גידול זוחלי א"י

רן333

New member
גידול זוחלי א"י

בעקבות שיחה עם יונתן, החלטתי להעלות את הנושא לדיון. מכיוון שזוחלי א"י אסורים לגידול, אני מגדל רק מינים מיובאים. כמו כן, כשמישהו מתייעץ איתי בנושא, אני תמיד מבהיר שאסור לגדל זוחלים ישראליים, ומפנה את המתעניינים לזוחלים המיובאים, שאותם מותר לגדל. עם זאת, החוקים והתקנות הקיימים בנושא כיום (והאוסרים גידול של כל זוחל ישראלי שהוא) אינם מוצלחים, לדעתי. אני חושב יש כמה מיני זוחלים ישראליים שממש לא הייתי מתנגד לגדל ולהרבות. אני לא מכיר הרבה זוחלים יפים או מעניינים יותר ממטבעוני מדבר, למשל. אני לא חושב שהיה נגרם לטבע נזק משמעותי אם היו מתירים למגדלים רציניים לגדל ולהרבות נחשים כאלה. אני מניח שהסיבה לאיסור הגידול של זוחלים מקומיים היא החשש מהיווצרותו של שוק למסחר בחיות האלה, שיוביל לאיסוף בלתי מבוקר של פרטים מהטבע, ולמכירתם בארץ ובחו"ל. אבל ההתחשבות רק בשיקול הזה, תוך התעלמות משיקולים אחרים (שתכף אפרט) היא טמינה של הראש בחול. כפי שאסביר, אני חושב שדווקא שיקולים של שימור הטבע מחייבים התרה של גידול מינים מקומיים על-ידי המגזר הפרטי. בישראל יש פיתוח נרחב מאוד של קרקעות. אני לא מומחה גדול בתחום, אבל לא צריך להיות מומחה כדי להבין שבעוד כמה שנים יהיו כאן בעיקר בתים, מדרכות וכבישים, ופה ושם איזשהו פארק עם מדשאות ומנגלים. טוב, אולי הגזמתי קצת, אבל בכל מקרה - חלקים גדולים מהנוף הפתוח ומהשטחים החקלאיים בישראל יהפכו בעתיד לשטח בנוי. ומי שישלם את המחיר יהיו, בין היתר, בעלי החיים שחיים במקומות האלה. אני לא מאושר מהתחזיות האלה, אבל אני לא בטוח שיש ברירה; הולך להיות כאן צפוף מאוד בעתיד. יש בעולם מומחים, (כמו דייב ברקר, שלדבריו הפניתי אתכם לא מזמן), שסבורים כי בטווח הזמן הרחוק, יהיו מינים רבים של בעלי-חיים שלא ניתן יהיה לשמר אוכלוסיות בנות קיימא שלהן בטבע. מינים רבים בעולם יעמדו בפני הברירה של שבי או הכחדה. וכשמדובר על החזקת אוכלוסיות בנות קיימא של בעלי חיים בשבי, גני חיות ומוסדות דומים לא יספיקו. זאת בעיקר מסיבות גנטיות: כדי להחזיק אוכלוסיית שבי של מין כלשהו לאורך זמן, דרוש מספר גדול יחסית של פרטים, ובגני החיות למיניהם פשוט לא יהיה מספיק מקום. הדבר יהווה בעיה עבור חלק ממיני בעלי החיים, אבל כשמדובר בזוחלים, שאותם יכולים אנשים מהשורה לגדל בבית - המגזר הפרטי יוכל לעזור מאוד בשימור אוכלוסיית השבי. ישנם מגדלים פרטיים רבים מאוד, שיכולים להחזיק כמות גדולה מאוד של