גילוי דעת

גילוי דעת

גילוי דעת אני יושבת בימים האחרונים וקוראת את דברי המשתתפים וחשוב לי לשתף אתכם במה שעולה אצלי מבחינה רגשית וחשיבתית. כפי שהבנתי הפורום הזה הינו פורום של תמיכה לאנשים שנמצאים בשלב זה או אחר בתהליך הפונדקאות. תמיכה כפי שנתפסת אצלי הוא משהו חם ונטול ככל האפשר רגשות שליליים. לדאבוני, קיימים רגשות שליליים ומעבר לרגשות השליליים נעשים פה צעדים מלאי כעס ואולי גם שנאה טהורה. הפורום הזה הינו מיקרו קוסמוס (עולם קטן) שמייצג נאמנה את החיים שלנו בתוך המדינה הזו. להזכירכם, כל נאמני הפורום, משתתפיו ומנהליו כלנו חיים במדינה שהעתיד שמובטח לנו בארץ הזו יכול לערער באופן רציני את יציבותינו ואת קיומינו. ואנחנו כלנו שחיים בארץ הזו במקום ליצור לעצמינו חברה שבה איש יתמוך ברעהו למען התחזקות מול הכוחות המאיימים מחוצה לנו אנו נמצאים בתוך סיר לחץ שבו אנשים שונאים מזיקים מעליבים מכפישים משמיצים דוחפים ופוגעים אחד בשני. הדברים האלה נכתבים בכאב, פחות עלי, פחות עליכם אלא יותר על הילדים שכל אחד מאיתנו מגדל ויגדל. האם זהו העולם שרצינו לבנות לילדינו? האם בחברה זו ילדינו יכולים לחלום את חלומותיהם ולבנות את עתידם? אנחנו המבוגרים אחראים לעולם שנשאיר לילדים ואני חושבת שהדרך הזו של שנאת חינם לא תוביל אותנו לנתיבים נכונים. מתחשק לי להציע לכלנו להושיט יד כדי שנהפוך לשרשרת אנושית אחת עם רצון ויכולת לבנות עולם טוב יותר אם לא לנו לפחות לילדינו. המכתב הזה הינו מכתב פרידה מהפורום הזה מתוך הבנה ברורה אם כי כואבת שהפורום הזה הוא לא ממש פורום של תמיכה כבר, כי כלנו לא השכלנו לפחות לאחרונה להבין שתמיכה לא יכולה להינתן במציאות כזו של מפולת של רגשות שליליים. תחשבו רגע, מה חושב ומרגיש פונה חדש לפורום שמעוניין באנפורמציה ותמיכה כשהוא עד להתנצחויות ההדדיות האלה ולכוחנות הבלתי פוסקת? אני חושבת שעדיף כרגע שכל אחד מאיתנו יעצור לרגע ויחשוב מה הצעד הבא שהוא עושה כדי להפוך את העולם שלנו למקום טוב יותר שבו ניתן יהיה לחיות. ברור לי שחלק מהקוראים יתייחסו לדברי בציניות ורשעות כהרגלם דבר שיסייע להם להשאר מקובעים במקום לנסות להתחבר לחלקים אחרים שאולי למרות העוול שנעשה להם יתאפשר להם לעשות צעד אחד קדימה ולממש את עצמם ושאיפותיהם בשנה זו. שיהיה לכלנו שנה אזרחית טובה מינה

קראנו הבנו הפנמנו..

צאתך לשלום.. והפורום הזה יחזור להיות כמו שתמיד היה, תקראי קצת את מה שקורה פה לפני שתביעי את דעתך שהעולם שלנו כאן כל כך שונא, התמונה שהפורום הזה משדר היא בדיוק ההפך, אהבה תמיכה וסובלנות האחת לשניה כאן. כמו שמנתבת זאת נפלאות המנהלת במקסימה והסובלנית מירב לכן לדעתי את המכתב שכתבת לכבוד השנה האזרחית החדשה כדאי שאת ועדה תשבו תקראו ותשננו טוב כי יש בו הרבה חוכמה רק מה שהוא לא מתאים לכאן. לא כוחנות לא שינאה...ובדיוק הפוך תמיכה אין סופית אהבה וכולם פה עוטפים את כולם בעת מצוקה או שימחה. מקווה שאכן עם מכתב פרידה שלכן מפה, הפורום יחזור לצביונו הרגיל. דרך צלחה!

