גילוי מאוחר

chakiv

New member
עוד אחת מהשיטות לניפוח...חיחיחי ../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

 

sigalitp

New member
איך בודקים?

אין בדיקה שבודקת האם חולים או לא וזהו? למה כל ההשערות האלו?
 
לא אין בדיקה וודאית

יש את בדיקת הזיעה אבל היא לא וודאית (בתבחין זיעה בודקים את כמות המלח בזיעה - בחולי CF הוא גבוה מהנורמלי) ולפעמים גם יש חולים שהזיעה שלהם תקינה. כך שהבדיקה היחידה הוואדית היא הבדיקה הגנטית שעליה אנחנו מדברים. מכיוון שהמנגנון הגנטי של המחלה הוא של "מחלה רצסיבית" - זאת אומרת שצריך ששני ההורים יורישו גן של המחלה אותו הם נושאים במידע הגנטי שלהם, יש בעצם כמה אפשרויות להרכב הגנטי של הילדים. אין כאן שום השערות, אלא אפשרויות שונות. מכיוון ויודעים מהו הגן שאת נושאת הימצאותו או העדרותו תעיד על הסיכוי למחלה של הילדה. אם לא ימצאו אותו אז אין אפשרות שהיא תהיה חולה. ככה עובדת הגנטיקה.
 

sigalitp

New member
בדיקה

זאת אומרת שאם יש לה את הגן שלי יחפשו אצל בעלי עוד גנים ואם לא ימצאו היא רק נשאית ואם ימצאו יחפשו אצלה את הגן שלו? בקצב הזה של הבירור רק עוד 3 חודשים אני אדע תשובה ודאית????
 
והלוואי שאנחנו סתם מבזבזות את הזמן

על דיבורים חסרי שחר!
 

orii

New member
כמו תמיד את צודקת

כן, אם ימצאו את המוטציה שלך אצל הבת זה יקח כנראה עוד כמה חודשים. כדי לקצר את הזמן את יכולה ללכת מחר למעבדה ולבקש בדיקות נוספות מתןך הנחה שהבת קיבלה ממך את המוטציה. אם עוד חודש יגידו לך שהיא לא קיבלה לא קרה כלום ואפשר לחגוג. אם כן אז הבדיקות נעשו כבר לפני חודש והתוצאות הנוספות יגיעו בקרוב. כמו שכתבתי לך הם החליטו לעשות את הבדיקות בדרך האיטית והזולה. זה לא חיב להיות כך. עם עושים יותר בדיקות במקביל אולי בדיעבד עשינו בדיקות מיותרות אולם התוצאות יגיעו קודם. זו רק שאלה של כסף. ובהמשך להסברים המעולים של "סיאפניקית אחת" לחדד קצת את המונחים: יש גן אחד ל CF. לכל אחד מאיתנו יש שתי גרסאות של הגן הזה. לגרסה של גן קוראים אלל. יש אללים תקינים ויש כאלו עם מוטציה. חולים ב CF נושאים שני אללים שבכל אחד מוטציה. מכיוון שאין אף אלל תקין של הגן. לנשא יש אלל תקין ואלל עם מוטציה. ב CF ידועות 1500 מוטציות שונות שגורמות למחלה. יש צורך בבדיקות רבות לגלות מוטציה נדירה שאולי (נקווה שלא) נמצאת אצל האב ואולי (נקווה שלא) עברה לבת. אני חושב שחשוב תשביני את הגנטיקה יותר טוב כדי שתוכלי לדבר עם הרופאים ולהבין בדיוק מה הם בודקים ומה הם אומרים. בנוסף, אם תדברי בשפה מדויקת הרופאים יתיחסו אלייך יותר "טוב". ככלל, כשהרופאים מעריכים את המטופלים שלהם הם נותנים להם טיפול יותר טוב.
 

sigalitp

New member
בדיקות

התכוונת שבעלי ילך למעבדה ויבצע את הבדיקה שמזהה את כלל המוטציות?
 

orii

New member
זו בהחלט אפשרות שנגזרת מהדברים שלי

האפשרות שאת ההעלת תגרום להכי פחות חיכוך עם הרופאים. בעיקרון הוא יכול לעשות את זה באופן פרטי שאינו קשור לסיפור. אני מציע ללכת לתל השומר שם ניתן לבדוק 24 מוטציות (אין טעם לחזור על הבדיקה שהוא כבר עשה). 24 מוטציות זה בהחלט לא כלל המוטציות (יש יותר מ 1500). אבל זה כנראה הדבר ההגיוני הבא לבדיקה. יש בדיקות יותר מעמיקות אבל אותן אני חושב שכדאי לעשות רק בשלב יותר מאוחר. אפשרות שנייה היא כמובן ללכת עם הבת ולבקש מהרופאים שבודקים אותה שיבצעו לה את הבדיקות הגנטיות הנוספות שהתכוונו לעשות, אם התשובה תהיה שהיא קבלה ממך את המוטציה.
 

orii

New member
הילדה והאב שקולים

אני מציע לבדוק את מיש זה יותר נוח מכל הבחינות.
 

orii

New member
בדיקה של כל במוטציות

אפשרית אולם היא הרבה יותר איטית והרבה יותר יקרה. לפני שמשהו יעשה אותה הוא ירצה למצות את את הבדיקות היותר פשוטות. הצעתי לקפוץ רק צעד אחד קדימה במקביל לא שניים בגלל שהצעד השני הרבה יותר גבוה. עד כמה שאני מבין, הצעד השני יכול לכלול בדיקה בארה"ב של סט גדול של עשרות - או מאות מוטציות או בדיקה בארץ של מה כתוב בגן בלי בדיקה של מוטציה ספציפית (בדיקת ריצוף).
 
למעלה