גזיה לטיול

sbulko

New member
גזיה לטיול

שלום הבנתי שאלכוהוליה זה הדבר המיטבי לקנות לטיול איזה אלכוהוליה מומלצת? ומה המחירים של אלכוהוליות אלו?

ignl

New member
אתה מתכוון בנזיניה ?

הבעיה היא שבנזניה בארץ עולה הרבה (מחיר התחלתי הוא 650 ש"ח), לרוב משתלם יותר לקנות את זה בחו"ל. או אופציה אחרת שחברים שלי עשו זה לקנות את זה דרך eBay

pako27

New member
כוהליה ,גזיה או בנזימניה ?

כהליה זה מאוד נחמד ביחוד שמספרים סיפורים על יכולות מיוחדות אבל צריך לזכור שרצוי להשתמש בריכוז גבוההה של כהל בכדאי שיבער וגם לא יפייח את הכהליה, בנזיניה דורשת טיפול גם בחימום מוקדם וגם בסתימות ורצוי להשתמש לשם כך בבנזיניה היכולה לעבוד על דלק נטול עופרת .... לכן אני ממליץ על גזיה אכותית = זולה יותר ,פשוטה יותר לתפעול ותמיד עובדת (בלונים ניתן להשיג בכול העולם)כסטנדרת ישנן גזיה בעלות יכול חימום מהיר מאוד ...

ignl

New member
לאיזה מקומות אתה מטייל

אני חושב שזה יותר מה שיקבע את העניין

pako27

New member
כסטנדרט ../images/Emo9.gif

רגע שכחתי קשה גם להשיג כהל לבן בריכוז של 85% ...אולי בבתי מרקחת וחשוב לזכור שלא בכול מקום קיים וזה תוספת משקל !

HelloweeN

New member
הננחש למה התכוון המשורר?

ככל הניראה הוא התכוון לכהליה, בלי חימום שעובד על בסיס אלכוהול. בקשר לבנזיניה, לא הייתי ממהר ורץ לקנות בנזיניה, שכן אם אינך מטייל טראקים במקומות גבוהים (מעל 2500-3000 מטר) אין לך שום טעם להזדיין עם בנזיניה, שכן גזיה טובה ופשוטה (שעובדת על מיכלי גז חד פעמיים 190 גרם) תשמש אותך בצורה פשוטה יותר. (אם נניח יש לך סתימה בצינור דלק, זה להתחיל לנקות, לפרק וכו', וכל זה באמצע הטיול. באת לטייל או להיות מוסכניק?)

pako27

New member
בעבר היה אמונה כזו כיום פוסלים את

פעם היתה טענה שמעל 2500 מ גזיה לא פועלת !!!! כיום כבר מדברים על כך שאין בעית של לחצים ונק' קיפאון (כך טענו)גם ב 4000 מ ' !

sela v

New member
זה תלוי בגזיה

יש גזיות שיעבדו גם בגבהים אמנם לא בדקתי את זה אישית וגם מעולם לא טרקתי מעל 4200 מטר, אבל גם הרוב פה לא מבשלים על פסגת האוורסט. אני חושב שהבעיה היחידה למצא בלונים זה באפריקה ככה לפחות היה לפני 10 שנים שלא היו בלונים בכל המדינות.

jeshu

New member
מעניין באמת למה אמרו את זה הרי אם הלחץ בגזיה הוא קבוע ובחוץ הלחץ יורד (ביחס לפני הים) כתוצאה מעלייה בגובה אז הגז אמור לצאת בקלות רבה יותר.כנ"ל בבנזיניה שבונים בה את הלחץ ע"י דחיסת אוויר.בכוהליה אין לחץ - אבל גם אידוי הכהל (חיוני לשריפתו) יהיה מהיר יותר בלחץ נמוך יותר (בגובה). בנוגע לנקודת הקיפאון של הגז - אני בספק אם הרבה בני אדם ישרדו אותה. אולי בעיית הלחץ היא של בריחת דלק בלי להשרף וקור בגובה שמפריע לאידוי הדלק.

