גזעי סוסים

מורגיין

New member
גזעי סוסים

אני פותחת דיון חדש, על גזעי סוסים, המאפיינים שלהם והתכונות שלהם... כולל חוויות אישיות שלכם ברכיבה על גזעי סוסים שונים.

מורגיין

New member
קווטר

שקווטרים זה סוסים חומים (רובם, הAQHA מאשרת קווטרים בצבעים שונים ומשונים) שהורבעו לראשונה בארה"ב ע"י עירוב של סוגי סוסים שחלקם לא ידועים (אבל העיקרי שבהם הוא טורבייד ועד היום הAQHA רושמים סוסים בתור קווטר גם אם אחד מהוריהם היה טורבייד) הסוסים הם בגול בינוני, אבל בעלי הרבה שרירים, בעיקר בחלק האחורי של גופם. סוסים רגועים יחסית, ובעלי תגובה חדה ומהירה ומה שהחוואים בארה"ב קראו "חוש שישי" לבקר, שמאפשר להם "לנחש" עגלים ולאן הם הולכים לפנות. הם (כנראה) גזע הסוס הנפוץ ביותר. משתמשים בקווטרים כמעט לכל פעילות אפשרית, כולל אפילו מירוצים (למרות שכשמם כן הם רובם מפתחים מהירות לרבע המייל הראשון ואז מאבדים אותה), אבל גם לכל מקצועות הווסטרן, ומקצועות האינגליש. לרכב על קווטר זה ממש כיף כי אפשר ממש להרגיש את כל השרירים שלו עובדים, הוא יציב ומוצק, ורגיש לרוכב למרות שלא נבהל בקלות בכלל, יש לו הרבה אנרגיה בדרך כלל, אבל הוא לא נמרץ, הוא בועט ונושך לעיתים רחוקות בלבד.

gal616

New member
הינה הקווטר שליי.....

מתה על הגזע הזה... בעייני הם יפיופים ומדהימים...

אסף 1989

New member
אולי בארץ לא

אבל בארה"ב ואלי בעוד כמה מקומות שאני לא יודע עליהם יש...

אסף 1989

New member
אולי בארץ לא

אבל בארה"ב ואולי בעוד כמה מקומות שאני לא יודע עליהם יש...

מורגיין

New member
האפלינג

האפלינג זה גזע סוסים שארץ מוצאו היא אוסטריה (והוא קרוי על שם הכפר בו נוצר לפני 200 שנה בערך), האפלינג נוצרו לעבודה בהרים, והם קטנים יחסית לסוסים, אבל מוצקים וחזקים מאוד, יש להם צעד בטוח, ופרווה בצבע פלמינו (צהובה עם רעמה לבנה). אני רכבתי עליהם בטיולים בהרים באוסטריה כשהייתי שם בחופש עם המשפחה... גיליתי שהם סוסים ממש רגועים ושלווים, עם המון שרירים וכוח. הם יודעים איפה לשים את הרגליים שלהם בשבילים בהרים, והתנועה שלהם שואבת כוח מהרגליים האחוריות שלהם (הרגליים האחוריות נותנות המון אנרגיה לכל התנועה וממש מרימות את הסוס קדימה). נוסף על כל זה, הם ממש יפים לפי דעתי.

S H I L G I

New member
מתקנת אותך-קוראים להם הפלינגר!!

וחוץ מזה-הפלינגרים לשלטון!! ואם אני לא טועה קוראים להם הפלינגר ע"ש הכפר שקראו לו הפלינג (כמו שאמרת רק שהוסיפו ת-ר' לגזע) ואכן הם מהממים. שכחת לציין שחלק ממה שמייחד אותם זה התחת הרחב והזנב שבד"כ מלא נפח לא כמו פלומינו למשל *מצרפת תמנה של הפלינגר*

avisarpt

New member
למי ששם את התמונה של הקווטר

איך אני יכול לזהות קווטר? רוב הסוסים בחווה שלי הם נראים ככה אבל אנלא יודע מה הם

מורגיין

New member
המאפיינים של סוס קווטר "רשום"

כתם לבן על הפנים ובברכיים, ואסור בשום מקום אחר, חוץ מזה יש עוד 13 צבעים אפשריים (צרפתי תמונה) כלליים לסוס. הכי נפוץ זה חום-אדמדם. חייב שיהיה בן לסוס קווטר אחד לפחות ושהשני יהיה או קווטר או טורברייד בלבד. לקווטר יש הרבה שרירים, האצה מהירה, חוש לעגלים, וטבע רגוע. ההסבר הזה מתורגם מתוך האתר http://www.imh.org/imh/bw/ שזה אתר מצויין שמכיל את פרטי כל גזעי הסוסים...

Shai Felton

New member
../images/Emo77.gif../images/Emo18.gif

אם אין לסוס כתם לבן על הפנים הוא לא קווטר? נשמע מוזר.....

gal616

New member
לא לא הוא התכוון ש-

שלקווטר גזעי לא יכולים להופיע כתמים במקומות אחרים חוץ מבפנים וברגליים.. אבל יכול להיות קווטר גזעי בלי כתמים בכלל יש מבין?

מורגיין

New member
סוס קווטר עם הרבה כתמים

הוא בעצם פיינט (סוס "צבוע") סוס "פרה" עם כתמים גדולים חומים (חום בהיר או כהה) ולבנים. "פיינט" נחשב גזע אחר (דפוס הפרווה שלו מוגדר כגזע שלו), שנוצר מקווטרים וטורבריידים עם כתמים גדולים (הוא הרבה יותר עצבני ובעל מרץ מהקווטר, ולפי דעתי גם פחות אינטילגנטי למרות שהוא יפה ומרשים). יש כמה דוגמאות פרווה שמותרות ע"י תקנות הגזע, תכונות אופי (שכוללות גם עבודה עם בקר וטבע רגוע), כמה סטנדרטים למראה כללי, ותנועה יפה בדרך כלל. לא להתבלבל בין סוס פיינט לבין סוס פינטו, סוס פיינט כמו שאמרתי הוא קווטר טורברייד, או בן לפיינט גזעי אחר, עם כתמים, ופינטו הוא כל גזע שהוא (לא משנה איזה, אפילו מקומי), עם כתמים.

למעלה