גזעי סוסים

Edubite

New member
עוד פיינט...

אפאצ'י הערס של החווה שלנו קופץ

אסף 1989

New member
ועוד שאלה-ראיתי שאת מבינה

אז הרשתי לעצמי.... אם לוקחים זכר פיינט והוא מרביע סוסת קווטר, הסייח נחשב לפיינט או פינטו?

מורגיין

New member
תלוי איך הוא יוצא

אם הזכר הפיינט הוא הומוזיגוטי לצבע שלו (שני הגנים שלו הם של פיינט), אז אם אני לא טועה הגנים של הצבע הפיינט הם השולטים ולכן הוולד יצא פיינט בצבעים ואז יחשב לפיינט אמיתי (הAPHA שזה הארגון שרושם פיינטים מקבל פיינטים עם הורה אחד קווטר). אם הזכר לא פיינט הומוזיגוטי (יש לו גן אחד של פיינט וגן אחד שלא פיינט), יש 50% סיכוי שהוולד יצא חום בלי כתמים (לא פיינט), ואז הוא לא יהיה פיינט בכלל. אין סיכוי שהוא יצא פינטו... כי אם הוא יפגין את צבעי הפיינט הוא יחשב לפיינט, ואם הוא לא יפגין אותם הוא לא פיינט ולא פינטו.

avisarpt

New member
התכוונתי...

האם יכול להיות סוס חום אדמדם עם כתם בפנים/רגל שהוא לא קווטר?

אסף 1989

New member
אתה יכול בקשה

להשים תמונה של קווטר חום אדמדם כי לא כ"כ בטוח לגביי הצבע

avisarpt

New member
התכוונתי...

האם יכול להיות סוס חום אדמדם עם כתם בפנים/רגל שהוא לא קווטר?

gal616

New member
ברור שיכול להיות!

אמרו שקווטר לא יכול להיות עם כתמים אחרים חוץ מבפנים וברגלים... זה לא שולל את זה שיש סוסים אחרים עם כתם למשל בפנים ובהכרח הם קווטרים! הינה למשל סוס ערבי חום אדמדם עם כתמים ברגל ובפנים...

אסף 1989

New member
שאלה.

אם למשמל לסוס הערבי ששמת יהיה כתם לבן בבטן הוא יחשב כפינטו?

gal616

New member
אתה שואל אותי?

כי אני לא מבינה בזה..תשאל את מי שדיברה על זה...

מורגיין

New member
לא נראה לי...

נראה לי שצריך "דפוס פרווה" מסויים של עירבוב של לבן והצבע השני של הסוס (אחוזים מסויימים משני הצבעים)... לא כל כתם קטן אצל סוס הופך אותו אוטומטית לפינטו. לפרטים אתה מוזמן לחפש בעצמך, יש באינטרנט מלא אתרים....

מורגיין

New member
?

ומה מאפיין אותו? מה מייחד אותו ברכיבה במראה ובאופי? ספר פרטים על הגזע....

אוקי....

אז דבר ראשון אני בת.. וקוראים לו אפולו.. הוא סוס תותח.. והוא בן 5 וחצי בערך.. הוא סוס קפיצות.. הוא סוס ממש יפה.. יש לו כוכב במצח וסניפ.. הוא סוס שמשתמדל מאוד ורוצה ללמוד ולהקדם.. יש לו צעד יפה לדרסז'.. וברכיבה הוא ממש מותק.. שנה הבאה אני מתחרה איתו במטר.. והוא טורוברד גזע.. הוא הפיתוח של הגזע הטורוברד והגזע שלו נקרא: French breed שזה גזע שמורכב מהטורוברד אבל הצרפתים שילבו בטוחו עוד משהו שגרם לכך שהם יהייו יותר גדולים, רחבים ויותר גמישים לקפיצות..

../images/Emo99.gif../images/Emo70.gif

פשוט אין מילים על הסוס, יש רק אייקון אחד שמתאים-
וגם על דרורי, אןי מילים רק אייקון אחד-

סטיובן

New member
תותחחחחחחחח

הנה הסוס הכי תותח בעולם בתמונה לא הכי טובה שיש אבלללל הוא עדיין מלךךךךךךך תותחחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה