גייס חמישי

NorthernStar

New member
את סליחתך אני באמת גם לא מבקשת

הנפת דגל פלסטין היא כמובן מתוך סולידריות עם המאבק הלאומי הפלסטיני. בישראל אין העדפה לדת מסוימת? את צוחקת? ישראל היא בהגדרה מדינה שמעדיפה את הדת היהודית, מדינה שאזרחיה כפופים לחוקי הדת היהודית. מדינה שכל אזרחיה מחויבים ללמוד את השפה העברית, אבל כמובן שבמגזר היהודי לא מלמדים ערבית, וודאי שלא בהיקף דומה. מדינה שמזניחה את אזרחיה הלא-יהודים. ומה הקשר ללאום? יהדות אינה לאום, אלא דת בלבד.

תכירי בעובדות

יהדות היא לאום, היא מאז ומעולם היתה לאום ובגולה היא עשתה שימוש בדת כדבק המאחד ושומר על הלאום, אם יהדות היתה רק דת אז מזמן שהיתה מתפזרת או מתפוגגת תחת עול הדתות הגדולות כנצרות והאיסלאם, אבל יהודים תמיד שמרו על דתם בזכות לאומם ועל לאומם בזכות דתם- יד רוחצת יד. ותראי לי אזרח ערבי-ישראלי שכפוף לדת היהודית? איש לא מחייב מיעוטים לשמור על יהדות ועל כן אין זו מדינה המכופפת את כלל אזרחיה לדתם. או שמא את מתכוונת לזה שמשתמשים ביום שבת כיום המנוחה? ממש גזענות לשמה. זה שיש בחלק מהמקומות כפייה דתית אני לא מתווכח על כך, מנסים להפריד את זה, אבל זה בעייה בכל רחבי העולם המערבי, אני משוכנע שאפילו בקנדה יש מי שמנסים לאסור הפלות, או לאסור עבודה בימי ראשון. ומה קרה? גם את השפה הכלל ארצית אסור ללמד? עברית זו השפה הראשית במדינה ועל כן חובה ללמוד אותה למען אינטגרציה חברתית מקשרת. כאן נפלת ממש חזק כי בקטע הזה ישראל אפשרה גם לערבית להיות שפה רשמית שמתקבלת בכל מוסדות המדינה השונים כצעד חשוב לקראת האוכלוסיה הערבית ועל כך יעידו לך הרבה ערבים. אם היינו צריכים ללמוד שפה רשמית נוספת יותר סביר שזה היה רוסית. למה שלא תתנפלי על צרפת שמחייבת לימודי צרפתית בלבד... או על הבריטים שברוב חוצפתם מעזים שלא ללמד ערבית בבתי -הספר... ואני חייב להסכים איתך שכמו בכל דמוקרטיה הרוב הישראלי מזניח את המיעוטים לו- אם זה ערבים, אתיופים, רוסים, חרדים וכו' וכו'... ובכל זאת זו עדיין דמוקרטיה עד כמה שתקללי אותה. ואם הסולידריות שלך עם הפלסטינים לא כוללת את המחבלים המתאבדים ואת טילי הקסאם על אשקלון אז למה שלא תצייני זאת בפני חברייך? ה'מאבק' הפלסטיני הוא מסועף כמו נתיבי איילון וכולל בתוכו הרבה דברים, כמו שהצד הישראלי הוא מסועף, אלא שמצד שני את רואה בכל המדינה הזאת כהתגלמות הרייך הרביעי אז אין הרבה מה לדבר.

