גיבוי האייפון

talh2008

New member
גיבוי האייפון

שלום לכולם. יש לי אייפון 4S לא פרוץ גירסה 6 , יש לציין שיש לי אפל ID אישי.
מעולם לא עשיתי גיבוי למכשיר(לא לאנשי הקשר ולא לאפליקציות) והבנתי שכדאי לי מאוד לעשות זאת.
הבנתי שיש 2 אפשרויות: בענן של אפל ודרך האייטונס במחשב הביתי.
מה ההבדל ביניהם? מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד?
ואם אפשר איזה קישור למדריך ידידותי (אני לא הכי אשף בתחום...) לכל אחד מהם...
במידה ואני מגבה רק במחשב הביתי,האם ניתן לגבות גם אנשי קשר וגם אפליקציות? מה קורה במידה והמחשב פתאום נהרס כליל?

Powerball

New member
גיבוי...

ברור שאתה חייב לבצע גיבוי כלשהו.
הגיבוי למחשב בבית, כשמו כן הוא - קבצי הגיבוי נמצאים במחשב בבית על הביטחון שבכך והסיכונים שבזה.
אם תהיה לך תקלת מחשב שתשמיד את הנתונים, תאבד את הגיבוי, שלא לדבר על אסונות גדולים יותר כמו גנבה, שרפה, שיטפון.
הגיבוי לענן בטוח יותר מבחינה זו. יש החוששים שהנתונים שלך חשופים יותר לפריצה זדונית בגיבוי ענן. אני לא מאמין בכך. (אני מניח שהמתנגדים יעשו פה תכף את העבודה, אז אשאיר זאת להם).
יתרון נוסף של גיבוי לאיקלאוד (הענן של אפל) הוא שהגיבוי מבוצע אוטומטית, כל לילה, כשהמכשיר בטעינה ומחובר לרשת וויפיי, ללא כל צורך בפעולה על ידך.
בנוסף, הגיבוי לענן נגיש מכל מקום בעולם, ללא תלות במחשב מסויים, לצורך המשך גיבויי שוטף, לצורך שחזור, או לצורך צפיה בנתונים (לפחות בחלקם).
במידה וגיבית לאיקלאוד, ואיבדת את המכשיר, אתה רוכש חדש, ותך זמן קצר אתה מקבל על המכשיר החדש את כל מה שהיה לך במכשיר שאבד.

מהנ"ל בטח הבנת שאני מאוד מעדיף וממליץ על גיבוי לאיקלאוד.

במידה ותרצה לגבות לאיקלאוד, ויש לך כבר אפל ID, כל שעליך לעשות הוא:
- התחבר עם האיפון לרשת וויפיי כלשהיא.
- כנס להגדרות , iCloud
- הגדר את החשבון שלך לפי אפל ID וסיסמא שכבר יש לך.
- סמן את הנתונים אותם תרצה לסנכרן / לגבות לאיקלאוד.
- מומלץ להפעיל גם את Find My iPhone
הפעל את הגיבוי. הגיבוי הראשוני יקח קצת יותר זמן, בהמשך זמני הגיבוי יתקצרו מאוד (הגיבוי הוא אינקרמנטלי).

talh2008

New member
אז ככה

קודם כל תודה על תשובתך המפורטת מאוד....האמת שאני דיי חששתי מכל הענן הזה אבל דיי שכנעת אותי...
לא הבנתי את המילה אינקרמנטלי....סורי
ואין לי רשת ויפיי בבית...אז איך אגבה בענן?

Powerball

New member
אז ככה ככה..

