ג'וקים

ורדונה2

New member
או.קיי, אני שמחה לראות

שאת לא מהטיפוסים שמשאירים הודעה עוקצנית ומצפים לתגובה רצינית. להודעות כאלה אני באמת לא מגיבה ברצינות. וסבבה, מקבלת את הדעה שלך. אני לא מרגישה שאני אכזרית או חסרת רגישות במעשה הזה (יכול להיות שאת גם לא מבינה מה גודל השממית, כי אני דיברתי על מקרים בהם היא ממש קטנה, לא לטאה גדולה <אם זה מה שאת מדמיינת>), אבל זה עניין של פרספקטיבה. בקיצור, נסכים לא להסכים.

plomphy

New member
אגב

יותר מזה שקשה לי להבין איך היא מסוגלת לשאוב לטאה, קשה לי להבין למה היא מספרת את זה. כמו שילד קטן שמתעלל בחתול בחיים לא יספר על זה.. במיוחד לא בגאווה.

plomphy

New member
כדאי -קודם כל- לעשות את הבדיקה בוורד...

ואני שמחה שאת מסוגלת לרדת לעומקו של עניין, לנהל דיון ולתת טיעונים עניינים- בהחלט כלי חשוב לחיים.!

עכב7מת

New member
לצערי זה נכון

כמו שאמרה ורדונה, אנשים מתייפייפים עד שזה מגיע אליהם, רק שזה לא מדויק, כי אני לא שייך לאלה שמתייפייפים, אלא לאלה שפשוט נוח להם להדחיק את הזוועות בתעשיית הבשר או העור. את צודקת, למרות שהדברים שכתבת ידועים לי, אני מניח שזו רמת הזעזוע מהמחשבה של מה עוברת החיה ואיזו חיה זו, שתגרום לי כן לאכול בשר אבל לא לקנות עור, כן לדרוך, לשאוב, להרעיל ולהשמיד יצור אחד בכל דרך אפשרית, אבל לא את השני. אין לי תירוצים למה דוקא תעשיית העור, מלבד התכונה האנושית להצביע על פגמי הזולת לפני שבדקנו טוב את עצמנו.

אז אני בדקתי טוב טוב את עצמי

ולכן מותר לי להגיד שמה שאנשים עושים פה גובל ברשעות, בחוסר מוסר, ובאיזו עצימת עיניים לא מובנת.

gamani4

New member
הדמיון של המשפט הזה לevanescent הוא מדהים

רציני. אני הייתי טיפה המום.

too addictive

New member
למה אתה חושב שזה נעשה בעצימת עיניים?

דווקא חלק גדול מהקרניבורים מודעים, ומחליטים שלא אכפת להם מספיק כדי להמנע מאכילת בשר.

מודעים למה?

אני לא חושב שהם מודעים באמת ויותר מזה אני חושב שהמוח ייצר מנגנון הדחקה מאוד טוב כדי לא לפתח יסוריי מצפון. plomphy אני עושה את הבחירה הכי הומנית שיש מבחינתי, וזה לא לאכול גופות של חיות, לא לקנות מוצרים מהחיי, ולא לצרוך אותם

plomphy

New member
אני ממש לא מתייפיפת

ואני אגיד את זה בפעם האחרונה- כי אני רואה פה שיחת חרשים (לנוכח העובדה שלא הגבת ברלוונטיות למה שאמרתי) 1. ללבוש עור זה לא כמו להרוג ססמית. פעולה שכיחה ללא מעורבות אישית לעומת פעולה חריגה (רוב האנשים יהרגו ג'וק בלי בעיה אבל לא יפגעו בשממית) אקטיבית. 2. להרוג ג'וק זה לא כמו להרוג שממית. תפיסה נורמטיבית של רוב האנשים שתשאל לגבי המקק בתור יצור נושא מחלות לעומת דעה רחבה של רוב מי שתשאל לגבי זוחל שהוא יצור לא מזיק שעדיף לא לפגוע בו. 3. כשיש אפשרויות בחירה, כולנו היינו וצריכים לבחור בדרך הכי פחות אכזרית. שאיבה אכזרית יותר ממעיכה בנעל. אם כבר, אז כבר. אני בטוחה שגם אתה, כאוכל בשר, באם הייתה ניתנת לך האפשרות לקנות בשר עוף של תרנגולות אורגניות שגודלו בחופשיות, בהנחה ואתה א. בעל יכולת כלכלית או ב. המחיר של תרנגולות חופש אינו יותר יקר- היית קונה את התרנגולות השמחות יותר. נכון?

too addictive

New member
אבל את מצחיקה מאוד...