pazro

New member
סיכום קצר

נראה שאם תחפש בהיסטוריה של הפורום תמצא לא מעט דיונין בעניין. סיכום דעתי בנושא: בנזניה: מועדת לתקלות, מסריחה (מי שתוען שמעולם לא היתה לו נזילה משקר!), נדיר למצוא בנזניה שמגיעה עם מערכת סירים. יקרה. מחממת בכי מהר, עובדת על כמעט כל סוג של פחממן נוזלי (דלק, נפט, אלכוהול, ספירט וכו'). במקרה של דליפה התיק שלכם יסריח כמו תחנת דלק במשך המון זמן. גזיה: הכי נוחה להפעלה, זולה, מגיעה במגוון אדיר של צורות ושיפצורים. יכולת חימום טובה (תלויה בסוג ובגודל כמובן), קל משקל. אפשר להשיג עוצמת בעירה מדויקת. לרוב לכל גזיה יש את סוג הבלון היחודי לה (בלון עם הברגה, בלון עם נעיצה וכד'. הדבר הכי מעצבן הוא לקנות בלון גז ולגלות בשטח שהוא לא מתאים) יש מדינות שקשה להשיג את בלוני הגז האלו.הבלון רגיש לחום (במצב של גז מלא בבלון חשיפה ממושכת למקור חום כמו השמש עלולה להביא לפריצה של גז), מושפע מקור בטמפ' נמוכה (הגז מתנזל) עלולה לא לעבוד. עלולות להיות בעיות בגבהים. הכי מושפע מרוח. כהליה: כערכה בסיסית הכי זול. לרוב מגיעה עם ערכת סירים במגוון גדול של גדלים וסוגים. אלכוהול (מתנול או אתנול) אפשר להשיג בכל מקום (גם בארצות מוסלמיות אין בעיה) הכי נוח לשימוש מאוד קל משקל. עובד מצוין גם ברוחות חזקות. גם אם יש דליפה קצת אלכוהול בתיק עוד לא הרג אףאחד. מחמם הכי לאט. לא מתאים לבישול ארוך, אחרי כ10-15 דקות בישול (תלוי בגודל) חיבים למלא שוב. קשה לשלוט בעוצמת הבעירה. לי יש כהוליה איכותית שמשלבת שני סירים מחבת קרש חיתוח ומסננת ששוקלת כמו חצי בנזניה ממוצעת. מעולם לא היו לי בעיות והצליחה לשרוד המון התעללות.

pako27

New member
אני יכין מאמר מקיף על הנושא ויעלה

למען הפורום בקרוב ...

kogawa

New member
מאז עליית השאלה

מתקיים כאן דיון אקדמי על כל מני אביזרים הי-טק, אבל לצערי מנותק מהשאלה והפורום שבו היא נכתבה. השואל לא אמר היכן הוא מתכוון לטייל, ואכן בטיולי בארה"ב טיילתי אם גזייה, אבל בטיולים בעולם השלישי אין לי שום התלבטות! מסריח או לא, רק קולמן שיודע לעבוד על סוגי דלק שונים, אותם ניתן למצוא בכל מקום שיש מכוניות, גם אם הוא מסריח, ודורש חימום מוקדם, הרי שכוהל וגז אינם זמינים בטרקים בעולם השלישי, ויתקעו כל טיול. כוונתי לאו דווקא לאיכותיים אלא לאלו שהמיכל נפרד מהראש שעומד בפני עצמו, ויש כבל בתוכ הצינורית וצינור אידוי שעובר בלהבה. כל הצעה אחרת היתה תוקעת אותי בשלושה שבועות טיול במונגוליה או שלושה שבועות טרק בהודו, וכמובן בטרקים בדרום אמריקה או באפריקה. אם השאלה היא על אירופה, אמריקה הצפונית או טיולי יום בארץ הדיון ממשיך להיות רלבנטי, והעדפתי גז עם בלונים חד-פעמיים, וכוהל רק לעשיית פונדו או לשמירת חום במגשי אוכל בחתונה.

