גזענות...

kity

New member
גזענות...

קראתי כתבה בynet שבו ביקורת על הערוץ החדש הרוסי "ישראל פלוס" בתגובות לכתבה נתקלתי בכזאת גזענות, הנה דוגמא לתגובה: את אותה "אתה יודע שהישראלים לא רואים אתכם ממטר ואפילו שונאים אתכם, שים לב לכל התגובות שהתקבלו. אני לא גזענית בכלל כי אתיופים אני אוהבת ורק את הרוסים אני שונאת. באתם לארץ שלנו ועשיתם פה רק צרות. כל הזונות שיש פה הן רוסיות וכל מקרי הרצח והאלימות באים מכם ועוד אתם מתלוננים שאין לכם מה לאכול אז המדינה הדפוקה מזרימה לכם כסף. תתביישו לכם, נצלנים. אתם עוד מעיזים להרים את האף ולחשוב שאתם הכי טובים, ובכן, אתם לא!! אתם נחותים ומסריחים!!! לא יזיק לכם להתקלח מידי פעם!" אני לא מבינה מאיפה הגזענות המפגרת הזאת באה בכלל איך מביקורת על רוץ טלויזיה אפשר להגיע להכללות מפגרות כאלה?!

הגזענות הזו

מקורה אי שם בתחילת שנות ה-50, כשהתחילה העלייה ממרוקו ומדינות ערב אחרות. האשכנזים שרק לפני שנים מספר עברו שואה איומה באירופה, העבירו את אותם יהודים מיני-שואה משלהם. זרקו אותנו למעברות, גילחו את שערינו (חששו שיש לנו כינים), ריססו אותנו ב-DDT. לי באופן אישי קשה לעכל איך הם היו מסוגלים לעשות את זה, אבל השנאה לאשכנזי הנאור והמתנשא החלה אצל הספרדים עוד אז. בקשר לזנות, שימי לב שכ-93-95% מהזונות בארץ מקורן במדינות חבר העמים. כ-55% ממולדובה, וכ-20% מרוסיה. השאר ממדינות אחרות. איך אני יודע? עזבו את זה, זה לא משנה
כל שאר הקללות שם לא מקובלות עליי, אם כי ישנו טרנד חדש בקרב נוצרים שהמצב הכלכלי שלהם בתחת, הם מוכיחים איכשהו שהאחות של הסבא שלהם הייתה יהודיה...וכך הם עולים לארץ. נוצרים גמורים, ומנצלים את המדינה. ההתבטאות במכתב הזה היא בהחלט לא מקובלת, אבל יש בה כמה נקודות נכונות שיש לפתחן.

totony

New member
מסכים איתך.....

כן, באמת יש נוצרים שעלו לארץ בזכות התכסיסים האלה... יש כל מיני טריקים: יש כאלה שמתחתנים עם יהודים בשביל להגיע לארץ ואז מתגרשים ומתחתנים עם נוצרים אחרים שהגיעו לארץ בדרך דומה... לגבי הזנות, אני חושב שהגזמת במספרים... אבל זאת האמת המרה שרוב הזונות בארץ מקורן מחבר-העמים... אבל זה מה שקורה כשמגיעה עליה גדולה מארץ גדולה. וכידוע במדינה גדולה כמו רוסיה יש פשעים גדולים, ומה לעשות חלקם באים אלינו לארץ... זה חלק מהחבילה שבאים ביחד עם המדענים והאינטלקטואלים גם פושעים וקרימנלים... ונכון, אתה צודק, לצערי השינאה בין הספרדים לאשכנזים הולכת בסיבובים וכולם מעברים "מיני- שואה" אחד לשני: -האשכנזים דאז עברו התעללות באירופה ובלי לשים לב גרמו לאותה גזענות לדלוף על אזרחי המדינה הספרדים, וכמו שאמרת "העבירו את אותם יהודים מיני-שואה משלהם" ואח"כ אותם יהודים ספרדים התנהגו באותו גועל לעליה החדשה מחבר העמים... ולצערי ככל הנראה השינאה הזאת תעבור בסיבובים עד אין-סוף...

kity

New member
תודה באמת על התגובות...

תודה על התגובות פשוט יש פה כל כך הרבה אנשים שהגיבו שאני כבר לא יכולה לספור..... זה לא חשוב לכם מספיק? אנשים כאלה גזענים ואף אחד אפילו לא רוצה להגיד על זה כלום?? kity

La Gamba

New member
אין מה להגיד...

מסכים איתך, באמת יש חלאות אדם גזעניים במדינה הזאת. מסכים איתך, באמת יש חלאות אדם רוסיים במדינה הזאת. אלא סוגי התגובת שבדר"כ מקבלים, הפעם נמנעו מהם כי זה חסר טעם.

