גיוס לצבא

realviperitai7

New member
גיוס לצבא

שלום לכולם, אני כרגע נמצא באמצע י"ב, לקראת גיוס לצבא. פרופיל 97. לומד קולנוע ומרחיב ערבית. אני נמצא בדילמה. אני לא יודע מה לעשות בצבא. הייתי במיונים לטיס ונפלתי ממש במיונים האחרונים. הייתי די נעול על טיס, ומאז שנפלתי שם אני לא יודע מה הלאה. כרגע אני במיונים למודיעין ערבית. בעתיד אני רוצה ללמוד מנהל עסקים. קרבי אני לא יכול להיות כבר מסיבות אישיות ( שלא תחשבו שאני מהמשתמטים. אם הייתה לי האפשרות לכך, הייתי הולך להיות קרבי). אני ממש זקוק לעזרה, מה אני יכול לעשות בצבא? משהו מועיל, מוערך ולא כסתם ג'ובניק? שבוע טוב :)

253Daniel

New member
אהה קרבי אתה לא יכול להיות אבל היית נעול על

טיס? חחחחחח... תן לי לנחש? בן יחיד..?

S h r i k y

New member
טוב בוא ונודה שטייס זה לא ממש קרבי..

בדיוק כמו חובלים או סטי''לים... זה אומנםן נכנס בהגדרה של "לוחם" ובימי מלחמה באמת הם קצת לוחמים... אבל תודה לאל שאין לנו הרבה ימי מלחמה. בהשוואה לחי''ר הם בטח שלא לוחמים, ואני יכול להבין למה הבנאדם מתכוון.

253Daniel

New member
וואו אני לא מאמין שאמרת את זה עכשיו....

חובלים סטילים וטיס זה קרבי ועוד איזה!!!.....בכל זמן משייטות צוללות, סטי"לים ודבורים במי אויב ומסכנות את עצמם. לחיל הים ולדבורים ברצועת עזה במיוחד מאות מבצעים בשנה של מניעת הברחות כלי נשק, ירי על מטרות חוף, סיוע לפעולות שייטת13 וכמובן עוד מבצעים רבים שהשתיקה יפה להם בישראל ומחוצה לה. תגיד ל3 החברה' שנהרגו במלחמה האחרונה על הסטי"ל שלהיות חובל או לוחם בסטילים זה לא קרבי..תגיד את זה לכל משפחות חללי חיל הים שלחמו במלחמות ישראל ובמלחמה נגד הטרור. זה נוגע גם לגבי טיס...מעניין מה יגידו הטייסים שביצעו את התקיפה האחרונה והמסוכנת בשטח סוריה...(טייסי קרב), ובוא לא נדבר בכלל על טייסי המסוקים שמביאים את הכוחות הלוחמים ויחידות החילוץ לשטח תוך סיכון עצמי מטורף..טייסי מסוקי הסער....להזכירך הושמד יסעור על כל צוותו מפגיעת טיל במלחמה האחרונה. עדיף כבר להיות לוחם על הקרקע מטייס מסוק ענק שנוחת באמצע שדה קרב...שום אמצעי הטעיה כבר לא יצילו אותו כשהוא מרחף או על הקרקע. ואני לא מזכיר בכוונה את מסוקי הקרב שהתרסקו בגלל שזה היה עקב תאונה. לוחמים ביחידות האלה מסכנים את עצמם, וחלקם אף נהרגים תוך שהם מפעילים מכונות מלחמה יש לזכור. אם זה לא לוחמה תגיד לי מה זה.. מצטער שאני לא נלחם דרך הרגליים והידיים..זה לא עושה ממני פחות לוחם. האם יש צורך שאני אביא לך מבצעים נקודתיים מאוד מסוכנים שעשו חיל הים וחיל האויר?! או שתודה בבורותך..

S h r i k y

New member
ואני בכל זאת נשאר בדעתי...