NorthernStar

New member
תכירי את בעובדות

יהודי רוסי, יהודי מרוקאי ויהודי הודי אינם בני אותו לאום. לא רק שחיצונית ניתן לראות את השוני ביניהם, אלא נסי לחשוב על זה כך: ליהודי הרוסי סממנים תרבותיים רוסיים (שפה ותרבות), למרוקני - סממנים תרבותיים מרוקנים וכו'. מה איחד אותם? רק הדת. וכפי שאמרתי, אם ישראל אכן החליטה שהערבית היא שפה רשמית, מדוע היא לא נלמדת בכל בית ספר במגזר היהודי מכיתה א' עד י"ב, בדיוק כפי שבמגזר הערבי מחויבים התלמידים ללמוד עברית? מדוע אפילו כתוביות התרגום במרבית הערוצים אינם דו לשוניות? וזאת רק ההתחלה. ההזנחה והאפליה של ערביי ישראל היא אחת הבושות הגדולות של מדינת ישראל, שלא לדב על ההסתה בתקשורת ואפילו במערכת החינוך. השקרים שאנחנו חמדנו בבית הספר על ההיסטוריה של פלשתינה ואחר כך מדינת ישראל, שלא לדבר על היחס לערבים בספרי הלימוד - פשוט מחפיר.

תחזרי לבית הספר

את חושבת שמאפיינים אתניים הם מה שמכתיבים לאום?! בחיי את יותר גזענית מהאירופאים. גם הצוענים בכל רחבי אירופה אינם שומרים על מוצא אתני אחיד, והם עדיין משתייכים לאותה קבוצה בלי קשר לדת. אותם מאחדת הנדידה, את היהודים מאחדת בגולה בעיקר הדת, יש גם הרבה יהודים אתאיסטים בגולה שבכל זאת מקושרים לקהילות יהודיות נידחות למרות שבחייהם לא ידעו מה היא טלית. זו גישה פשוט גזענית להגיד שאני יותר יהודי מיהודי אתיופיה כי הם שחומי-עור או להפך. רק במדינה עצמאית יכול לאום בוא לבטא עצמו ולהגן על עצמו, ועל כן הציונות כל כך חשקה להשיב את היהודים ארצה. ערבית היא שפה אופציונאלית במערכת החינוך כי היא לא השפה הלאומית הראשונה, היא לא השפה הלאומית הראשונה כי היא לא שפת הרוב, ובדמוקרטיה לומדים את שפת הרוב, לא את שפת המיעוט. האם האמריקראים צריכים ללמוד ספרדית? ומרבית הערוצים בטלויזיה אינם ממלכתיים ועל כן אינם מחייבים כתוביות ערביות. עכשיו אני מסכים שהאפליה וההזנחה של הערבים במדינה היא בכיה לדורות, אבל כל עוד המדינה הזאת נלחמת על קיומה יהיה לה קשה ביותר לתקן את העוולות הללו. אלו דברים שיגיעו לתיקון מוחלט בעת שלום. אבל עם כל מה שקשה לעשות זה ייקח עוד זמן וזה לא יבוא בבום. ולמה שלא תספרי לנו כאן על השקרים וההסתה במערכת החינוך? אולי יש לך משהו כאן שאנחנו רוצים לדעת(למרות הבורות המדהימה שאת מפגינה כלפי היהודים).

NorthernStar

New member
ואת צריכה להשתחרר משטיפת המוח

שעבירו אותך בבית הספר. יהדות היא דת בלבד. הציונות היא שהמציאה לאום תוך שימוש בדת. תנסי לחשוב על זה כך. היהדות היא בדיוק כמו הקתוליות מהבחינה הזאת. בארה"ב, ספרדית אינה שפה רשמית. כאן, בקנדה, צרפתית היא שפה רשמית והיא נלמדת בבית הספר. זה מה שהייתי רוצה לגבי ערבית בישראל. אם שפה רשמית=מעמד שווה. שכולם יהיו בילינגואלים.

את מתעקשת לא ללמוד אה?

טוב אני חייב לזוז, היה נחמד לדבר, רק תפסיקי להיות כזו צבועה בסדר.