זוחלים. כדי לקבל מושג על המספרים שבהם מדובר - אוכלוסיית כל הזוחלים והדו-חיים המוחזקים בכל גני חיות בארה"ב מוערכת בכ-20,000 פרטים. לעומת זאת, כמות הזוחלים והדו-חיים המוחזקים בארה"ב בידיים פרטיות עולה על 25,000,000 (!). הגידול של זוחלים בשבי הוא דבר שהולך ומתפתח. בשלבים הראשונים, הגידול הזה אכן נסמך על איסוף של פרטים רבים מהבר, וברור שהדבר גורם נזק כלשהו לאוכלוסיות הבר המתאימות. עם זאת, הניסיון מלמד שבשלב מסוים מתבססות אוכלוסיות שבי גדולות, וההסתמכות על פרטים מהבר פוחתת ואף נעשית זניחה. כך, למשל, היו שנים שבהן נאספו כרכני תירס (Elaphe guttata guttata) וקליפורניה קינגסנייקים (Lampropeltis getula californiae) מהטבע, כדי לספק את הדרישה של שוק חיות המחמד. אבל כשהגידול של הזוחלים האלה התבסס, ההסתמכות על פרטים מהטבע ירדה פלאים. למעשה, קשה כיום למצוא בחנויות כרכנים וקליפורניה-קינגים שאינם ילידי שבי, ושאינם בנים להורים ילידי שבי. ישנן גם דוגמאות לטיפול דומה בזוחלים שאוכלוסיותיהם בטבע מצומצמות הרבה יותר. הצבים הסודניים Geochelone sulcata, למשל, אינם נפוצים מדי בטבע. אם אינני טועה, קראתי לפני מספר שנים ב-Reptiles Magazine שאוכלוסיית הבר שלהם נאמדת בכ-20,000 ומשהו פרטים. אבל המספר הזה הוא בערך המספר של צבי sulcata שנולדים בשבי בארה"ב מדי שנה! אוכלוסיית השבי תשמר את המין הזה גם אם אוכלוסיית הבר תיכחד לחלוטין. מה שאני מנסה לטעון זה הדבר הבא: לגידול זוחלים בשבי יכולה להיות תרומה אדירה לשימור מינים שיעמדו בעתיד בסכנת הכחדה, ולמגדלים פרטיים יכול להיות תפקיד מרכזי בכך. ישראל צפויה להיות מקום צפוף, וחלקים גדולים מבתי הגידול הטבעיים שלה צפויים להיפגע קשות בעתיד. ריבוי זוחלים ישראליים בשבי, על ידי מגדלים פרטיים, יוכל לתרום לא מעט לשימור מינים שאוכלוסיות הבר שלהם יפגעו כתוצאה מהפיתוח. לדעתי, ניתן להתיר גידול של מינים ישראליים על ידי מגדלים פרטיים. גם אם קשה יהיה לפקח על הגידול ועל המסחר שעשוי ללוות אותו, אני לא בטוח שהדבר יפגע פגיעה קשה מדי באוכלוסיות הבר, ואם יתפתח ביקוש גדול למינים מסוימים, סביר להניח שמגדלים יתחילו להרבות את אותו מין בשבי, ובכך יקטינו מאוד את ההסתמכות על אוכלוסיית הבר. מעבר לכך, אם הפרטים שיאספו מהטבע יאספו באיזורים שמיועדים גם כך לפיתוח - אני לא בטוח שניתן לדבר על נזק אמיתי שיגרם, מעבר לנזק הצפוי כתוצאה מהפיתוח עצמו. זהו זה. נראה לי שההודעה שלי כבר מספיק ארוכה. אשמח לדעת מה אתם חושבים בנושא.