כמובן שלא צריך להעלות את מחיר הדמים, אבל אם כבר העלית... כמו שכתבתי למעלה " אומנםן נכנס בהגדרה של "לוחם" ובימי מלחמה באמת הם קצת לוחמים... אבל תודה לאל שאין לנו הרבה ימי מלחמה" אז נכון שהייתה מלחמת לבנון, והיו חיילים על סער 5 שנהרגו ז''ל, אבל ממה נהרגו? מקרב סירות? מהפצצה מהאוויר? נהרגו מטעות אנוש מצערת, שלא הופעלה מערכת ההגנה. כנ''ל לגבי הטייסים... ברור שבפעילות מבצעית בזמן מלחמה הם לוקחים סיכונים לא מעטים ואפילו מסכנים את החיים שלהם, וברור לי שגם מישהו צריך לעשות את העבודה הזאת ( ולכן אני לא אגיד למישהו שהולך לחובלים/טייס " יאללה תלך לחי''ר ותעשה קרבי כמו שצריך "... ) אבל אני חושב שהחי''רניקים עושים ביום יום עבודה יותר קשה והם יותר לוחמים מהחבר'ה של הסטיי'לים.. לא כי לא צריך את החובלים או את הטייסים.. אלה פשוט כי הם לא נמצאים במציאות יום יומית של מלחמה בעזה או ביו''ש.... וכמובן כולי מלא הערכה ליוצאים לקורס טייס וחובלים, שבוחרים לתרום שנים רבות מהחיים שלהם למען המדינה.

253Daniel

New member
ההגדרה שלך של לוחם לא נכונה...

לוחם זה בנאדם שעבר הכשרת לוחם ומתפקד כלוחם בצה"ל גם אם יש פחות פעילות. אין ספק שלחי"ר יש יותר תעסוקה מבצעית במלחמה הנוכחית נגד הטרור.. אבל זה לא שלוחמי סטי"לים, טייסים וחובלים הם לוחמים רק במלחמה..הם לוחמים שעושים פעילות מבצעית, ובמלחמה הם מאוד פעילים- אפילו ברמה של כוחות היבשה.. אתה מתאר לי פה את החובלים והטייסים יותר כג'ובניקים מאשר לוחמים..

S h r i k y

New member
בגלל זה לא אמרתי שחובלים או טייס לא לוחמים

אלה שאמרתי שלדעתי הם פחות קרביים מהחי''ריניקים. אין מה לעשות, שאל סט''ילניק מה הפעילות המבצעית שלו- הוא יענה לך שבעיקר סיורים ופטרולים, ופעם בחצי שנה יוצא להם לפגוש איזה סירת דיג או פעילות מעניינת. ונראה לי שכמעט ויש הסכמה ביננו... ואפילו לגבי ימי מלחמה- נכון יותר לגבי חה''א ופחות לגבי חה''י, בוא נראה מה הייתה הפעילות המבצעית של חי''ה ב-30 שנה האחרונות? ברור שפעם בשנה/כמה שנים יש מבצע מעניין שעשה חה''י, וברור שבבט''ש יש לו חלק משמעותי ( סיורים על החופים, שמירת מצור ימי על עזה וכו' ), אבל זה דיי מזכיר את הבט''ש של תותחנים או נ''מ.. ברור שהוא חיוני, אבל בינו לבין הפעילות הקרבית שמבצעת חטיבת חי''ר שמים וארץ. וכמובן שוב, ליבי ליבי עם החובלים והטייסים, וכל הכבוד למי שמתגייס למקומות האלו ( ומספיק איכותי בשביל זה ). * הכותב חתם ויתור על קורס חובלים ווויתר על צ''א.

253Daniel

New member
אין וויכוח על כך שהסטי"לים רוב הזמן מתאמנים..

יש תקיפות לא הכי שוטפות בעזה, וגם לדבורים אין אקשן תמיד.. אבל העשיה היא אותה עשיה בסופו של דבר...באמצעות לוחמה, הגנה ותקיפה..התדירות לא משנה כלום- כל עוד יש את זה אז אתה קרבי, לא פחות ולא יותר..אתה לוחם ואין מי שיערער על כך. דבר אחד אני מוכן להסכים איתו- בכל עת- שלום כמלחמה..יותר מסוכן להיות לוחם באחת מיחידות זרוע היבשה... אפשר לקרוא לזה חירוף נפש, אפשר לקרוא לזה חוסר ברירה של הרבה מאוד חיילים שמגיעים ליחידות האלה..אני אישית לא אחתום וויתור או ארגיש רע עם עצמי על זה שאני פחות מסכן את עצמי מלוחם חי"ר כי בסופו של דבר אני נותן בדרכי שלי למדינה- אני חושב שאני לא פחות לוחם מלוחמי חי"ר וגם לא תורם פחות(לא שאת זה אמרת חלילה..!). *הכותב נפל מטיס ומתגייס לחובלים בגאווה וגם מבין למה וויתרת על חובלים- כל אחד ומה שמתאים לו! אבל כל הכבוד על ההישג..

