ג'וקים

שממית היא חיה מוגנת בדיוק כמו שצבים מוגנים

וכמו שאסור לקטוף פרחים מסוימים, אסור להרוג שממיות

ורדונה2

New member
רק בשבילך

אני הולכת לעשות יום מיוחד: טחינת שווארמה, שאיבת סממיות וקטיפת רקפות בשדה. קווווומבינה! אני מוכנה לרצות את 3 שנותיי בכלא
וואי, הרגת אותי! התחלתי לדמיין את עצמי שואבת סממית מהמקלחת ואז פתאום 3 שוטרים קופצים עלי מהעציצים עם אזיקים
אדיר
נשמה, אתה סטנדאפ קומדי מהלך!

באז באז

New member
זה מוריד את אוכלוסיית היתושים והזבובים

והנמלים והעכבישים וכו' בבית. לא חראם?!

ורדונה2

New member
נעע...

מבחינתי סממית היא גם איכסה. שתאכל את החרקים בחוץ, בבית אני מסתדרת עם טבח היתושים והעכבישים לבד

GreenEyes82

New member
אממ לא הייתי רוצה לאו דווקא להתאבד ../images/Emo152.gif

בכל אופן, פעם אחת נכנסה אלינו לטאה ירוקה כמו איגואנה קטנה.. היא הייתה כזו עדינה וחמודה ששמתי אותה על העציץ הגדול שהיה לנו בסלון כדי שתגור שם.. הן באמת לא מזיקות בכלל, רק מועילות לנקות יתושים וכאלה..

ורדונה2

New member
פחחח הלוואי עלי חשיבה כזאת

אני, כשאני מודעת לכך שיש חרק או זוחל כלשהו בחדר, אני מלאה בחרדות ולא מסוגלת לשבת רגועה באותו המקום. אני חייבת להעיף אותו משם איכשהו. תהיה בריא, הלוואי עלי לחיות בשלום עם לטאה שנראית כמו איגואנה קטנה בחדר

plomphy

New member
את לא חייבת לחיות איתה בשלום

אבל גם לא חייבת לשאוב אותה. אם את כבר נפתרת ממנה לפחות תהרגי אותה וזהו ואל תתני לאיברים שלה להתלש ולתת לה לגסוס במקום סגור. אני לא צמחונית, לובשת עור ולא פעילה למען זכויות בעלי חיים, אבל- יש הבדל גדול בין להיות חרדה מהלטאה לבין לבחור בדרך כל כך דוחה להפטר ממנה. לא סתם רוב האנשים כאן מביעים סלידה מג'וק ו"סובלנות" כלפי הלטאות, ולא סתם אנשים תופשים חרקים, זוחלים למיניהן וחיות מחמד באופן שונה. משהו אצלך נראה לי קצת לקוי ולא הומני, וקשה לי להבין איך את מצהירה על מה שאת שעושה כל כך בחופשיות ובבטחון.

ורדונה2

New member
בואי נאמר

שאני לא מקדישה תשומת לב לייסורי הלטאה ממש. זה כמו שאני אלך ברחוב ואהיה בחרדות מלדרוך על נמלים בעיניי. אני חושבת שאני מאוד הומנית ואמפתית, אבל אם לקטלג אותי בצורה הזאת זה דבר שאת בוחרת לעשות- בכייף שלך.

plomphy

New member
זה לא אותו הדבר

וחשבתי שתביני את זה בהתחשב בזה שהקדשתי בדיוק לנושא הזה משפט שלם בהודעה המקורית שלי (שיש הבדל אצל רוב האנשים בגישה ליצורים חיים שונים). בכל מקרה, אסביר את זה קצת יותר בפשטות, שתביני את כוונתי. לדרוך על נמלים ברחוב זה ממש לא כמו לשאוב סממית, ההשוואה שלך תלושה. בן אדם שירה בכלב (נניח ומותר בחוק) כי הוא נכנס לשטח החצר שלו, במקום לחשוב על דרך אחרת להפטר ממנו (רעש, מים, טלפון לעירייה וכו') הוא בן אדם, שלדעתי, כנראה לא מעורה מספיק בנורמות חברתיות ויש לו תפישת מוסר לוקה. אז אמנם, ההשוואה של הסממית לכלב היא מעט קיצונית, אבל לדעתי קיצונית בדיוק באותו היחס כמו ההשוואה שלך לנמלים- וההשלכות, תקפות גם לגבייך (אם כי לא בכזאת רמה, כמובן)

עכב7מת

New member
ראשית, סליחה מעומק הלב

מכל אלה שציפו לתמיכה רגשית בקשר למשקעים מן העבר, שחיפשו עצות לגבי בן או בת הזוג, או קיוו להסיר חששות ולבטים של "הפעם הראשונה" ועוד רבים, אומללים וטובים, שהניחו פתק בכותל הזה וצפו בבקשתם נסחפת הלאה, בטרם עת, ללא הצומי הראוי, רק בגלל שאלה מעפנה על ג'וקים. מצטער, הייתי חייב לשאול אותה כאן, זה סיקרן אותי. אני בד"כ משתדל לא לדחוף ת'אף, אבל פלומפי, גם אני לא צמחוני ולא ממש פעיל למען זכויות בעלי חיים, אבל ממה שהבנתי, תעשיית העור היא אכזרית מאין כמוה, בה, בין היתר, פושטים את עורן של חיות בעודן בחיים, כי זה הרבה יותר קל כשהן מתפתלות. אני לא רואה הבדל גדול בין זה לבין לשאוב לטאה או לירות בכלב תועה.