גיבוי אינקרמטלי - גיבוי שמתבצע בכל פעם רק ביחס לשינויים שהיו בקבצים המגובים ביחס לפעם הקודמת שגובו.
לכן, הגיבוי הראשון לוקח זמן רב יותר, מאחר וכל קבצי הנתונים מועתקים לגיבוי. לאחר מכן מתגבים רק השינויים, ולכן משך הגיבוי קצר יותר.
אותך זה לא ממש מעניין, יש לך גיבוי מלא באיקלאוד.
כפי שאמרתי, אני לא מוצא מקום לחשש מגיבוי בענן. יותר ויותר ארגונים גדולים משתיתים היום חלק ממערך הגיבוי או האפליקציות שבשימושם על שרותי ענן. אז אם אתה לא מחזיק באיפון את סודות האטום, אין לך מה לחשוש.
לגבי רשת הוויפיי- בעקרון הגיבוי לאיקלאוד מתבצע אוטומטית בשני תנאים. אחד- שהאיפון בטעינה. השני- שהמכשיר מחובר לוויפיי. במידה ואין לך רשת וויפיי בבית, תוכל לבצע גיבוי יזום כאשר אתה מחובר לוויפיי, באמצעות כניסה להגדרות- איקלאוד- איחסון וגיבוי, ואז ללחוץ למטה על גבה עכשיו. (תרגמתי את הפקודות לעברית תרגום חופשי כי אצלי זה באנגלית).
כאמור, מהגיבוי השני זה יהיה תהליך קצר מאוד. רק תזכור לבצע אותו מידי פעם.

Y. Welis

New member
אין מה לחשוש. זה אמור להיות אחד ההרגלים

הנרכשים - גיבוי של כל מידע שיש.

noa_f

New member
באמת כדאי לך לעשות את זה. למרות המחיר היקר

שלו, האייפון שווה הרבה פחות מהאינפומציה שבתוכו בד"כ והוא גם לא מוצר "עמיד"
(כלומר הוא גניב, שביר, יכול ללכת לאיבוד ואפילו להתקלקל או לטבוע).

אפשר לגבות לענן (iCloud) ואפשר לגבות למחשב.
מחשב:
יתרונות:
- אין הגבלת נפח. כמה שיש לך בדיסק
- לכאורה, יותר פרטי. הגיבוי נמצא אצלך ואת אחראית עליו
- יש אפשרות לגיבוי אלחוטי, כאשר את מחוברת לאותה רשת וויי-פיי כמו המחשב
- לעתים, יותר מהיר (בסנכרון עם כבל).
- סנכרון מלא, של כל האפשרויות

חסרונות:
- רק מחשב אחד! כדי לעבור מחשב צריך להעביר קודם את ספריית אייטיונז. זה אומר שרצוי לגבות גם את המחשב למקום נוסף (באופן עקרוני זה רצוי) למקרה של קלקול.
- אפשר לגבות/לסנכרן רק כאשר את ליד המחשב. אז אין גיבוי בזמן נסיעה או טיול, למשל, או בשעות העבודה (אם זה מחשב ביתי).

אייקלאוד (ענן)
יתרונות:
- סנכרון מכל מקום ובכל זמן שיש בו חיבור לרשת, כולל רשת סלולר.
- לא תלוי במחשב בודד. ניתן לגשת אל חלק מהנתונים מכל דפדפן בכל מחשב.
- מיידי ואוטומטי. לא צריך לעשות כלום, לא צריך לזכור. לדעתי: זה היתרון הכי הכי, שעוקף את כולם, כי רובנו לא ממש זוכרים

חסרונות:
- מוגבל בנפח. 5 ג'יגה בלבד לכל המכשירים באותו ה-Apple ID (לא כולל תמונות ומוסיקה). עם מכשיר בודד זו בד"כ לא בעיה.
- לא מחליף את השימוש במחשב לגמרי. כדי להעביר מוסיקה/סרטים צריך עדיין חיבור לאייטיונז במחשב
- יש מי שלא אוהב שהאינפורמציה שלו נמצאת על שרת צד ג'. (אבל יש גם מי שיטען שהמחשב הביתי בד"כ לא ממש מאובטח...)
- בסנכרון: אין הסטוריה. מחקת? נמחק מכל מכשיר מחובר! במחשב לעומת זאת, יש אפשרות של מחיקה עם אפשרות חרטה (פח) או גיבוי שמאפשר היסטוריה.

עד כאן חסרונות ויתרונות ועכשיו לפרקטיקה:
- כדי לגבות על המחשב צריך להתקין תוכנת אייטיונז.
- אין שום בעיה לגבות/לסנכרן חלק מהנתונים לכאן וחלק לכאן. מוסיקה ממילא חייבים מהמחשב.
- בנוסף, יש אינפורמציה שאפשר לסנכרן למחשב, גם אם מסנכרנים לאייקלאוד.
- יש נתונים שלא צריך לדאוג לגביהם: למשל, כל מה שקנית מהחנות (אפליקציות, מוסיקה, ספרים). החנות שומרת לך את הזכות להוריד אותם שוב, כל זמן שהם עדיין נמצאים בה ואת לא חייבת לגבות אותה אצלך בשום מקום (אם כי, רצוי...)