S h r i k y

New member
נראה לי שהוויכוח הזה מגיע למבוי סתום...

חובלים וטייס מבחינתי זה קרבי בדיוק כמו שתותחנים או נ''מ זה קרבי = זה חיוני, זה התנדבותי, אבל חי''ר זה לא, וגם אם זה זוכה להגדרה של " לוחם " זה בטח לא עונה על ההגדרה של לוחם. אתה לא פחות לוחם מחיילי חי''ר? לדעתי אתה הרבה פחות.. מהסיבה שלא תמצא את עצמך בקרב ( סביר מאוד להניח ) וגם לא בסיכון, ואלו 2 מרכיבים משמעותיים מאוד במצב מלחמה.

253Daniel

New member
לך תדע, ואם אני כן אמצא את עצמי בקרב?!

אם תהיה היתקלות עם ספינת מחבלים חמושה?!(למרות שזה נדיר..) בוא נגיד שזה קרה לי פעם אחת בחיים..אז אני לא לוחם? רק על הפעם האחת הזאת אתה לוחם.. כי גם בתור חי"ר גדודים אתה תעשה לרוב מחסומים.. יש מצב שתשתחרר מצה"ל אחרי שהיית בקרב אחד תכלס..ובכל השאר עשית מעצרים שקטים, מחסומים, בט"ש...כל מיני..

253Daniel

New member
אגב..גם חברים שלי שמשרתים בגבעתי...וב101

כבר שנתיים יגידו לך שהם יותר לוחמים ממני...אבל זה בלי שהם ראו דקה של קרב(= חחחח.. אז אם אתה חושב שבתור חי"ר אתה כל היום עושה פעילות אתה טועה טעות מרה...להגיד שיותר מחובלים וסטי"לים? כן..בוודאות. אבל להגיד שאתה יותר לוחם ממני בתור חי"רניק אז לא...אולי אתה נלחם יותר ממני.

johnny blade

New member
תפקידים חשובים שאינם קרבי

אני באופן הייתי ממליץ לנסות להתקבל לתפקיד להיות משק הוראה אם נושאים חינוכים - חברתים נוגעים ללבך. מה שעושים בחלק לא קטן מן המסגרות של הו"ד זה באמת עבודת קודש למרות שאין לה שום קשר לנושאים ביטחוניים זה בעיקרון להיות מורה בתוך מסגרת צבאית כאשר יש מבחר לא קטן של מסגרות לתפקיד קורס הו"ד(הוראה ופיקוד) מתקיים בבה"ד החינוך הונוער. אורכו כ13-14 שבועות, מתוכם 3 שבועות טירונות. הטירונות עצמה כחלק מהקורס וכבר מותאמת פחות או יותר לפי המגמות. ביומיים הראשונים בבה"ד(תחילת הטירונות) כבר מתחלקים למגמות מחלקות: מפק"צים, עולים, והשכלה(עוצמה!) כאשר יש 2 מחלקות: מפק"צים ומש"קים(עולים והשכלה). החלוקה למגמות נעשית לפי שאלון העדפות, כאשר בשביל להיות מפק"צ צריך פרופיל 64 ומעלה. מכאן והלאה אני אדבר בגוף נקבה מכיוון שהיחס בין בנות לבנים בבה"ד הוא בערך 1:100 אז קצת פירוט על המגמות: מפק"צים- מפק"ציות מיועדות להעביר טירונות 02 לעולים במחוו"ה אלון ולחיילי מקא"מ בחוות השומר. הן לומדות במהלך הקורס תכני טירונות, פיקוד, שדאות, ומאפייני אולכוסיה של עולים ומקא"מ. התפקיד של המפק"ציות לא קל ובהחלט מאתגר, בייחוד בחוות השומר, אבל רובן מרוצות. חלקן בסוף הקורס מקבלות תפקיד פחות פיקודי-מש"קית מקא"מ שזה מש"קית שמטפלת בחיילי מקא"מ לאורך כל השירות שלהם. מגמת השכלה- מש"קיות במגמת השכלה מיועדות לפקד וללמד בקורסי השלמת ההשכלה של צה"ל- לא בהכרח השלמת בגרויות. בצה"ל קיימים מספר קורסים להשלמת השכלה- -השכ"י(השכלת יסוד)- השלמת 10 שנות לימוד במחווה אלון וקורס פתוח נודד בפיקודים -תג"ת- תעודת גמר תיכון, השלמת 12 שנות לימוד, במחווה אלון, לאחורנה היה ניסיון לעשות קורס פתוח בבה"ד20 בצריפין. - איתמר- קורס עברית לרמות נמוכות מאוד. מתקיים במחווה אלון. - בגרות ללוחמים- השלמת בגרויות באנגלית,מתמטיקה ואזרחות ללוחמים. מתקיים בגבעת חביבה- מתקן אזרחי בשימוש צה"ל. מלבד זאת יש עוד כמה תפקידים במגמה זו: מש"קית הוראה בכלא גדס"ר בדואי וגדוד חרב- לימוד עברית לבדואים המשרתים בגדס"ר ודרוזים בחרב. במגמת השכלה לומדים את הסדנה הפיקודית כי ברוב קורסי ההשכלה המש"קית היא גם המפקדת הישירה, לומדים מתודות ודרכי הוראה,עקרונות הוראה...עם תכני הלימוד מתעסקים רק בסדיר כשאתה בתפקיד, וכמובן לומדים על מאפייני אוכלוסיה בקורסי ההשכלה. מגמת עולים- מש"קיות במגמת עולים מיועדות המשקיות להיות מקבילות בתחום לימוד העברית בטירונות עולים במחווה אלון, העברת אולפניות במחווה אלון, ופיקוד והדרכה בקורס נתיב- קורס לזהות ציונית יהודית. מש"קיות במגמה זו מיועדות גם להגיע למג"ב בתחום לימוד עברית לעולים(למרות שגם מהשכלה מגיעות). במגמה זו לומדים תכני פיקוד, מאפייני אוכלוסיות עולים מכל המדינות, הקניית השפה העברית וכיו"ב. ברוב התפקידים היציאות הן חמשו"שים, יש גם אפשרות לבסיסים פתוחים אבל האפשרויות מעטות מאוד ולרוב אין. האנשים בקורס לרוב מאוד איכותיים, כבר עצם העובדה שזה קורס בחיל חינוך לרוב האנשים מלאי אידיאולוגיה. כמו שכבר אמרת הקורס ברובו בנות, אצלי בקורס היו 12 בנים מתוך 101 איש בקורס אבל זה נדיר, בדרך כלל יש 1-2...