naja

New member
אני נגד.

הייתי שמח מאוד לגדל מספר לא קטן של מינים מקומיים, ואני חושב בדיוק כמוך שבמידה ויוקמו גרעיניי ריבוי אצל מגדלים רציניים, לטווח הארוך זה מה שישמור על הכחדות מספר מינים באיזורים מסויימים, אבל הבעיה העיקרית פה היא הביצוע של התהליך הזה. שוק חיות המחמד בארץ מבוסס ברובו (לדעתי מעל 90 אחוז) על סוחרים ונוכלים בלתי מקצועיים לחלוטין שרואים בנחש "מוצר" ולא ערך טבע מוגן. מההיכרות שלי עם הרט"ג והתנהלותה-האנשים שיקבלו את ההיתרים לגדל את הזוחלים האלה, יהיו בדיוק האנשים האלה שיאספו נחשים בצורה לא מבוקרת מהטבע ויסחרו בהם. אין לרט"ג כרגע גוף\ועדה מספיק מקצועי שיוכל לקבוע מיהו מגדל מקצועי ורציני(ויש בסה"כ בודדים כאלה בארץ) ומיהו סוחר שיגרום נזק. האופציה היחידה לדעתי היא הקמת גרעיני ריבוי באוניברסיטראות וגנים זואולוגיים ופיקוח הדוק עליהם(למרות שאני בספק אם יש כיום באקדמיות ובגני חיות מספיק הרפטולוגים שמסוגלים להתמודד עם הנושא). זה לא בדיוק מה שכיוונת אליו, כי זה ימנע מאיתנו את ההתעסקות הזו(למרות שאני אשמח להתנדב לפרוייקט כזה), אבל זה יעזור לנו לשמור על מספר מינים שעתידים להעלם.

gazon

New member
אני מסכים naja

בגלל שבאמת רוב השוק בארץ באמת מבוסס על סוחרים ונוכלים. אם יתנו תרשות לגידול נחשי א"י יפגעו החיות במכה שיכול להיות שלא יצאו ממנה לעולם. לדעתי באמת ואני יודע שיש אנשים כאלה שחוקרים את נחשי ארץ ישראל בשבי ולפעמים גם מרבים אותם לדעתי מספר מצומצם של אנשים צריך לקבל את ה"זכות" לגידול נחשי ארץ ישראל!!! ושלא ימכרו בחניות לכל מי שרק ירצה.

BabaGee

New member
herp=זוחל, לוגיה=תורה

הרפטולוג = אדם שעוסק בתורת (חקר) הזוחלים

yair lotan

New member
אכן נושא כאוב

לצערי, כמו בהרבה תחומים אחרים, אנחנו קצת בפיגור. הרעיון בכללית הוא טוב, אך כמובן שבארץ הוא בעייתי מהסיבות שכבר הזכירו קודם. אני מקווה שבעתיד המצב יהיה שונה ( אם עוד לא יהיה מאוחר מידי ). גידול הזוחלים בארץ עדיין לא מפותח מספיק ( במיוחד אם אתה משווה לארה"ב), אבל אני מקווה שעם הזמן המצב ישתפר - ויתבסס על ריבוי בשבי ולא על כל מיני שאריות של סוחרים מחו"ל ( וזה תלוי בעיקר בנו, המגדלים). לגבי הרט"ג, לא ניראה לי ששימור זוחלים נמצא אצלם במקום גבוה, ( מסיבות כאלו ואחרות ). אכן הרעיון של הקמת גרעיני ריבוי באוניברסיטאות וגנים זאולוגים נשמע יותר פרקטי. אבל עדיין רחוק ממימוש. בתור אחד שהתנדב זמן מה בגן הזאולוגי באוני' ת"א אני יכול להעיד שהמצב שם לא טוב בכלל. אין תקציב, ( רוב הכלובים של הזוחלים שם הם מלפני שנולדתי ועשויים מאסבסט ), יש רק מטפל אחד לזוחלים ( שהוא אחלה ) אבל לא מספיק, כרגע מתות שם יותר חיות מאשר מתרבות, וכמובן שכסף משאבים לקיום גרעין כזה אין ולא נראה שיהיו בקרוב. אין לי ספק שגרעין כזה יכול להצליח ( ורק משום אותם האנשים שיהיו מוכנים להתנדב לנושא ), אך כרגע, לצערי, אני לא רואה את זה קורה. לדעתי ככל שהריבוי הפרטי בארץ יצליח, ותחום גידול הזוחלים יגדל ויתפתח ישנו סיכוי שמשהו ישתנה.

