גזע עם גזע

ננסק

New member
בעיה נוספת עם הפרטים האלה

זה שהם מיותרים, וכתובים גרוע. כי זה ספר עם תוכן גרוע מבחינה משחקית, בלי קשר לתוכן שבו הוא מתעסק. חומר משחקי לא הופך לטוב רק בגלל שלא עשו אותו לפני כן - לפעמים יש סיבה שלא עשו אותו לפני כן...

panters

New member
אחזור ואומר

הפרטים לא מיותרים. אולי הם כתובים גרוע אבל התוכן הוא פרטים על הדמויות והגזעים. אני יכול להגיד לך שאם למשל תקרא את אוגדן המפלצות תמצא אצל הרבה מאוד יצורים פרטים שהם לא מעניינים ולא רלוונטיים למשחק. אז למה שמו אותם? כדי שתדע והדבר יעשיר לך את העולם. מה שלא מעניין אותך, אל תשתמש בו... וזה שלא עשו אותו לפני כן הופך אותו למעניין יותר כי הוא מקורי וחדשני אמנם זה לא הופך אותו תמיד לטוב אבל זה בהחלט מוסיף ושוב הסיבה שלא עשו אותו לפני כן זה משום שילדים רבים משחקים במשחקי תפקידים ובחברה הפרמיטיבית שלנו מנסים למנוע מילדים לגשת לחומר שכזה...

הרשה לי לחלוק עלייך בנקודה מסויימת

>בחברה הפרמיטיבית שלנו מנסים למנוע מילדים לגשת לחומר שכזה< דווקא בחברות פרימיטיביות של ממש ילדים מקבלים גישה בלתי-מוגבלת לחומר כזה, ואף מככבים בו בתמורה למזון או פרוטות, להנאתם של תיירים גרמנים בעלי כרס-בירות. דווקא בחברה שלנו טוב שאנחנו מנסים להגן על ילדינו מפני חשיפה לתכנים מיניים - עד הגיל שבו הם יהיו מבוגרים מספיק כדי ליישם אותם בצורה לא-מטומטמת. כמו כן, לאנשים מבוגרים יש חוש מידה מסויים שיכול לאפשר להם להתמודד עם זימה לסוגיה, בעוד שילדים עשויים לקבל מושגים משונים ומעוותים על יחסי המינים מאותו החומר בדיוק (לנשים אין שיער ערווה, והן יזדרזו להתפשט בפנייך אם תגיד שבאת לתקן את המקרר). מצד שני, הדרך הכי טובה למכור משהו לבני נוער, היא לומר שהוא "למבוגרים בלבד" - שכן בגיל ההתבגרות הם מתלהבים נורא מכל מה שקשור לעולמם הקסום של המבוגרים, אפילו אם מדובר בפעולות ימיומיות וטריוויאליות כמו נהיגה, עישון או צריכת אלכוהול. נדמה לי שכבר ציינתי בעבר שכל אחד מאיתנו (המבוגרים) כנראה נורא מגניב כיום לפי הסטנדרטים שלו-עצמו בגיל 14...

panters

New member
באותן חברות פרמטיביות

אפילו יותר משלנו מנצלים את הילדים עבור סקס אותם ילדים הם עניים וחלשים... כאלה שקל לנצל אבל באותה החברה אתה לא תראה את ההתנהגות הזו בקרב העשירונים הגבוהים. בחברה שמתוקנת ממש הסקס הוא לא טאבו אסור. "דווקא בחברה שלנו טוב שאנחנו מנסים להגן על ילדינו מפני חשיפה לתכנים מיניים - עד הגיל שבו הם יהיו מבוגרים מספיק כדי ליישם אותם בצורה לא-מטומטמת" הנסיון הזה הוא שטיפת מוח גם אם לא תסכים איתי עובדה ש"הנסיון להגן" הטפשי הזה, לא רק שאינו עובד, אלא אף משיג תוצאות הפוכות. ובכלל דיברנו על סקס ומשחקי תפקידים שלדעתי יכול להוסיף הרבה לעלילה, לתוכן, לרעיונות ועובדה שלרוב בספרות הפנטסיה לסקס, מיניות ואהבה יש פינה מאוד מיוחדת וגדולה גם למצבים מוזרים (ראה אונסים של אלפים על ידי בני אדם או להיפך וליצירת חצאי האלפים)

רמץ

New member
לא יודע. לא יצא לעיין בו...

אבל כבר יצא לי בעבר לתהות מהו זמן ההריון האלפי... וגם אם אין בכך תרומה למשחקיות - כן אפשר למצוא בניואנסים הללו משמעות עלילתית או לכל הפחות לקשט איתם את הרקע. לא הייתי קונה לשם כך את הספר (אני לא קונה הרבה ספרים בכלל), אבל אם הוא היה יושב לי על המדף, יתכן מאוד שהייתי מעיין בו לעיתים תכופות יותר מאשר בעירבוביית התוכן המיותרת של הספר המיותר לשה"מ (ולא רק בגלל התמונות
)

BluePrint

New member
אז ככה.

כמובן שאני שומע, אני מקריא לעצמי את ההודעות. מגישי התוכנית Dark Dungeons הם שחקנים וותיקים ומנוסים, ודעתם לרוב תואמת את שלי. אז מכיוון שהיתה רק תגובה אחת לנושא, חשבתי שחשוב להראות (ולהשמיע) שיש גם דעה הפוכה, אפילו אם היא לא דעתי האישית, המבוססת, והמנומקת. (לא קרה לך מעולם שהזכרת מישהו שאמר משהוא בנושא כזה או אחר?)

שאלת ביהולדר

הם אולי ענו שם איך הביהולדר מתרבה? בנעורי התחבטתי רבות בסוגייה, עד שהחלטתי שהוא לא מתרבה, ולכן הוא כל כך אכזרי.

JuffoWup

New member
יש להם מן עצים כאלה בשרניים...

הם תכל'ס חיים בכוורות מוזרות. ליותר מידע תקרא את הספר: I, Tyrant (חלק מטרילוגיה מצוינת של ספרים על בוההים, מצליפי מוחות וסאהוגין)

נדמה לי שראיתי משהו כזה

באסופת מפלצות למהדורה השנייה בכריכה קשה. נ.ב. - תזכירו לי פעם להראות לכם את הספר המסויים הזה - הוא עבר הרבה ידיים עד שהגיע עלי, ואחד מבעליו הקודמים "שיפץ" את התמונות בצורה משעשעת להפליא.

SeaLili

New member
טראסק?

אם אתה מדבר על הגזעים שאפשר לשחק, כאילו, שמופיעים בספר לשחקן, אז אורקים/חצי אורקים. פעם היה לנו חצי אורק עם 78 ס"מ. [הוא הטיל ק'100 כדי לבדוק.. :/]

לאלפים האפלים (מוגבל לגיל 18 ומעלה)

אלפים - כי הגובה כן קובע (?), ואפלים - כי לשחורים תמיד יש יותר גדול...

למעלה