גורל- האמנם?

holy_sheep

New member
גורל- האמנם?

עברה במוחי מחשבה משעשעת בעודי צופה בשלוש בלילה ב"משמרת שלישית" (ישר אחרי משמרת במד"א) ושומעת שיר... הזמן, הוא מישור. המישור הרביעי. נכון? המישור הראשון והשני הוא האורך והרוחב, השלישי הוא העומק (נפח) והרביעי הוא הזמן... עכשיו, אם אנו יודעים שהאורך, הרוחב והנפח הינם דברים נתונים: כשאנחנו מסתכלים על חפץ מסויים תלת מימדי, אנחנו יכולים להעריך אותו לפי המימדים הנ"ל. לעומת זאת, אחנו יכולים רק "למקם" אותו יחסית במישור הזמן. לעומת זאת, אם שאר המימדים כבר קבועים מראש, האם יכול להיות שגם מימד הזמן קבוע מראש רק שאנחנו לא יכולים לתפוס אותו? ואם כן, זה אותו הדבר כמו גורל... לעומת זאת, יכול להיות שמישור הזמן שונה משאר המישורים במהותו. אבל את זה לא הצלחתי להבין. אם למשהו יש רעיונות, אני מאוד אשמח לקרוא עליהם. כי עד עכשיו לא ממש האמנתי בגורל (אולי רק בדברים מכוונים, אבל לא לפי הרעיון שהכל מתוכנן מראש). כבשה קדושה

RainBird

New member
שאלה פילוסופית ישנה לגבי אם איש קוביה עם נפח והיא לא נמצאת בשום מיקום בזמן אז היא קיימת? אני חושב שהזמן הוא אשליה, החיים לא פועלים לפי שניות דקות שעות, כשיש דבר שהוא מתרחש הוא פשוט מתרחש ולא צריך לשבור את התהליך לחלקים, או כפי שאמר מכשף מוכשר במיוחד "אויל מי שמנסה לשבור דבר על מנת להבינו" (גנדלף האפור) ואנחנו שברנו את הקיום לרצץ של שניות שעות ימים וחודשים. ארדן

The Spirit

New member
רעיון

אם אין גורל (שלפי דעתי יש, והוא ניתן לשינוי, כבר הסברתי את זה כאן פעם, אני לא אחזור על זה), אז מה אפשר להגיד על תופעות נבואיות, חזיונות, וכו´? לפי דעתי, רוב הארועים החומריים שמתרחשים במישור הפיזי של עולמנו, ממוקמים, על ציר זמן כלשהו, לא בטוח שמדובר בשניות, דקות ושעות, כפי שאנו רגילים לתאר בהן את הזמן, אך ישנו סדר אלוהי לארועים. אני יכול לומר, שהסקתי את זה, מ"הקוד התנכ"י", משום שישנם רמזים "עבים" בתנ"ך על ארועים הסטוריים, שהתאמתו. אני גם בטוח שאם כבר יש גורל כלשהו, הוא לא "מרחף" לו סתם על גבי המישורים, אלא בהחלט יש לו סדר כלשהו, שלא ידוע לרובנו.

לגבי הגורל...

לגבי מה שאמרת: "לפי דעתי יש (גורל), והוא נתון לשינוי"... כשאת מדברת על גורל את צריכה להבין שהוא מעבר להכל. מעבר לשינויים שחלים ומעבר לכל מה שקורה גם יחד. לגבי מקרה חזיון של נוסטרדמוס, שהעולם ייהרס בשנת 2000... יש אנשים שחושבים שזה היה הגורל, אבל האנושות שינתה את הגורל. כנראה שהם לא מבינים את משמעות המילה גורל..הגורל הוא מעבר להכל. מעבר לזה שנוסטרדמוס יחזה את החזיון, ושהאנשים ישימו לב לעולם וימנעו את ה"השמדות" הזו. אז הגורל כלל הכל..אנחנו לא שינינו שום דבר, אנחנו חלק מהתוכניות שלו. היקום נשאר באותו המקום, שום תזוזה שלו. השמש והירח באים כי הם צריכים להתחלף ולבוא. הזמן, כפי שאנו מכירים אותו הוא נועד לשם הצבעה מדוייקת על המצב המסויים שבו התרחש משהו מסויים. אין "זמן" שעובר ולא חוזר...אלו המצבים. ואם נדייק במצב הרי שהוא שוב יחזור. כך שזה לא קטע של עבר ולא הווה, אלא קטע של היה ואין אפשרות שיהיה שוב.