רן333

New member
ריבוי של זוחלים במוסדות

כמו גנים זואולוגיים שונים זה דבר שעובד, אבל בהיקפים קטנים מאוד. יש מגבלות, שנובעות ממגבלות תקציביות, על מספר הזוחלים שגן זואולוגי יכול להרשות לעצמו להחזיק. אני ממש לא בטוח שזה יוכל להספיק לשימור של אוכלוסיות שבי לאורך זמן רב. מה יקרה אם יבחרו מין כלשהו של זוחל, נאמר - זעמן מטבעות, ויתירו למגדלים רבים לגדל ולהרבות אותו? בהתחלה, אני מניח שתהיה פגיעה מסוימת באוכלוסיית הבר (אם כי, אני לא בטוח שהפגיעה הזו תהיה מאוד משמעותית). אבל האם לא סביר שמתישהו יתחילו להתבסס אוכלוסיות שבי, שמתרבות, אצל מגדלים פרטיים? אני לא לגמרי בטוח שזה מה שיקרה, אבל אני חושב שצריך לחשוב על העניין הזה ברצינות. ואני לגמרי לא בטוח שהגורמים האחראיים לחוקים ולתקנות בנושאים האלה הקדישו איזושהי מחשבה לאופציה הזו. איסור גורף על גידול זוחלים ישראליים הוא בוודאי האופציה הנוחה והשקטה עבור גורמי הרט"ג: זה אומר שלא צריך לשבור את הראש יותר מדי על קביעת מדיניות היתרים, ואם, בסופו של דבר יעלמו מיני זוחלים כאלה או אחרים מהארץ - זה בטח לא היה באשמת הרט"ג. הרי לא הם אשמים בפיתוח העירוני של שטחי טבע ושטחים חקלאיים.

אני מיתנצל...

עשרים דקות לקח לי ליכתוב תגובה ובסוף לא הצלחתי להעביר,אני אגיב בהמשך ויש לי מה...

alon8888

New member
תמיכה בגידול זוחלי א"י בשבי

בהמשך לדברים שרן העלה אני רוצה לציין עובדה נוספת שלא כל כך מודעים לה והיא מחירי החיות שלנו בחו"ל , למשל צב ישראלי הינו בעל ביקוש רב בחו"ל ומחירו בהחלט יפתיע. מכיוון שלא ניתן לגדלו בשבי ,אז מעבר לכך שבתי גידולו הולכים ומצטמצמים הרי עד לפני האינתיפדה הנוכחית , היו נכנסים תושבי הרצועה ( בעיקר ילדים ) ופושטים על אזורי חיותו , אוספים ןמעבירים לשטחים ומשם לחו"ל וכך אני מניח יקרה גם בעתיד. האפשרות להקמת גרעיני רביה שתמורת ההתרים לגידול וריבוי תיהיה התנייה שאחוז מסויים מהריבוי חוזר לטבע לפי צרכי הרשות , הינה פיתרון אולי לא אידיאלי אבל בטוח שמציאותי וראלי ויבטיח את המשך קיומם של מינים מקומיים רבים. מהכרותי עם מוסדות , ואוניברסיטאות אין ביכולתם לממן פרויקטים כאלו ולכן המגזר הפרטי שיש לו גם אינטרס כלכלי יכול להוות את בררת המחדל שתעזור לשמר מינים מסוימים.

T M Y

New member
מסכים עם רן!!

