גיזום ורדים

אלי חדש

New member
ורדים גוזמים במחצית השניה של פברואר

בעבר היה נהוג לגזום את הורדים נמוך עד להשארת 10-20 ס"מ מתפוח ההרכבה .כיום הנטיה היא לגזום פחות . יש להסיר ענפים יבשים וחולים . יש לשחרר את מרכז הצמח ולהסיר ענפים מצטלבים שיפגעו זה בזה.יש להסיר ענפים זקנים כאשר יש במקומם ענפים צעירים שצמחו. רצוי להשאיר את הענפים בגובה של כ60-80 ס"מ אחרת הפריחה תהיה מאוד גבוהה וכל נוף הצמח יגדל לגובה. למרות שפאוקר ממליץ לא לקטום פרחים נבולים אני עדין חושב שזה ביזבוז לאפשר לצמח ליצור פירות וזרעים ועדיף שישקיע בפרחים חדשים וצימוח ולכן ההמלצה שלי זה כן להסיר פקעים נבולים ולא לאפשר יצירת פירות. ורדים מגיבים בפריחה 12 שבועות לאחר הגיזום ובמידה ורוצים לכוון את הפריחה למועד מסויים יש לעשות את החישוב בהתאם.

אלי חדש הידע שלי בנושא גיזום הורדים מבוסס

על הפגישה עם מגדלי ורדים מהרבה ארצות בעולם. על הידע של מיטב מגדלי הורדים בארץ (נכון בעבר). הכנס שוב לקישור שהבאתי וראה שיחים ללא גיזום איזה שפע פריחה. וללא קיטום פרחים נבולים !!!! לקטום יש רק כאשר עלי הכותרת הנבולים לא נושרים מעצמם. ונכון אם שותלים זן גדול מידי למקום יש ל"גמדו" בגיזום. ואתה צודק אם רוצים גל פריחה מיוחד יש לגזום חזק. זה אגב לא תמיד 12 שבועות מזג האויר משפיע גם. גיזום ניקיון גם בזה אתה צודק.

אלי חדש

New member
רן פאוקר היקר

אף אחד לא מזלזל בידע שלך הייתי באתר שלך וגם קראתי וגם ראיתי את התמונות . הפריחה של השיחים אצלך בגובה מטר וחצי ומעלה . לא לכולם מתאים כזה שיח גדול שפורח גבוה. לפעמים רוצים שיח נמוך עם פריחה בגובה מטר .גיזום מתון מעודד התפצלויות ומכיון שהפריחה על ענפים חדשים הגיזום יגביר את הפריחה. יש הבדל בין הגנן החובב שיכול להעניק לורד שלו את התנאים המיטביים לבין גינון ציבורי ששם כמות הורדים בערוגה גדול ובדרך כלל במידה ומתבצע גיזום הוא נעשה בצורה פחות מקצועית. הצמח משקיע אנרגיה ביצירת פירות וזרעים . אנרגיה זאת ניתן להשקיע בצימוח ופריחה . בכל העולם טוענים שקיטום פרחים נבולים מאריך ומגביר את תקופת הפריחה . רק אתה עם הנסיון שלך חושב אחרת . השארת הפירות לא מונעת פריחה אבל הסרת הפירות מגבירה את הפריחה . בשנה שעברה שמעתי בעצתך ולא גזמתי את הורדים. לצערי הפריחה היתה בשמיים והתפתחו ענפים ארוכים . אני אמשיך לגזום ולעצב את שיחי הורדים על מנת לקבל את התוצאה הרצויה. ולכן איש באמונתו יחיה.

אלי חדש אנא חזור וקרא מה כתבתי גם כאן

וגם בקישור שהבאתי "......ונכון אם שותלים זן גדול מידי למקום יש ל"גמדו" בגיזום......" ראיתי ורדים במקומות שונים בעולם (בפועל ובתמונות) וגם בארץ ש-20 שנה לא נגעה בם מזמרה והשיח מלא פריחה. נכון שיח בגודל 2- 3 מ' ואפילו עד 4 מ' מהמם ביופיו וגם גבעולי פריחה קצרצרים לא לקטיף. ושים נא לב ניסיונך לא סותר את מה שכתבתי. בתנאים שלך גזום !!!! בעיקרון אתה צודק חנתה והנבת פרי דרוש להם אנרגיה אבל במעשה יש מספיק גם לחנתה וגם לפריחה הסתכל בתמונות. בהצלחה לגינה פורחת

הפרי העגול של הורד משחרר הורמון לכיוון למטה ש

שמעכב פריחה חדשה .ברגע שקוטמים הזרימה שלו נפסקת ומתעוררות עיניים מדוכאות.