The Spirit

New member
כמה דברים שלא הבנתי

גורל לפי דעתי זהו תסריט לא גמור הניתן לשכתוב של החיים האנושיים על פני היקום. אני מאמין בתאורייה שישנו כח גדול יותר מהאנושות שאחראי על על כל היקום. ביהדות זה אלוהים. בהיקש מהתאורייה הזו, אני רואה שיש אפשרות לשנות את הגורל, כי הרי אנחנו בעלי התודעה נבראנו ע"י מישהו בעל תודעה עמוקה יותר, ולא ייתכן שנוצרנו במקרה ושאי-תודעה בראה אותנו, בעלי השכל האנושי. לכן, האל/אלים שלנו שיצרו אותנו, נותנים לנו את האפשרות של שינוי הגורל, אם נשתמש באמונה. במקרה של נוסטרדמוס, אי-אפשר לדעת אם לא היתה איזו קבוצה בקצה העולם שהתפללה ושינתה את תוכניות הגורל. אני מודע לכך שהגורל מורכב מאוד, ולא יתכן שמי שיצר אותו, "כתב" אותו בצורה שכל תינוק יוכל להבינו כי אז כבר היינו יודעים בעזרת חישוב מתאים לדעת מה יתרחש בכל רגע, אלא הוא נכתב בצורה כ"כ מתוחכמת. הוא נכתב עם אפשרויות של טוב כנגד רע. לא הבנתי ממש את החלק השני של הודעתך, אבל ע"פ המעט שכן הבנתי, אתה אומר שזה לא קטע של עבר והווה ושלא קוראים לזה זמן, אבל באותה מידה אני יכול לומר שכן קוראים לזה זמן, כי אנחנו, בני האנוש הגדרנו זאת כך, כמו שהגדרנו מונחים רבים כמו מלאכים, אלוהים, ועוד. אנו לא יודעים בדיוק מהי ההגדרה המדוייקת. מה שהיה זה בעצם העבר.

Zipadidoda

New member
me object!

"לא ייתכן שנוצרנו במקרה ושאי תודעה בראה אותנו, בעלי השכל האנושי" אנחנו לא נוצרנו במקרה זה לקח שלבים שנים מליוני ומליארדי שנים דברים התפתחו יותר ויותר ומה זה לא יכול להיות שנוצרנו במקרה?! יש עשרות כוכבים ללא חיים... הרעיון הוא שהיו צריכים לעשות "הרבה ניסויים" עד שאנחנו הגענו ויש מספיק עדות להם מסביבך