לדעתי הוא צודק כי באמת עוד כמה שנים יבנו עוד ועוד בינים וגם ככה אין הרבה זוחלים בארצנו. והם הולכים ומפחתים עם הזמן עקב הבניה. נכון יש גם להביא בחשבון סוחרים וילדים שיאספו ויגדלו בתנאים מגעילים וסוחרים שיסחרו בהם ולא יתיחסו לזוחל בתור בעל חיים אלה בתור הכנסת כסף טובה וכלה יחסית. אבל בכול זאת אם ישקיעו מאמץ. וימצאו את המגדלים שמבינים ומעונינים לתת יד ולעזור בנושא זה יכול ללכת טוב מאוד. רן.. אתה לדוגמא הצלחת בכלל לא רע ברביה. ואני מאמין שתצליח להרבות גם זוחלים מהטבע תנאים טובים אוכל טוב והם יתרבו ולא חסר לדעתי עוד כאלה שיכולים להצליח לרומם את אוכלוסית הזוחלים בארץ. מה כן. אפשר גם לאחר כול בקיעה להשאיר פרטים בודדים לריבוי עתידי ואת השאר לשחרר במקומות שחתומים כאזורי טבע ולא הולכים לבנות שם. לדעתי זה צודק וצריך לעשות את זה. אם יתאמצו ימנעו מהסוחרים לסחור בזוחלי ארץ ישראל כנסות גבוהות.. אחרי כנס אחד אדיר הם יפחדו לגעת בזוחלי הארץ. וגם אם יתנדבו אנשים מכול עיר ויבדקו מידי פעם אם נמכרים זוחלי א"י בחנויות לחיות מחמד אפשר לדווח עליהם ולהוציא חוק שיהיה רק על גידול פרטי וביתי ולא סחר!

אתם מדברים על אנשים

שלוקחים זוחלים מהבר ומוכרים אותם! אבל מה עם השימוש הפרטי? אתם יודעים כמה אנשים מגדלים בבתים שלהם צבים?! ככה נעלמו לנו מהטבע המוני צבים שבסוף מצאו את מותם בקופסת קרטון! קודם כל צריך להגביר את המודעות שאסור לגדל זוחלים מהארץ את זה אתם יודעים אבל כל הזמן מגיעים לפורום הזה(ולעוד פורומים אחרים) אנשים שלקחו צבים וזיקיות ושואלים איך מגדלים אותם! אז למה צריך לעשות חוק לגידול זוחלים בשביל להרבות\לשמור עליהם אם ממילא יש אנשים שכבר מגדלים אותם?!(שלא כחוק)

naja

New member
מחירי החיות שלנו בחו"ל?

דבר ראשון, הגישה הזו זה בדיוק מה שמפחיד אותי-שיהיה סוחר שייצא לחו"ל, מאחר ואני לא מאמין שיש סוחר אחד בארץ שירבה יותר מ10 אחוז מהחיות שהוא ייצא. את רובן הוא פשוט יאסוף. ובקשר למחירים עצמם-מלבד הצב המידברי והצפע שנמכרים בחו"ל באיזור ה300 דולר והכח האפור שנמכר בהרבה יותר, כל שאר הזוחלים נחשבים לזולים מאוד ולא מבוקשים במיוחד.

רן333

New member
כשחושבים על הטווח הקצר, ייצוא

של זוחלים ישראליים לחו"ל אכן נראה מפחיד. אבל לך תדע - אולי בטווח הרחוק זה יועיל. ראה מקרה ה-G. sulcata. מעבר לכך, אני חושב שאת הסחר הבינלאומי בזוחלים ישראליים אפשר יהיה לאשר בהיקפים מצומצמים, ותחת פיקוח. אגב, אני מאמין שמי שמחפש להרוויח ממכירת זוחלים ישראליים בחו"ל בניגוד לחוק מוצא את הדרכים לעשות זאת גם במצב הקיים כיום. אני לא בטוח שהאיסור הגורף על גידול זוחלים ישראליים מרתיע סוחרים עבריינים מהסוג הזה, אבל אני בטוח שהוא מרתיע מגדלים רציניים, שיכולים היו להרבות זוחלים ישראליים וכך לתרום לשימור שלהם בעתיד הרחוק.

מעתיקן!!!