תומר אינני יודע מהיכן הידע שאתה מביא כאן

בעובדה אני מכיר בארץ ובעולם (מראיה בפועל ומתמונות) ורדים ש - 20 שנה לא ראו מזמרה !!!! ופורחות בשפע כמו בקישור שהבאתי

לימודי בוטניקה.ורד בגינה הפרטית נרצה לגזום בצ

בצורה נכונה ומתאימה לגינה,לכן כל דיון אחר פשוט מיותר.למה שלא נגזום ונשמור על ורד מסודר?למה לסבך לחבר'ה את המצב?תשובות ענייניות לפי הספר בפורום כזה:ורדים נגזום בסוף פברואר בחוף ובתחילת מרץ בהר.אז נגזום לפי כללים ברורים לגיזום ורדים.ורד הוא שיח של כ4 מטרים לכן כל אחד מחליט על גובה שמתאים לו.נקטום כל השנה כי זה מעודד פריחות נוספות(גם לפי כללים ברורים). ורד הוא הצמח המסובך ביותר לגיזום לכן מי שלא יודע לגזום-עדיף שלא ייגזום.

אלי חדש

New member
אני מקוה שהספר הזה

על 704 העמודים שלו מהוה סמכות מספיק טובה עבורך

אלי חדש

New member
צילמתי את העמוד עבורך

אומנם באמצעים קצת פרימיטביים אבל אני מקוה שתהיה מסוגל לקרוא . במידה ולא תוכל לקרוא אני אנסה מחר לסרוק עבורך את העמוד הרלונטי

אלי חדש

New member
כן אני יודע

גיזום ורדים כמו נשירים ורדניים חשוב ומועיל אבל מצריך הרבה מאוד עבודה . במטע המסחרי בוחנים כל הזמן עלות מול תועלת ושם חשוב רק הכסף ולא טובת העץ לכן מגיזום פרטני של המטע כפי שהיה נהוג בשנות החמישים והשישים עברו לטרקטור שנושא עליו מסור ענק ומתיז את צמרות העצים ללא כל בדיקה והתחשבות בטובת העץ עצמו .אין ספק ההספק שלו מרשים . כך גם בגינון הציבורי .גיזום הסרת פרחים נבולים והטיפול בורדים דורש הרבה כוח אדם וכוח אדם כידוע יקר ולכן מחפשים פשרות שיוזילו את הטיפול ועדין ניתן יהיה לחיות איתן . לא טובת השיח לנגד העיניים אלא שיקולים מסחריים טהורים (כסף). אנחנו החובבים שרוצים לתת לעץ ולשיח את התנאים המיטביים נמשיך לגזום ולעצב ולהסיר פרחים נבולים על מנת לתת להם את הטיפול המיטבי.

אלי תודה על המאמץ, קראתי מלבד החלק החשוב

משמאל כללית לא כתב שונה מגישתי קרא שוב טוב.. אני מניח שהשתלן של קרן צור מבין דבר או שניים בגידול ורדים. דוד גלעד ששנים הדריך בארץ. והגיע עד יו"ר איגוד הורדנים העולמי. מוטקה נבו ז"ל גם הוא הבין דבר או שניים. וכולם אבל כולם (כולל אחרים שפגשתי בארץ ובחו"ל) טוענים שגיזום חריף (כמו זה שמוצג בקטע שהבאת) מקצר חיי הורד !!!! כאמור מי שכמוך רוצה לגדל ורד שמגיע לגובה 3 מ' רק לגובה 1.2 צריך כל שנה לגזום והשאר אין לי כוח יותר להתפלספות.

הילהל

New member
שוב חוזר לו הויכוח

אנחנו בכלל אוהבים לגזום 60 יום לפני לילהסדר שיגעון כזה של חיבה דווקא ללוח העברי והקשר היפה שלו לעונות השנה מכיוון שאני עובדת בעיקר בגינות קטנות מימדים ופרטיות, אני בגישה של אלי - השיחים מעוצבים יחסית קטן והניקיון שלהם קפדני, ללא השארת פרחים נבולים בגינון ציבורי, אני מאמינה שהגישה של רן נהדרת - כשחולפים ליד שיח גדול ופורח זה מרשים. לעומת זאת, כשיושבים זמן ממושך עם כוס התה/קפה/עראק מול שיח כזה, הענפים היבשים והפרחים הנבולים לא נעימים לעין לרוב האנשים. זה בנוסף להערה של רן על ה"גימוד" של שיחי ורדים לגודל סביר לגינה הפרטית השנה מזג האוויר החורפי עושה לורדים טוב. ברוב הגינות הם נראים נהדר. אלא אם ביקשו מאיתנו מפורשות או שהשיח ממש גדול מידי למיקום שלו - הנחנו להל לנפשם. משובבי נפש

הילהל לא גם בגינון הציבורי השיח צריך להיראות

נקי ממיובש. נכון ככל שהגינה קטנה ראוי שהשיח יהיה קטן ואם רוצים בכל מחיר כלאי תה. צריך גם לגזום לגימוד התמונות שהבאתי מגינה קטנה בסלוניקי ביוון.

הילהל

New member
המציאות היא

כמו שאלי הזכיר - בגינון הציבורי אין הקפדה כמו בגינון הפרטי זה פשוט לא כלכלי יחסי העלות/תועלת לא טובים

למעלה