L e s t a t

New member
זו שאלה גדולה

להבנה גדולה יותר של הנושא אני מציע לקרוא את המחזות היווניים (למרות ש"אדיפוס", "אלקטרה" ו-"אנטיגונה" עלולים לעורר חלחלה אצל חלקכם כמו שזה עשה לי [פיכס! דוחה!]). בכל אופן. אפשר להניח כי ישנו סדר מסוים לדברים בעולמנו, תוכנית מסויימת שהגו האלים, הבורא, הטבע או הגורל עצמו (תלוי באמונה שלכם) שאנחנו חלק ממנה ואין לנו מילה במה שקורה שם. כל מה שקורה - צריך לקרות כי כוחות עליונים קבעו זאת מראש. לפי זה יש סיבה לכל הדבר, החל ממלחמה גדולה וכלה בהליכה פשוטה בשביל. הגורל הוא גם לא משהו שניתן להבין ממש, זה משהו שמעבר לעולם שלנו ועם זאת גם בתוכו, זה קובע מתי ירד גשם ואיפה ומי ימות מחר ויוולד היום. זה נושא שמאוד שנוי במחלקות אצלי מבחינה מאגית. הרי מאגיה מתירה לאדם את האפשרות לשנות דברים ולמנוע מדבר מסוים לקרות ולגרום לדבר שלא אמור לקרות - להתממש. אבל מצד שני, כל מה שקורה צריך לקרות וזה לא משנה אם אני אחליט להשתמש בכישוף כדי לעבור מבחן בהיסטוריה, מה שאני אעשה כבר נקבע מראש. לכן כל הנקודה מתפספסת, וגם אגרוף נותן אפשרות לשנות סדרי עולם באותה המידה.. ועיסוק שתכליתו שינוי המציאות הוא למעשה ביצוע דברים שכבר נקבעו מראש לפני שהזמן החל להתקיים. אך האם זה כך? האם אני ואתם רק בובות על חוטים? צופים מהצד? חלקי תוכנית חסרי אונים שאין להם אלא לעשות את מה שהוחלט שיעשו? לא נראה לי. באופן אישי, אינני מאמין בזה. באופן אישי אני רואה בזה השלכת אחריות על כוחות עליונים במקרה הטוב ("זה הגורל שלי, עזוב אותי למות מתחת לסלע.."), אני מאמין שלאדם יש שליטה על גורלו, כלומר יש סדר מסויים לדברים. תשליך בקבוק זכוכית והוא יתנפץ, אבל אתה יכול לעצור בעדו מלהתנפץ, לאדם ניתנה בחירה לאיזה מסלול לקחת את החיים שלו ומה הוא יעשה באותו המסלול. האלים שמים את הדברים לפנינו אבל אנחנו אלה שבוחרים מה לעשות איתם. עשו כרצונכם, בדרך זה הכל מתנות.

KEiN

New member
האמת היא בפשטות...

אני לא יודע מהי תורת כאוס- אבל לפי הבנתי אין דבר כזה סדר- הכל באלגן אחד גדול (תהו ובוהו)- הכל מתרחש באותו הזמן... כאשר אתה נולד- מוחך מותקף בטריליוניי פיסות מידע- אתה ´רואה´ צבעים מיימדים זמן, הכל חסר משמעות, ברגע זה תפיסתך אפסית, הוריך מנצלים את האינסטינקטיי ההבנה הבסיסים שלך ומציגים בפניך דפוסים חוזרים של מידע במה שכביכול הוא ´כאוס´ (ובכאוס אין תפוסים חוזרים-כל דבר שונה מקודמו). הזמן, המימדים, המציאות בכבודה בפניי עצמה- כולה אירגון המידע בראש שלך- האירגון המוכר גם כמציאות. אז מה היא המציאות? מה שיש לך במח? העיתון שמרפד את הכלוב הקטן בתוך הראש שלך. הזמן- הגדרה לדבר שלא נבין- הוא לא בכלל זמן, יש לא אלף הגדרות תואמות וניצמדנו דווקא לאחת. את שלושת המיימדים ניתן לתאר באין-סוף דרכים- אנחנו בחרנו דווקא באחת- שהיא לא נכונה... כל הכאוס לא קיים וגם קיים באותו ה´זמן´. המציאות, החיים, המיימדים- לא קיימים אלא רק במחינו. יש תאוריה מעניינת (של איינשטיין וחבריו)- הזמן הוא לא זמן- הכל קורה הבבת אחת- מה שיוצר אשליה של זמן זה המח האיטי שלנו-פשוט לקוח לו זמן לעכל הכל. מה קיים ומה לא? מהו הגיון? התשובה לא משנה- אתם תחשבו מה שתרצו ותבנו לכם מציאות. אבל זיכרו שהמציאות היא דרך עניכם, יש אדם הרואה בחלב קמקולקל- והשני פשוט יודע להנות מיוגורט טוב. שורה תחתונה-האמן במה שאתה רוצה כי המציאות היא בענייך! לעוד מיידע, לחץ-1 אם הבנת אל תלחץ על כלום-כי הבנת שלא משנה מה אני אומר-אנחנו בכאוס. אם את\ה רוצה שאני ישתוק, לחץ 3- אבל זה לא יעזור לך...

למעלה