גיאומטריה!

זונע

New member
שאלה קטנה

לא נראלי שזה ככה כי אחרת זה היה נורא פשוט הזוויויות של ה-15 מתחלפות עם הזוויות Y ו-B?

זונע

New member
אוקי, חשבתי ככה

ומה בדבר זווית חיצונית לזווית a? נראה לי שאין בגלל שזה לא קו ישר, אבל רציתי לוודא...

regit knup

New member
אני יודע איך לפתור, רק מלפני שעתיים

ניסיתי ואני יודע מה הפתרון.כמובן כל הזויות, אלפא, ביטא וגמא, שוות ל 60, והנה ההוכחה... (בתמונה)

זונע

New member
בניית עזר זה מסובך מדי בשבילי../images/Emo6.gif

אני אשמח אם תסביר...

regit knup

New member
OK אז הסבר, כמה חפרתי!!!!!!!!!!

בניתי בצד ימין בניית עזר של משולש שהוא שווה למשולש הקטן שזויותיו 15, 15 ו 150. יצא שהזוית בין שני המשולשים השוים הקטנים שווה ל 60 מעלות. המשולש הוא שווה שוקיים אז הצלעות של המשולש שנוצר בין המשולשים השוים הקטנים. אז כל הזויות שוות ל 60. המשולש הקטן ביותר(שכיביכול לא שווה לכלום) זוית הראש שווה 150, לפי חישוב, אז זויות הבסיס שוות ל 15. נתבונן בצד שמאל למעלה: נוצרו שתי זויות 15 ונישארה זוית B, מכיוון שזה מרובע אז הזוית B=60, לפי חישוב. אפשר להוכיח שהזוית Y שווה ל B לפי חפיפת משולשים, אלה שהיו עוד מההתחלה, ללא כל הבניות עזר. אז גם זוית Y=60, ומכאן נובע שגם הזוית A=60. זהו, הכל מובן?

יפה מאוד ../images/Emo45.gif

הוכחה יפה ונקיה

regit knup

New member
וזה עוד יצא טיפה מתוסבך כי זה בלי

אותיו, אז היה יוצא מושלם!

זונע

New member
שוב, לא למדנו בניית עזר

כנראה שבגלל זה לא הצלחתי לפתור את החידה
הצלחתי לחפוף את המשולשים אבל בגלל שהקווים שם לא ישרים לגמרי נגנזו האפשרויות הפשוטות של המקבילים והזוויות הקודקודיות
טוב, לכיתה ט' זה לא בדיוק מתאים, אבל היה כיף לנסות.

נסה את

מספר 1. הוא באמת לא מסובך. נסה למצוא שם את זוויות המשולש ששירטטי. איפה רואים בשרטוט שלי את הזווית המקורית β? ואיפה את 90°-β?

regit knup

New member
אותי דווקא מעניינת חידה מספר 2.

אני עוד מאתמול לא מצליח למצוא משהוא שיעזור, כבר עשיתי מלא בניות עזר, ומצאתי כמעט את כל הזויות, חוץ ממה שבאמת עוזר. אפשר רמז או משהוא.

אחד לשני אינו מפריע,

מס.1 הוא ממש קליל, ומס.2 הוא הרבה הרבה הרבה יותר קשה, אובייקטיבית. כמו-כן, עניתי מה שעניתי לזונע.

זונע

New member
השרטוט שלך ממש סיבך אותי

הצלחתי להוכיח שהמשולשים הקטנים חופפים(אני מקווה לפחות...(90 מעלות מהריבוע, צלעות מהריבוע, ושהאלכסונים חוצים זה את זה). איך מכאן אני יכול להמשיך?(בהנחה שמה שעשיתי נכון)

../images/Emo127.gif מדויק

טי-הי... אני שמחה שנזכרתי בזה בעצמי לפני שראיתי את הפוסט שלך

אולי ב-2 ו-3, אבל ב-1 זה ממש לא

פייר... ב-1 הכוונה היא לפתור את זה בלי פרופורציות, אחרת זה דיי קליל...

למעלה