את לובשת עור כשיש מלאאאא תחליפים שלא נופלים באיכותם ומתפלאת על מישהי שרוצה להרוג שממית כי זה מעורר אצלה חרדות עד כדי כך שקשה לה להמצא איתה באותו החדר? ואיזו סטטיסטיקה בדיוק בצעת לגבי הרג שממיות, ג'וקים ולבישת פרטי עור? בגלל שזה נורמטיבי (לא כל כך) להרוג חיות על מנת שתרגישי קולית במעיל שלך או שיהיו לך נעלים "אופנתיות", זה עדיף על פני להרוג שממית? באמת? ואת זה את מתרצת בכך שביצירת פריטי לבוש מעור אין מעורבות אישית? את פשוט מצחיקה. ועוד לאחר סעיף 3 שלך, בחיי. ועוד להגיד לוורדונה שהיא לא הומנית. באמת. כשיש אפשרויות בחירה, כולנו צריכים לבחור בדרך הכי פחות אכזרית. והדרך הכי פחות אכזרית, היא להמעיט בסבל בעלי החיים שעורם נפשט מהם בעודם חיים, רק בשביל שנחשוב שככה אנחנו יפים יותר.

plomphy

New member
לבישת העור הייתה לשם העברת נקודה

וכדי להבהיר את ההבדל שיש לדעתי בין פעולה אקטיבית שאת בוחרת לעשות עם מעורבות אישית (בה את רואה את ההרג בפועל) לבין פעולה בה את לא נחשפת למה שמתרחש. למרות שאני לא חושבת שזה רלוונטי, אני אגיד לך את זה בכל זאת. אין לי ולו פריט אחד של עור ברשותי. האמת? עוד לא יצא לי להתקל בבחירה בין עור אמיתי למזוייף, מהסיבה הפשוטה שאני לא אוהבת את המראה של עור בנעליים וג'קטים (כפכפי גומי לקיץ וסניקרס בחורף) ואביזרי האופנה שיש לי, הם מזיוף עור (יותר זול ויותר נפוץ..לא מבזבזת יותר מדי כסף על בגדים) ככה שאני לא יכולה להגיד לך מה הייתה הבחירה שלי ב-פועל-, אלא רק להגיד (בחירה שלך אם להאמין או לא) שאם היו מציעים לי שני פריטים- עור אמיתי וזיוף- באותו המחיר, סביר מאוד להניח שהייתי לוקחת את המזוייף. (ושוב, ה"סביר להניח" נאמר לא כי הייתי מתלבטת, אלא כי זה פשוט לא קרה לי עד עכשיו) יותר מובן?

עכב7מת

New member
ועכשיו בזהירות

לפני שהשרשור על היחס לבע"ח ומוסר, שנמצא בפורום על יחסים בכלל, יתנפח ויאבד פרופורציות: לפלומפי - לא אמרתי שאת מתייפייפת. לא כיוונתי אישית אלייך. כל הכוונה שלי היא להתנצל על האצבע המאשימה כלפייך (בנושא תעשיית העור) בעוד שאני עצמי בכלל לא נקי (אוכל בשר) - מסקנה שיכולתי להגיע אליה לבד בקלות אם רק הייתי חושב רגע, כמו שציינתי קודם, שלי יותר קל להדחיק דבר אחד ולאחר קל יותר דבר אחר. יש לי מה לומר על דברייך אך לא בדיון על ג'וקים בפורום בינו לבינה. אם דעתי מסקרנת אותך, אפשר להמשיך הדיון בהודעות פרטיות. כנ"ל לדבריו של רייבן ברנע - אין בכוונתי להפוך את השרשור לדיון פילוסופיה ומוסר.

בשביל זה

בין היתר, שווה להתחתן עם בודהיסט. אין להרוג. יש להוציא החוצה. כל בעל חיים. סממית, חרדון מצוי, ג'וק או עכבר. למזלו הרע, החתולה שלי לא בודהיסטית כלל וכלל.

למעלה