כבירת הפדופילים

הוא לא התכוון שיש בבני ברק יותר פדופילים ממקומות אחרים אלא הנוחות שבה הם יכולים לבצע את זממם בגלל תמימות הילדים והסתרת ההורים.

אין בדבריו כל קביעה באשר לסטטיסטיקה.

הציטוט לא היה ברור מספיק?

הוא בהחלט טוען שיש שם יותר פדופילים, ומציין את הנוחות כסיבה לכך שיש שם כל כך הרבה.

איפה אתה רואה את המילים "יש יותר פדופילים"?

יש יותר עברות. אם לא מסגירים פדופיל X הוא מזיק ליותר ילדים.

עכשיו אני מבין מה היה חסר לך

אתה מוזמן לעיין במשפט הבא שלו "מגיעים לשם פדופילים מכל רחבי הארץ כי הם יודעים שיוכלו לפגוע בילדים מבלי שיספרו לאיש".

מעולה! זה מה שטענתי.זה לא מאפין את אנשי ב"ב

אלא את המקום בגלל התמימות ואי התלונות. יתכן שלזה מלכתחילה התכוונת.אבל אני חשבתי שיש כאן אמירה ביחס לתושבי ב"ב החרדים שבגלל שהם סגורים ומורחקים מנשים הם נוטים לפדופיליה. אם התכוונת מלכתחילה שרק יש יותר בגלל אי ההסגרה והקלות בגלל חוסר חינוך מיני הרי ניחא.

משחק איתי? גם לא בחברה החרדית.שזה שם אחר

לאנשי ב"ב.

וכדי לפשט את זה: יש רק עשר משפחות חילונים\דתיים ועשר חרדים במדינה. יש כשני אחוז (נניח) של פדופילים באוכלוסיה. אבל באיזור החרדי למרות שיש רק שני פדופילים מלאכתם קלה יותר והם פוגעים ביותר ילדים. (יש גם יותר ילדים במשפחות החרדים אבל נניח לזה.)

אין לי מחקר ברור

אבל אנשי משטרה שדיברתי איתם ועובדים במרחב דן טוענים שעבריינות מין נפוצה בבני ברק בצורה מובהקת יותר ממקומות אחרים. (מי שמסר לי את עיקר הנתונים, לא היה אנטי חרדי בכלל והוא עצמו נמצא בתהליכי התקרבות לדת, כך שאני לא חושב שיש לו סיבה כל שהיא להטות את הנתונים).

אולם דעתי היא שבתור ביקורת על המגזר על החרדי, זאת לאו דווקא הביקורת המרשימה או המשכנעת ביותר. אותי מעניינות יותר ביקורות על המיינסטרים החרדי או יסודי הדת, ולא ביקורות צהובות על השוליים, גם אם מחמת סיבות כאלו או אחרות הם קצת יותר רחבים (בהקשר של פדופיליה) מאשר שוליים של קבוצות אחרות.

באופן אישי

כשאני מבקש להעביר ביקורת על ציבור ובמיוחד בענין כלכך חמור כפדופיליה אני מעדיף להסתמך על נתונים קצת יותר מוצקים מאשר שמועות, אפילו אם הן באות מפיו של 'מתחזק'.

אני לא מדבר על שמועות

אני מדבר על מספר המקרים שאותם אנשי משטרה נתקלו בהם במהלך עבודתם השוטפת.

ואני מדגיש עוד פעם, אני לא רואה בכך ביקורת גדולה כל כך על הציבור החרדי, בוודאי שלא ביקורת חמורה. לכל דרך חיים יכולות להיות תופעות לוואי מסויימות, כל עוד התופעות הן בשוליים צרים מאוד - קשה לראות בהן ערעור על כל דרך החיים הזו.

yatusha

New member
אין מספיק נתונים מפולחים

שוחחתי בעבר עם מומחה* לנושא והוא אמר שטרם נעשה מחקר בנושא כך שלא ניתן לקבוע שבציבור החרדי התופעה רווחת יותר והוסיף שיחסית למגזרים אחרים החרדים פונים יותר לטיפול ומשתפים פעולה.
(מה שאינו מעיד על כך שהבעיה גדולה יותר בציבור החרדי)

* לכל אלו שדווקא ממני אוהבים לבקש אסמכתות (והמבין יבין) מטעמי פרטיות אינני מפרסמת את שם הפרופסור.

למעלה