גיזום ורדים

הילהל שימי נא לב נשאלנו כיצד ומתי לגזום ורדים

על זה הבאתי את גישתי בקישור. והתפתח עם אלי דיון מקצועי לחידוד הגישות (שמלבד הצורך להתפלסף לא היו חילוקי דעות מהותיים בין אלי לביני לגבי מתי כן/לא לגזום) בכלל לא נכנסנו לנושא המציאות באחזקת הגינון הציבורי ! התיחסתי כללית לנושא מבחינה מקצועית בטיפול ראוי הציבורי או בפרטי לילה טוב

הילהל

New member
אתה לא, אלי כן

וכשכתבתי התייחסתי לויכוח שנוצר בין שניכם חוזר על עצמו כל שנה דיון בריא

אלי חדש

New member
יש עוד משהו שחשוב לדעת על ורדים

לפעמים יוצאים בורדים ענפים ירוקים עם עלים בלבד. הם צומחים מהר מאוד ולרוב צבעם שונה ולוקח זמן עד שמקבלים את הצבע הירוק האופיני אלו הם ענפי מים . לא לגזום את ענפי המים העלוה שלהם גם היא בית החורשת המספק לורד מזון בפוטוסינטזה . לעומת זאת יש ענפים שיוצאים מתחת לתפוח ההרכבה אלו הם ענפים של הכנה שמנסה לפרוץ. אותם יש להסיר על מנת שללא ישתלטו על השיח . הם הרבה יותר חזקים ואם ישאירו אותם אזי במשך הזמן יעלם השיח המקורי ויתפתח הורד שממנו נילקחה הכנה. לסיכום טענותיו של פאוקר אין ויכוח ואין פלסף ורדים על מנת שיהיו במיטבם רצוי לגזום באופן מבוקר . הגיזום תורם לעיצוב ובריאות הורד ומעודד פריחה. קיטום פרחים נבולים והימנעות מפירות מעודדת אף היא פריחה. במידה וגוזמים גיזום עמוק יש לספק לצמח חומרי הזנה באופן נדיב על מנת שיתאושש ויצמח במהרה.

חשובה ההערה לגבי "ענפי מים" ופריצות הכנה

היתר לגבי קיטום לעידוד פריחה ושיראו במיטבם עוד אגדה גננית. שנשארת כזו גם כאשר נלמדת בקורס.(כמו כגודל הנוף כך פריסת השורשים. האורנים מחמיצים הקרקע. עיקר שורשי הדשא רק עד 60 ס"מ עומק ועוד ועוד) אני אתחיל לאסוף חומר ל - "אגדות בגינון" לא מאמין שתהיה לי הסבלנות לחפס את השקופית מלםני היות המחשב של ורד The doctor שגדל אצלנו בשולי מדשאה מעבר לשביל ברוחה 3 מ' קיבל השקייה רק מגלישת ההמטרה של הדשא. לא נגזם ולו פעם אחת מכוסה כולו בפריחה (כמו בורד האדום בתמונה שהבאתי בקישור) כמעט כל השנה !!!!! שיח קומפקטי עגלגל בגובה 1.2 מ' . בגיל 10 נשבר לו היות ונפלה עליו עגלה עם חבילות קש כבמה למסיבה. !!!! התומר גנן מה לעשות ניסיונו של אילן ממשתלת קרן צור = ורדן ברמה בינ- לאומית (קרא טוב טוב בקישור). וגם הקישור בספר שהביא אילן מקובלים עלי, ואלי למעשה ברוב כותב זהה למה שכתוב בקישור. נהנים לגזום גם כאשר לא צריך לגמד את השיח. שיהיה לכם לבריאות והנאה. זה זהה למי שקונה מים מינרלי בזמן שבברז יש לו מים מותפלים או אחרי שנבדקו לרמת ניקיון גבוהה בהרבה בהשואה לאלו בבקבוקים. א- כן שבת שלום

הילהל

New member
קראתי

וכשאני רואה את מה שהוא כותב אני בהחלט מבינה שהוא אומר שצריך לגזום, אך מסיבות שונות מהנהוג בארצות קרות/מושלגות ולכן גם בצורה שונה למען האמת, אין בכתיבה שלו כל סתירה למה שלומדים בקורס גינון..ממש לא הוא בהחלט כותב שיש לקטום פרחים נבולים בזנים שאינם מתנקים, כותב על קבלת גלי פריחה אחדים, על עיצוב (דרך אגב, עיצוב זה לא רק "גימוד" - זה גם ממש עיצוב. מי שיודע לגזום נכון יוכל לגרום לענף לצמוח לכיוון בו הוא רוצה אותו) הוא גם לא אומר שהעונה הקרה ביותר איננה המיטבית לגיזום מה שכן, הוא אומר שאין צורך להסתער על כל שיח ורדים כל חורף ולכסח אותו "כי ככה עושים" אלא צריך לנהוג בשיח בהתאם למינו, לגודלו, למיקומו - איפה הויכוח כאן?

הילהל

New member
עכשיו אני רואה

שמאוד קשה להבחין מה הוא כותב ומה אתה כותב אז למעשה - גם איתך אין ויכוח כל מה שיש זה העובדה שבגינון הביתי בד"כ יש צורך ביותר עיצוב של השיח (בין אם בגודל ובין אם בכיוון הצמיחה) כי לרוב אין לו שטח רחב להתפרס בו בלי הפרעה

למעלה