253Daniel

New member
מסכים וממליץ על תפקידי מד"נ מרחב

בגדנ"ע רגיל או אוויר. עבודה שאם עושים אותה כמו שצריך ומהלב יש בה המון השפעה..!

JORDIK

New member
מה עם מודיעין?

במודיעין יש המון תפקידים חשובים ולאו דווקא ג'ובניקיים. יש כ"כ הרבה קורסים שאתה יכול לנסות להתמיין אליהם שעוסקים בפעילות (לא קרבית ) אבל מאוד מעניינת וחשובה בד"כ שאנשים חושבים מודעין הם חושבים על מחשבים האזנות ותרגום... אבל יש בזה כ"כ הרבה יותר... תנסה ליצור קשר עם מוקד חמ"ן או להיכנס לאתר שלהם... אני בטוח גם שקיבלת / שתקבל מיונים בדואר אבל שווה לנסות לדבר איתם. אם לא יש עוד כל מיני דברים אבל לזה כבר יותר קשה להגיע וסביר להניח שתגיע לזה אחרי ראיון עם קצין מיון כשתתגיס...

JORDIK

New member
אופס...

ראיתי עכשיו שכתבת שאתה במיונים של מודיעין ערבית כרגע... תראה עוד איזה אופציות יש לך בחמ"ן לפי מה שהבנתי ממך (אולי אני טועה) זה תרגום / האזנות. זה בתכלס תפקיד מעניין וחשוב בטוח שזה... אבל זה דיי גובניקי ואתה אמרת שאתה לא רוצה... ולדעתי זה משעמם ושוחק בצורה נוראית... יש לי הרבה חברים קרובים שהם כרגע בחמ"ן ואני עצמי הייתי מיועד לקורס בחיל (נפלתי ממש ברגע האחרון...) ויש לי חברים רבים שנכנסו לקורס זה... ככה שיש לי מעט ידע על מה שהולך שם

דללה

New member
אם הוא ערביסט, הוא לא יכול להתמיין למסלולים

אחרים בחיל מלבד מסלולי הערבית או שחקים/חבצלות..

JORDIK

New member
ושחקים זה לא בדיוק תרגום...

יותר מעניין.... וזה הקורס ממנו נפלתי ד"א

למעלה