גיטרות קרות

גיטרות קרות

אז נכון הגיע החורף והטמפרטורה קצת ירדה ומה לעשות כל אחד כבר לובש את החולצה הארוכה. אבל מה עם הגיטרות? כשאני חוזרת הביתה כל יום מהעבודה, הבית קפוא, הריצפה קרה כגוש קרח. והגיטרות העשויות עץ חי ונושם קפואות ולא לדבר עם המיתרים.. אני צריכה לפחות 40 דקות עד שעה לנגן עם סאונד מבאס עד שהגיטרה מתחממת. איך אתם שומרים על הגיטרות והציוד מפני הקור?

Aviraman

New member
לא שמתי לב...

חוץ מזה שקצת כואב לנגן עם ידיים קרות על מיתרים קרים הסאונד עדיין נשמע לי אותו הדבר. והחדר שלי די קר. בכל מקרה לא הייתי ממליץ לשים אותה ליד תנור, מפזר חום וכו'.

MetalicBluz

New member
קייס קשיח מרופד

אני נמצא רוב השבוע במקור קר מאוד (אריאל) והקייס הזה מגן על הגיטרה מקור כמו שצריך

שאלה של תחזוקה לא של קנייה

לא כל כך ריאלי שאקנה עכשיו 5 קייסים קשיחים.. הקייס הקשיח מבודד מפני הקור?

לדעתי עד כמה שזה ישמע מוזר, עדיף לא "לבודד"

את הגיטרות מפני חום/קור. שינויי טמפרטורה איטיים לא מזיקים, אבל שינויים מהירים לא בריאים. אם נניח הגיטרה היתה באוטו בשמש והקייס עם הגיטרה בתוכו התחממו מאוד, עדיף לחכות זמן מה עד ששניהם יתקררו לפני פתיחת הקייס בטמפרטורה קרה יותר. זה אומנם מייצג מצב קיצוני שלא מתרחש בדרך כלל בבית, אבל כדאי לקחת זאת בחשבון כשגיטרה יושבת בתוך הקיס ומחחמים את הבית - ופתאום מוציאים אותה החוצה כשהיא עדיין קרה - וההיפך. אם המחיר הוא גיטרות "קרות", כדאי לדעתי לשלם אותו. דיסקליימר: אין לי סימוכין לטענה זו, זו דעתי האינטואיטיבית ויכול להיות שאני טועה. ><>

MetalicBluz

New member
5 קייסים קשיחים, ז"א יש לך 5 גיטרות?

באמת לא ריאלי לקנות כמה קייסים קשיחים זה די יקר. לי יש את הקייס שמקבלים בקניית פנדר אמריקאית אני לא יודע אם הקייס הזה ספציפית נמכר בנפרד. לא חושב. אבל כן הוא מגן מאוד מהקור. אני שם את הקייס מתחת למיטה על הרצפה הקפואה. הייתי מציעה לך אולי לשים את הגיטרות במקום שאין בו מגע עם הרצפה או עם הקיר, במידה והקיר חיצוני.. אולי לתלות את הגיטרות על הקיר על מתלה כזה שבמצב הזה הן נמצאות באוויר? שווה לך לנסות את העניין אולי זה יגן מהקור יותר מאיך שהן במצב העכשווי. שמן הסתם הן בנרתיק כלשהוא אבל נמצאות במגע עם הרצפה.

MetalicBluz

New member
או פשוט לקנות שטיח מבודד מקור לשים אותו

בפינה של החדר ועליו לשים את הגיטרות כשהן בתוך הנרתיקים. מעבר לזה אין לי עוד רעיונות. sorry

mr dish

New member
שאבין נכון...הקור בבית משפיע לך על הסאונד?

אתמהההההההה.

למעלה