אם את מניפה דגל פלסטין כדאי שתדעי

קצת מצחיק נוכח הדעות שלך, אבל האמנה הפלסטינית מבחינה בבירור: 5. הפלסטינים הם האזרחים הערבים אשר שכנו משכן קבע בפלסטין עד שנת 1947, אחת היא אם הוצאו ממנה או נשארו בה. מי שנולד לאב ערבי פלסטיני אחרי תאריך זה בתוך פלסטין או מחוצה לה הוא פלסטיני. 6. היהודים אשר שכנו משכן קבע בפלסטין עד תחילת הפלישה הציונית לתוכה ייחשבו פלסטינים. כלומר - האבחנה באמנה הפלסטינית לקביעת ה"פלסטיניות" היא גזענית בעליל - ערבי שהיגר לישראל ב 1946 הוא "פלסטיני". יהודי - לא!

איש לא שטף לי את המוח

בניגוד לשטיפת מוח שהעבירו לך. היהדות היתה מאז ומעולם דת המשולבת בלאום, ציונות פשוט לא היתה מתקיימת אם יהדות היתה רק דת, תנועה לאומית תמיד מתפתחת כתוצאה מעם שמחפש הגדרת לאום ולא להפך, הפלסטינים מוכיחים זאת מעצם העובדה שהתגבשו כעם בתגובה להשתחררות מכבלי העות'מאנים וכתגובה לציונות שהחלה מיישבת את הארץ. קטוליות בתור דת המרה מדגימה כיצד מתפשטת דת 'קלאסית' שמחפשת ולוקחת כל אחד שיחשוק להאמין בה ועל כן הפכה לדת המונים כמו יתר הזרמים הנוצריים והמוסלמיים ובניגוד ליהדות שהיתה מאוד בררנית בקשר למי היא מצרפת לשורותיה, דבר ששמר על בדלנותה ועל גודלה הקטן באוכלוסיה ושימר לה יכולת אחדות יוצאת דופן של עם המפוזר בכל רחבי תבל. ואני מקווה שאת נהינת מהצרפתית שלך שם בקנדה, כי אם הקנדים בחרו כך אז שירווח להם, אבל עד כמה שזכור לי קנדה היא פאזל של רב-תרבותי של עשרות שפות , כאשר אין שפה שדוברים אותה יותר ממחצית האוכלוסייה, ושם אין גוש דמוגרפי מרכזי כמו בישראל כאן היהודים בכל זאת מהווים 80 אחוז מכלל האוכלוסיה, דבר שמצדיק את זה שעברית היא השפה הרשמית הראשונה. ושפה רשמית היא ביחס לכמות הדוברים אותה ועל כן זה לא בא במעמד שווה וזה גם לא צריך לבוא, זה כמו שדוברי הסינית ידרשו מקנדה את אותו מעמד כמו הצרפתית. רוצה להיות בילינגואלית? תישארי שם.

NorthernStar

New member
חוץ ממערכת החינוך הישראלית

שהיא שוטפת את מוחם של התלמידים מהגן ועד לבגרות. בקנדה, אגב, יש שתי שפות רשמיות, ולכן כל פרסום ממשלתי וכל אתר ממשלתי (ולא רק) חייב להיות בשתי שפות - אנגלית וצרפתית. ובהחלט יש שפה שיותר ממחצית האוכ' דוברת והיא אנגלית, ובכל זאת - הצרפתית היא שפה רשמית. אם את למשל רוצה להיות עובדת ממשלה (לא משנה באיזה משרד), את צריכה להיות ביליניגואלית. אגב, אני דוברת ארבע שפות ולא אחת. מה זה עושה אותי?

קוואטרולינגוארית?

תני לי לנחש- אנגלית, צרפתית, ערבית ועברית... צדקתי? אני לא מבין למה אתם מתעקשים שם על לימוד בילינגיארי אבל זהו לא נוהל מקובל ברוב העולם ואינו נחשב כלל אפליה, אני לא חושב שיש בעיה עכשיו על הסטטוס-קוו של השפות ישראל, ושמעמדה של הערבית הוא מספיק ראוי כמקצוע אופציונאלי, אבל את זה ימים יגידו. ואני עדיין מחכה לדוגמאות שטיפת המוח המפורסמת ולשקרים וההסתה של מערכת החינוך הישראלית שציינת כאן...

