גיטרה למתחיל...

RomanG

New member
גיטרה למתחיל...

שלום כולם החלטתי לא מזמן להתחיל ללמוד לנגן על גיטרה ואני די בהתלבטות... עם איזו גטרה אתם חושבים שכדאי לי להתחיל? אני מחפש משהו עד 300 ש"ח. כמו כן איפה הכי כדאי לקנות? אשמח גם אם מישהו יסביר לי את ההבדל בין גיטרה קלאסית לאקוסטית... תודה

xflil

New member
אני אסביר...

שמע דבר ראשון... אולי תחסוך עוד איזה 200 שקל ותקנה קלאסית, קצת יותר סבירה זה שווה את זה, אני חושב וההבדל בין קלאסית לאקוסטית... אז ככה....... לקלאסית יש מיתרי ניילון... גוף תהודה קטן יותר צוואר עבה יותר מרחק המיתרים מן הצוואר הוא גדול יותר והמרחק בין מיתר למיתר הוא גדול יותר.... מה שעושה אותה יותר קשה לנגינה (משום כך מתחילים על קלאסית, ואז עוברים לאקוסטית, חשמלית) עכשיו באקוסטית יש 6 מיתרי מתכת...מה שכמובן עושה את הביג דיפרנס בצליל (לך לחנות, תנגן, אפילו אם אתה לא יודע, פשוט תפרוט, ותראה בעצמך...) גוף תהודה גדול יותר צוואר דק יותר מרחק בין הצוואר למיתרים קטן יותר (יותר קלה לנגינה) והמרחק בין מיתר למיתר קטן יותר........ זה מה שאני יודע........ אני לא מתיימר להיות מבין גדול בגיטרות.....פשוט הצבתי בפניך את הידע שלי.... מתן!

xflil

New member
לי יותר קל על אקוסטית

קטעים מהירים בסוף הגיטרה (12-19 אולי אפילו 10 לא זוכר) קשים על קלאסית! כי המיתרים נורא נורא גבוהים וצריך נורא נורא להרים את האצבעות... שונא את זה...

גילדורי

New member
בסדר

אבל למתחיל, שלא עושה סולואים מהירים בסוף הגיטרה, יותר קל על קלאסית. יותר קל ללחוץ עליה. תנסה לנגן משהו (עד שריג 5) בקלאסית ואח"כ באקוסטית, ותראה על מה יותר קל ללחוץ. בגלל זה מתחילים על קלאסית

The Exorcist

New member
בקלאסית אין לך19 שריגים

הצוואר נגמר ב12 אז כבר אתה לא יכול לעשות קטעים מהירים בסריגים 12-19...

xflil

New member
זה לא כל כך נכון........

אולי לא 19, אבל 16-15 כן אפשר, אבל שוב זה קשה... האופציות לא נגמרות ב-12 אני לפחות מגיע קצת יותר...

xflil

New member
בסדר.....

אבל יש הבדל בין מה שסופרים, למה שאפשר להגיע, לא? זה שהצוואר נגמר בסריג 12 (עד הגוף) לא אומר שאין לך אפשרות להשתמש ב-13... חוץ מזה שאני ג´מוס! אני בן 14 עוד 10 ימים ואני 1.75 ככה שיש לי אצבעות ארוכות למדי, ועוד יד שמאל שלי יותר גדולה מיד ימין שלי במידה אחת (בדוק) ואני פורט עם יד ימין... בקצור אני עוף מוזר.

למעלה