plomphy

New member
טוב זאת אולי תהיה קצת חפירה

גם תעשיית הבשר למזון מזעזעת. החיות מוחזקות בתנאים מחפירים ולדעתי גם חוות יותר סבל במהלך החיים שלהם מהפרות שנהרגות למען העורות שלהם (אגב, רק לגבי התנינים יש עדויות שונות לגבי הפשטת העורות בעודם חיים, לא בתעשייה ככלל) גם חיות מחמד שנאספות ע"י העירייה מבלות זמן כשהם נידונים למוות אלא אם יבואו לקחת אותם, ומומתות (אמנם לא לא בכאב, אבל עדיין זה הרג חיות) הנקודה שלי היא שההתעללות בבעלי חיים מתרחשת בכל מקום בידיעת כולם, ויש משהו מאוד טבעי ונורמטיבי (אם כי קשה לנו להודות בזה, וההגדרה של זה בתור דבר טבעי ונורמטיבי היא גם, לדעתי, קצת מכוערת) בזה שאנשים מסוגלים לאכול בשר וללבוש עור בלי לתת שום התייחסות לסבל שהחיות עוברות. א-ב-ל, וכאן ההבדל בין ללבוש עור לבין ירי בכלב או שאיבת לטאה- העובדה שאתה אוכל שניצל, מבשר של תרנגולת, שדחפו לה הורמונים, שגדלה בכלוב צפוף בו כל חייה היא לא יכלה לזוז מילימטר ורק נשמה את החרא של עצמה ושל חברותיה לכלוב, אפשרית בגלל שאין לך נגיעה אישית, ואתה בצורה לא מודעת פשוט לא מתייחס לאספקטים האלה של המעשים שלך. אין לנו איך לדעת לאיזה חיות ואם בכלל יש או אין או באיזה רמה מודעות, אבל עדיין, תשאל כמה אנשים שאתה רוצה- וכולם ייתפסו שונה דריכה על ג'וק וירי של כלב (לכלב הרבה יותר קל לייחס תכונות אנושיות, ויש יותר הזדהות איתם) לכן, כשאתה דורך על ג'וק, אתה פועל בהתאם לאיזושהיא נורמה. שאיבת לטאה, דרך מפגרת ואכזרית להפטר מחיה שלא נחשבת מזיקה (שלא כמו מקק, שמעביר מחלות, מעיד על זבל וכו') פשוט נראית לי התנהגות מוזרה- לא סתם שישה אנשים קפצו עליה כתגובה להודעה שלה, ואף אחד לא אמר "למה אתם הורגים ג'וקים??") וורדונה, סתם ביקורת בונה- חשבתי שאת לא מעוניינת להגיב כי את מעדיפה לא להכנס לוויכוח אינטרנטי, אם יש לך משהו להגיד את מוזמנת, ולא סתם לזרוק הערות תמיכה בלי התייחסות רצינית. זאת כמובן, בחירה שלך. מה שבא לך..

ורדונה2

New member
נכון, בחירה שלי בסופו של דבר ../images/Emo13.gif

אני פשוט לא מעוניינת להיכנס לויכוח בנושא הזה, פשוט כי אני לא מצליחה להזדהות אפילו קצת עם עניין הרגישות לחרקים וזוחלים כמו שממיות. ככה שלהטיף לי בנושא הזה יהיה ממש כמו לדבר לקיר. את לא חייבת להסכים איתי, אבל ככה אני חיה וככה כל הסביבה שלי חיה גם כן. בסביבה שלי, אם אני שואבת שממית, אף אחד לא יקפוץ עלי בהאשמות שאני בנאדם לא הומני וחסר רגישות לבעלי חיים. וכמו שאמרתי קודם- אם את בוחרת לקטלג אותי בתור בנאדם לא הומני, בכייף שלך. אני לא מסכימה איתך.

plomphy

New member
לא ראיתי את התגובה הזאת

אז תתעלמי ממה שכתבתי למטה.. אני לא מטיפה לך, בסופו של דבר כל אחד עושה וחי עם הבחירות שלו. אני גם לא מנסה לשכנע אותך אחרת- הבנתי כבר בהתחלה לפי אופי התגובות שלך לאחרים שנסיונות שכנוע נועדו מראש לכשלון. אני רק מקווה שכמו שכל מידע נכנס ומשפיע באיזושהיא מידה, אולי זה ישפיע עליך, ובפעם הבאה תבחרי מטאטא ותעיפי אותה החוצה במקום שואב אבק. אולי. גם לא קיטלגתי אותך בתור "בן אדם לא הומני", קיטלגתי אותך בתור בן אדם שפועל (במקרה הספציפי הזה, בשום אופן לא טענתי לגבייך באופן כללי) בדרך "לא מקובלת". יש לך מבחר דרכים להפטר ממנה. בחירה בשאיבה, היא בחירה חסרת רגישות ואכזרית.

למעלה