גיבורים ופחדנים...

Axiss

New member
לפי דעתי,

גבורה היא, ואני אצוטט את drall: 2. "גבורה או מעשה גבורה הינה פעולה מסוכנת שנעשית על ידי הדמות וישנו סיכוי גבוה שהיא תיכשל ובכך תזיק לדמות או תגרום למותה." אך בנוסף, המעשה ייחשב כמעשה גבורה ולא סתם טמטום, כפי שטאפאס ציין, בתנאי שהגיבור עושה זאת למען מטרה נעלה יותר מאשר סיפוק האדרנלין שלו/ למען טובת הזולת (בדרך כזו או אחרת) ובתנאי שמעשה הגבורה לא מוביל לפגיעה בחפים מפשע.

drall

New member
זאת לא פעולה מודעת

נהגים שיכורים לא חושבים שהם מסכנים את עצמם

drall

New member
תיקנתי , תודה

פעולת גבורה חייבת להיות מודעת .

drall

New member
יש דמויות כאלו במ"ת

אני לא מכיר. באופן כללי אנשים כאלו לבטח אמיצים , אבל לא נראה לי שבמ"ת יכול להיווצר מצב כזה

ogmios

New member
כמעט

הם מפגרים. ההבדל הדק בין השניים נעוץ בדרך-כלל במעלה האלטרואיסטית של אותה פעולה מודעת שהגיבור מבצע.

רולטה רוסית זה ללוזרים

גברים אמיתיים שהם גם קצינים בצבא הצאר משחקים ב"קו-קו". המשחק נורא פשוט. מכבים את האור, מתחבאים עם אקדחים מאחורי כל מיני רהיטים, ואז מישהו צועק "קו-קו" וכולם קמים ויורים. יש גם את שעשועי הקצינים שתוארו ב"חייל האמיץ שוויק" - כמו רב סרן שעשה חיקויים של בת-ים כאשר זחל עירום על הרצפה עם דג מלוח בתחת.

זה לא הצבא שלי

אלו צבא הצאר והצבא האוסטרו הונגרי. שם קצין לא צריך לעשות קורס קצינים וכל השטויות האלה, אלא לדעת לשתות, לשחק קלפים, לפזר כסף ולהריץ קטעים.

tapas tapas

New member
אני חושב...

רולטה רוסית דורש איזשהוא אומץ. זה יותר כמו משחקים של ילדים קטנים שעושים דברים כמו לקפוץ ממקום גבוהה בשביל הריגוש. ככה שזה באמת יותר משחק, אפילו שמדובר בחיים ומוות. גבורה לדעתי זה יותר כמו לוחם (מודרני) שהוא לבצע משימה. אימנו אותו לבצע פעולה והוא יודע שאם הוא יפעל כמו שאימנו אותו ובקור רוח, רוב הסיכויים שהוא יצליח בפעולה. אבל זה עדיין מפחיד מאוד, כי העניין הוא שפה הסיכויים שלך לצאת מזה בשלום תלויים בך.

Soul Cake Duck

New member
אולי ציטוט יתאים כאן יותר מהגדרה

"Is it still possible for a man to be brave if he's afraid?" "That is the only time a man can be brave" המשמעות האמיתית לגבורה היא (כפי שהשורש מרמז) התגברות על הפחד לשם עשיית מעשה "טוב" כלשהו, כאשר "טוב" נתון כמובן לשיפוט ולדיון (ולפיכך לא כולם יסכימו על מעשים מסויימים אם הם אכן מעשי גבורה או לא). לצאת כנגד אש המקלעים, אחרי שהחלטת שאין לך עוד סיבה לחיות, זו לא גבורה. לנהוג בשכרות זו לא גבורה. להשמיד צבא שלם של רוצחים ואנסים המאיימים להחריב את המדינה שלך, בלחיצת כפתור - זו לא גבורה. להסתער לבדך על שישה אנשים חמושים כאשר אתה עטוי ב"שריון בלתי-הפגיעות של מה-שמו" ואוחז ב"חרב חוסמת כל להב" זו לא גבורה. להסתיר בביתך ילד פולני משוטט, שאולי ואולי לא הנאצים מחפשים אחריו וישמחו להוציא להורג כל מי שעזר לו - זאת גבורה. אני חושב שיש כאן הרבה יותר עניין של רגש מאשר של הגדרה מדוייקת - היכן עובר הקו הדק הזה בין גבורה לטיפשות, ובין אומץ לב לסתם נחישות? קשה לקבוע. אבל בלבו כל אחד יידע, אני חושב, להבחין.

