גזענות...

EverMan

New member
ברור שאני לא יודע ...

אבל את אמרת שאת מכירה את השטח יותר טוב ממני .. גם זה קצת יהירות ... בכל מקרה - פעם הבאה - להתנשא קצת פחות

Turquoise19

New member
iKilledKenny ../images/Emo26.gif איזו יהירות...

יש גם דברים על הכור בדימונה שאת יודעת ולא יכולה לספר?

Turquoise19

New member
אוחח...

לא להאמין שכל דבר אמור להגיע לתחתית המדרגה של הדיון בגלל פוליטיקה
תגיד, מיסטר "מולדת", אין לך דברים יותר טובים לעשות מאשר להתפלסף על הפוליטיקה כל הזמן
מאיפה לך שזה ערוץ ימני לעזאזל
אתה מפחיד..

iKilledKenny

New member
כי מולדת אמר שהוא צפה בו.

ומה איתך? אתה צפית בו? אם לא אז אין לך זכות דיבור.

Turquoise19

New member
לא יצא לי לצפות בו, אבל

יצא לי לצפות בפרומואים שלו ולראות מאפיינים אתניים מסויימים. אני לא יודע רוסית, אבל יש לי כמה ידידים רוסיים שעדיין לא עמדו על טיב הדיעה הפוליטית של מנהלי הערוץ, ואני מקווה שככה זה ימשיך..

Moledet972

New member
תגיד, אתה בכלל קראת את מה שרשמתי?

למה הפחדתי אותך? מה בדיוק רשמתי שגרם לך להחליט שזה "הגיע לתחתית המדרגה של הדיון בגלל פוליטיקה!"? יש לי עוד הרבה דברים חשובים לעשות, כמו לפתור תרגילים בפסיכומטרי(כיף "לא נורמאלי"). כמו שרשמתי, אני הספקתי לצפות בערוץ וראיתי את התוכניות בו. בנוסף, אני יודע מי האנשים שהקימו אותו, והדעות הפוליטיות שלהם מוכרות.

Turquoise19

New member
בכל מקרה,

אני מאוד מקווה שלערוץ הזה יהיה אופי חברתי יותר מאשר פוליטי, בטח יש על זה פיקוח.. ותאמין לי שאני אומר את זה גם לטובתך

Moledet972

New member
כשיהיה פיקוח על רשת ב´, יהיה גם

פיקוח על הערוץ הזה. ה"פיקוח" שיש על ערוצים הוא רק כדי לתת כמה משרות.

totony

New member
דווקה

כפי שראיתי יש ברוב התוכניות בערוץ כתוביות, פרט לאלה שבשידור-חי... יצא לי לצפות קצת בערוץ: בגרסה הרוסית הזאת ל"טברנה"(זה נקרא "שבע וארבעים") וזה היה די נחמד... וגם הגרסה הרוסית של "מבראשית"(זה נקרא "שבת שלום") ושתי התוכניות מתורגמות לעיברית... אני בעצמי לא אצפה בערוץ הזה, אבל אני חושב שהערוץ פותח קצת את "הגטו התרבותי" הזה כיוון שבמקום שיוצאי חבר-המועצות יצפו, כמו שהיה לפני יציאת "ישראל פלוס", בערוצים הרוסיים ממוסקבה ויראו מנקודת מבט של חו"ל על המצב בארץ וירגישו כמו זרים עדיף ערוץ רוסי. הרי מה עדיף שהם יראו ערוצים רוסיים או "ערוץ ישראלי בשפה הרוסית" עם כתוביות לעיברית? וגם אני מציע לכל אחד בפורום לראות תוכנית אקטואלית אחת לפחות מאותו ערוץ, זה ממש מעניין... וזה ישפר את הסובלנות וההבנה שלכם לאותו ציבור "רוסי"...

Turquoise19

New member
אותי מעניין דבר אחר, האמת..

הרי שינו את מספרי הערוצים, ושמו את ערוץ הקהילה (או הערוץ המקומי) במס´ 25, בעוד שאת ישראל פלוס שמו במס´ 9... אני חושב שלכמה אנשים גם יש בעיה עם זה משום מה.. אני רק חושב ככה, לא סגור על זה..

totony

New member
../images/Emo186.gifכן, זה באמת לא כ"כ הוגן....

מה הם לא יכלו להסתפק במס´ 25? כאילו שלעולים תהיה בעיה להקיש במת"ב דיגיטל במקום ערוץ 93(ערוץ רוסי)- ערוץ 25. למה דווקה 9?

Moledet972

New member
דווקא זה בארמית. בדרך כלל מילים

מארמית שמסתיימות ב´א´ הופכות בעברית ל´ה´, כמו במילה "דוגמא" שהופכת ל"דוגמה".

totony

New member
נכון....

שתי צורות הכתיבה הן נכונות: ניתן לכתוב "דוגמה" ונכון באותה המידה ניתן לכתוב "דוגמא", אותו הדבר גם לגבי "דווקה" ו-"דווקא"- זה מה שלכל הפחות אמרה לנו המורה ללשון... אבל אנחנו פה לא בפורום לשון והבעה, אז נעזוב את הנושא בשקט......

yoavl1

New member
אבל טעית קצת...

ע"פ האקדמיה ללשון, המילה דוגמא אינה נכונה. אומרים דוגמה וברבים דוגמות. אין כזה דבר דוגמאות.

למעלה