גזענות חרדית!!!

גזענות חרדית!!!

האם אנחנו האנשים היחידים הטובים בעולם? אנלא מבין את המזרחיסתים לא מענין גיורים רק אותנו? רק לנו מותר להיות הרבנים הראשים? הרבנים לירושלים? דיייייייי חלאס עם השחצנות החרדית שלנו.

little snoop

New member
זה לא שחצנות,

זה פוליטיקה מלוכלכת מזה שנים של מסורת, אי אפשר לומר די ביום אחד. אם תשים לב החרדים מחזיקים בראש יותר מעמד מאשר כל מגזר אחר, החרדים מתקבלים על דעת הרב. זאת עובדה. לא הבנתי מה אתה לא מבין את המזרחיסטים?

אתה צודק!

צריך להיות ליברלים, סבלנים כלפי כולם.. הרי דעת התורה לא כזאת חשובה, העיקר שלא נהיה `גזענים` כהגדרתך. אז נכניס למערכת קצת מזרוחניקעס, אולי גם קצת רפורמים.. תאמת? אני מכיר גם כמה נוצרים ממש נחמדים.. אחד מהם ממש מתאים להיות רב ברבנות.. נחמד כזה וממש סימפטי! יעשה כבוד למדינה.. ואם לא הבנת אותי אז בקצרה: יש דברים שאפשר להתפשר. אבל לא בתורה! מי שאין דעתו דעת תורה, לא יכול להשתלב במערכת. נקודה.

קסמאישי

New member
האם מעניין אותם גיורים???

זה סימן שאלה מאוד גדול. היה איזה דיין שחתם על גיורים בלי להיות נוכח ככה שזה לא גיור סתם חותמת. אז צריך לבדוק כל אחד בפני עצמו מה מעניין אותו ולא להכנע לדרישות של ציבור שלא כל המועמדים שלו ראויים. כמובן זה כבר נהיה פוליטיקה ולא רק שיקולים ענייניים

יש רבנים

בזרם המזרחי, שהם באמת חזקים וההלכה חשובה להם!ואת זה אני קצת לא מבינה. הם שהקימו את הרבנות הראשית (החרדים בעצם התנגדו לה),מנושלים ממקומם ע``י חרדים.הם הקימו גוף רבני שיתיר קולות כדי לעזור לעם- באים החרדים ולא נותנים אישורים לזה(התר מכירה לדוג`) ואני שואלת באיזו רשות?מדוע הם נכנסים בכלל לענין הרבנות הראשית?הרי הציבור שלנו בכל מיקרה מחמיר ושומע תמיד לרבנים מסוימים אז מה הקטע בצעד הזה?לכפות דעתנו על הציבור?

הרי בכל זאת בין אם

החרדים יהיו במערכת ובין אם לאו, הקטע של הגיורים ישאר ברבנות אז החרדים נלחמים על זה שזה באמת יהיה ע``פ ההלכה ודעת התורה ולא אם כל מיני הקלות בשביל שיהיה הרבה יהודים במדינה..

קסמאישי

New member
מה זה כל העניין של הכפיה

בעצם ע``פ היהדות שיש אמת אבסולוטית אין שום בעיה מוסרית עם כפיה. מה שלא עושים כפיה דתית זה לא כי יש בזה בעיה מוסרית.

קסמאישי

New member
כי אני מאמין בי``ג עיקרי אמונה

ושמעתי מספיק הוכחות בעד ונגד אמיתות היהדות שאני שמעתי בכדי שאני אאמין שזאת אמת אבסולוטית. הדבר היחיד שא``א לכפות מבחינה מוסרית זה כשיש למישהוא פוסק להסתמך עליו ולא כשהוא סתם לא שומר מצוות

קסמאישי

New member
אני התכוונתי על כפיה על חילונים

אבל מח` בהלכה באופן כלל זה שונה כי התורה נמסרה בשתי חלקים תורה שבכתב ותורה שבע``פ והתורה שבע``פ זה בעיקר איך לדרוש את התורה שבכתב והרבה מזה נמסר לחכמים לקבוע לכן אפי` כשיש מח` מותר לכתחילא לכל צד לנהוג לפי שיטתו

וזה בדיוק מה שאמרתי

הזרם המזרחי לא ממציא הלכות. היה לו ויש לו רבנים גדולים כמו הרב קוק זצ``ל, ויבדל``ח הרב מרדכי אליהו. וכשיש מחלוקות הם בד``כ המקילים. לכן אני לא מבינה את התערבות החרדים ברבנות הראשית.איש באמונתו יחיה. זה גוף דתי שלהם שיתנו להם לקבוע בו

קסמאישי

New member
אני מסביר מה העניין להיות ברבנות

כי שאלת למה לכפות מצוות על אנשים אז עד כמה שמדובר על אנשים שלא שומרים מצוה זה מובן

ומי אמר שצריך לומר?

אם תחפש מישהו שיראה לך את האמת האבסולוטית הרי תמיד יהיה מישהו שיטען שהאמת האבסוליטית שונה לחלוטין. אחרי האמת צריך לחקור בכח השכל, ולהגיע למסקנות עצמיות. ניתן להתייעץ ולשמוע, אך ההחלטה חייבת להיות מבוססת על הבנה פנימית מוחלטת.

יפה מאוד

ויש אנשים שהחליטו לא כמוך זה אומר שהם פחות חכמים? יש להם את הרבנים שלהם ואם לא מתאים לך יש את הרבנים שלך שיאמרו לך אחרת

הרי בכל זאת בין אם

החרדים יהיו במערכת ובין אם לאו, הקטע של הגיורים ישאר ברבנות אז החרדים נלחמים על זה שזה באמת יהיה ע``פ ההלכה ודעת התורה ולא אם כל מיני הקלות בשביל שיהיה הרבה יהודים במדינה..

דברי טעם.

אכן, פיברוק קולות (מלשון קולא) לתועלת החילונים זו גישה `מזרוחניקית` רחוקה מדעת תורה, מנוגדת לערכי היהדות! אכן, הרבנות נועדה ל`מזרוחניקים`! זו ביקורת על מקבלי ההחלטות בקרב הציבור החרדי. אך, שימי לב. בעוד דור או דורותיים לא יוכל שומר תו``מ להתחתן עם חוזרת בתשובה כי ביקורת היוחסין (דהיינו גיורים, ממזרויות, גרושות לכהנים וכו`) תופקד בידי אנשים לא מוסמכים העושים מלאכתם רמיה בכוונה תחילה. הנישואים יהיו חייבים להתבצע רק עם מי שיש לו רישום יוחסין מסודר בבתי הדין החרדיים בלבד. בקיצור, תוך כמה דורות החילוניים יידחו לחלוטין מהאפשרות להשתלב בקהל עדת ישראל! אפילו קיצון שכמוני מזדעזע מהרעיון.

למעלה