גיוס לצה"ל

GreatGTM

New member
גיוס לצה"ל

אקדים ואומר שאני הולך להתגייס לצה"ל תוך שנה לכל היותר. בכל מקרה, תהיתי מה אתם חושבים על צה"ל/צג"ל או צבא בכיבוש/ההתקפה לישראל, תלוי את מי אתם שואלים. צריך להתגייס? אם כן/לא, למה? כמדומני, גם לשמאל הרדיקלי וגם לימין הרדיקלי יש בעיה עם צה"ל. האם אתם חושבים שיהיה יותר קל להביא לשינוי מחוץ למערכת? ושאלה לימין המסרב: בניגוד לשמאל אתם כן רוצים שצה"ל ישמור על האחזויות, לא? אז איך זה מתיישב עם הסרבנות? זהו, פחות או יותר, בטח יהיו לי עוד שאלות כשתענו. נ"ב: פירסמתי את זה גם בפורום מולדת, נראה לכם שכדאי לי לפרסם את זה גם בפורום מרצ-יחד או שמספיקה כיתת יורים אחת (לא שמולדת נגד גיוס אבל יש שם כמה נציגים של חי"ל וחירות כך שזו כיתת יורים)?

תנסה גם במרצ, למה לא?

תתפלא כמה לוחמים תומכי מרץ קיימים. צה"ל הוא צבא הגנה לישראל, וכל הדמגוגיות למיניהן לא עושות עלי רושם. אם צריך להתגייס לצה"ל? כן, קודם כל כי זה חוק. אם יש לך סיבה חוקית לא להתגייס זה כבר עניין אחר (למען הסר ספק, לשקר לקב"ן זה עברה על החוק) ואני אחלק אותו לשני חלקים ברשותך: 1. מצד אחד אני אומר שאנחנו צריכים להתגייס ולשאוף לקרבי, אם אין אני לי מי לי? אם לא נגן על עצמינו, אוייבינו לא יפחדו לחסל אותנו. 2. מצד שני, לא לכולם מתאימה המערכת הזאת, אבל אז כבר יש קב"ן וזו החלטה שלו. לסיכום, אני מאמין שצריך לשאוף לתרומה מקסימלית (בגלל זה יש לי כ"כ הרבה הערכה ללוחמות צה"ל ומג"ב) וכמובן לא לעבור על חוק גיוס חובה.

GreatGTM

New member
אלה הסיבות הרגילות למה כן

אני, בעיקר, התכוונתי לבדוק מה מניע סרבנות, הן בימין והן בשמאל ולשמוע נימוקים לא שגרתיים. אני שאפתי לקרבי עד שהועדה הרפואית החליטה אחרת, עכשיו שואפים לעתודה... דרך אגב, בעניין הנימוק הראשון שלך: זה לא ממש מדוייק, צריך גם טכנולוגיה וציוד וגבולות הגיוניים. הממשלה הנוכחית, לפי כתבה שהתפרסמה איי שם במהלך הבחירות בידיעות, הולכת להפסיק את פרוייקט המרכבה ("שיקולים כלכליים"). כמוכן, עם הנסיגה מיו"ש, אנחנו בעמק, הם בהר: טווח הארטילריה שלהם יותר טוב ובשביל האילתורים שלהם (קסאם) זה לא רע {שמתי לב שאתה בעד ההתנתקות 2}.

אני מתנגד גמור לסרבנות

מכל צד ככה שעל זה אני לא יכול לענות. בקשר לטכנולוגיה, נכון צריך. אבל הכי חשוב והכי דחוף זה לוחמים. זה לא סותר את העובדה ש99% מהתפקידים בצה"ל הם חשובים לתפקודו היומיומי. לא הבנתי את הקשר להתכנסות עכשיו.

GreatGTM

New member
הקשר

איבוד יתרון אסטרטגי. צריך הרבה יותר חיילים כשאתה מנסה לכבוש הר {במקרה של מלחמה} לעומתך, האוייב צריך פחות מגנים. נניח נותנים להם את יו"ש, האיראנים ידאגו למקם שם סוללת טילים אחת או שניים ואז יגמר לנו כל יתרון שהוא (חוץ מהסיירות המאומנות שלנו).

ההפך, האסטרטגיה הרבה יותר טובה

כשהחיילים מגובשים על גבול מסויים מאשר פרוסים בהתנחלויות, זה איבוד כוח אדם לא נורמלי+יוצר מצב של צבא לא מאורגן.

GreatGTM

New member
בגלל זה אני בעד הקו הורוד

זה שכולל את כל הגושים הגדולים, גם זה יוצר קו מגובש ועוד יש לנו הר.

גם אני בעד הגושים הגדולים

רק שבניגוד למה שנראה לך הגושים הגדולים זה מקומות כמו אריאל ולא מאחז מבודד באמצע עיר פלשתינאית.

אם אתה מסכים

מה הבעיה שלך עם ההתכנסות? זו בדיוק התוכנית של ראש הממשלה.

GreatGTM

New member
אריאל בחוץ

אריאל נמצאת בבג"צ ולא תצא משם בזמן הקרוב. הקו שההתכנסות דומה מאוד לקו הירוק אלא אם יש רצץ התיישבותי מובהק (כמו בין ירושליים למעלה אדומים).

GreatGTM

New member
את גוש עציון לא עוזבים פעמיים.

וכך גם את שאר הגושים הגדולים שבחוץ.

שמת לב שאנחנו מדברים על ההתכנסות

ולא על ההתנתקות? או שגם עכשיו אני בהכחשה חחח?

רוני13

New member
לא...

פשוט אמרת שאתה בעד השארת גושים גדולים...אז שאלתי על גוש קטיף! אם לטענתך הוא היה נחשב בעיניך כגוש גדול או כתיאורך מאחז מבודד באמצע עיר פלשתינאית?

סלוניק

New member
האם ניתן היה להשאיר את גוש קטיף

תוך כדי יציאה מעזה? גוש קטיף לא היה סמוך לגבול ולא ניתן היה להגיע לגבול קבע ללא פינויו. כך גם ככל הנראה יהיה עם אריאל אשר יש בה אוכ' גדולה יותר מאשר בגוש קטיף (שהוא דווקא גוש קטן יחסית) אך לא ניתן לקשר אותה לגבול קבע כלשהו.

GreatGTM

New member
לא את קטיף אבל את צפון הרצועה כן.

מבחינת השארת הגוש: אם צה"ל היה ממשיך לשלוט בציר פילדלפי אז סביר להניח שהוא גם היה רוצה לחלק את הרצועה ל-2 כדי להקל על העבודה וכך היו נוצרים תנאים לגישה לגוש.

סלוניק

New member
כעקרון אפשר,

ובקמפ דיוויד ברק עוד הציע להשאיר את אלי סיני ודוגית שהם צמודים לגבול ובעלי שטח קטן, אבל אני משער שהחשש היה שנסיגה ללא הסכם תוך כדי השארת היישובים תיצור מצב דומה לחוות שבעא שבצפון - כאשר לפלסטינים יש תירוץ לתקיפה מפני שחלק מן הרצועה עדיין בשליטה ישראלית.

למעלה