גזיה לטיול

kogawa

New member
חפש ערך "קומיס" או "אירג"

בכל מקום באסיה יש שם אחר למשקה האלכוהולי העשוי חלב סוסות (לא סוסים) מותסס ומעורבב עם מעט וודקה סה"כ כ-4% והוא משקה לאומי במונגוליה, קירגיסטן, וכנראה גם סיביר וקזחסטן, ונמצא גם בשינג'יאנג, אינר-מונגוליה ועוד מקומות בסין, וידוע במרבית מדינות חבר העמים.

pazro

New member
לא מנומס?

אתנול או מתנול הם חומרים נפוצים בכל מקום גל לשתיה גם לרפואה ובעיקר לתעשיה. עד היום לא הגעתי לשום בקום בעולם ויצא לי להיסתובב גם במדינות עולם שלישי, שלא מצאתי בו אלכוהול של לפחות 65% (שזהוא המינימום לדעתי לביצועים טובים בכוהליה). למעשה בכמה ארצות עולם שלישי יותר קל למצוא אתנול כדלק למכונית מאשר בנזין.

chico7029

New member
גזיה הכי טוב !!!

לעשתי גזיה הכי טוב אם אתה מטייל בדרום אמריקה או במזרח במקומות המתיורים ולא באיזה חור בקזחסטן. כמעט בכל מקום יש בלוני גז לקנייה וזה עובד פשוט בלי סתימות ובעיות אחרות. טיילתי 10 חודשים בדרום ומרכז אמריקה עם גזיה, קטנה, מתקפלת עם מצית מובנה. מתי שהיתי באיזורים שלא מצריכים בישול, קפלתי אותה והיא שכבה בתחתית התיק ללא תפיסת מקום או משקל. אתם מוזמנים לבקר באתר שלי שמכיל המון תמונות וסיפורי מסע, וכן רשימת ציוד ממולצת, ולוח יד שניה

noamavnon

New member
טוב חבר ביקש ממני לסנגר

אני מטייל פה ושם ...ואני לעומת כולם דווקא חושב שבנזניות הם כלי מצוין . נכון היתה לי MSE WHISPERLIGHT שבגללה אכלתי הרבה חרא,הידיים תמיד היו מסריחות מבנזין והיא היתה נסתמת . שידרתי את הבנזניה ל MSR DRAGONFLY - בנזניה מאוד איכותית .שימוש ארוך טווח ללא סתימות ,שימוש מאוד פשוט . יתכן שגזיות אמנם עובדות בגבהים וכוהליות גם כן ,אבל קיים יתרון שבו יש על הבנזניה עדיפות - הוא השימוש בכל הנוזלים ,אני לא מדבר עם בנזין לבן או אוקטן 96-90 אלא על קרוסאן . אני עשיתי טיול של חצי שנה באופניים בדרום אמריקה ,רכבתי באיזורים לא מתויירים בעליל על דרך האינקה העתיקה שכולה היא בשטח . הגעתי למקומות נידחים שהדבר היחידי שעבד היה ההקרוסאן שגם היה במיעוט רב. הרכיבה עם האופניים היתה בגבהים של 4000 - 4500 מטר . לא אכחיש שהבנזניה היתה נסתמת אבל זה היה אחרי זמן רב . זוהי דעתי ,לגבי הגזיות או כוהליות לא היה לי ניסיון אז יתכן שאני משוחד .

למעלה