שוק חיות המחמד בארץ מבוסס ברובו (לדעתי מעל 90 אחוז) על סוחרים ונוכלים בלתי מקצועיים לחלוטין שרואים בנחש "מוצר" ולא ערך טבע מוגן. מההיכרות שלי עם הרט"ג והתנהלותה-האנשים שיקבלו את ההיתרים לגדל את הזוחלים האלה, יהיו בדיוק האנשים האלה שיאספו נחשים בצורה לא מבוקרת מהטבע ויסחרו בהם. אין לרט"ג כרגע גוף\ועדה מספיק מקצועי שיוכל לקבוע מיהו מגדל מקצועי ורציני(ויש בסה"כ בודדים כאלה בארץ) ומיהו סוחר שיגרום נזק. האופציה היחידה לדעתי היא הקמת גרעיני ריבוי באוניברסיטראות וגנים זואולוגיים ופיקוח הדוק עליהם(למרות שאני בספק אם יש כיום באקדמיות ובגני חיות מספיק הרפטולוגים שמסוגלים להתמודד עם הנושא). זה לא בדיוק מה שכיוונת אליו, כי זה ימנע מאיתנו את ההתעסקות הזו(למרות שאני אשמח להתנדב לפרוייקט כזה), אבל זה יעזור לנו לשמור על מספר מינים שעתידים להעלם. אגב, מיותר להזכיר שגם עם הסחר הבלתי מבוקר (והוא לא מבוקר למי שמכיר!!!) בבע"ח המגיעים אלינו מחו"ל יש לי בעיה לא קטנה, ואני חולק על מס' אנשים כאן איתם שוחחתי על כך בעבר. במקרה זה שמירת טבע קודמת לחינוך!!! לא אסיט את הדיון- נחזור לארץ. מקווה להגיב מפורט יותר בהמשך. חייב לטוס! מתנגד בהחלט מתנגד!

dreaming h

New member
תגובה ושאלה

מסכימה לגבי חשיבות שימור המינים, רן, ומסכימה עם אסף לגבי הפקפוק ביכולת הביצוע. נראה כי אוניברסיטאות וגנים זאולוגיים הם באמת מבין המקומות היותר שפויים לביצוע מטרה זו, ודי ברור כי הרשות היא ממש לא... מה קורה היום בגנים? כלומר, הרבה זוחליות מחזיקות ארצישראלים, מה קורה עם רביה במקומות האלו - כרגע?

אני הייתי שמח לגדל זוחלים ישראלים

ולא רק במסגרת העבודה, אבל: יש מספר בעיות שאי אפשר להתעלם מהן. כפי שנאמר כבר, רשות הגנים הלאומיים לא ממש מנסה לפקח על מה שקורה היום בתחום למרות החוקים שחוקקה ובמצב הקיים לתת לה עוד עבודה זה יהיה מגוחך. אני לא ממש דואג מיצוא של נחשי ישראל לחו"ל כי אני חושב שיש עוד זמן רב עד שכזה דבר יכול לקרות ועד כמה ששמתי לב האגדות בנוגע לביקוש של זוחלי ישראל בארה"ב הן בעיקר אגדות ורובם לא עולים שם יותר מ50-100 דולר. מה שכן מדאיג אותי זה המסחר שיתפתח בארץ והתוצאות שלו יהיו הרבה אנשים בעיקר צעירים שיוצאים לשטח במטרה לאסוף כל זוחל שהם מצליחים לתפוס ואחר כך נראה זעמני מטבעות ושלוונים שונים בלוחות הפורום כמו שהיום אנחנו רואים נחשים אחרים שמוחלפים מדי יום. גם כשאני גידלתי ואספתי בעבר זוחלי ישראל עשיתי זאת בידעה שהדבר לא חוקי והיו הרבה מקרים שזה ממנע ממני לאסוף אותם. אני בטוח שאם המצב אז היה אחר הייתי מחזיק יותר זוחלים מהטבע. (וכן אני מודע למה שעשיתי ומאז קצת התבגרתי). אומנם היום בניגוד לעבר כמעט כל אחד יכול לרכוש נחש יליד שבי שמקורו בחו"ל אבל עדיין אנשים ישמחו גם לקחת נחשים שהם מוצאים בטיול במיוחד כשהם יודעים שהדבר חוקי. כמו שאמר NAJA גם אני הייתי רוצה אפשרות לקבל אישור לגידול זוחלי ישראל באופן פרטי אבל לתת לרשות לפקח על כך זה לא ממש עובד ואנחנו באמת רואים איך הם עובדים בנושא. ולכן אני חושב שעד שדברים לא ישתנו ברשות אנחנו צריכים לקוות שיותר גני חיות ופינות חי עם אישורי אחזקה (בצדק או לא) ישתדלו לעבוד על רביה ולא רק על תצוגה של הזוחלים. אני יודע שבכל שנה יש כמה הטלות של זוחלים ישראלים שבוקעות בגנים זואולוגים שונים ברחבי הארץ אך עדיין המספר מועט ביותר. לסיכום: אני בעד שיתנו למגדלים בארץ אפשרות לגדל מתוך מטרה להרבות זוחלים ארץ ישראלים שחלקם ישוחרר לטבע בעתיד לצורך המשך קיום המין. אבל לצערי כרגע איני רואה איך כזה דבר יכול לקרות בישראל.

