גיוס לצה"ל

GreatGTM

New member
רק אל תספר להם את זה

כי אחרת יפסלו אותך בראיון הביטחוני... אני גם בכיוון של מודיעין אבל בעיקר כדי להמנע מהשתתפות בפינוי. מבחינת סביבה אצלי דווקא מעודדים להתגייס ויש לי כמה חברים שניסו (וחלקם גם הצליחו) להיכנס לסיירת מטכ"ל/סיירת אגוז/חובלים/שלדג/פלס"רים למיניהם/יחידות מסווגות אחרות. אני התכוונתי לבדוק מהן הסיבות בגינן אתם מתגייסים או מסרבים.

אגוז היא לא סיירת,

פלס"רים הן לא יחידות מסווגות וגם חיילים במודיעין יכולים להשתתף בהתכנסות.

GreatGTM

New member
אוקיי

לא כתבתי שפלס"רים הן יחידות מסווגות, פשוט במקום לכתוב "או" כתבתי "/". ואגוז היא אכן לא סיירת אבל היא הייתה כזו פעם... מודיעין: אל תדאג, אני אבקש העברה.

אגוז לעולם לא הייתה סיירת

אגוז התחיל כיחידה שפורקה והוקמה מחדש כגדוד, שפורק גם כן והוקם מאוחר יותר מחדש כיחידה ללוחמה בגרילה. סיירת היא יחידה מובחרת שקיבלה אישור מפורום מטכ"ל לעשות עבודות סיור, אגוז לעולם לא ייעודה לסיור. אם כוונתך להעברה לאחר הגיוס, זה אחד הדברים הקשים ביותר בצה"ל, על אחת כמה וכמה כשאתה נמצא בתפקיד הכרחי (כמו כל התפקידים בחמ"ן).

GreatGTM

New member
העברה

התכוונתי להעברה למקום אחר (מתיכנון התכנסות לתיכנון משאבים של בסיס רגיל למשל). אגוז: הוקמה ב- 1967 במטרה לתפוס מחבלים בגבול סוריה-לבנון, נחשבה לסיירת (לא עם היוקרה כמו היום אבל עדיין סיירת). פורקה ב-1973 עקב מחסור בכח אדם בשאר היחידות עת מלחמת יום הכיפורים. הוקמה מחדש כיחידה ניידת ללחימה בארגוני גרילה וטרור (חיזבאללה, חמס, פת"ח וכו') ב-1995. פעילה היום נגד חיזבאללה בגבול הצפון וכן ביהודה ושומרון.

הבנתי אז רוב הסיכויים

שלא תהיה לך בעיה. שוב, אגוז מעולם לא נחשבה לסיירת. גם שאר הדברים שכתבת רחוקים מלהיות מדויקים: אגוז הוקמה בשנת 1956 כיחידה מובחרת, אז פורקה וחזרה ב1964. ב1967 הפכה לגדוד, ב1973 הגדוד פורק באמת בגלל מחסור בכח אדם. ב1995 הוקמה מחדש כיחידת לו"ז (לוחמה זעירה) שפעלה נגד החיזבאללה בדרום לבנון. בגלל הנסיגה מלבנון, עברה היחידה לפעילות בשטחים. אני מציע שתבדוק עובדות בשטח לפני שאתה כותב.

GreatGTM

New member
אגוז

קצת סוטה ממטרת השרשור אבל מילא. זכור לי שקראתי באנציקלופדיה של צה"ל בין דבריו של דיין שאגוז הוקמה ב-67 כסיירת. ייתכן שהוא התכוון לכך שנוספו לה מטרות (ציד מחבלים). סיירת באותה תקופה=פלס"ר לאורך הגבול בחיפוש אחר חמושים, מחבלים ושאר החודרים את גבולותינו בצפון. מתוך ויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%97%D7%99%D7%93%D7%AA_%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96 באמת עברתי שם קצת קודם אבל בעיון... ברגע שאני אסיים עם מה שאני עושה כרגע באנציקלופדיה של צה"ל אני אעבור לסיירות ויחידות...

לא נורא

עדיף לסטות מהדיון וללמד. אתה עוד מוסיף חטא על פשע.... סיירת באותה תקופה=פלס"ר? שלא נדע מצרות...ה' ישמוררררררר פלס"ר=פלוגת סיור חטיבתית (קיימת בחי"ר ובשריון). הסיירת הראשונה הוקמה בשנות ה-50 כבר, והיא, אגב, סיירת מטכ"ל. עבודת הסיירת: - פעילות מעבר לקווי אויב (לא בשטחים כבושים אלא במדינות אחרות, מה שאגוז לעולם לא עשתה). - איסוף מודיעין טקטי לזרוע אליה כפופה הסיירת (מטכ"ל לזרוע מודיעין, שייטת לזרוע הים ושלדג לזרוע האויר). - לוחמה בטרור מתקדמת. - חילוץ שבויים. - עוד דברים שאין צורך להזכיר בפורום פומבי. עבודת הפלס"ר: - איסוף מודיעין טקטי לפני תקיפה של החטיבה האחראית על הפלס"ר. - להכנס ראשון לשטח לפני הגדודים. - בזמן בט"ש הפלס"רים של החי"ר תופסים את הקווים החמים ביותר. כמו שאתה רואה, כל נסיון השוואה הוא מגוחך במקרה הטוב וייצוג של בורות מוחלטת במקרה הרע. הקישור שנתת מוכיח את כל מה שכתבתי על אגוז.