NorthernStar

New member
דווקא טעית, ידידי

אבל לא משנה.... מערכת החינוך הרי מנסה להפוך אותך ל"פטריוט". לימוד ההיסטוריה הוא תמיד לימוד ההשכחה. האם לימדו אותך על יחסי יהודים וערבים בתחילת המאה ה20, על דו הקיום האמיתי ששרר שם? ומה לגבי החל מ1948 ועד היום - האם למדת על גירושם של הפלסטינים ב48-9? האם למדת שתל אביב לא הייתה "רק חול וחול" אלא כמה כפרים שתושביהם גורשו על ידי הצבא הישראלי? האם למדת על הממשל הצבאי עד 1967? דרך אגב, האם למדת על ה"מחצית השניה" - ה"מזרחיים" כמו שאוהבים לכנות אותם? אני לימדתי היסטוריה בארץ בתיכון, ואני זוכרת את התלמידים שלי באחד מהתיכונים מתלוננים שהם "לומדים היסטוריה של אשכנזים". אני שיניתי את זה, כי בחרתי ללמד אותם על המורשת שלהם, אבל זה מקרה נדיר, ואני מודעת לזה. אתה יודע, כמה דוגמאות בודדות.

לא ביקשתי את מה שלא לימדו

ביקשתי את מה שכן לימדו והיה הסתה שיקרית. יש הרבה מאוד דברים בהיסטוריה שלא לימדו אותי ולמדתי זאת בעצמי ובבית, ודווקא על הדו-קיום המוצלח בתחילת המאה דווקא כן למדתי בשיעורי היסטוריה. על נכבה אומנם לא הרחיבו, אבל כן ציינו את בפנינו את הגירושים ואת קיבייה, ואת מלון המלך דויד, ואת הטבח בכפר קאסם. ומוזר שאת כל-כך התעקשת ללמד אותם היסטוריה 'מיזרחית' כשיהדות ספרד והישוב היהודי הספרדי בארץ היה כרך די גדול בלימודי ההיסטוריה שלי... טוב, אני עדיין מחכה לכל אותם הסתות ושקרים.

NorthernStar

New member
אתה שומע מה שאתה רוצה לשמוע

אני דיברתי על שטיפת מוח של מערכת החינוך, זאת שנועדה להפוך אותך לחייל ו"פטריוט" והצבעתי בדיוק על הנקודות הבעייתיות. אל תשכח את הנסיעות לפולין, בדיוק כדי להעצים את התחושה ש"העולם כולו נגדנו" ו"צבא ישראלי חזק הוא מפלטנו", המניפולציות של יום הזיכרון ויום השואה, ואת ההשמטות המופלאות של ההיסטוריה של הפלסטינים בישראל (ולפני הקמתה). שתי מילים על טבח כפר קאסם (ואולי על דיר יאסין) תוך כמובן הסרת אחריות ("אבל זה לא אנחנו, זה הם, הפורשים") לא מכסות את זה. ואהממממ, יהדות ספרד והס"ט לא קרובה אפילו לדיון בזהות מזרחית - גם דיון בזהות מזרחית מודרנית והיחס ללא-אשכנזים במדינת ישראל. וזוהי רק ההתחלה. על מערכת החינוך הישראלית וקלקלותיה נכתב כבר הרבה מאוד. אני ממליצה לך לקרוא את מאמריו של אבנר בן עמוס מהפקולטה לחינוך באוניברסיטת תל אביב. באחריות - זה רק יעשיר אותך.

