ג'יימס אייברי נפטר

שרוני68

New member
מה?

"נשואים פלוס" משתווה ל"סינפלד"???
הרגת אותי עכשיו.

כנראה שבאמת הטעם שלנו שונה בהומור. :)

poseidon111

Active member
את לגמרי צודקת. נשואים פלוס לא משתווה

לסיינפלד, אלא עולה עליה בכל פרמטר.
במיוחד החדשנות וההתרסה כנגד הערכים האמריקאים המסורתיים
של המשפחה המושלמת והבורגנית עם ההליכה הכפויה לכנסיה.
הם הציגו את אמריקה האחרת ולקחו את ארצ'י בנקר לשיעור ברחובות
האחוריים של מישיגן.

שרוני68

New member
היא היתה אכן תכנית מצחיקה.

אבל אין מקום להשוואה לדעתי. סורי.
שוב, ענין של טעם.

dibablas

New member
נו אז הכל עניין של טעם

את חושבת שהיא פחות טובה מסיינפלד, פוסידון חושב שהיא יותר טובה ממנה ואני חושב שהיא משתווה לה.

Doctor Goblin

New member
במבחן התוצאה היא נחותה מסיינפלד

"נשואים פלוס" הוגדרה באמת כאנטיתזה ל"משפחת בריידי" למינהן. היא היתה מאוד קיצונית וכיוונה יותר רחוק כביקורת. הקיצוניות הזו, עמדה בעוכריה כאשר היא נשארה למעשה תקועה בנישה שלה. היא דיברה רק לקהל שבוי שגם כך סלד מערכים מסורתיים. מעולם לא הצליחה באמת לפרוץ דרך. רק להתקיים כפנינה בודדת.

סיינפלד לעומתה, הצליחה לבקר בעדינות. היא לא שברה את החוקים במופגן ובמוצהר, אלא פשוט יצרה לעצמה נישה חדשה. כזו שבעקבותיה ניסו להידחק עשרות קומדיות אחרות. היא השפיעה ושינתה את כל מה שנתפס כקומדיה טלויזיונית וזאת על ידי פנייה לכל הקהלים. מי שרצה הומור סלפסטיק קיבל את קרמר ואילו סרקזם היה נחלתו של ג'ורג'.

poseidon111

Active member
את ממהרת מידי להסכים עם מה שלי נשמע

כדברים של אחד שלא ממש מבין את המשמעות המהפכנית שיצגה
"נשואים פלוס", לאחר עשרות שנים של סדרות סיטקום חדגוניות.
סיינפלד היתה סדרה של אנשים דלי חשיבה חברתית עבור אנשים
שרצו להתהדר ב"סיטקום אינטליגנטי" אך בסופו של דבר נתקעו עם סדרה
לא ממש מצחיקה, לא ממש מחדשת, ובטח לא משפיעה על העשייה הטלוויזיונית
כמו נשואים פלוס.
אבל למה להסתמך עלי, אם אפשר לקרוא את דבריו של אחד שמבין קצת יותר טוב
את ההבדלים בי שתי הסדרות?
http://www.overthinkingit.com/2012/06/26/married-with-children-seinfeld/

dibablas

New member
לדעתי

ההבדל הוא שסיינפלד שילבה בין ההומור העממי למתוחכם בצורה נפלאה והיתה לדעתי מצחיקה בהחלט (לעיתים מאוד) בניגוד למה שאתה אומר,
לעומת זאת נישואים פלוס לקחו את ההומור העממי ופשוט העלו אותו בכמה מדרגות לרמה כמעט פילוסופית.
אקרא את המאמר בהמשך אי"ה

תשמע

בתור אחת שהייתה מכורה ל"נשואים פלוס" ואחר כך ל"סיינפלד", אז אצלי העניינים לא כל כך פילוסופיים או מתוחכמים,
אצלי מה שקובע זה מבחן התוצאה. מה זאת אומרת מבחן התוצאה? מבחן הנמדד לאורך זמן. אני צופה בסיינפלד בשידורים חוזרים בפעם המי יודע כמה וכל פעם אני מגלה בפרקים האלה דברים חדשים שלא שמתי לב אליהם קודם. לא רק שאני צוחקת שוב ושוב מפרקים שראיתי כמה וכמה פעמים, אלא שהגדולה שלהם היא בזה שכל פרק אני נהנית ממנו כמו ראיתי פעם ראשונה.
לעומת זאת, יצא לי כמה פעמים לראות בשידורים חוזרים את 'נשואים פלוס' ואני מודה שכבר לא הרגשתי את מה שהרגשתי כשצפיתי בהם בפעם הראשונה. זה כבר לא עשה לי את זה. נכון, זה עדיין הצחיק אותי לפעמים, אבל תכלס סיינפלד זאת סדרה מליגה אחרת, עם כל הכבוד ל'נשואים פלוס' ולבשורה שהיא הביאה איתה.

poseidon111

Active member
תשמעי

ראיתי את הסדרה בערך 12 פעם, החל מהתקופה ששודרה לראשונה,
ועד להקרנה חוזרת שאני משדר לעצמי.
יש לי את כל הפרקים של כל העונות. אני אגיד לך עוד משהו. סיינפלד בעיני לא ממש מצחיקה, ואני עוד נותן לה הנחה כאן.
זה לא עניין של פילוסופיה. את בטח רואה את הסידרה עם התרגום לעברית. אז הרי החדשות:
את מפסידה כמעט חצי מהתחכום של הסדרה, שלא לומר את הפאנצ'ים המצחיקים.
לא ניתן לתרגם את הסלנג האמריקאי שלא לדבר על בדיחות שרק אלו שמעורים בהווי האמריקאי מכירים.
כל מיני בדיחות על הטלוויזיה שם, על ספורטאים שם וכדומה.
לצופה הישראלי השמות הללו לא יגידו כלום, וכאן הפיספוס.