Soul Cake Duck

New member
50 נק"ן בונוס

למי שיודע מאיפה הציטוט

tapas tapas

New member
צודק

אולי גבורה זה גם משהוא חברתי, כלומר שזה תלוי באיך החברה רואה את המעשה שלך.

tapas tapas

New member
אבל מצד שני

(למה אני שולח הודעות בלי לחשוב לפני?) גם אם למשל חייל בצבא הנאצי נלחם על מנת לכבוש את רוסיה, וברור לכל שהמטרה שלו היא לא ממש טובה. עדיין אפשר לומר עליו שעשה מעשים גיבוריים בקרב למשל, למרות שאנחנו ממש לא מחבבים אותו. כלומר, אפשר להודות בגבורה גם אצל אנשים "רעים" כביכול.

Nihau

New member
למה ברור לכל?

כשעם ישראל חיסל את עם עמלק כי אלוהים אמר זה ברור לכל שזה מעשה טוב? כשמשה הנחית 10 מכות קסומות על אחיו החורג כי אלוהים עשה לו דומינאט ברור לכל שזה מעשה טוב? נא לזכור שהאחרנה ממכות מצריים חיסלה את אחיינו החורג של משה- שמעולם לא עשה לו או לעמו הטרי רע. כמו גם הרוב המכריע של האבדות בצד המצרי. כאשר בני ישראל החריבו ערים על ימין ושמאל בכיבוש ארץ זבת חלב ודבש- ברור לכל שזה טוב? אם כך למה לכבוש את סוריה ע"י צבא גרמני "ברור לכל שהמטרה שלו היא לא ממש טובה."? הם עשו את זה בגלל שהגנרלים שלהם והמנהיגים שנבחרו בדמוקרטיה תקינה- הורו להם לעשות את זה. לפי התנ"כ בני ישראל עשו שטויות מאותו הסוג על סמך אמונה דתית והנהגה אגרסיבית בעלת אידיאולוגיה דומה למדי - פרימיטיבית. גם זה ברור לכל? גבורה היא משהו אינדיבידואלי הסובב את ראיית העולם של הגיבור והסיכויים נגד הצלחתו. אין קשר למדיניות גלבלית של עם שלם- שלעיתים קרובות אידיוטית בערך כמו מה שאפשר למצוא בבוקר צח בגנון כשמחלקים סוכריות אדומות.

tapas tapas

New member
טוב ורע.

אפשר להתווכח בלי סוף על מה זה טוב ומה זה רע. ישנה גם אבולוציה חברתית. למשל אם תגדלי בגונגל בלי שום קשר לציוליזציה, אז את בכלל לא תדעי קרוא וכתוב ואת תיהי כמו חיית פרא. ולא תתנהגי בצורה מתורבת כלפי בני אדם אחרים אם תפגשי אותם. בתקופה של ימי התנ"ך, כיבוש והשמדה פשוט היה דבר שכולם עושים. אלה היו זמנים אחרים לגמרי. בא נאמר את זה ככה, אם היית חיה במקום שאין בו חוקים והיית רוצחת מישהוא, אז הייתי יותר יכול להבין את זה. כי אולי פחדת ממנו או משהוא כזה. אבל אם את חייה במקום שיש בו חוקים ואכיפה נגד רצח, אז במקרה הזה לרצוח זה מעשה הרבה יותר שפל. בגלל שגם מגינים עלייך מפני רצח. אז אין לך סיבות מוצדקות לרצח.

NacroMittler

New member
לא ממש מדויק

ההחלטות שקיבלו הנאצים לא היו דמוקרטיות בשום דרך. הפעולה הדמוקרטית האחרונה שהתבצעה בגרמניה מאז עליית היטלר היא הבחירות ב-33, שבו זכו הנאצים ב-44% ויחד עם הימין המתון הקימו קואליציית ימין בלבד. לאחר מכן הועבר חוק שאומר כי הממשלה יכולה לחוקק חוקים ללא צורך בהצבעה ברייכסטאג-משמע-בוטלה הפרדת הרשויות במדינה והדמוקרטיה הגרמנית הייתה בגדר היסטוריה. משם, הדרך לדיקטטורה הייתה מאוד קצרה.

למעלה