pazro

New member
ראים כי מעולם לא השתמשתה בכוהליה

ע"פ דבריך, אז לפחות תהיה בשקט במקום לפלוט שטויות. מעולם לא נתקלתי במצב בו לא הצלחתי להשיג אלכוהול ויצא לי להסיסתובב די הרבה. בכוהליה אפשר לשרוף עוד כמה דברים חוץ מאלכוהול למשל מתנול וטיינרים (כל פחממן קטן ונדיף יעשה את העבודה)

kogawa

New member
לא ממש מנומס

אבל עזוב נושא סגנון, ולמד אותי איפה השגת מתנול או טינר באזור בו פרט לדלק למכוניות האלכוהול היחיד הוא חלב סוסות מותסס או יין אורז או תוצרי קנה סוכר? וכוונתי למרבית העולם השלישי, והרי הסתובבת די הרבה?

kogawa

New member
מכל מלמדי השכלתי

(למרות שכמה ניסו להסכיל אותי). בתור מוכר ציוד אשמח לדעת מה דעתך לגבי ציוד בישול לטיול (לא לאובר-נייט לייד הכנרת ביום העצבנות). כוונתי לטרק ארוך בו מקורות האנרגיה הזמינים הם מה שעליך, משקאות משכרים של המקומיים ודלק לא נקי של מכוניות, וכמובן השמש. בהזדמנות נסה להעריך את משקל הכבודה בהנחה של בישול לארבעה אנשים לחמישה ימים בלבד כמו בטרק קצר בעולם השלישי.

pako27

New member
שים לב שכול מה שכיונתי הוא בדיוק

כמו דעתך !!!! כבר כתבתי על הנוחות , משקל ואופציות שלרוב יכולות לחסוך כסף ,התעסקות בתפעול ותקלות , בעבודה בגובהה וגם "בלוקשים" שמוכרים אוהבים למכור לצרכן , תמיד אני בעד לחסוך אופציה לתקלה וגם מחיר .... אבל בהחלט כמו שציינת עדין ישנם מקומות בהן צריך לשאוב דלק ממכונית באיזור נידח ...(השאלה האם לשם אותו בחור נוסע ?) ואם כן אז חשוב שיהיה לנו אופציה לעבודה בכול סוגי הדלקים (רצוי) ויש הרבה יצרנים (חלקם טובים, חלקם טובים פחות )ישנם כיום בנזיניות שיכולות לעבוד גם על גז וגם על בנזין , ישנן גם בנזניות שבתוחם יש מחט המשחררת סתימות באופן מכני בכול פתיחה וסגירת ברז , וישנן גזיות העובדות בעוצמה גבוהה , לא חסר פתרונות .... אני גם יודע שאתה ביקרת באזורים נידחים ביותר ולכן שמחתי באופן אישי לשמוע את דעתך וזה עוד דוגמא למשפט "אין חכם כבעל ניסיון" ..... בהחלט יש חשיבות ראשית לאופי הטיול וצינתי את זה בכול פעם שמישהו שאל על ציוד לטיול ...... בחירת ציוד תמיד נמדדת לפי אופי הטיול !!! (לבד כמה ימים בשטח, מאורגן,עיר קרובה שניתן למצוא את צרכינו או כפר נידח,כמה ציוד ? קר? צריך ביגוד נוסף (אביזרים) וכו') זאת אומרת: הצרכים בעת המסע ....מה משקל על הגב (או יש מי שסוחב) .....מחיר הציוד..... מסכים אם מה שאמרת בקיצור ! המלצה לחברי הפורום הותיקים והחדשים : יובל אחד האנשים עם הרזומה המכובד ביותר שאני אישית נתקלתי אז קצת ריספקט - תקשיבו תלמדו ותחסכו לכם גם סכנות וגם כסף ! נ.ב : אהבתי את חלב הסוסים המותסססססס

למעלה