כיוון שמעולם לא גיבית למחשב, נשאלת השאלה: האם חיברת את האייפון למחשב כשהפעלת אותו בפעם הראשונה ויצרת את האיי-די? או שעשית את זה רק במכשיר עצמו?
אם מעולם לא חיברת אותו למחשב, לא תוכלי להעביר את הנתונים ממנו אל המחשב כ"כ בקלות. בפעם הראשונה, אייטיונז מעבירה מהמחשב אל האייפון. ולכן, אם אין במחשב שום אינפורמציה לסנכרן, היא פשוט תמחק לך את המכשיר.
את האפליקציות תוכלי להחזיר, אבל לא שום דבר אחר.
במקרה כזה, הייתי קודם כל מגבה לאייקלאוד - כי שם אין בעיה כזו.

אם כן התחלת בחיבור למחשב ופשוט לא חיברת יותר מאז, כנראה שהמצב יותר פשוט.

מה שהייתי עושה כרגע, זה להפעיל גיבוי לאייקלאוד. למה? כי זה מהיר ומיידי ותמיד אפשר אח"כ להעביר את השליטה לאייטיונז. את יכולה לעשות את זה תוך כדי קריאת הפוסט שלי

איך מגבים לאייקלאוד:
----------------------------------
במכשיר: הגדרות > iCloud
1. לחיצה על Storage & Backup (זה יותר למטה) ובמסך הבא להדליק את המתג של iCloud Backup
זה עבור הגיבוי הכללי של המכשיר. קובץ שניתן לשחזור רק ע"י המכשיר במקרה של שדרוג גרסא או שחזור יזום או אפילו למכשיר אחר, עם אותו ה-Apple ID. הוא לא מגבה הכל, אבל את הדברים החשובים הוא כן (יומן שיחות, סמס, אנשי קשר, חלק מההגדרות)

2. חזרה לדף הראשי של אייקלאוד:

- תדליקי את המתגים של כל האינפורמציות שאת משתמשת בהן ורוצה לגבות/לסנכרן: אנשי קשר, יומן, תזכורות, פתקים

- אימייל: אם את משתמשת באימייל של ג'ימייל או יאהו: את לא צריכה סנכרון לאייקלאוד. אם אין לך חשבון אימייל מוצלח בכלל, את יכולה ליצור אימייל של אפל. אבל אייקלאוד לא יגבה את ג'ימייל! רק את המייל של אפל.

- Photo Stream: מעבר להיותו הדרך המהירה ביותר להעביר תמונות בין כל המכשירים שלך, זהו גם גיבוי ל-1000 התמונות האחרונות. רצוי להדליק.

- Find My iphone: כדאי להדליק. זה סוג של אבטחה במקרה של אובדן או גניבה.
רק שבניגוד למה שמתפרסם מדי פעם בעיתון, לא הייתי מצפה באמת למצוא מכשיר גנוב ככה (לא לבד ובוודאי לא לסמוך על המשטרה). מה שכן, תוכלי למחוק את המכשיר מרחוק ובגרסה הבאה של מערכת ההפעלה גם לנעול אותו לכל שימוש עתידי ע"י הגנב. נקמה יעילה.
בנוסף, אם שכחת את המכשיר בבית של חברים, בעבודה וכו', תוכלי למצוא אותו על גבי המפה (כל זמן שאיננו כבוי).

talh2008

New member
איזה יופי של תשובה....תודה רבה רבה

כן חיברתי את האייפון למחשב עוד בהתחלה...אפילו העברתי שירים וצלצולים וכו'...פשוט לא עשיתי גיבוי.
לא הבנתי כ"כ את הקטע של המייל...כשפתחתי אפל אי די פתחתי מייל חדש בג'י מייל רק לצורך כך...אני לא עובד איתו....מה זה מגבה במייל בעצם?

noa_f

New member
לא מגבה מייל, פשוט מאחסן אותו. אתה לא משתמש

באימייל?

אם חיברת למחשב, אתה יכול לחבר שוב וללחוץ סנכרון.
בנוסף, קליק ימני על האייקון של האייפון בתוכנת אייטונז ובחירה ב"גיבוי" - תיצור גיבוי יזום (בד"כ הוא מגבה גם כחלק מהסנכרון, אבל ככה אתה בטוח)

עם זאת, לדעתי היתרונות של סנכרון וגיבוי לאייקלאוד עולים על היתרונות שבגיבוי למחשב ולכן אני מעדיפה אותו (פרט למוסיקה, שחייבים להעביר מהמחשב)

Y. Welis

New member
כדאי גם להזכיר שיש תוכנות שידעו לחלץ

מהגיבוי שבמחשב פרטים ספציפיים (כמו אנשי קשר), וכך יקלו להחזיר רק מה שחסר.

talh2008

New member
עוד משהו קטנטן

מוסיקה פחות מעניינת אותי...מה שחשוב לי זה גיבוי אנשי הקשר,אפליקציות ותמונות(ממש לפי הסדר הזה מבחינת חשיבות)
האם בשני סוגי הגיבויים האנשי קשר,האפליקציות והתמונות מגובים? כי פעם אמרו לי שגיבוי במחשב זה ללא אפליקציות.
האמת שתמונות אני נוהג להעביר למחשב כל מס' ימים ככה שגם התמונות זה לא ממש נצבר אצלי...אם יש תמונות שצילמתי והן חשובות לי מאוד כבר באותו היום אני מעבירם למחשב...אבל שאני חושב על זה...אם אני בטיול וצילמתי ביום הראשון תמונות מהממות ואני עושה גיבוי בענן יזום(הבנתי מהתגובות שזה ניתן...) כלומר אם הטלפון לפתע נהרס כליל או נגנב יהיה לי גיבוי לאותם תמונות אם הבנתי נכון...
סליחה על הבורות בעיניין אבל העניין כפי שנכתב פה מכולם זה דיי חשוב

Y. Welis

New member
אגב בתמונות, ניתן להגדיר גם את DROPBOX כיעד

לגיבוי אוטומטי ל-stream התמונות. כך אפשר לצרף עוד 5 ג'יגה חינמיים, בנוסף ל-5 שאפל מציעה ב-icloud.

ואם צריך יותר מקום, ניתן לקנות בשניהם; באפל נוח במיוחד - דרך הסטור.

noa_f

New member
התמונות מגובות בענן גם אם אתה מעביר אותן

למחשב. זה אומר שבשעת טיול, באופן אוטומטי הן מגובות ברגע שאתה מצלם אותן (או ברגע שיש לך חיבור לאינטרנט, אם אין ברגע הצילום).

אפליקציות? אין צורך ממשי לגבות, כי בחנות יש רישום של אילו אפליקציות החשבון שלך "קנה" (גם חינמיות) והן תמיד לזכותך. ככה שתמיד ניתן להוריד אותן.
מה שהגיבוי הכללי של המכשיר שומר הוא נתונים של האפליקציות (ציוני משחקים, מסמכים שקשורים לאפליקציות וכו') וכן את הסידור שלהן במסכים, כחלק מהגדרות המכשיר שהוא שומר.

ואתה לא צריך ללחוץ "גיבוי" כל פעם. הוא עושה את זה לבד. זה כל היופי.
אתה יכול ללחוץ לגיבוי יזום אם אתה מתכוון לעשות משהו שאתה לא בטוח בו ורוצה אפשרות לחזור אחורה (פרט לאפשרות להחזיר מערכת הפעלה קודמת. השחזור הוא רק לנתונים!)

talh2008

New member
קודם כל תודה על התשובה...ולאחר

כל הנתונים שקיבלתי החלטתי להשתחרר ולבצע גיבוי בענן...אפעל ע"פ הפוסט שכתבת באחת התשובות שלך...יום טוב

איזה תשובה מפורטת וטובה

בעקבות התשובה הזו גם אני שוקל לגבות אנשי קשר/תמונות לענן.
מיילים ולוח שנה כבר נמצאים בג'מייל אז אני לא רואה צורך.
האם התמונות המגובות ניתנות לצפיה באיזה מקום על מנת שאדע שאכן הן גובו?
באתר אייקלאוד למשל?
תודה על התשובה

למעלה