GreatGTM

New member
טוב, עכשיו תורי לתקן

היום ירדתי לעומקה של אנציקלופדיית צה"ל (עוד לא סיימתי, נותרו לי השנים 1970-1973), כרך סיירות ומיעוטים. מתחיל בסביבות עמוד 40 מסתיים ב-73 (איזו אירוניה). הקיצר החל מ-67 מארבים בשני צידי הגבול היו תפקידה העיקרי, בעיקר לאורך הגבול הלבנוני אבל גם ברמה ואצל הירדנים. לוחמה בטרור: המארבים בירדן כוונו נגד המחבלים בלבד. אגוז, כמו שקד וחרוב היתה כפופה לפיקוד מסויים ולכן פעולותיה היו לפי הוראות הפיקוד ולכן סביר להניח שהיו פה גם פעולות מודיעין. ב-68 התחלפו המפקדים של הסיירת, עם כניסתו של המפקד החדש הוא פעל לטיפוח מעמד היחידה כיחידת עילית של פיקוד צפון. מבחינת תנאי קבלה היתה לה הזכות למיין מועמדים (כמו מטכ"ל היום). בתקופה ההיא נראה שאגוז הייתה מין פלס"ר משולב עם סיירת, בצה"ל היא נקראה סיירת. חוץ מהתפקידים שהזכרתי לעיל בעקבות דבריך היא גם עסקה בבט"ש. בעניין הקישור: כעורך בויקיפדיה אני עוד אעבור על הכתוב שם...

מצאת לעצמך עם מי להתווכח בנושאי צבא

מה לא מובן במה שאסף הסביר לך? מארבים זה תפקיד של כל גדוד פשוט בצה"ל, לא צריך להיות פלס"ר בשביל זה, ובטח שלא סיירת. ייעודה של דובדבן הוא מארבים ולוחמה בטרור, והיא לא סיירת. יחידה אשר כפופה לפיקוד מסויים ולא לחטיבה וחיל, נקראת יחידה מטכ"לית. כל סיירת היא יחידה מטכ"לית, אך לא כל יחידה מטכ"לית היא סיירת. דוגמא נוספת (מלבד אגוז) ליחידה מטכ"ל,שאינה סיירת, היא עוקץ, שכפופה לזרוע היבשה (כמו אגוז). ייעודה של אגוז אף פעם לא כלל איסוף מודיעין טקטי. אגוז נלחמה גם מעבר לקווי אויב, כמו כל גדוד/יחידה לוחמת בזמן לחימה. בזמן בט"ש רק יחידות עם הכשרת קומנדו יכולות להילחם בשטחי מדינות אחרות. יחידות הקומנדו של צה"ל הן: סיירת מטכ"ל. שייטת 13. שלדג. סיירת יעל. בעבר גם יחידת 101. אגוז עד היום ממיינת מועמדים, בדומה ליחידות שדה נוספות, שאינן סיירות: צנחנים, מגלן, דובדבן, גדוד 50 ויח"טיות.

תיקון:

...ליחידות שדה נוספות, שאינן סיירות: צנחנים, מגלן, דובדבן, גדוד 50, 669 (למרו,שהיא רמה אחת מעל השאר), יהל"ם ויח"טיות.

GreatGTM

New member
אמ...

בלי עצבים, קח כוס מיים וכדור הרגעה. קח גם את הכרך שהזכרתי באנציקלופיה של צה"ל. אם אנחנו בענייני מארבים אז תדע שהיו להם גם כמה פעולות מעבר לגבול. אני עוד לא הספקתי לעבור על כולן אבל עברתי על אחת בשם "קלחת 1". שאגוז התפקדה בו ככח חי"ר שסייע לחטיבה 8 של שריון. באנציקלופדיה של צה"ל כתוב בפירוש "סיירת אגוז" והיא גם נמצאת בכרך של הסיירות. עכשיו רק צריך למצוא למה...