Turquoise19

New member
חדש לך../images/Emo35.gif

חדש לך שיש אנשים צרי עין ושכל במדינה הזאת? תראי כמה כאלה יש בפורום הזה..
בכל מקרה, הבעיה של הערוץ הרוסי לבינתיים היא כזאת (לפי מה שאני הבנתי מכמה אנשים שאינם גזענים, אבל בצורה כלשהי יכולים להבין למה יש כמה ישראלים מאוד מעוצבנים על ה"גטו התרבותי" הזה שקם פתאום בטלויזיה): אין כתוביות בעברית, והובטח שיהיו כתוביות בעברית ל-80% מהשידורים שם בעוד כחודש חודשיים. ובכל מקרה, אנשים מסתכלים על הזונות והאנסים הרוסיים (כאילו שחסרים ישראלים צברים כאלה, נו באמת), אבל הם גם שכחו שיש כמה עם ראש על הכתפיים, שהביאו הרבה מאוד ידע וקדמה למדינה הזאת (ואני לא מדבר על המורה למתמטיקה שלי, שאמנם הייתה חכמה אבל ללמד היא לא ממש ידעה.. המזל שלי!), וגם יש רוסיים חרוצים מספיק שעובדים בעבודות שאין סיכוי שישראלי צבר היה מוכן לשמוע עליהן בכלל (מנקי רחובות, עוזרות נקיון, חסר?) להיות טיפש זה באמת קל..

N a V e

New member
זה באמת לא חדש ולא מפתיע

מדברים על עידוד עליה,ולא מסוגלים לקבל את העולים מהמדינה שבה היה ועודנו ריכוז יהודים ענק. הישראלי שאנחנו לא אוהבים ולא רוצים להכיר.

Moledet972

New member
אני לא ממש אוהב את העובדה שיש

ערוץ ברוסית, אבל - הערוץ הזה(שבו אני צופה מדי פעם), הוא באמת ערוץ שמיועד גם לעזור לאנשים, שלא יודעים עברית טוב, להתחבר לישראל, להבין טוב את מה שקורה כאן, במקום לצפות בערוצים של רוסיה. בכל מקרה, אני מאוד מרוצה מהערוץ. במיוחד מהיותו ערוץ מאוד ימני לדעתי. ("לפי מקורות ערביים בחברון", "המחבלים הערבים", וכו´). במיוחד הסקר שפורסם שם על השאלה האם צריך לקיים משא ומתן עם הערבים, 92% מהצופים אמרו שצריך להמשיך בפעולות הצבאיות. הלוואי עלינו גם בערוץ 2, 10 ו-1.

iKilledKenny

New member
בדיוק מה שרציתי להגיד

לא יצא לי לצפות בערוץ עדיין אבל הערוץ הזה בעקרון אמור לקרב עולים לישראל ככה שאני לא בדיוק מבינה את הטענה על ה"גטו התרבותי".... לא ידעתי שזה ערוץ ימני (כי פשוט עדיין לא יצא לי לצפות בו) אבל אני שמחה שיש אחד כזה. באמת הגיע הזמן!

EverMan

New member
ערוץ ימני זה טוב ?

אתם הרי צועקים שאסור שתהיה תקשורת שמאלנית ... (מה עוד שאין). אבל שיש ימני זה בסדר ? זו כבר צביעות.

iKilledKenny

New member
התכוונתי

שיהיה קצת איזון....יש יותר מדי ערוצים שמאלניים אז לפחות שיהיה אחד ימני! ולא קשור לתגובה שלך אני פשוט רוצה להוסיף משהו ששכחתי להגיד: אני מבינה למה הערוץ ימני הוא משקף את הדעות של רוב ציבור העולים מרוסיה פה בארץ...ככה שזה גם לא כל כך מפליא אותי שהערוץ ימני.

Turquoise19

New member
אין ערוצים שמאלניים

יש אנשים שמאלניים וימניים שמותר להם להראות את הפרצוף שלהם על המרקע שלנו ולתת לנו להרגיש שהערוץ שמאלני/ימני/מעניין/משעמם/ מה שלא יהיה, 24/7.

EverMan

New member
למה לדבר שטויות ?

אין שום ערוץ שמאלני ! למה אתם חייבים להיכנס לקנוניות שהאמת לא לצידכם ? ולא , רוב העולים מרוסיה הם לא ימניים , הם ביטחוניסטים. נמאס לי כבר מהאנשים שלא מבינים הגדרות.

iKilledKenny

New member
ענבר תאמין לי שבקטע הזה אני אדע

קצת יותר ממך מה הדעה של רוב העולים בארץ (זה משהו שאני לא בדיוק יכולה לספר איך אני יודעת).

EverMan

New member
תתפלאי , גם אני עליתי לארץ

וגם אני יודע מה הם חלוקת העולים - אני גר בכרמיאל ואני מנהל מטה שטח במפלגה... אני יודע מי מטפל במי ומה הן הדעות.

iKilledKenny

New member
אני יודעת מה זה בערך בכל הארץ לא רק

בכרמיאל...אבל אני לא יכולה להגיד כאן בפורום למה ואיך...

EverMan

New member
כרמיאל בתור עיר

ש70% ממנה היא עולים חדשים - אני אומר לך את זה. אני מכיר את השטח לא פחות ממך , וגם אני עליתי לארץ. אני יודע מספיק טוב מה אנשים חושבים.

iKilledKenny

New member
נגיד אבל

אבל לא יודע איך אני מכירה את השטח....הויכוח הזה נהייה קצת חסר טעם כי אני פשוט לא יכולה להגיד איך

למעלה