גיטרה קלאסית..

D.G OD

New member
גיטרה קלאסית..

אני פסנתרן, אבל לדעת לנגן גיטרה לא יזיק
.. כולם שואלים על גיטרות אקוסטיות או חשמליות, אבל מה בדבר קלאסית? אני רוצה לדעת כמה בערך היום עולה גיטרה קלאסית זולה למתחילים... כדי לדעת כמה לחסוך.. מקווה שהתירחה לא רבה.. בברכה, The wizard of Oz, D.God

The Exorcist

New member
אני יכול להמליץ לך על

סרנה SG-0, אבל אני לא בטוח שמוכרים את זה כבר (לפני שנתיים קניתי אותה...אפילו יותר) למרות שהיא יחסית זולה (519 ש"ח) ולמרות שהיא לא הכי מתקדמת בעולם, היא מוציאה צליל אלוהי עם המיתרים הנכונים, ויכולה לספוג כמה עשרות נפילות ודפיקות.

D.G OD

New member
תודה על העזרה..

בכל מקרה אני חושב להמתין כחצי שנה (צריך להשיג כסף מאיפשהו) וכשיהיה לי את הכסף אז אני אחזור עליכם... דרך אגב, כולכם יורדים על "כלי זמר" יש לכם הצעה לחנות לכלי נגינה, חוברות ועוד באיזור רמת-השרון, הרצליה, רעננה או תל-אביב (הכי רחוק שאני מוכן/יכול לנסוע).. בברכה, The wizard of Oz, D.God

גילדורי

New member
מרום בת"א\כפר-סבא

ואם תרצה ממש להרחיק לכת יש חנות מצויינץ בראשון, MUSIC CENTER

Nandosilius

New member
מה שנכון נכון

הסרנה שלי , או אם תרצו אילנה משמשת מידי פעם כתחליף לפטש או לכל כלי משחית אחר. ועדיין נשמעת לא רע.

master janana

New member
גיטרה קלאסית../images/Emo150.gif

אני אישית קניתי גיטרה ממש יקרה (1500 ש´´ח) אבל למתחיל תספיק גיטרה הגונה ב -500 ש´´ח

Boogieman

New member
קלאסית

יש קלאסית נחמדה מאוד של טקמיני בסביבות 600 שח שלדעתי שווה יותר, לא יותר מדי יקרה ולא יותר מדי מחורבנת. אידיאלית למתחילים. בשום פנים ואופן אל תקנה אדמירה פאלומה [הגיטרה הראשונה שמציעים בכלי זבל].

Boogieman

New member
קלאסית

יש קלאסית נחמדה מאוד של טקמיני בסביבות 600 שח שלדעתי שווה יותר, לא יותר מדי יקרה ולא יותר מדי מחורבנת. אידיאלית למתחילים. בשום פנים ואופן אל תקנה אדמירה פאלומה [הגיטרה הראשונה שמציעים בכלי זבל].

mocko

New member
מה כל כך רע בפאלומה ?

שבשום פנים ואופן אסור לקנות אותה ?

איתמר1

New member
פלומה היא בסדר גמור

אחלה של תמורה לכסף שמשלמים! וגם אני הייתי רוצה לשמוע למה אסור בשום פנים ואופן אסור, זה באמת מסקרן אותי מה כלכך דפוק בגיטרה?

Boogieman

New member
יש 2 דברים שדפוקים בפאלומה

חוץ מהסאונד והפיל... ועכשיו ברצינות,תיקח כל גיטרה קלאסית בעולם ותראה שבחיבור בין הצוואר לגוף יש חתיכת עץ. היא נקראת "עקב" והתפקיד שלה הוא לתת חיזוק לצוואר נגד הלחץ של המיתרים שמכופפים אותו למעלה. בכל גיטרה יש תהליך של כיפוף הצוואר,בקלאסיות זה בד"כ בלתי הפיך כך שתפקידו של העקב חשוב במיוחד. בפאלומה אין עקב בכללמה שאומר שהצואר מתעקם אצלה יותר מהר מבכל גיטרה אחרת. הדבר השני:הקצה השני של הצואר נקרא"NUT",זה החיביר בין הצוואר לבין הראש. זאת גם נקודת התורפה של כל גיטרה,בגלל הלחץ של המיתרים. אז אם הגיטרה תיפול או תקבל מכה חזקה אז רוב הסיכויים שהיא תשבר דווקא שם. השבר יוצא אלכסוניכך שיש משטח די גדול להדבקה. בפאלומה השבר יוצא ישרככה שאם היא נשברת שם אז אי אפשר לתקן אותה. ובכלל,יש מספיק גיטרות יותר טובות במחיר הזה.

The Exorcist

New member
להרבה גיטרות של אדמירה אין עקב

זה מה שמייחד אותן. יש לי גם גיטרה של אדמירה בלי עקב בכלל, (זאת גיטרת אספנים אבל לא חשוב) הצוואר שלה באמת התעקם. אבל זה לא מה שמפריע, כי אם הוא רציני הוא אומר לטפל בגיטרה כמו שצריך ואז הצוואר לא אמור להתעקם.

Boogieman

New member
מצטער,אתה טועה.

התעקמות הצוואר תחת לחץ המיתרים היא תופעה משותפת לכל הגיטרות. בחשמליות ואקוסטיות יש בד"כ THRUS ROD,מוט מתכת עם הברגה שבעזרתו ניתן, כידוע,לשלוט על איזון הלחצים בין הצוואר והמיתרים,וכתוצאה,על זוית הצוואר ומרחק המיתרים מה FINGERBORD. המוט הזה כמעט ולא קיים בגיטרות קלאסיות משום שגיטרה שבנויה טוב יכולה להתמודד עם הלחץ הקטן [יחסית למיתרי מתכת] של מיתרי הניילון. לעומת זאת,גיטרה שלא בנויה טוב עלולה לצאת משימוש אחרי כמה שנים, בפאלומה,חוץ מזה שהיא לא בנויה טוב,גם חסר העקב שנותן לצוואר תמיכה. הסיבה היחידה שיכולה להיות לזה זה חיסכון של כמה פזוס לחברה,על חשבונך. ואגב,בקלאסית בלי THRUS ROD אין דרך למנוע את התופעה ככה שכדאי שהגיטרה תהיה טובה.

למעלה