נמאס כבר ממלש"בים,

שמטעים את כל העולם בגלל החוסר ידע, שהם מפגינים. לכתוב לך בפעם השניה, שכל גדוד עושה פעולות מעבר לקווי אויב בזמן לחימה? אחרי שהחלטתי, שנמאס לי, הלכתי לספר לימוד במורשת קרב, שנשאר לי מתקופת הפנימיה הצבאית והבאתי לך ציטוט מתאים: "כך 'יום סיירות' הוא יום גיבושים ליחידות המובחרות וגם יחידות ששמן הרשמי לא כולל את השם 'סיירת' וייעודן העיקרי איננו סיור זוכות לתוספת זאת. לדוגמה: סיירת דובדבן, סיירת אגוז וסיירת יהל"ם. יש להדגיש שהוספת המילה 'סיירת' ליחידות אלה היא שגויה, אך השתרשה בקרב הציבור.".

GreatGTM

New member
כבר נמאס לי מאנשים כמוך

אז אתה הלכת לספר למורשת קרב ואני הלכתי לאנציקלופדיה של צה"ל, כרך מיעוטים וסיירות עמודים 40-73. עכשיו, למה יש סתירה?

לא נותר אלא לתת לשכל הישר

לבחור על מה לסמוך, על אינציקלופדיה צה"לית סיטונאית, או על ספר של חיל חינוך, שמשמש שוחרים בפנימיה הצבאית לפיקוד.

GreatGTM

New member
שמע, בשבילך בדקתי

העורכים הם קצינים בצה"ל וכתבו בזמן שירותם. אגב, ברור לך שאנחנו מדברים על 1964-1973, כן? אני תוהה מדוע היא נקראה אז סיירת, בלשון האנציקלופדיה "סיירת פיקודית" למרות שתפקידיה היו גם בט"ש מה שלא מאפיין סיירות. היום אגוז היא באמת לא סיירת למרות שיש כמה שממשיכים לקרוא לה בשמה הישן, ביניהם גם כמה לוחמים בגדוד אגוז. כשכתבתי פה שהתכוונתי להתגייס לאגוז התכוונתי לשם תהילת העבר.

לעומת הספר שלנו,

שנכתב ע"י קציני חינוך ונחתם ע"י קצינת חינוך ראשית דאז?. כל סיירת היא סיירת פיקודית. כל סיירת היא יחידה מטכ"לית, ויחידה מטכ"לית כפופה לאלוף הזרוע המתאימה. כן, ברור לי שאנו מדברים על שנות השישים ולא האלפיים. "גדוד אגוז", אגוז היא יחידה מטכ"לית ולא גדוד. בעבר היה אגוז גדוד. אגוז עדיין נחשבת ליחידה מובחרת, ב2004 אף קיבלה את צל"ש הרמטכ"ל. "לשם תהילת העבר", לא מתאים כאן.

GreatGTM

New member
ממתי הספר שלך?

האנציקלופדיה מ-83. אם הספר שלך נכתב אחרי 95 סביר להניח שהוא מתייחס לאגוז של היום... תראה, מה שכתוב שם זה ככה: ב-1966: מנה פלוגה אחת. ב-1970: 4 פלוגות, נחשב לגדוד מבחינת הגודל. ב-1972: 3 פלוגות (מתחילים לפרק את אגוז). בכל מקרה, שאלתי מישהו שהיה בצה"ל בסוף שנות ה-60 ובתחילת שנות ה-70. לפי דבריו סיירות באותם ימים (ובכלל זה שקד וחרוב) עסקו גם בבט"ש. למעשה ההפרדה הזו בין תפקידי חי"ר רגיל לבין הסיירות היא מהשנים האחרונות. הסיירות של אז קיבלו אותם תפקידים כמו החי"ר הרגיל אבל מכיוון שהיו מיומנות יותר, צויידו טוב יותר ומאומנות יותר הן קיבלו לרוב את המשימות הקשות יותר.

הספר משנת 2000

אבל מה זה קשור?. זה ספר על מורשת קרב לא הווה, זה כמו לומר שספר היסטוריה משנת 2005 לא מדבר על העבר. והקשר למספר הפלוגות הוא...?. אני מקווה, שאתה לא חושב שסיירת קשורה למספר הפלוגות. סיירות אף פעם לא עסקו בבט"ש. מלבד זאת אני אספר לך דבר אחר, חייל "פשוט" לא יכול לדעת מה סיירת עושה. אני מכיר הרבה אנשים שפיקדו אז, ואפילו הם לא ידעו, אז חייל ששירת 3-4 שנים?. דבר אחד הוא נכון, סיירת בזמן מלחמה משמשת חי"ר לכל דבר. שאר הדברים שכתבת, נכונים כמו שאני סבא בן 70.

GreatGTM

New member
יש לך איזה מספר של צה"ל

או מישהו שאפשר לפנות אליו?? הסיירות הפיקודיות עסקו בבט"ש. מצידי אל תאמין למה שאני כותב אבל לפחות תגיד לי אם יש לך מושג למי אני פונה כדי לברר...

למעלה