ואת מקשקשת מה שאת רוצה לקשקש

ואני מציע לך בעצמך לטוס לפולין וראות עד כמה זוועות יכולות להתרחש ממש מתחת לאף של כל העולם מבלי שהוא יעשה דבר וחצי דבר למנוע זאת- להלן כיום דראפור, רואנדה וכו'... רוצה לחיות כמיעוט הנתון לחסדי אחרים בגולה? שיתבשם לך, אני בוחר אחרת. וזה שאת קוראת ליום הזיכרון וליום השואה מניפולציות רק מדגיש עד כמה שטפו לך את המוח כנגד אנשים הרוצים לזכור ולא לשכוח. ובנושא החומר הלימודי- את יכולה להציע שיפור שלו אם הוא לא לטעמך, אבל אין בו שום דבר פסול או שיקרי, בניגוד לחוברות לימוד פלסטיניות שם בחוברות של בתי הספר היסודיים מתוארים היהודים כרמאים וגנבים... ועם כל הטררם שעשית כאן לא הבאת לי ולו מילת שקר או הסתה אחת? בחיי, עם המערכת החינוך הדפוקה שלנו אפילו אני יכול לחפש טוב ולבטח למצוא לך דברים שיקריים בכתוב. פעם הבאה תתאמצי קצת לבדוק את המקורות שלך לפני שאת מפריכה סיסמאות לאויר. ותודה על העצה, אני אבדוק מי זה אבנר בן-עמוס, ואם הוא יהיה לעניין אני אעיין במאמרים שלו.

NorthernStar

New member
אני מרחמת עליך

כ"כ צעיר, כ"כ שונא ותוקפן, וכ"כ שטוף מוח. הגעתי לאן שהגעתי *למרות* שטיפות המוח שעברתי, ואני שמחה לבשר שיש גם אחרים כמותי. אחת הסיבות לבחירה שלי לכתיבת דוקטורט בהיסטוריה של הציונות היא בדיוק לשם הפצת האמת, או לפחות הפרכת המיתוסים, ולא רק בישראל, אלא בעולם כולו - ולכן הדוקטורט נכתב כאן ובאנגלית. והצחקת אותי. אתה "עושה טובה" לחוקר בעל שם כמו אבנר בן עמוס? ומי אתה בכלל? חוץ מאשר להפיץ ארס ושטנה, ולעוות דברי אחרים, אתה לא יכול לעשות דבר. אני מבינה שאתה צעיר מאוד, ושאתה רוצה לצאת אל העולם האמיתי. יש לך זמן. שב, תלמד, תחכים קודם, ואז תדבר.

אני לא צריך את רחמיה של הוזה.

אני חי במקום קשה, אבל המקום הזה הוא הבית שלי ואני לא בורח ממנו אלא מנסה להתמודד איתו. עם כל החרא שיש כאן וכל הטוב, ואת עם היהירות האופיינית שלך עוד מאשימה אותי בשנאה ותוקפנות כאשר את מסרבת להתפשר או לחליפין להוכיח את כל אותן הטענות שאת מפריכה ללא כל ביסוס. אני לא משלה את עצמי כמוך בדבר "אמת אחת ויחידה ואיתה רק צדק אחד ויחיד!" אני רואה את העולם ומסתכל לו בעיניים תוך שאני מחפש נקודת איזון. ואת מוזמנת להמשיך לכתוב את אות דוקטורט על הציונות בהתאם ל"עובדות המוצקות" שהצלחת להביא לי כאן, אני משוכנע שאיש לא יערער על האמינות הבלתי מתפשרת שלו... ואל תשכחי להוסיף את ה"שקרים" וה"הסתה" של מערכת החינוך הציונית. ואני תיכף משטטח ומשתחווה למאמרו של אברי בן-עמוס... סליחה, אבנר בן-עמוס בעל השם הצדיק בס"ד. מדהים איך שהפכת אותו לקדוש רק בגלל שיש לו דעות התואמות את שלך. אבל אני אומר- אז מה? זוכה פרס נובל לפני שנה היה בעד ההתנחלויות, האם התואר שלו ומעמדו הפכו את דעותיו לנכונות בעיני? לא. גם אני לא מוצא ערך ללמד ילדים ערבים-ישראלים על ערכי ציונות, זו דעתי, אבל בין זה לבין הסיפורים המופרכים שלך על הסתה ושקרים אין שום חוט מקשר, רק פראנויה ושנאה. ולי אכן יש עוד הרבה מה לראות והרבה מה ללמוד איפה שלא הייתי, אבל אני לא הולך להיות שופט של המאבקים הלאומיים בהנדורס וגוואטמאלה, וגם לא אלך לשפוט בבורמה במאבקיה הלאומיים. אני עוד אטייל ואלמד ואני מציע לך בעצמך ללכת לראות קצת עולם במקום להכפיש ונסות לרדות בשמי. נראה שלא למדת להתבגר מספיק ושאת עדיין פותחת את הפה יותר מהר ממה שאת מספיקה לחשוב עליו פעמיים. גם את די צעירה ויש לך עוד זמן, אבל כדאי לך להתפקח היום כי מחר זה יהיה עוד יותר קשה.

