גיטרה חדשה

Shlosi

New member
גיטרה חדשה

אני מנגן בגיטרה Ibanez GRX-70 כבר יותר משלוש שנים והחלטתי לשדרג למשהו קצת יותר רציני. אני רוצה להשקיע עד 5000 שקל בגיטרה+מגבר (גם המגבר שלי הוא צעצוע), ואולי אפילו איזה מולטי קטן אם ישאר כסף... מן הסתם אני רוצה את התמורה הכי טובה לכסף, וחשבתי אולי להזמין מחו"ל, כי המחירים בארץ על הפנים, מישהו יודע איך עושים את זה, או שיש לו איזושהן הצעות אטרקטיביות? חשבתי על Gibson Les Paul (במסגרת התקציב כמובן), ומגבר Vox, מה דעתכם?

gibson88

New member
כול מה

שאתה צריך זה ללכת לחנויות לנגן על גיטרות ומגברים ואז להחליט מה הכי נישמע לך בגדר התקציב שלך , ואז לצאת ולחפש את הגיטרה והמגבר בשוק של יד שנייה , גיבסון לס פול ( לטעמי ) בחירה מעולה אבל אני לא רואה איך זה עומד בתקציב של 5000 ש''ח + מגבר , אני חושב שאם יש לך תקציב של 5000 ש''ח ואתה מעוניין לשדרג לגיבסון ולמגבר נורמאלי אז או שתמשיך לחסוך בסבלנות ואז יהיה לך מספיק או שישנם מבצעים של סוף שנה בכליי זמר על הלס פול סטודיו ואז תמשיך לחסוך למגבר ובינתיים תוכל לעשות מחקר מקיף עם הגיבסון איזה מגבר הכי נישמע לך ביחד עם הגיטרה שלך . אני יכול לומר לך מניסיון אישי ( וזה לא אומר שאתה לא תאהב ) שאני מנגן על לס פול סטאנדארט עם מגבר ווקס ( זמני ) ואני אוהב את הגיבסון עם המארשאלים הרבה יותר..והגיטריסט השני בלהקה אוהב את הסטאנדארט שלו עם הווקס .. וזה טעם אישי ...בהצלחה

נוי514

New member
כמו כן..

אתה יכול אולי להתפשר בתקציב שלך על SG (למרות שאני חושבת שSG ספיישל בכלי זמר עולה 6000, אבל אני בטוחה שרוב חברי הפורום יסכימו איתי שכלי זמר זה לא קנה מידה ובטח לא מומלץ לקנות שם גיטרה)

itamars16

New member
מה זה להתפשר?!

אני אישית מעדיך מלכתחילה את הSG על פני הלס פול, זה לא שזה דגם פחות טוב, הם פשוט נמכרים פחות.(אני לא רואה סיבה, הSG הרבה יותר נוחה לנגינה והסאונד גיבסוני למדי...)

RoieL

New member
אבל אם יש לך כוח להתעסק עם זה

נסה לקנות SG באיביי.

The Walrus

New member
לס פול לבד בקושי נכנסת בתקציב

איך תקנה גם מגבר טוב עם תקציב כזה?

shlomke4

New member
כמה אפשרויות..

קודם כל, גם אני מאמין שהדבר הכי טוב הוא שפשוט תלך לשמוע ולהתרשם מגיטרות, ושהאזניים שלך יחליטו בשבילך.. העצה השניה שאני יכול לתת היא לוותר כרגע על המגבר ולהישאר עם ה"צעצוע שלך".. כי בתקציב של 5000 ש"ח אתה לא תשיג גיטרה+מגבר טובים, אלא רק אחד מהשניים.. אם תקנה בתקציב הזה את שני המוצרים, הם אמנם כבר לא יהיו צעצועים, אבל הם בטח לא יהיו מקצועיים. תחליט כרגע מה חשוב לך יותר.. כלי מקצועי, או כלי ומגבר בינוניים. ונלך למעשי יותר (במקרה והחלטת להשקיע רק על גיטרה): יש מבצע מעולה בכלי זמר על לס פול סטודיו-5700 ש"ח. אם אתה מצליח לגרד עוד קצת כסף.. זאת גיטרה מדהימה שבד"כ עולה (לפחות בארץ) בסביבות ה-7000+. (אני קניתי אחת ואין מרוצה ממני). יש גם מבצע מעולה על פנדר סטראט highway one, שזאת גם אחלה גיטרה, וזאת פנדר אמריקאית. היא עולה עכשיו 2990 ש"ח שזה מחיר מדהים (עולה במקור 4000+). אין מה להגיד, היא לא ברמה של הסטראט הסטנדרטית, אבל הסטנדרט עולה בערך 6200, שזאת כבר חריגה רצינית מהתקציב שלך.. מעבר לזה יש עוד המון חברות לגיטרות, והמון חנויות לכלי נגינה. תשמע כלים, תשמע המלצות של אנשים, ולך על הכלי שהכי מתאים לך.. אל תשכח שהכי חשוב שתאהב את הכלי שלך, ושתרצה לנגן עליו כמה שיותר.

Shlosi

New member
למרות שעוד לא עשיתי סיבוב בחנויות

אני חושב מאוד לנסות את הgibson sg, ויש מצב שהתקציב שלי יהיה 6000, אם אני אצליח להוציא 1000 שקל מלמכור את הגיטרה והמגבר הנוכחיים שלי....

למעלה