בנדה1

New member
מינה שלום,

קראתי בעיון ואני מקווה שלא תחשבי לרגע שזו התחייחסות צינית אלה עניינית. אני לא מסכימה עם קביעתך כי הפורום הוא מיקרו קוסמוס של העולם, הלחצים שמופעלים עלינו מכל כיוון, סוג הלחצים סוג ההתמודדויות שונה מסדרו התקין של העולם. לא ניתן להשוות אינטרקציות שקיימות כאן מול אלה הקורות בעולם האמיתי וקשה להשליך ממה שקורה כאן על עתידו של העולם. אני בהחלט מסכימה שרק ביחד נוכל לכל הכוחות שרוצים להביסנו, ואני חושבת שזה מה שאנחנו עושות. אני מסכימה שהימים האחרונים שעברו על הפורום לא היו נעימים, אני באופן אישי לא אוהבת התנצחויות ובאמת לא חשתי בנוח עם המון דברים שנאמרו פה. אבל, הפורום היה, הינו וימשיך להיות פורום לתמיכה. תמיכה רגשית ותמיכה מעשית - מקום לעצות ולימוד מנסיון של אחרים. לא ראיתי כאן שינאת חינם, מי שלא היה לה קשר עם המרכז לא השמיצה ולא "שנאה". מי שדברו היו כאלה שהיה להן מה להגיד. בנות שמעלות כאן שאלות מצפות לתשובות אמיתיות ולא פוליטקלי-קורקט. לכל אחת מאיתנו נסיון כזה או אחר וחוויות שצברנו בתקופה שאנו בתוך ההליך, ואם נוכל לחסוך מאחרות חוויות לא נעימות אז נמשיך לעשות זאת. אם חווינו משהו טוב, נשמח להמליץ (ואני לא מרמזת על שום דבר בכך). אני יודעת שהמצב התדרדר בימים האחרונים גם בגלל כל מיני תרגילים שנעשו והיו מיותרים לטעמי. אכן כולי תקווה כי העתיד הצפוי לילדנו יהיה בהיר יותר, ורוד יותר ומבטיח. אני יותר מקווה שבשנה הקרובה יהו לכולנו ילדים שנוכל לאחל להם עתיד שכזה. ב ה צ ל ח ה.

שלום מינה - גילוי הדעת שלי

פורום זה היה ביתי בחודשים האחרונים, מצאתי בו מקור לנחמה ותמיכה, אוזן קשבת, יעוץ והכוונה. אם תסתכלי אחורה ותקראי בפורום תוכלי למצוא שיתוף, אמון ופרגון הדדי. נכון שהיו במהלך הדרך ויכוחים ענייניים על נושא זה או אחר אך רובם ככולם התנהלו בצורה יפה ונעימה. אני לא מכירה את המרכז שלכם אישית ובטח שלא היו לי כל רגשות שליליים או חיוביים כלפיכם לפני שנכנסתם לפורום. מה שאת מכנה כ"צעדים מלאי כעס ואולי גם שנאה טהורה" (ביטוי מוגזם בעליל) הוא למעשה התגובה שלנו על הדרך בה נכנסתם לפורום והתחלתם במלאכת השיווק האגרסיבי וההתנפלות על מירבי שכל פשעה היה שהקימה לכם מתחרה (שמעת פעם את הביטוי "תחרות בריאה" ?). וכן, זהו פורום של תמיכה - לא פורום שבו נכנסת משתתפת חדשה ששואלת איך מוצאים פונדקאית ובמקום לתמוך (להגיד לה בהצלחה, למשל...) אתם מציעים לה לפנות אליכם. אנחנו לא צריכים שתסבירי לנו באיזו מדינה אנחנו חיים כי אנחנו בתוך עמינו חיים. אני לא צריכה שתדאגי לילדים שלי, קודם כל דאגי לעצמך. אם הייתם קצת יותר רגישים הייתם שמים לב כי כל המערבולת אליה נכנס הפורום בימים האחרונים התחילה בעקבותיכם. ואת הרגישות שאת מבקשת - חשבי על כך ותראי את חוסר הרגישות שלכם שגרם לכל המצב הזה. וכחנות בלתי פוסקת ? ציניות ? רשעות ? התנצחויות ? רגשות שליליים ? וכחנות ? מילים שלא היו עולות על שפתי בהקשר לאף אחת מבנות הפורום היקרות שאת רובן אני מכירה היכרות אישית. כל מה שכתבתי לא נכתב בציניות, דברי נכתבו מתוך כאב גדול על מה שהפורום הזה הפך להיות "בזכותכם". אז אנא ממך, להתראות ואם בעתיד תרצו לחזור לפורום ולהשתתף בו מתוך רצון כן ואמיתי לעזור ולתרום מנסיונכם, אז בבקשה. בהצלחה לכם ושנה טובה

ולי כבר אין מה להוסיף אחריכן בנות!

רק מחזק את לבי מה שכתבן בנדוש ודניאל יקרות..מרגישה כמוכן. מקווה שהשקט יחזור לפורום המקסים שלנו

חבל...

אני חושבת שבסך הכל מי שמפסיד מהפרידה מעדה הן המשתתפות בפורום. חבל שלא היתה לנו הסבלנות והפתיחות להקשיב לאשה שהיא מקצועית - חיצונית ובעיקר אובייקטיבית. נכון שהיא לא בדיוק מסוג "המשתפכות" אבל את החום והתמיכה אני מצפה לקבל ממי שבמצב דומה. ודווקא חשוב לפעמים לשמוע גם דיעה אובייקטיבית (בעיקר שזה בחינם וזמין). אני מקווה שהפורום יתאושש מכל הסיפור - שהחום והאהבה יחזרו לשכון בו כמו קודם. אני לפחות מקווה שעדה ומינה לא נפגעו ויחזרו אלינו. אני מצפה להן. אורית

למעלה