גותים

dark angl

New member
גותים

מישהו יכול לפרט לי קצת בנושא של הגותיקה... אני גותי מתחיל....

גותים

שבט גרמני עתיק, שהתנצר בימי הביניים. לקראת סוף ימי הביניים, בואכה הרנסנס, התחילו לבנות בסגנון הקרוי "גותי", משום שלדעת רוב היה מכוער. כנסיית נוטראדם בפריז היא דוגמא מעלפת לסגנון הבניה הגותי. בעקבות ספרים "אפלים", על תככים בכנסיה, ערפדים וכדומה הקשורים לסגנון האמנות הגותי, נקרא סוג מוסיקלי מסויים, הדומה לרוק כבד, בסגנון "גותי". כיום, "גותים" הם אנשים אשר אוהבים ללבוש שחור, מתעטרים בקישוטים של "בודי מוד" (Body Modification, הכוונה לקעקועים, פירסינג ואף דברים קיצוניים יותר) למכביר, ושומעים מוזיקה גותית. אך מה הקשר הזה למאגיה? פשוט לא קיים.

אורי רז

New member
הגותים היו מספר שבטים

שמקורם בסקנדינביה, פלשו ושלטו בחלקים נרחבים של אירופה, ושבסופו של דבר יצרו את הבסיס לגרמניה, באותה תקופה בה הסתובבו השבטים ההונים, שיצרו את הבסיס להונגריה, והואנדאלים באירופה. בתוך קבוצת השבטים הללו היו הגותים המערביים, הויזיגותים, והגותים המזרחיים, האוסטגותים. יש ים מידע עליהם באתר about.com, אם כי בשורה התחתונה לא נראה לי שיש להם איזה קשר מיוחד למאגיה.

תודה על התיקון

אכן, אין כל קשר למאגיה, למעט בשפתם הקלוקלת של בני נוער, אשר שומעים את המילה "גואטיה" ומתחילים לפנטז על כל מיני שדים שהם מתכוונים להעלות ולהשתלט על העולם, והם מבלבלים את המילה הזו עם המילה "גותי" שאין לה קשר לכך ומחליטים שהם "גותים מתחילים". שוב, אם הכוונה לסגנון הלבוש והטעם במוזיקה, בבקשה, אני אפילו מחבב מוזיקה כזו ונהנה לשמוע אותה. אך אם מדובר, שוב, בטעות עם "גואטיה", אז כדאי לאנשים האלה ללמוד טיפה שוב מה ההבדל, וחשוב כמובן - כתיבה נכונה. אחרי הכל, אצל שדים, דיסלקציה זה לא תירוץ. אתם מוזמנים לקרוא סיפור קצר...

ToryMaster

New member
יו

מה נסגר? ידעתי שהסיפור הזה מוכר לי, יש שם הודעה שלי מלפני מיליון שנה. נוסטלגיה

SickBar

New member
היי.

בוא וננסה להבין מה בדיוק אתה צריך. מה זה אומר שאתה גותי מתחיל ומה אתה מעוניין לדעת בכדי להמשיך. כפי שציינו ידידיי לפורום, אין קשר, למעט מסורות פאגאניות שבוודאי היו לשבטים הללו, בין הגותים למאגיה. זיו

THE gray

New member
אני הייתי..

בטוח שלכל השבטים של לפני הנצרות יש נגיעה במאגיה, אם לא כדרך אז כטקס דת כלשהו..

lilit jam

New member
יש לי שאלה אליך...

תראה, היום, רוב האנשים שמגדירים את עצמם כגותים, עוסקים (או לפחות מנסים...) בעיקר במאגיה שחורה וב"סגידה" לשטן... והם עושים את זה כי הם חושבים שזה מה שגותים עושים... ולמה אתה מנסה/רוצה להיות גותי?

dark angl

New member
לא קשור למאגיה ולא לשטן!

כי גותיקה היא התורה(או כך לפחות מכנים אותה) הכי קמוסה והיא מדברת אלי... כן היא קשורה קצת לשטן והרבה למאגיה....

למעלה