NorthernStar

New member
השנאה והפרנויה היא שלך

ואני חסה עליך. הרי עם גישה כזאת אטומה תמצא את עצמך בתוך מעגל אינסופי של אלימות. היהירות היא גם שלך, שכן אתה מתיימר לדעת יותר טוב מחוקרים שבילו את מיטב שנותיהם במחקר היסטורי וחינוכי. כולי ציפיה לשמוע אותך מפוכח בעוד כמה שנים, כשאני אבוא להרצות בכנסים אקדמיים בארץ.

אוי אבוי

אבל אם תבואי להרצות כאן זו לא תהיה הפרה של חרם המרצים שמנסים להטיל על ישראל? בכל מקרה תשלחי לי הזמנה, אולי בהרצאה את תוכלי לשלוף לפני הסטודנטים את העובדות ה"מבוססות" שעליהן את תומכת את המחקר שלך. לי בכל מקרה אין פראנויות, ולכן אני בניגוד לימין מוכן לקחת סיכונים תמורת שלום ולצאת לתמוך בהסכמים מדיניים, וגם שנאה אני משתדל לא לפתח(בניגוד אליך שמפתחת תיעוב עז כלפי המתנחלים), והגישה שלי היא יוזמת שמציעה הסדרים מדיניים, בעוד שאת עסוקה בלבצר את עמדותייך כנגד קיום המדינה הזו, וכנגד פשרה על העמדות הפלסטינאיות. תפיסת עולם מקובעת ולא ראציונאלית שמעודדת את הפלסטינים להמשיך באלימות ולסבול בגלל שה"צדק" הוא אך ורק בצד שלהם. ועוד לא ענית לי- למה ישראל יצאה בכלל לחתום הסכמי שלום עם הפלסטינים? למה היא לא המשיכה בשיטת 'הפרד ומשול'? למה ישראל מסרה לערפאת וחבורתו אוטונומיה לשליטה ונשק? למה ישראל לוקחת סיכונים שכאלה?

NorthernStar

New member
אתה הוא העקשן בלתי רציונלי

נראה לך שאפשר להגיע להישגים מדיניים ללא הידברות? ללא נסיגה מהשטחים הכבושים? ללא סיום הכיבוש וקיפול ההתנחלויות? נראה לך שירושלים היא לא חלק מהעניין? מי כאן בלתי מציאותי. ואגב, אני בשמחה אבוא להרצות בישראל. קודם כל, עוד קודם אני אבוא לשהיה ממושכת על מנת לאסוף תעודות לדוקטורט. מעבר לזה, כמו הרבה מאוד מומחים בעלי שם להיסטוריה של המזה"ת (וספציפית הציונות) שחיים וחוקרים בצפון אמריקה, גם אני אבוא להרצות בכנסים ואפילו לתת סימסטר פה ושם באוניברסיטה, מן הסתם באלמה מאטר שלי.

למעלה