Doctor Goblin

New member
וזו עוד סיבה

שנשואים פלוס טובה פחות.
פרובינציאליות.

סיינפלד הרבה יותר גלובלית. וזה מתאים בהרבה בעידן הגלובלי שבו אנו חיים.

מה אני אגיד לך?

כמו ששרוני אמרה, על טעם וריח וכל השאר, אני לא יכולה להתווכח. אני לא מומחית גדולה לסדרות טלוויזיה ואני יכולה רק להגיד את מה שאני חושבת ואת דעתי הצנועה. סתם בשביל הסקרנות, שאלתי את האיש, איזו סדרה טובה יותר לדעתו בכל הפרמטרים והוא בכלל לא הבין את השאלה. סיינפלד כמובן הוא ענה בלי להניד עפעף וזה אחד שהיה מכור ל'נשואים פלוס' בכל רמ"ח אבריו.
כלומר, היום במבחן הזמן, סיינפלד לוקחת אצל כל מי שאני מכירה ושיצא לי לדבר איתו על כך.

poseidon111

Active member
זו כמובן זכותך, רק בקשה קטנה לי אלייך מידידך

למעלה:
הסבירי לו שאדם שלא מגיב להודעותיו באופן עקבי ולאורך הרבה הודעות, לא יתחיל לעשות זאת עתה.
באותה הזדמנות את יכולה גם להגיד לו שאם הוא מתקשה, יש את גוגל טראנסלט.
כך הוא יחסוך מבוכות עתידיות.
תודה.

Doctor Goblin

New member
עכשיו ברור למה לא הבנת את המאמר

פשוט תרגמת הכל דרך גוגל טרנסלייט.
זו לא דרך יעילה או נכונה להבין מאמרים באנגלית. אולי עדיף שתשלם בצ'ק לאיזה מתרגם שיעזור לך

Doctor Goblin

New member
כשאנשים לא קוראים את הקישורים שהם עצמם מביאים

זה הכי מצחיק.
"סדרה לא ממש מצחיקה, לא ממש מחדשת, ובטח לא משפיעה על העשייה הטלוויזיונית כמו נשואים פלוס."
רחוק ממש ממה שהוא מתאר שם. למעשה הוא לא דן בכלל בהשפעה הטלויזיונית של השתיים. הוא משווה בין ת'מות ומגיע למסקנה שזו של סיינפלד מדכאת אותו. למעשה, הוא מציג בכך את סיינפלד כהרבה יותר מהפכנית מ"נשואים פלוס" שכן האחרונה הינה סה"כ קומדיה בעיניו והיא מצייתת להרבה יותר "חוקים קלאסיים" מסיינפלד (למשל "הרע נענש"). לעומת זאת, התמה הניהיליסטית של סיינפלד מדכאת אותו ולכן כמו כל פאן בוי הוא פשוט מכריז עליה כעל "לא קומדיה". אפשר להתווכח מה נחשב קומדיה ומה לא. אי אפשר להתווכח על זה שסיינפלד הצחיקה מיליונים.

ועל ההשפעה כבר דיברתי. "נשואים פלוס" הקדימה את שמנה. לא עקבו אחרי המודל של "נשואים פלוס". ואילו המודל של סיינפלד השפיע על קומדיות רבות לאחר מכן. זו יצירה חשובה מאין כמוה.

ולגבי קישורים, ראה מה יש ל- Entertainment weekly לומר:
http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20712079_20711820,00.html#21351455

ומה יש לאיגוד התסריטאים של אמריקה לומר:
http://www.wga.org/content/default.aspx?id=4925

איך זה

איך זה ש'נשואים פלוס' לא מופיע בכלל ברשימה שלהם? או שהצלחתי לפספס אותם?

Doctor Goblin

New member
הוא לא שם

נשואים פלוס בהחלט לא בטופ 10 סדרות שהיו אי פעם. שוב, היא ללא ספק סדרה חשובה, אבל ההשפעה שלה הייתה בשוליים. זה ממש קריטי.

היא גם לא בטופ 100 סדרות כתובות הכי טוב. צר לי, אבל היא נשענת יותר מדי על "הומור ביבים" מכדי לקבל פרס על איכות כתיבה.

שרוני68

New member
איך שהתגעגעתי לניתוחים שלך.

וזה מעצבן, כי זה אומר שאני מסכימה גם יחפה.
(ובינינו...אני לא אוהבת להסכים איתה
)

למעלה