רן333

New member
ראשית, אני לא בטוח שהתקנות הקיימות

כיום באמת מרתיעות מישהו שמצא נחש בטיול מלקחת אותו הביתה. שנית, האם אנשים שמוצאים נחשים בטיולים באמת מהווים סכנה משמעותית לאוכלוסיות הבר של הנחשים האלה? אני לא בטוח. ושלישית - יש לזכור שהתרת הגידול של זוחלים ישראליים תוכל ליצור גרעיני רביה שלהם אצל מגדלים שונים. ואם הנחשים שיוולדו אצל מגדלים ישארו במגזר הפרטי - אני חושב שזה יצמצם מאוד את הדרישה לחיות שמקורן בבר.

razyho

New member
רן, אני מסכים אתך

לדעתי צריך לאשר גידול של חלק מזוחלי ישראל (הנפוצים, כגון מטבעון, מטבעות, זיתני, שחור ועוד). אני כבר לא מתעניין בזוחלי ישראל אבל לדעתי המקצוענים צריכים לקבל אישורים לגידול ריבוי ואף מסחר לחו"ל של חלק מזוחלי ישראל. שימור של אוכלוסיות זוחלים באוניברסיטאות לא שווה כלום כי כפי שצויין פה יש תמותה יותר מילודה במקומות אלו והם מסתמכים בעיקר על לכידות מהטבע על מנת להשלים את החסר. חוץ ממספר מינים כמו למשל כרכן קרינים בת"א. שמתרבה יפה אבל עכשיו פחות כי לא רוצים שיהיו יותר מדי מהם. כיוון שהאכלתם ואחזקתם בעייתית. הייתי נותן להם אישור למכור בחו"ל את הצאצאים על מנת שיושקע יותר בשימור ובטיפול בזוחלים במכון.

naja

New member
רן, אתה מאוד נאיבי......

הרעיון שלך הוא רעיון מצויין, אבל יש לי הרגשה שאתה לא מכיר יותר מידיי את הנפשות הפועלות בתחום הזוחלים בארץ. ברגע שיהיה אישור לסחור בזוחל ישראלי, יתחיל איסוף מאסיבי שלא יגמר לעולם ולא משנה כמה החיות האלה יתרבו בקלות. תמיד ימצא הסוחר שישלם לילדים שיאספו עבורו כמה פרוטות עבור כל זוחל שאח"כ ימכר במחיר שאתה, כמגדל רציני, לא תוכל להתחרות בו ולכן הנושא הזה של ריבוי בשבי לא יהיה מעולם ריווחי ומההיכרות שלי עם לא מעט מגדלים-אף אחד מהם לא ישלם על מה שהוא יכול לתפוס בחינם..... אין היום יותר מ3-4 אנשים שהם גם ישרים וגם מספיק מקצועיים, שהייתי מפקיד בידם פרוייקטים שכאלה. הפתרון היחיד הוא העלאת המודעות ברט"ג למצבם העגום של הזוחלים והדוחיים בארץ ומציאת משאבים ומקורות מימון שיוכלו לתמוך בהקמת גרעיניי רביה שיוקמו במוסדות ויהיו תחת פיקוח של הרפטולוגים רציניים.

למעלה